Aniutka i Roofi 25.04.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Ja mam Dospela, ale ciezko mi go polecic,..... Zastanawiałam się nad Dospelem,...... Co do glosnosci, ...... Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, spróbuję się do nich dodzwonić. Może u nich się w końcu uda A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.04.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Ale ja byłam szybsza: w niedzielę powiłam córkę! GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 25.04.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Gratulacje dla Wszystkich nowych mam i tatusiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.04.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Jako, że dziś urodził nam się syn zmieniam podpis na bardziej aktualny. Niestety nick'a nie umiem zmienić z M3 na M4 - niech to więc będzie przejaw łączenia "starego" z "nowym" Gratulacje!!! Ale ja byłam szybsza: w niedzielę powiłam córkę! Gratuluje szczęśliwym rodzicom :D:D delf jak księżniczka będzie miała na imię? Widze, ze bociany tej wiosny szaleja. no szaleją nam zapowiedziały że jesienią mamy szukać zawiniątka w kapuście martelia a co u Ciebie w tym temacie? nadal jesteś 2 w 1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 25.04.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 ... Widze, ze bociany tej wiosny szaleja. no szaleją nam zapowiedziały że jesienią mamy szukać zawiniątka w kapuście ... To tak jak u mnie pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 25.04.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 delf jak księżniczka będzie miała na imię? Łucja I zauważcie, że przyniosła ładną pogodę (od niedzieli jet tak ślicznie ) i nawet moja magnolia zakwitła z tej okazji Monka, KAS01 - serdecznie gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.04.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Ale obrodziło w dzieci! Rodzicom - świeżo upieczonym i przyszłym - wszystkiego dobrego! Mam wrażenie, że moje dzieciaki dopiero co z pieluch wyrosły, a córcia dziś ma szóste urodziny, a młody to już w ogóle zaraz mnie przerośnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.04.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 W czasie porannej rundki po lesie z psem miałam dziś bliskie spotkanie z dzikiem (ciekawe, czy to ten amator naszych śmieci?). Spał sobie za kupą gałęzi przy drodze - tak się nas wystraszył, że mało się nie przewrócił zmykając w las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 25.04.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 W czasie porannej rundki po lesie z psem miałam dziś bliskie spotkanie z dzikiem (ciekawe, czy to ten amator naszych śmieci?). Spał sobie za kupą gałęzi przy drodze - tak się nas wystraszył, że mało się nie przewrócił zmykając w las. ...może się nie uczesałaś dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 W czasie porannej rundki po lesie z psem miałam dziś bliskie spotkanie z dzikiem (ciekawe, czy to ten amator naszych śmieci?). Spał sobie za kupą gałęzi przy drodze - tak się nas wystraszył, że mało się nie przewrócił zmykając w las. ...może się nie uczesałaś dzisiaj? Uczesać, to się uczesałam, ale byłam bez makijażu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 25.04.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Jako, że dziś urodził nam się syn zmieniam podpis na bardziej aktualny. Niestety nick'a nie umiem zmienić z M3 na M4 - niech to więc będzie przejaw łączenia "starego" z "nowym" Gratulacje!!! Ale ja byłam szybsza: w niedzielę powiłam córkę! Gratuluje szczęśliwym rodzicom :D:D delf jak księżniczka będzie miała na imię? Widze, ze bociany tej wiosny szaleja. no szaleją nam zapowiedziały że jesienią mamy szukać zawiniątka w kapuście martelia a co u Ciebie w tym temacie? nadal jesteś 2 w 1? hej, ja w poniedziałek (14.04) urodziłąm synka Grzesia Gratulacje dla wszystkich "świeżych" rodziców. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 25.04.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 WitamMam pytankoGdzie moge kupi czarnoziem pod trawe i wj akiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 25.04.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam Mam pytanko Gdzie moge kupi czarnoziem pod trawe i wj akiej cenie? Przyłączam się... Potrzebuje nawieźć ok 10cm na powierzchni ok 10 arów... w Wielgowie. Mam jakiś namiar(na PRIV), ale może dla porównania, a może ktoś ma za dużo....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.04.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Łucja I zauważcie, że przyniosła ładną pogodę (od niedzieli jet tak ślicznie ) i nawet moja magnolia zakwitła z tej okazji delf, ślicznie mam nadzieję że to zawsze będzie taka pogodna panienka KAS01, martelia gratuluje i wszystkim dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.04.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Jako, że dziś urodził nam się syn zmieniam podpis na bardziej aktualny. Niestety nick'a nie umiem zmienić z M3 na M4 - niech to więc będzie przejaw łączenia "starego" z "nowym" Gratulacje!!! Ale ja byłam szybsza: w niedzielę powiłam córkę! Gratuluje szczęśliwym rodzicom :D:D delf jak księżniczka będzie miała na imię? Widze, ze bociany tej wiosny szaleja. no szaleją nam zapowiedziały że jesienią mamy szukać zawiniątka w kapuście martelia a co u Ciebie w tym temacie? nadal jesteś 2 w 1? hej, ja w poniedziałek (14.04) urodziłąm synka Grzesia Gratulacje dla wszystkich "świeżych" rodziców. Pozdr co wy - wszystkie na jednej wycieczce byłyście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 25.04.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich. Planuję w tym roku postawić stan surowy + dach mojego wymarzonego domku (rozpoczęcie budowy w sierpniu, może uda się nieco wcześniej). Wykonawca uważa, że można od razu położyć elektrykę i tynki wewnętrzne. Mam jednak wątpliwości, czy nie lepiej będzie przesunąć prace związane z elektryką i tynkami na następny etap, tj. na wiosnę. Elektryke lepiej jest robic, gdy sa juz wstawione okna. Mniejsze prawdopodobienstwo, ze kable sie komus przydadza. Jesli ci sie nie spieszy to poczekaj. Odnosnie tynkow, to podobno moga popekac jesli sa polozone zbyt wczesnie, gdy budynek jeszcze dobrze nie osiadl. Ja zrobilem tynki dosc szybko i nic takiego nie zaobserwowalem, ale moze moj dom az tak nie pracowal. Dzięki za sugestie. Nie przyszło mi do głowy, że moje kable mogą być zagrożone, obawiałam się raczej o tynki. Oczywiście, że nie mogę się doczekać kiedy usiądę sobie na tarasie i wypiję poranną kawkę. Dlatego na czasie mi zależy i to nawet bardzo. Mam cichą nadzieję, że Boże Narodzenie 2009 spędzę w nowym domu. Jaka powinna być przerwa technologiczna między położeniem tynków wew. a ociepleniem i tynkowaniem budynku?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_aneta 25.04.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 witam zostalo mi z budowy troche welny ROCKWOOL http://marcin.ploski.googlepages.com/welna ok 10.5 paczki toprock 18 i 20cm (nie wiem ile ktorej) 3 paczki super rock 10cm 2 paczki rockton 5cm 1 paczka paroc (sam nie wiem skad sie wziela bo jej nie kupowalem, chyba sasiad podrzucil za polowe ceny sklepowej oddam ! kontakt tylko na mejla [email protected] lub tel 600 42 93 42 marcin aha. calosc znajduje sie w dobrej szczecinskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 25.04.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Tak, ale z tego co wiem to mozna za pare euro sobie wynajac autko, albo i od razu zamowic transport. Nie dowiadywalem sie bo nie mialem potrzeby. Aha, ja nie wozilem do Szczecina, mieszkam po niemieckiej stronie. Nie wiem jak jest z transportem do PL, znajomi jezdzili z przyczepka A wiesz może jak się mają do tego polskie przepisy budowlane? Czy np. taka niemiecka cegła spełnia nasze normy itd itp? Nie znam się a wole chuchać na zimne Pewnie i spelnia, oni maja bardziej restrykcyjne normy. Szczerze mowiac nie mam pojecia, mnie interesowala jedynie wykonczeniowka. A tu tego problemu nie ma. Oczywiście, że normy są spełnione. Duża część oferowanych na polskim rynku cegieł pochodzi właśnie z Niemiec. Np. oferowana przez SCMB ceramika poryzowana "Unipor". Przymierzałam sie do zakupu cegły u sąsiadów ( nawet doliczając transport 750 km- cena była bardzo interesująca) ale w końcu udało mi się kupić po bardzo korzystnej cenie Poroton w Szczecinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 25.04.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Tak, ale z tego co wiem to mozna za pare euro sobie wynajac autko, albo i od razu zamowic transport. Nie dowiadywalem sie bo nie mialem potrzeby. Aha, ja nie wozilem do Szczecina, mieszkam po niemieckiej stronie. Nie wiem jak jest z transportem do PL, znajomi jezdzili z przyczepka A wiesz może jak się mają do tego polskie przepisy budowlane? Czy np. taka niemiecka cegła spełnia nasze normy itd itp? Nie znam się a wole chuchać na zimne Pewnie i spelnia, oni maja bardziej restrykcyjne normy. Szczerze mowiac nie mam pojecia, mnie interesowala jedynie wykonczeniowka. A tu tego problemu nie ma. Oczywiście, że normy są spełnione. Duża część oferowanych na polskim rynku cegieł pochodzi właśnie z Niemiec. Np. oferowana przez SCMB ceramika poryzowana "Unipor". Przymierzałam sie do zakupu cegły u sąsiadów ( nawet doliczając transport 750 km- cena była bardzo interesująca) ale w końcu udało mi się kupić po bardzo korzystnej cenie Poroton w Szczecinie. Po ile ten poroton, jaki i gdzie? Jeśli to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 25.04.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 2) Ile za godzinę biorą panie do sprzątania? A może ktoś z Was może polecić taką osobę? Ad 2. Od 50 do 100. Też szukam. Za godzinę?! Tyle to chyba za posprzątanie całego domu? 50-60 zł za jednokrotne posprzątanie domu w normalnych warunkach użytkowania, przy częstotliwości wizyt 1 raz w tygodniu. Sprzątanie po budowie to zupełnie inna sprawa, trzeba liczyć 10 zł/ godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts