Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A ja wczoraj podejmowałam gości w domu, który nie ma jeszcze dachu. Mój mąż stwierdził, że dom bez dachu to też jest jakaś koncepcja pod warunkiem, że nie pada. A tak wogóle to gościliśmy Bikosę z chłopakami, tzn. ten mniejszy spał słodziudko i olał gościnę.

A umnie wyleweczki pięęęęęęęęęęęęęęękne jak tralala! I wyszły po 17,-zł/m2 z miksokreta - zrobili w jeden dzień. No śłicznie jest po prostu!

Ivette, a taka cena to już z materiałem (zostawiasz bez wylewek i zastajesz wylewki), czy jak? :roll:

Stassiek - tak! I to w jeden dzień - przychodzisz i masz baaaaaaardzo dużo podłogi - ślicznie po prostu! jak chcesz namiar, to dam na priva!

z poważnych, budowlanych, tematów:

kto ma u siebie drenaż?

Ja mam! A co chcesz wiedzieć?

opuścić na 2 dni, a piszą i piszą. jestem dopiero w połowie 101 strony.

Ivette chcę wiedzieć czy robić, czy nie. i jakie ksozta :lol:

Jak masz glinę i wodę pod nią to warto - nam wyszło cosik ok. 1500,-zł ale praca własna - czyli teściu kopał rów naokoło domu i z mężulkiem te rury i żwirki wtykali ale ostatecznie biały ma podłączyć do kanalizy deszczowej. Zrobiliśmy, bo boimy się zalewania fundamentu.

A umnie wyleweczki pięęęęęęęęęęęęęęękne jak tralala! I wyszły po 17,-zł/m2 z miksokreta - zrobili w jeden dzień. No śłicznie jest po prostu!

Jutro jadę zobaczyć tynki zrobione przez tego magika, co go chcemy wziąć.[uote]

czyli jesteś zadowolona z podłóg? to dobrze wróży dla mnie :p

po ile masz te tynki?

Czupurku - ja też lubię takie konferencyjki :wink:

Co do wylewek, to polecam z czystym sercem - równiutkie, czyściutko i taniutkie :D Ten facet robi też tynki gipsowe z maszyny - chce po 17,-zł./m2 na gotowo.

Ja się jednak czaję na tynki cementowo-wapienne ręczne - mamy gościa po 15,-zł./m2 za robociznę + ca. 3,-zł/m2 za materiał - jadę we wtorek zobaczyć jego robotę.

Witam w piąteczek! :D

Jeden dzień mnie nie było a tyle tu spraw - ale za to jaka poczułam się potrzebna, że tyle osób czeka na info ode mnie. :wink:

Wczoraj latałam za ociepleniami - dostałam bardzo dobrą ofertę w Węglu i Stali koło dworca Niebuszewo - JOASIU DZIĘKI!

Byłam też u Teski - ach, się naoglądałam! Ale ona ma pięknie! Nic, tylko się wprowadzać.

Miłego dnia wszystkim! :D