bryta 07.04.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich . Ja dzielnie walcze z elewacja nawet nie wiedzialam ze trzeba uzgodnic tyle szczegolow dobrze ze pzeznaczylam na to urlop Mam pytanko gdzie tanio dostane podbitke drewniana dobrej jakosci W zeszłym roku ładną podbitkę świerkową kupiliśmy w Elgeronie na Mierzynie. Caparolem malowaliśmy elewację, w środku mamy tikkurillę. I jak Caparol jakosciowo .Na razie zatapialismy siatke i klej rewelacyjny . Ciekawa jestem jak bedzie z tynkiem . Zadzwonie do nich i popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIMT 07.04.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 BrytaSuper, a czy też budujesz pod jarząbem 2? TeskaCzy możesz napisać coś więcej o problemach z tą firmą. Ten Pan budował teraz dom koledze naszego kolegi. Rozmawialiśmy z nim i powiedział, ze było oki i że jest zadowolony. I bądź tu człowieku madry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 07.04.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam, ma ktoś namiary na dobrego kafelkarza, chciałbym w kwietniu zacząć z łazienkami, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.04.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Bryta Super, a czy też budujesz pod jarząbem 2? Teska Czy możesz napisać coś więcej o problemach z tą firmą. Ten Pan budował teraz dom koledze naszego kolegi. Rozmawialiśmy z nim i powiedział, ze było oki i że jest zadowolony. I bądź tu człowieku madry. Tak wersje 2G z podwojnym garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIMT 07.04.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Bryta Troszkę szkoda, że nie budujesz z użytkowym poddaszem , bo my właśnie zastanawiamy się nad podwyższeniem ścianki kolankowej i fajnie byłoby zapytać o to kogoś, kto już się z tym problemem uporał. Mnie tez 2G sie bardzo podobał, ale mój małż uparł się na 5 pokoi . A możesz napisać co zrobiłas z kominkiem? I czy mozna poprosić o jakieś fotki? Czy można otrzymać od Was listę superwykonawców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.04.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Bryta Troszkę szkoda, że nie budujesz z użytkowym poddaszem , bo my właśnie zastanawiamy się nad podwyższeniem ścianki kolankowej i fajnie byłoby zapytać o to kogoś, kto już się z tym problemem uporał. Mnie tez 2G sie bardzo podobał, ale mój małż uparł się na 5 pokoi . A możesz napisać co zrobiłas z kominkiem? I czy mozna poprosić o jakieś fotki? Czy można otrzymać od Was listę superwykonawców ? Tak sie sklada ze mam zadaptowane podasze i podwyzszona sc kolankowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.04.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Bryta Troszkę szkoda, że nie budujesz z użytkowym poddaszem , bo my właśnie zastanawiamy się nad podwyższeniem ścianki kolankowej i fajnie byłoby zapytać o to kogoś, kto już się z tym problemem uporał. Mnie tez 2G sie bardzo podobał, ale mój małż uparł się na 5 pokoi . A możesz napisać co zrobiłas z kominkiem? I czy mozna poprosić o jakieś fotki? Czy można otrzymać od Was listę superwykonawców ? Tu znajdziesz moje fotki http://www.archon.pl/index.php?act=17&fact=2&fid=m41627cdae6640&wid=463afed33d931 Oczywiscie to te fotki podpisane bryta z wisn dachowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIMT 07.04.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Bryta No to lepiej być nie może Na jaką wysokość ścianki kolankowej się zdecydowałaś i czy zmieniałaś może kont nachylenia dachu? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.04.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Bryta No to lepiej być nie może Na jaką wysokość ścianki kolankowej się zdecydowałaś i czy zmieniałaś może kont nachylenia dachu? [/b] Kat o ile dobrze pamietam to 35 st a scianka nie pamietam moge zobaczyc do projektu ale w przyszlym tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.04.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Pilne !!!!!!!!!! Gdzie od reki w Sz-nie dostane elewacyjne ozdoby listwy ,bonie etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 07.04.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 bryta martelia napisał: ewamin napisał: Witam Wszystkich poświątecznie Jesteśmy właśnie na etapie tynków wewnętrznych a ja już wybiegam w dalszą przyszłość i szukam mebli do salonu. I tu mam pytanko do Was znacie może jakieś niedrogie sklepy internetowe lub gdzieś w szczecinie lub okolicach z meblami kolonialnymi albo stolarza, który się czymś takim zajmuje? pojęcie : niedrogie - jak wszystko strasznie relatywne, ale ja polecam meble MATKOWSKI - TOP SHOPPING lub ESTACO (po prawej stronie jadąc na Police). Jestem bardzo zadowolona, bardzo dobrze i dokładnie wykonane. Witam Wszystkich . Tez podobaja mi sie niesamowicie .Szkoda tylko ze nie widzialam u nich szaf . Na jaki model sie zdecydowalas Witam Jeszcze się na nic konkretnego nie zdecydowałam. Widziałam ładne również w Almi Decor ale nie pamiętam nazwy modelu, podobają mi się również w Ludwik Styl a Matkowski też ma fajny model tylko niestety jak dotąd o dziwo tylko w jednym kolorze . Dlatego szukam właśnie jakiegoś stolarza, który może takie meble by mi zrobił i w bardziej rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 07.04.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Mam pytanko ile teraz kosztuje Kierownik budowy? I drugie czy 70 tys za robociznę za stan surowy otwarty domu 140m z użytkowym poddaszem to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 07.04.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Mam pytanko ile teraz kosztuje Kierownik budowy? I drugie czy 70 tys za robociznę za stan surowy otwarty domu 140m z użytkowym poddaszem to dobra cena? Kierownik kosztuje tyle, ile się dogadasz. Tak poważnie, to ok 3000zł (średnio) 70 tys to nie zła cena. Na pewno chcesz firmę bez materiałów? Ja wziąłem firmę ze wszystkim, łącznie z kierownikiem i wyszło mi taniej jak koledze, który posiwiał budując dom systemem gospodarczym... Chętnie dam namiar na swoich wykonawców. Na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 07.04.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam wieczorkowo Poszukuję namiarów na ekipę ogrodniczą (właściwie to moja żona poszukuje )- chcialibyśmy w tym roku jeszcze zrobić trawnik. my robimy sami - ceny zaporowe wprawdzie dużo z tym pracy, ale stan zero można za te pieniądze spokojnie zrobić... Mam nadzieję znaleźć normalną ekipę Jak robiliśmy kuchnię to pierwszą ofertę dostaliśmy 30 tys., finalnie zrobiliśmy za 10 tys. dokładnie ten sam projekt i dokładnie to samo wyposażenie. Wykonawca który zrobił na kuchnię - zrobił jeszcze zabudowę 2 garderób i kilka dodatkowych elementów. Klienta trzeba szanować, a nie liczyć na jednorazowy zysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 07.04.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Mam pytanko ile teraz kosztuje Kierownik budowy? I drugie czy 70 tys za robociznę za stan surowy otwarty domu 140m z użytkowym poddaszem to dobra cena? 70 tys. za stan surowy otwarty -> za 140 m2 ? To co to za skomplikowany projekt czy w cenie są jakieś ekstrasy ? Nigdy w życiu ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 07.04.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 70 tys. za stan surowy otwarty -> za 140 m2 ? To co to za skomplikowany projekt czy w cenie są jakieś ekstrasy ? Nigdy w życiu ....... Obudź się! 2008 rok! ok 250 tys stan surowy otwarty z materiałem. Ile z tego za robociznę? No i oczywiście jaka robocizna... ? Czy mówimy o pijaczkach typu: "Antek trzymaj mur, ja lecę po pieniądze..." Czy zorganizowana, prężna ekipa, która ma maszyny i wiedzę... ? ............................................................................................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.04.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Bryta Super, a czy też budujesz pod jarząbem 2? Teska Czy możesz napisać coś więcej o problemach z tą firmą. Ten Pan budował teraz dom koledze naszego kolegi. Rozmawialiśmy z nim i powiedział, ze było oki i że jest zadowolony. I bądź tu człowieku madry. ja tez znam conamniej kilkanascie osob zadowoloncyh z marasa,,,,on jest mily jak sie nie czepiasz, jak cos po nie jego mysli- jest conajmniej niegrzeczny... lubil wywozic z budowy... zaznaczam to bylo kilka lat do tylu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 07.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 70 tys. za stan surowy otwarty -> za 140 m2 ? To co to za skomplikowany projekt czy w cenie są jakieś ekstrasy ? Nigdy w życiu ....... Obudź się! 2008 rok! ok 250 tys stan surowy otwarty z materiałem. Ile z tego za robociznę? No i oczywiście jaka robocizna... ? Czy mówimy o pijaczkach typu: "Antek trzymaj mur, ja lecę po pieniądze..." Czy zorganizowana, prężna ekipa, która ma maszyny i wiedzę... ? bez przesady - wychodzi 500 pln za m2 sama robocizna. za dom tej wielkości dałbym maks. połowę tego. ale jeśli kogoś stać to może zapłacić i więcej. na pewno jednak nawet super ekipa nie jest aż tyle warta. co do wiedzy to jest kierownik budowy. któremu płacisz za wiedzę - jak ekipa coś partoli to on ma obowiązek zrobić z tym porządek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 07.04.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 70 tys. za stan surowy otwarty -> za 140 m2 ? To co to za skomplikowany projekt czy w cenie są jakieś ekstrasy ? Nigdy w życiu ....... Obudź się! 2008 rok! ok 250 tys stan surowy otwarty z materiałem. Ile z tego za robociznę? No i oczywiście jaka robocizna... ? Czy mówimy o pijaczkach typu: "Antek trzymaj mur, ja lecę po pieniądze..." Czy zorganizowana, prężna ekipa, która ma maszyny i wiedzę... ? Czy tańsza ekipa musi się = pijaczki ?? Czy rozsądne ceny muszą pociągać za sobą gorszą jakość ?? Patrz mój post wyżej odnośnie kuchni ...... A co z tym rokiem 2008 - bo nie chwyciłem. Ja budowałem w 2007 roku - czyli w samym szczycie cenowym. Teraz ceny spadają, a i materiały są bardziej dostępne. Za 250 tys. postawiłem stan surowy zamknięty 210m2, a uwierz mi materiałów nie używałem "chińskich" w tym robocizna 50 tys. Materiały i ekipy zamawiałem i 6 miesięcy przed terminem wejścia, podpisując umowy i egzekwując terminy. Mam policzone wszystko co do najmniejszej śrubki i gwoździka, no przynajmniej do czasu kiedy moja żona nie przejęła budowy do wykończenia .......... domu i naszych finansów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 07.04.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 70 tys. za stan surowy otwarty -> za 140 m2 ? To co to za skomplikowany projekt czy w cenie są jakieś ekstrasy ? Nigdy w życiu ....... Obudź się! 2008 rok! ok 250 tys stan surowy otwarty z materiałem. Ile z tego za robociznę? No i oczywiście jaka robocizna... ? Czy mówimy o pijaczkach typu: "Antek trzymaj mur, ja lecę po pieniądze..." Czy zorganizowana, prężna ekipa, która ma maszyny i wiedzę... ? bez przesady - wychodzi 500 pln za m2 sama robocizna. za dom tej wielkości dałbym maks. połowę tego. ale jeśli kogoś stać to może zapłacić i więcej. na pewno jednak nawet super ekipa nie jest aż tyle warta. co do wiedzy to jest kierownik budowy. któremu płacisz za wiedzę - jak ekipa coś partoli to on ma obowiązek zrobić z tym porządek. I tu się z Tobą zgadzam 140 m2 - to max 35tys. Jeszcze tylko ważna była by informacja z czego ściany, silka czy paroton-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts