tomek i ania 15.04.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam Czy ktoś z okolic Szczecina buduje "dom w rododendronach 6 G2" lub go już wybudował. Szukam osób które będą mogły podzielić się swoim doświadczeniem i ewentualnie będą chciały pokazać go jak wygląda w rzeczywistości. link do projektu: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m46a5e795f1323 fajny domek, osobiście powiększyłbym salon kosztem pokoju nr 6, bo te 26 m.kw. to trochę mało jak na domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.04.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam Czy ktoś z okolic Szczecina buduje "dom w rododendronach 6 G2" lub go już wybudował. Szukam osób które będą mogły podzielić się swoim doświadczeniem i ewentualnie będą chciały pokazać go jak wygląda w rzeczywistości. link do projektu: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m46a5e795f1323 fajny domek, osobiście powiększyłbym salon kosztem pokoju nr 6, bo te 26 m.kw. to trochę mało jak na domek. Właśnie tak planuje zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 15.04.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam Czy ktoś z okolic Szczecina buduje "dom w rododendronach 6 G2" lub go już wybudował. Szukam osób które będą mogły podzielić się swoim doświadczeniem i ewentualnie będą chciały pokazać go jak wygląda w rzeczywistości. link do projektu: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m46a5e795f1323 Nasz dom jest bardzo podobny rozkładowo w środku i na zewnątrz tyle tylko, że my mamy dach wielospadowy http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=402&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=&symbol=d88&x=29&y=2&nr=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.04.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich . Pogoda jest tak fatalna ze az przeszkadza .Chyba trzeba bedzie pomyslec o kaloszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.04.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich . Pogoda jest tak fatalna ze az przeszkadza .Chyba trzeba bedzie pomyslec o kaloszach pogoda jest wiecej niz fatalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaPrzemko 16.04.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Pogoda nie służy załatwianiu niczego. Szaro, buro i ponuro i ludzie jakoś mało się uśmiechają. Czekam z utęsknieniem na ciepło i słonko oraz na zakończenie spraw urzędowych i rozpoczęcie prac budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 16.04.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ziiiimno U mnie rano 2stopnie Az czapke uszatke wlozylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.04.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Pogoda nie służy załatwianiu niczego. Szaro, buro i ponuro i ludzie jakoś mało się uśmiechają. Czekam z utęsknieniem na ciepło i słonko oraz na zakończenie spraw urzędowych i rozpoczęcie prac budowlanych cala polska ma cieplo....tylko tutaj nic......zimnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.04.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Pogoda nie służy załatwianiu niczego. Szaro, buro i ponuro i ludzie jakoś mało się uśmiechają. Czekam z utęsknieniem na ciepło i słonko oraz na zakończenie spraw urzędowych i rozpoczęcie prac budowlanych cala polska ma cieplo....tylko tutaj nic......zimnica Zimnica pół biedy, ale ten deszcz... Ogrodzenie rozbabrane, prace murarskie wstrzymane, na działkę wlazły mi w nocy dziki i rozwlekły zawartość śmietnika wyżerając obierki od ziemniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.04.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Pogoda nie służy załatwianiu niczego. Szaro, buro i ponuro i ludzie jakoś mało się uśmiechają. Czekam z utęsknieniem na ciepło i słonko oraz na zakończenie spraw urzędowych i rozpoczęcie prac budowlanych cala polska ma cieplo....tylko tutaj nic......zimnica Zimnica pół biedy, ale ten deszcz... Ogrodzenie rozbabrane, prace murarskie wstrzymane, na działkę wlazły mi w nocy dziki i rozwlekły zawartość śmietnika wyżerając obierki od ziemniaków Witajcie . A ja wsadzilam drzewka .Tylko aby mi nie pomarzly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 16.04.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam, kurcze czemu ja nie zrobiłem od razu drenażu odwadniajacego, już te kałuże mnie do szału doprowadzają , dobra rada dla tych którzy zaczynaja - robić na samym początku, bo poźniej się nie chce lub pogoda do du.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 16.04.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Pogoda nie służy załatwianiu niczego. Szaro, buro i ponuro i ludzie jakoś mało się uśmiechają. Czekam z utęsknieniem na ciepło i słonko oraz na zakończenie spraw urzędowych i rozpoczęcie prac budowlanych cala polska ma cieplo....tylko tutaj nic......zimnica Zimnica pół biedy, ale ten deszcz... Ogrodzenie rozbabrane, prace murarskie wstrzymane, na działkę wlazły mi w nocy dziki i rozwlekły zawartość śmietnika wyżerając obierki od ziemniaków ja wystawiłam kiedys śmieci za drzwi - na później....i zrobiłam to pierwszy i ostatni raz, bo sroki paskudy rozniosły mi całą zawartość po podjeździe ale co fakt, to fakt, dzika nie miałabym odwagi przepędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 16.04.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Czy znacie jakiegoś normalnego rzeczoznawcę ze Szczecina? Mój mi wycenił działkę za pół ceny i nie mogę dostać na nią kredytu (kupiłem po 150zł za m2 czyli w sumie 120tys za 800m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 16.04.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam, Poszukuję namiaru na dobrego kafelkarza do brudnej acz zacnej i szlachetnej roboty. Miejsce akcji: budowa w Kliniskach. Będę wdzięczny za namiary! Allo, witam wszystkich. Niestety - póki co - żadnego odzewu . Może przypomnicie sobie jakichś Waszych wykonawców? Podrzućcie przy okazji cenę ułożenia mkw płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 17.04.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam, Poszukuję namiaru na dobrego kafelkarza do brudnej acz zacnej i szlachetnej roboty. Miejsce akcji: budowa w Kliniskach. Będę wdzięczny za namiary! Allo, witam wszystkich. Niestety - póki co - żadnego odzewu . Może przypomnicie sobie jakichś Waszych wykonawców? Podrzućcie przy okazji cenę ułożenia mkw płytek. Witaj, też mam ten problem, z miesiąc szukam, mam co prawda ekipę umówioną na poniedziałek, ale nie jestem do końca przekonany do nich, cena 50 zł/metr i inne rzeczy płatne osobno tj.szlifowanie, dekory, półeczki, otwory pod puszki, półeczki, montaż ceramiki itd. , robocizna za same płytki to ok 30 % kosztów roboty, będę chciał się umówić za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 17.04.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Czy znacie jakiegoś normalnego rzeczoznawcę ze Szczecina? Mój mi wycenił działkę za pół ceny i nie mogę dostać na nią kredytu (kupiłem po 150zł za m2 czyli w sumie 120tys za 800m) Przecież biorąc kredyt Bank wysyła swojego rzeczoznawcę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.04.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Czy znacie jakiegoś normalnego rzeczoznawcę ze Szczecina? Mój mi wycenił działkę za pół ceny i nie mogę dostać na nią kredytu (kupiłem po 150zł za m2 czyli w sumie 120tys za 800m) Przecież biorąc kredyt Bank wysyła swojego rzeczoznawcę..... To nie reguła. To zależy od zasad stosowanych przez dany Bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 17.04.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Czy znacie jakiegoś normalnego rzeczoznawcę ze Szczecina? Mój mi wycenił działkę za pół ceny i nie mogę dostać na nią kredytu (kupiłem po 150zł za m2 czyli w sumie 120tys za 800m) Przecież biorąc kredyt Bank wysyła swojego rzeczoznawcę..... To nie reguła. To zależy od zasad stosowanych przez dany Bank. Rzeczoznawca wyceniając nieruchomość bierze pod uwagę ceny transakcyjne podobnych działek z okolicy z pewnego odstępu czasu. Jeśli więc grunty ostatnio zdrożały, albo w aktach notarialnych widnieją ceny niższe, niż rzeczywiście płacono, to efektem może być niższa wycena. Ale połowa ceny to już chyba przesada. Swego czasu korzystaliśmy z usług p. Czerniawskiego tel. 483 24 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 17.04.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Szukam namiarów na czarnoziem - po lewobrzeżnej stronie Szczecina, albo w okolicach Polic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaPrzemko 17.04.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam, kurcze czemu ja nie zrobiłem od razu drenażu odwadniajacego, już te kałuże mnie do szału doprowadzają , dobra rada dla tych którzy zaczynaja - robić na samym początku, bo poźniej się nie chce lub pogoda do du.... . Drenaż - dobra rzecz My na etapie projektowania już planujemy odpowiednio zabezpieczyć domek i odprowadzić wodę do zbiornika Mimo, że podłoże tereny pod naszą działką jest piaszczyste, to planujemy się zabezpieczyć i mieć czym podlewać ogródek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts