M3 11.04.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 ofcbur : Potrzebuję porady beardziej doświadczonych:) Ja wziąłem firmę wykonawców z materiałem... Nie wiem czy taniej (z tego co liczyłem, to tak i nie martwiłem się, że czegoś nie dowiozą na czas....), a na pewno wygodniej Od wykopów po dachówkę Ja nie do końca ufam wykonawcom "ze wszystkim" na czymś muszą zarobić nie wolno ufać, trzeba kontrolować można też jasno ustalić zasady - jeśli ty dostaniesz gdzieś wycenę na materiał tańszą niż wykonawca to płacisz mu tylko tyle. niech się stara.... Kurna, szydas - chciałbym być tak twardy jak Ty! Poki co, roznie mi to wychodzi... Mozesz zostaniesz moim plenipotentem ds.kontaktów z wykonawcami? Oszczednościami podzielimy się 50/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 12.04.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam wszystkich Ile obecnie chca fachowcy za m2 muru z bloczka betonowego, a ile za m2 kostki granitowej, oczywiscie sama robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 12.04.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 tylko tyle ile chcę zapłacić. tak po prostu... ha, ha, ha Grunt to dobry dowcip czemu traktujesz to jako dowcip? na ogrodzenie przeznaczyłem 15 tysięcy,... okazji ) Szydas, wychodzili Ci z oferta z wyższego poziomu a płaciłeś stawki średniorynkowe i tyle nie do końca tak, bo nigdy nie brałem oferty z jednego źródła, ... "jakbym wiedział, że tak chcecie zrobić nie dałbym wam i połowy tego!" szydas na prezydenta! za co się nie weźmiesz - sukces! jak ty to robisz? (szczery podziw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 12.04.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Czy ktoś budował z firmą Grako-Bud? Nie mogę nic znaleźć w sieci o tej firmie. Strona www profesjonalna wycena trochę droga ale zrobiona b. profesjonalnie.http://www.grako-bud.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzar 12.04.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Zaraz tam profesjonalnie , sporo błędów jest ! Ale na w miarę dobrym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.04.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 ofcbur : Potrzebuję porady beardziej doświadczonych:) Ja wziąłem firmę wykonawców z materiałem... Nie wiem czy taniej (z tego co liczyłem, to tak i nie martwiłem się, że czegoś nie dowiozą na czas....), a na pewno wygodniej Od wykopów po dachówkę Ja nie do końca ufam wykonawcom "ze wszystkim" na czymś muszą zarobić nie wolno ufać, trzeba kontrolować można też jasno ustalić zasady - jeśli ty dostaniesz gdzieś wycenę na materiał tańszą niż wykonawca to płacisz mu tylko tyle. niech się stara.... Kurna, szydas - chciałbym być tak twardy jak Ty! Poki co, roznie mi to wychodzi... Mozesz zostaniesz moim plenipotentem ds.kontaktów z wykonawcami? Oszczednościami podzielimy się 50/50 hmmm... pomyślę ale pamiętaj, że ocudze nie dba się jak o swoje a na poważnie to wcale aż tak różowo nie było, jak się może wydawać, i parę razy się obrażaliśmy z wykonawcami. raz nie spisałem umowy i mocno się na tym przejechałem - był potem dodatkowy argument za ostrymi oszczędnościami... nie jest lekko, to prawda. ale bez takch manewrów nie starczyłoby pieniędzy na dokończenie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.04.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam wszystkich Ile obecnie chca fachowcy za m2 muru z bloczka betonowego, a ile za m2 kostki granitowej, oczywiscie sama robocizna robocizna za granit 70-90 za m2, przy takiej drobnej. grubsza nieco drożej od polbruku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.04.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 szydas na prezydenta! za co się nie weźmiesz - sukces! jak ty to robisz? (szczery podziw) za co mnie tak nie lubisz??? ja chcę sobie mieszkać w ciszy i spokoju, a ty mnie do polityki pchasz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 12.04.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 hmmm... pomyślę ale pamiętaj, że ocudze nie dba się jak o swoje a na poważnie to wcale aż tak różowo nie było, jak się może wydawać, i parę razy się obrażaliśmy z wykonawcami. raz nie spisałem umowy i mocno się na tym przejechałem - był potem dodatkowy argument za ostrymi oszczędnościami... nie jest lekko, to prawda. ale bez takich manewrów nie starczyłoby pieniędzy na dokończenie budowy Wszystko można sprawdzić, kontrolować... Umowa jak najbardziej, chociaż ja miałem na tyle szczęścia, że nigdy o nic nie musiałem się wykłócać... Tu też jest haczyk z wyżyłowaną wyceną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 12.04.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Czy ktoś budował z firmą Grako-Bud? Nie mogę nic znaleźć w sieci o tej firmie. Strona www profesjonalna wycena trochę droga ale zrobiona b. profesjonalnie. http://www.grako-bud.pl/ Byłoby jeszcze profesjonalniej gdyby np. firma podała adres siedziby bo oznaczenie: zachodniopomorskie i nr komórki troszkę to (oczywiście wg mnie) troszkę mało. Tak czy inaczej przed ewentualnym wyborem trza ich sprawdzić na kilka sposobów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 12.04.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Jeszcze jedna prośba: Ile aktualnie wołają za zrobienie elewacji zewnetrznej "na gotowo"? Klej, styro (robiliście jedną warstwę czy dwie "na zakład"?), klej, siatka, tynk, farba. Będę wdzięczny za info - muszę zdecydować o tej sprawie d okońca tygodnia. Allo! Przypominam się miło ze swoim zapytaniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 12.04.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam wszystkich Ile obecnie chca fachowcy za m2 muru z bloczka betonowego, a ile za m2 kostki granitowej, oczywiscie sama robocizna robocizna za granit 70-90 za m2, przy takiej drobnej. grubsza nieco drożej od polbruku A podpowiedz ile zapłaciłeś (nie zapłaciłeś ) za położenie elewacji na budynku. Szczegóły zapytania w moim wpisie wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikax 12.04.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 WITAM planujemy kupno segmentu szeregowca za 480 tys stan surowy zamknięty ale przeglądając forum widzę że możemy za takie pieniądze plus działka postawić domek 120 m2 proszę napiszcie ile może faktycznie kosztować stan deweloperski domu z garażem prosty projekt dach dwuspadowy bo może popełnimy błąd czając się na szeregowca proszę o odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 12.04.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 WITAM planujemy kupno segmentu szeregowca za 480 tys stan surowy zamknięty ale przeglądając forum widzę że możemy za takie pieniądze plus działka postawić domek 120 m2 proszę napiszcie ile może faktycznie kosztować stan deweloperski domu z garażem prosty projekt dach dwuspadowy bo może popełnimy błąd czając się na szeregowca proszę o odpowiedzi Witam Za te pieniądze doszedłem do stanu jak na zdjęciach. ok 200m.kw! + działka.( w tym ogrzewanie za 55 tyś, zaliczki na kuchnię, schody itp... Mniej więcej deweloperski + ogrodzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 12.04.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 WITAM planujemy kupno segmentu szeregowca za 480 tys stan surowy zamknięty ale przeglądając forum widzę że możemy za takie pieniądze plus działka postawić domek 120 m2 proszę napiszcie ile może faktycznie kosztować stan deweloperski domu z garażem prosty projekt dach dwuspadowy bo może popełnimy błąd czając się na szeregowca proszę o odpowiedzi To zalezy jak duzy ten szeregowiec, na jakim terenie, w jakiej lokalizacji, itp. Moj stan surowy otwarty kosztowal jakies 160-170tys w zeszlym roku. Dzialka na dzien dzisiejszy warta jest jakies 300tys. - 1500m2. Tyle tylko, ze to Plonia, wiec dzielnica "niemodna", a cena stanu surowego zeszloroczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 12.04.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 I jeszcze jedno - material materialowi nierowny, wiec istotne jest z czego jest zbudowany ten twoj szeregowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.04.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam wszystkich Ile obecnie chca fachowcy za m2 muru z bloczka betonowego, a ile za m2 kostki granitowej, oczywiscie sama robocizna robocizna za granit 70-90 za m2, przy takiej drobnej. grubsza nieco drożej od polbruku A podpowiedz ile zapłaciłeś (nie zapłaciłeś ) za położenie elewacji na budynku. Szczegóły zapytania w moim wpisie wyżej. hmmm... musiałbym policzyć, bo płaciłem za całość - materiał i robociznę, a dodatkowo np. styropian do ocieplenia i na podłogi oraz wełna na ściany i pod dach mam powrzucane razem na fakturach i trudno będzie mi teraz dojść co jest które. orientacyjnie materiał 15000 za jakieś 280 m2 - wełna, siatka podwójnie na jakieś 1,5 m, klej, łączniki, listwa profilowa itd. tynk silikatowy caparol z gruntem koło 4000. ale robocizny to już za chiny nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikax 13.04.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 ten szeregowiec ma powierzchnie użytkową 120 m2 jest z cegły stan surowy zamknięty nie mam pojęcia ile kosztuje wykończenie tzn wylanie podłóg tynki rozprowadzenie instalacji, ogrzewanie chcemy piec gazowy i kominek z płaszczem wodnym bo reszte czyli panele w pokojach i łazienki możemy zrobić sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.04.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 ten szeregowiec ma powierzchnie użytkową 120 m2 jest z cegły stan surowy zamknięty nie mam pojęcia ile kosztuje wykończenie tzn wylanie podłóg tynki rozprowadzenie instalacji, ogrzewanie chcemy piec gazowy i kominek z płaszczem wodnym bo reszte czyli panele w pokojach i łazienki możemy zrobić sami to juz lepiej domek wolnostojacy......a te szeregowce to moze te na tytusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.04.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam Za te pieniądze doszedłem do stanu jak na zdjęciach. ok 200m.kw! + działka.( w tym ogrzewanie za 55 tyś, zaliczki na kuchnię, schody itp... Mniej więcej deweloperski + ogrodzenie... obejrzałem twoje zdjęcia i jedna rzecz nie zastanawia - czy ty skrzynkę z bezpiecznikami masz w łazience czy to takie pomieszczenie gospodarcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts