Aleksandra M05a 02.05.2008 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Hejka , przede mną kupno kosiarki spalinowej i w związku z tym potrzebuję pomocy. Co taka kosiarka powinna mieć? Czy polecacie jakiegoś producenta? Na co należy zwrócić uwagę przy zakupie? jak zwykle wszystko kwestia ceny powinna mieć napęd, duży kosz, funkcję mielenia, i parę gadżetów zabezpieczających. ja zbieram aktualnie kasę na hondę hrx 537 Obejrzałam. Super. Tylko ta cena . Muszę się zadowolić czymś do 1800 zł. Dziękuję Wszystkim za rady odnośnie zakupu kosiarki. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 03.05.2008 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 03.05.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Obawiam sie tylko czy ta kwota wystarczy, lecz z wypowiedzi wynika ze sa dosc duze szanse na to ze sie mozna zmiescic w tej kwocie. Nie wystarczy Nie można się zmieścić 300k to cena normalnej działki... 300k to cena stanu surowego zamkniętego.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 03.05.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Jesli ktos jest mysli o uzywaniu deszczowki np do podlewania ogrodu, to mam do oddania za symboliczna kwote 6 zbiornikow po 750 litrow kazdy Zbiorniki sa po oleju opalowym, trzeba je tylko wyplukac i mozna uzywac Odbior wlasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 03.05.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Witam sobotnio Poszukuję namiarów na dostawców/wykonawców trawnika z rolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 03.05.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Witam, Zabrakło mi kilka mkw papy thermozgrzewalnej. Nie chce mi sie kupować całej rolki, bo potrzeba tylko 1/3 jej dlugosci. Może ktoś ma na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.05.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 ja zbieram aktualnie kasę na hondę hrx 537 a ja na honde cr-v a co nią chcesz kosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 03.05.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 ja zbieram aktualnie kasę na hondę hrx 537 a ja na honde cr-v a co nią chcesz kosić? ...laski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzar 04.05.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witam !Mam zamiar usunąć z działki korzenie pozostałe po drzewach (osika itp. pień max.25 cm.) na powierzchni ok 7 arów.Wpadłem na to żeby wynająć koparko ładowarkę , gdyż po pierwsze primo wyrwała by korzenie a potem po drugie primo od razu teren byłby wyrównany.Czy to dobry pomysł ? A może jakimś innym sprzętem ? Macie może jakieś namiary na taki sprzęt na prawobrzeżu ?I jakie ceny za godzinę za takie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 04.05.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 ... Wpadłem na to żeby wynająć koparko ładowarkę , gdyż po pierwsze primo wyrwała by korzenie a potem po drugie primo od razu teren byłby wyrównany. Czy to dobry pomysł ? A może jakimś innym sprzętem ?........................... A może zaminować teren i wielkie buuum! Chętnie popatrzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 05.05.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Słuchajcie co napisać w skardze do URE, poniewaz już wiem, że nasza cudowna enea nie zdąży mi postawić skrzynki do 23 maja (taki maja termin w umowie). Teraz mają dopiero ogłosić przetarg dopiero na wykonawstwo.Do tego zastanawiam się czy w ogóle smarować skargę, bo mam obawy, czy to nie przedłuży wykonawstwa, zamiast przyśpieszyć.Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 05.05.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Słuchajcie co napisać w skardze do URE Myślę, że musisz poczekać do 23 maja, chyba, że masz na piśmie , że się nie wywiążą. Wtedy, standardowe pismo. Wnoszę skargę na firmę ENEA, w związku z nie dotrzymaniem umowy z dnia.......... . itd. Czekasz na odpowiedź i prawnik.... Taką samą skargę wnosisz do ENEA i czekasz na oficjalną odpowiedź, może nawet w odwrotnej kolejności.... My mamy podobny problem w Wielgowie. Nie ma opcji na pozwolenie postawienia własnej, ekologicznej oczyszczalni, bo miasto buduje kanalizę, ponieważ dostali szmalec z unii na nowoczesną oczyszczalnię ścieków... Muszą wybudować sieć kanalizacyjną już za swoje pieniądze. Zobligowani są do zakończenia inwestycji do końca tego roku... Od dawna wiadomo, że nie dadzą rady... Kary będą okrutne, ale co tam, przecież to państwowe pieniądze. Chcąc się teraz wprowadzić, trzeba zainstalować szambo, za kilka tyś złotych... W pozwoleniu jest napisane, że mam obowiązek przyłączenia się do kanalizy miejskiej w momencie jej powstania... i kicha! Geologicznie, bez problemu może funkcjonować oczyszczalnia, politycznie nasze gó...na muszą być pod kontrolą.... Znowu my za to płacimy.... Czy to Wam czegoś nie przypomina? Komu się poskarżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.05.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam Czy macie jakieś ciekawe rozwiązania przechowywyania rowerów w garażu. 4 rowery = dużo zajętego miejsca. ja w naszej kawalerce trzymałem 3 "dorosłe" rowery w schowku 1 m2, powieszone za przednie koło u sufitu. trochę upierdliwe było wycięganie tego co był najdalej, ale dało radę Jeśli rowery są używane na co dzień, to w sezonie nikomu nie będzie się chciało wieszać i odwieszać, żeby np. pojechać po pietruszkę albo na rodzinną przejażdżkę. Szczególnie, że dla dzieci są za ciężkie do noszenia. Rowery stoją u nas w garażu, auto na podjeździe. Dobrze, że garaż podwójny - chociaż jeden samochód jest wtedy pod dachem . Na zimę pewnie rowery się podwiesi, żeby garażować dwa auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 05.05.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 ja zbieram aktualnie kasę na hondę hrx 537 a ja na honde cr-v a co nią chcesz kosić? a ja nie pisałem, że chcę kosić tylko, że zbieram Przez długi majowy weekend wyszedł największy babok mojego domu - brak klamki zamykającej drzwi tarasowe od strony tarasu!!!!!!! Ile to problemów by rozwiązało .... A tak trzeba zastanowić się nad przeróbką. Przy okazji - ktoś wie gdzie są baumarkty niedaleko granicy?? Lub jakieś składy zwłaszcza z kostką granitową?? Byłem w toom'ie i parę ciekawych rzeczy jest, ale małe to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 05.05.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 obi i raiffaisen w schwedt, od razu przy wjezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 05.05.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A ja z uporem maniaka proszę o namiary na auto z HDS. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 05.05.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 krzyspx widzę, że też jesteś z Dołuje. Ja jestem na początku całej drogi.................. Ostatnio byłem u znajomego z forum i on wydał 5tys. (materiały + robocizna na gotowo) i nie wiem z czego wynika taka różnica w cenie. P.S. Tak na marginesie widzę, że Dołuje bardzo się rozwijają, działki drożeją, kościół nowy budują Moja sąsiadka w Kościnie ma studnie. Niestety im, głębiej jest woda tym wychodzi drożej. Płaci się za każdy metr wywierconej studni. Jeśli woda jest poniżej 30 m, to dochodzi koszt papierologi (pozwolenia itd). Wyniosło ją to grubo ponad 20tyś. Do tego nie każdy fachowiec podejmie się wiercenia studni poniżej 30m. Jak rozwiązaliscie kwesię własnosci. Czy przechodzi na własność gminy? Może coś sie zmieniło na + a ja nic nie wiem. Woda w Dołujach jest na 50 m /lub głębiej jak źle trafisz/. Samo wiercenie to dwadzieścia parę tysiecy /ceny z 2006 r/ pompa zbiorniki ciśnieniowe + obowiązkowy odżelaziacz. Można zaoszczędzić robiąc studnię na 3- 7 domków. Ale wiadomo jak jest ze spółkami - choć finansowo bezkonkurencyjnie. A przejście papierologii to prawdziwy slalom - ale warto woda po odżelaziaczu ma najwyższą klasę czystości chemicznej i mikrobiologicznej i jest po prostu smaczna. Spróbuj zmienić warunki zabudowy na studnię wierconą - możesz to zrobić w trakcie budowy bo przyłącza nie sa obowiązkowe dla pozwolenia na budowę Witam serdecznie przyłączę sie do powyższego. Ja również musiałem kopać studnię w Mierzynie rok temu bo Gmina nie dała gwarancji na cisnienie wody. Wierciliśmy metodą rur osłonowych , a wodę znaleźliśmy zgodnie z planem 51 mppt. Do tego doszła jeszcze obudowa studni z kręgów + głowica+pompa i osadzenie rur. Wydajność studni wyszła ok 17 m3 na godz. i woda czysta jak kryształ (po pierwszym chlorowaniu). Badanie wody również potwiedziło wszystkie składniki w granicach normy. Koszty to ok 25-30 tyś. Ważne jest aby wynająć odpowiednią i dośwoiadczoną ekipę do wiercenia bo jak jedna spapra robotę to wiercić trzeba będzie w innym miejscu (aby mieć dobrą wodę). Ja jestem zadowolony i mogę polecić firmę, która robiła to u mnie. pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 05.05.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A ja z uporem maniaka proszę o namiary na auto z HDS. Z góry wielkie dzięki HDS - Z. Walawski tel. 601768216 ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 05.05.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Słuchajcie co napisać w skardze do URE, poniewaz już wiem, że nasza cudowna enea nie zdąży mi postawić skrzynki do 23 maja (taki maja termin w umowie). Teraz mają dopiero ogłosić przetarg dopiero na wykonawstwo. Do tego zastanawiam się czy w ogóle smarować skargę, bo mam obawy, czy to nie przedłuży wykonawstwa, zamiast przyśpieszyć. Co sądzicie? Mój termin o dostarczeniu energii przez Eneę minął pół roku temu i nadal nic. Po skardze do URE, wykonano roboty, ale teraz znowu przystopowali z papierologią. Ręcę opadają . W skardze powołaj się przede wszystkim na niedotrzymanie terminu. Możesz też wysłać do wiadomosci Enei. Powinno chociaż trochę poskutkować. Jedno mogę stwierdzić na pewno, ze samym wykonawstwem umów z ramienia Enei, zajmują sie takie "leśne dziadki", bez chęci do jakichkolwiek dynamiczniejszych działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 06.05.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ofcbur napisał: Słuchajcie co napisać w skardze do URE, poniewaz już wiem, że nasza cudowna enea nie zdąży mi postawić skrzynki do 23 maja (taki maja termin w umowie). Teraz mają dopiero ogłosić przetarg dopiero na wykonawstwo. Do tego zastanawiam się czy w ogóle smarować skargę, bo mam obawy, czy to nie przedłuży wykonawstwa, zamiast przyśpieszyć. Co sądzicie? Ja mam prąd na działce tzn. kabel jest . W ENEI powiedzieli że postawienie skrzynki u mnie (do tego kabla) 10 MIESIĘCY . Nie wiem czy mają tyle zleceń czy co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts