aLien01 28.04.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam Ponawiam prośbę o siatkę leśną, brakuje mi około 20-30m może komuś zalega i chce się pozbyć. P.S. Dziękuje tym osobą które mnie wspomogły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 28.04.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Sprawa jest super pilna!!!! Szukam opini o niejakim Mirosławie Trzeźwińskim i jego firmie MIT-BUB. Podaje się za brukarza choć nie jestem w stanie tego potwierdzić. Muszę wiedzieć czy zostałem w klasyczny sposób wyru...ny czy (jeszcze) nie. proszę pisać na priva. Dyskrecja gwarantowana w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 28.04.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A ja ponawiam prośbę o namiary na sprawdzoną firmęrobiącą okna drewniane oraz poszukuję namiarów na więźby dachowe. Jeżeli ktoś potrzebuje namiary na POROTON STROPIAN ITD to mam taki kontakt. Mi zaproponowano np poroton po 5,20 za sztukę. Obecnie facet wyjechał na wczasy będzie po 9 maja w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 28.04.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 witam grupę ! zerkam sobie czasem na forum w poszukiwaniu tematów/rozwiązań, które mnie dotyczą lub w niedalekiej przyszłości będą dotyczyły. Dom stoi, instalacje,tynki itp. są - czas na wykończeniówkę! I oto temat kominków Arysto w sama porę! Sama też jestem zainteresowna takowym i jakby co to też się piszę na zakup grupowy. Bardzo proszę o info na temat dystrybutora (może być na priv'a). Pozr! W sprawie wkładów ARYSTO dla zainteresowanych mam kilka informacji. Byłem osobiście w zakładzie gdzie robią te wkłady zeby je sobie obejrzeć. Muszę przyznac , że robią naprawdę bardzo dobre wrażenie. I ja w zasadzie już się na ten wkład zdecydowałem. Jeśli chodzi o zakup i kwestia wynegocjowania jakiegoś rabatu dla "grupy trzymającej władzę" to dało by się to załatwic u jednego z dystrybutorów z listy Arysto. Byłem u jednego z nich na rozmowie , gosciu wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie zarówno w rozmowie strikto na tematy kominkowe jak i warunków cenowych zakupu i montażu wkładu. Na odchodne tylko wspomniałem , że kilka osób też jest zainteresowanych wkładami ale liczylibysmy na jakiś rabat z tytułu zakupu "hurtowego". Na poczatku nic nie powiedział ale jak juz byłem w samochodzie to wyleciał do mnie z zakładu i powiedział, że jest zainteresowany i otwarty na negocjacje więc może warto by było jednak podjąć jakąs inicjatywę w tym temacie. Jeśli ktoś będzie zainteresowany mogę na priv podać dystrybutora i można by co nieco obgadać. Niestety nic z tego , po sporym zamieszaniu "impreza" zdechła śmiercią naturalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 28.04.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich w słoneczny poniedziałek (ładne lato nam się zrobiło tej wiosny, nie? ) muszę się pożalić: wysłałam maile do 5 firm oferujących rekuperatory i ... cisza - nikt się nie odzywa. Dzwoniłam do rekuperatory.pl i mówią, że Poznań jest tak zawalony, że się nie wyrabiają. I co ja mam teraz robić??? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 28.04.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Aniutka i Roofi I co ja mam teraz robić??? I co ja mam teraz robić??? [/cuote] Może tak : http://www.google.pl/search?q=rekuperatory&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a lub tak: http://www.google.com/search?q=rekuperatory&rls=com.microsoft:* ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 28.04.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Dzięki za typ właśnie tak robiłam. Szkopuł w tym, że miałam nadzieję, że chociaż w ciągu 2-3 dni ktos da sygnał, że zajął sie moja sprawą, ale cisza! Wybrałam tylko tych 5 firm, które uważałam za najbardziej znane i zaprawione w bojach. Ale nic to... usiądę i będę nękała telefonami do bólu!!! (w nowym numerze "Ładny dom" jest artykuł o reku i klimatyzatorach z dużą ofertą różnych firm na urządzenia- do wyboru do koloru. To dla zainteresowanych ) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.04.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Z życia Irlandii: Irish government asked a question to its citizens: Is the Polish immigration a serious problem? - 35% respondents said: "yes, it is a serious problem!" - 65% respondents said: "absolutnie ku..wa żaden!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 28.04.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich w słoneczny poniedziałek (ładne lato nam się zrobiło tej wiosny, nie? ) muszę się pożalić: wysłałam maile do 5 firm oferujących rekuperatory i ... cisza - nikt się nie odzywa. Dzwoniłam do rekuperatory.pl i mówią, że Poznań jest tak zawalony, że się nie wyrabiają. I co ja mam teraz robić??? A. Hejka , jeśli chodzi o http://www.rekuperatory.pl rozmawiałam w swoim czasie z Poznaniem i Zieloną Górą (ERGO ul. Chopina 7, 65-001 Zielona Góra, tel. 0-68 459 40 59, tel. 0 602 69 44 21, e-mail: [email protected]). Obie firmy przedstawiły mi bardzo zbliżone oferty, więc może spróbuj w Zielonej Górze. Moja rada jest jeszcze taka - najpierw zadzwoń i nadaj temat mówiąc, że szczegóły podasz w e-mailu i od razu zapytaj jak szybko otrzymasz odpowiedź. Potem, jeśli w terminie nie dostaniesz zwrotnego e-maila, dzwoń żeby się przypomnieć. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 28.04.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich w słoneczny poniedziałek (ładne lato nam się zrobiło tej wiosny, nie? ) muszę się pożalić: wysłałam maile do 5 firm oferujących rekuperatory i ... cisza - nikt się nie odzywa. Dzwoniłam do rekuperatory.pl i mówią, że Poznań jest tak zawalony, że się nie wyrabiają. I co ja mam teraz robić??? A. Hejka , jeśli chodzi o http://www.rekuperatory.pl rozmawiałam w swoim czasie z Poznaniem i Zieloną Górą (ERGO ul. Chopina 7, 65-001 Zielona Góra, tel. 0-68 459 40 59, tel. 0 602 69 44 21, e-mail: [email protected]). Obie firmy przedstawiły mi bardzo zbliżone oferty, więc może spróbuj w Zielonej Górze. Moja rada jest jeszcze taka - najpierw zadzwoń i nadaj temat mówiąc, że szczegóły podasz w e-mailu i od razu zapytaj jak szybko otrzymasz odpowiedź. Potem, jeśli w terminie nie dostaniesz zwrotnego e-maila, dzwoń żeby się przypomnieć. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Dziękuję Ci za pomoc... już rozmawiałam z centralą we Wrocławiu i polecili mi zadzwonić do Krakowa (hi, hi). Kontakt złapałam ale wszyscy narzekają na nawał roboty!! Czyżby rekuperacja stała się aż tak popularna??? Dzięki Kochani za wsparcie. A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.04.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich . Wszystkim rodzicom i przyszlym rodzicom gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.04.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Gdzie można zobaczyc i kupić drzwi zewnętrzne i bramy garażowe? Poradźcie... Dzięki Ja brame garazowa kupowalam w http://www.szulgotech.pl bralam Normstal i jestem bardzo zadowolona z bramy i firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.04.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Czy ktos z was kupowal podbitke dobrej jakosci i tanio To prosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckyls 28.04.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam, niedawno zmieniłem zamiar i zamiast kupować mieszkanie chciałbym postawić dom.Bardzo spodobał mi sie projekt OLIWKA http://www.domfort.eu/?p=szczegoly&id=182&o=rzutyZastanawiam sie jaką kwotą muszę dysponować aby zamieszkać w takim domu.Bryła jest zwarta dach dwuspadowy, wiec nie powinny być bardzo wysokie. Plan mam taki aby zatrudnić firmę do wybudowania stanu surowego zamkniętego, ale wykończenie chciałbym zrobić sam i na razie tylko parteru, założenie instalacji również zleciłbym fachowcom. Cała góra ma na razie pozostać zamknięta i być nieużywana (stan surowy zamknięty bez instalacji i wykończenia). Z garażu tez bym zrezygnował. Jaki jest orientacyjny koszt postawienia całości i wykończenia parteru zgodnie z założeniami. Chciałbym aby z kominka było rozprowadzenie ciepła po parterze. Proszę też o ewentualne namiary na dobrą firmę która podjęłaby się zrobienia całości w dobrej cenie. Rozważałem też postawienie domu w technologi szkieletowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.04.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A ja ponawiam prośbę o namiary na sprawdzoną firmę robiącą okna drewniane ja niezmiennie polecam kowalskich w mierzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 28.04.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A ja ponawiam prośbę o namiary na sprawdzoną firmę robiącą okna drewniane ja niezmiennie polecam kowalskich w mierzynie Mam okna Urzędowskiego i jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.04.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam, niedawno zmieniłem zamiar i zamiast kupować mieszkanie chciałbym postawić dom. Bardzo spodobał mi sie projekt OLIWKA http://www.domfort.eu/?p=szczegoly&id=182&o=rzuty Zastanawiam sie jaką kwotą muszę dysponować aby zamieszkać w takim domu. Bryła jest zwarta dach dwuspadowy, wiec nie powinny być bardzo wysokie. Plan mam taki aby zatrudnić firmę do wybudowania stanu surowego zamkniętego, ale wykończenie chciałbym zrobić sam i na razie tylko parteru, założenie instalacji również zleciłbym fachowcom. Cała góra ma na razie pozostać zamknięta i być nieużywana (stan surowy zamknięty bez instalacji i wykończenia). Z garażu tez bym zrezygnował. Jaki jest orientacyjny koszt postawienia całości i wykończenia parteru zgodnie z założeniami. Chciałbym aby z kominka było rozprowadzenie ciepła po parterze. Proszę też o ewentualne namiary na dobrą firmę która podjęłaby się zrobienia całości w dobrej cenie. Rozważałem też postawienie domu w technologi szkieletowej. orientacyjnie szykuj przynajmniej 300 000 pln. firmę bierz do stanu surowego otwartego, okna i drzwi niech lepiej wstawiają fachowcy producenta. co do wykończenia na raty to... trochę bez sensu. po pierwsze lepiej najpierw wykończyć górę, oszczędzicie sobie masy syfu budowlanego, jak w końcu się za to weźmiecie. jeśli nawet to trzeba robić od razu instalacje, bo potem w trakcie przyłączania nowej części trzeba będzie wyłączyć całość... a pewnie będziecie chcieli normalnie mieszkać. no i z garażu nie rezygnowałbym tak szybko, w domu bez piwnicy jest to bardzo przydatne pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 28.04.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam, niedawno zmieniłem zamiar i zamiast kupować mieszkanie chciałbym postawić dom. Bardzo spodobał mi sie projekt OLIWKA http://www.domfort.eu/?p=szczegoly&id=182&o=rzuty Zastanawiam sie jaką kwotą muszę dysponować aby zamieszkać w takim domu. Bryła jest zwarta dach dwuspadowy, wiec nie powinny być bardzo wysokie. Plan mam taki aby zatrudnić firmę do wybudowania stanu surowego zamkniętego, ale wykończenie chciałbym zrobić sam i na razie tylko parteru, założenie instalacji również zleciłbym fachowcom. Cała góra ma na razie pozostać zamknięta i być nieużywana (stan surowy zamknięty bez instalacji i wykończenia). Z garażu tez bym zrezygnował. Jaki jest orientacyjny koszt postawienia całości i wykończenia parteru zgodnie z założeniami. Chciałbym aby z kominka było rozprowadzenie ciepła po parterze. Proszę też o ewentualne namiary na dobrą firmę która podjęłaby się zrobienia całości w dobrej cenie. Rozważałem też postawienie domu w technologi szkieletowej. My budujemy Oliwkę Ceny za stan surowy z dachem to ok. 70 tys. Materiał jakieś 130 tys. Budowę zaczynamy późnym latem. W chwili obecnej kończymy załatwiać formalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckyls 28.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam, niedawno zmieniłem zamiar i zamiast kupować mieszkanie chciałbym postawić dom. Bardzo spodobał mi sie projekt OLIWKA http://www.domfort.eu/?p=szczegoly&id=182&o=rzuty Zastanawiam sie jaką kwotą muszę dysponować aby zamieszkać w takim domu. Bryła jest zwarta dach dwuspadowy, wiec nie powinny być bardzo wysokie. Plan mam taki aby zatrudnić firmę do wybudowania stanu surowego zamkniętego, ale wykończenie chciałbym zrobić sam i na razie tylko parteru, założenie instalacji również zleciłbym fachowcom. Cała góra ma na razie pozostać zamknięta i być nieużywana (stan surowy zamknięty bez instalacji i wykończenia). Z garażu tez bym zrezygnował. Jaki jest orientacyjny koszt postawienia całości i wykończenia parteru zgodnie z założeniami. Chciałbym aby z kominka było rozprowadzenie ciepła po parterze. Proszę też o ewentualne namiary na dobrą firmę która podjęłaby się zrobienia całości w dobrej cenie. Rozważałem też postawienie domu w technologi szkieletowej. orientacyjnie szykuj przynajmniej 300 000 pln. firmę bierz do stanu surowego otwartego, okna i drzwi niech lepiej wstawiają fachowcy producenta. co do wykończenia na raty to... trochę bez sensu. po pierwsze lepiej najpierw wykończyć górę, oszczędzicie sobie masy syfu budowlanego, jak w końcu się za to weźmiecie. jeśli nawet to trzeba robić od razu instalacje, bo potem w trakcie przyłączania nowej części trzeba będzie wyłączyć całość... a pewnie będziecie chcieli normalnie mieszkać. no i z garażu nie rezygnowałbym tak szybko, w domu bez piwnicy jest to bardzo przydatne pomieszczenie Chce wykonczac na raty ze wzgledu na oszczednosci - zawsze to conajmniej kilkanascie tysiecy. Instalacji bym na poczatku nie prowadzil na pietro z tego samego powodu. A fakt ze trzeba byloby odlaczyc wszystko przy dokladaniu instalacji na pietrze nie przeraza mnie. Mam mozliwosc wyprowadzenia sie na kilka tygodni. Obecnie moja rodzina to 2 osoby, a w przyszlosci 2+1. Garaz docelowo mialby powstac ale z uwagi na finanse bedzie dobudowany w pozniejszym czasie. Mysle ze w ten sposob udaloby sie zaoszczedzic kilkadziesiat tysiecy (30-35 moze nawet wiecej - schodow tez nie bedzie na pietro). Wykonczeniem zajalbym sie sam z rodzina (ojciec zajmuje sie wykonczeniami: malowanie, plytki, panele itp.) Biorąc pod uwagę powyższe czy można liczyć ze uda sie postawic ten dom za około 250 000? @Radek0 Czy cena 70 tys stan surowy z dachem oznacza samą konstrukcję dachową czy moze juz z pokryciem? Rozumiem ze jest to stan surowy otwrty. Czy w tej cenie jest tez ujety stan surowy garażu wraz z dachem? Czy w 130 tys są ujęte schody na pietro i wszystkie materialy potrzebne na wykonczenie pietra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 28.04.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 pytanie niebudowlane : proszę o namiar na dziecięcego ortopedę - chodzi o wizytę w pierwszym miesiącu życia, na lewobrzeżu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts