marcin_aneta 24.04.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 kammaje: nie wiem nic o sztabie ale u mnie w studni mam pompe na glebokosci ponad 1m i na bloczku betonowym a woda podeszla prawie do polowy bloczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_aneta 24.04.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 spam ! do sprzedania w dobrej cenie welna rockwool. to co mi zostalo wiec TOPROCK, SUPERROCK i ROCKTON nie zbyt czesto zagladam na grupe wiec info prosze na mejla [email protected] lub tel 600 42 93 42 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 24.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 bimbelt bitter czy mogę Was prosić o namiary na firmy z których macie rekuperatory???? z góry dziękuję A. Ja mam Dospela, ale ciezko mi go polecic, bo aktualnie czekam na serwisanta. Obudowa centrali okazala sie nieszczelna - z jednej strony zaciaga powietrze, z drugiej dmucha, halasujac przy tym. Zastanawiałam się nad Dospelem, ale słyszałam, że dośc głośno pracuje ze względu na metalową obudowę i przechodzące na nią drgania. A długo juz użytkujesz reku? Sprawdza się? Mogę zapytać ile kosztowało Cię całe przedsięwzięcie? A. P.S. Przeczytałam na Twoim blogu, że montowałeś w styczniu 2008. Mam zatem pytania dodatkowe : -czy projektowałeś montaż reku przed przystąpieniem do budowy? Jeśli nie, to czy musiałeś dodatkowo wiercić otwory na instalację w stropie?(jaki to koszt) -z usług jakiej firmy korzystałeś? z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 24.04.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Czy ktoś wie gdzoe można kupić w szczecinie lub okolicach okna do domów pasywnych? Jakie firmy z oknami moglibyście polecić a jakie odradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.04.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich Trobe zerknij na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 24.04.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Siatka oprócz wzmocnienia posadzki przy podlogówce poprawia rozprowadzenie ciepla przez nagrzewanie się drutów siatki , tak mi powiedzial pewien instalator c.o. i tu tak w zasadzie wym się z nim zgodzil. ...nadal nie widzę sensu powielania zabezpieczeń... Włókna wystarczą! Czy ktoś wie gdzoe można kupić w szczecinie lub okolicach okna do domów pasywnych? Jakie firmy z oknami moglibyście polecić a jakie odradzić? Kiedyś się zastanawiałem nad determinacją ludzi, którzy decydują się na domy pasywne w naszym klimacie... Hm. Już nawet w Hiszpanii się tego nie buduje, no chyba, że ktoś woli chłodek od ciepełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 24.04.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Kiedyś się zastanawiałem nad determinacją ludzi, którzy decydują się na domy pasywne w naszym klimacie... Hm. Już nawet w Hiszpanii się tego nie buduje, no chyba, że ktoś woli chłodek od ciepełka. Nie buduję domu pasywnego no może energooszczędny. Chiałem porównać ceny okien "normalnych" i "pasywnych". Jakie oszczędności na ogrzewaniu można dzięki temu uzyskać? Oczywiście szukam sprawdzonej firmy, która robi okna "normalne". Proszę także o info jakje firmy omijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 24.04.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Czy ktoś może buduje się lub wybudował w Będgoszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 24.04.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Czy ktoś wie gdzoe można kupić w szczecinie lub okolicach okna do domów pasywnych? Jakie firmy z oknami moglibyście polecić a jakie odradzić? W obi w schwedt sa okna trojszybowe k=0,6 albo 0,7, nie pamietam dokladnie. Ceny jak najbardziej przystepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 24.04.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 W obi w schwedt sa okna trojszybowe k=0,6 albo 0,7, nie pamietam dokladnie. Ceny jak najbardziej przystepne. No jak w OBI to typówki mój dom przyszły wygląda tak http://www.archipelag.pl/projekty-domow/seweryna/ więc nie sądzę, żeby pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 2) Ile za godzinę biorą panie do sprzątania? A może ktoś z Was może polecić taką osobę? Ad 2. Od 50 do 100. Też szukam. Za godzinę?! Tyle to chyba za posprzątanie całego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Kto do wylewki dawał włókna a kto dawał siatkę zbrojoną ?? U mnie na parterze siatka, a to ze wzgledu na gruba warstwe styropianu (14cm) i podlogowke. U mnie grubość styropianu podobna i na calosci podlogowka. Czyli uwazasz ze powinienem dac siatke? Kurcze mam metlik a w piatek wchodza. Tak uwazal moj wykonawca, p. Kopyś, ja tam fachowcem nie jestem. Ja wolalem dolozyc te kilka zlotych na siatke. Od ulozenia nie zanotowalem zadnego, nawet najmniejszego pekniecia, wiec chyba sie sprawdza. Podlogowka chodzi od dluzszego czasu. Siatka oprócz wzmocnienia posadzki przy podlogówce poprawia rozprowadzenie ciepla przez nagrzewanie się drutów siatki , tak mi powiedzial pewien instalator c.o. i tu tak w zasadzie wym się z nim zgodzil. Ja też mam siatkę, podłogówka po pierwszym sezonie grzewczym, posadzki nie pękły. Pękaniom zapobiegają również dylatacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 24.04.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Jako, że dziś urodził nam się syn zmieniam podpis na bardziej aktualny. Niestety nick'a nie umiem zmienić z M3 na M4 - niech to więc będzie przejaw łączenia "starego" z "nowym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 24.04.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 W obi w schwedt sa okna trojszybowe k=0,6 albo 0,7, nie pamietam dokladnie. Ceny jak najbardziej przystepne. No jak w OBI to typówki mój dom przyszły wygląda tak http://www.archipelag.pl/projekty-domow/seweryna/ więc nie sądzę, żeby pasowały Fakt, ciezko bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 24.04.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Siatka oprócz wzmocnienia posadzki przy podlogówce poprawia rozprowadzenie ciepla przez nagrzewanie się drutów siatki , tak mi powiedzial pewien instalator c.o. i tu tak w zasadzie wym się z nim zgodzil. ...nadal nie widzę sensu powielania zabezpieczeń... Włókna wystarczą! Ja też nie widzę tylko ... czy ktoś pisał o powielaniu? Czy raczej o ew. alternatywie. I są odpowiedzi. Różne. Moja: nie będę dawał włokien tylko siatkę. Czy ktoś wie gdzoe można kupić w szczecinie lub okolicach okna do domów pasywnych? Jakie firmy z oknami moglibyście polecić a jakie odradzić? Kiedyś się zastanawiałem nad determinacją ludzi, którzy decydują się na domy pasywne w naszym klimacie... Hm. Już nawet w Hiszpanii się tego nie buduje, no chyba, że ktoś woli chłodek od ciepełka. Jakie wnioski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Jako, że dziś urodził nam się syn zmieniam podpis na bardziej aktualny. Niestety nick'a nie umiem zmienić z M3 na M4 - niech to więc będzie przejaw łączenia "starego" z "nowym" Serdeczne gratulacje! Prawdziwe z Was M jak Miłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 24.04.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 W obi w schwedt sa okna trojszybowe k=0,6 albo 0,7, nie pamietam dokladnie. Ceny jak najbardziej przystepne. No jak w OBI to typówki mój dom przyszły wygląda tak http://www.archipelag.pl/projekty-domow/seweryna/ więc nie sądzę, żeby pasowały O kurcze ale super chata , ile tam będzie osób mieszkało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 24.04.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 O kurcze ale super chata , ile tam będzie osób mieszkało? Trzy osoby i okazyjnie mój 8 letni syn do taty wpadnie w odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.04.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Jako, że dziś urodził nam się syn zmieniam podpis na bardziej aktualny. Niestety nick'a nie umiem zmienić z M3 na M4 - niech to więc będzie przejaw łączenia "starego" z "nowym" Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 24.04.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 I jeszcze jedno pytanko czy ktoś coś może powiedzieć na temat tej firmy i ich produktów? http://www.jopek.pl/index.php3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts