luckyls 06.05.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Znajomy tez zamierza budować sie. wybrał podobny projekt do mojego, też prosty. Za robociznę zawołali u niego 44k, a materiały jak liczył w exelu to wyszło ok 130k, wiec całość będzie ok 200k. Stan surowy zamknięty. Działke bede mial o wiele tansza ok 50k bez mediów (ok 1000m2), wiec nawet jak zajdzie potrzeba głębokich odwiertów to w kwocie 100k powinienem się zmieścić. Odległosć ok 30 km od centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 06.05.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ja mam prąd na działce tzn. kabel jest . W ENEI powiedzieli że postawienie skrzynki u mnie (do tego kabla) 10 MIESIĘCY . Nie wiem czy mają tyle zleceń czy co... Mnie by wystarczył taki kabel:) Ale na razie czekam do 23 maja, zobaczę na jakim etapie będzie sprawa po tym terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 06.05.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 A i jeszcze jedno. Czy ktoś ma może w EXELU arkusz do zrobienia wyceny stanu surowego otwartego? Bo potrzebuję. I do zamkniętego też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 06.05.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ofcbur napisał: Słuchajcie co napisać w skardze do URE, poniewaz już wiem, że nasza cudowna enea nie zdąży mi postawić skrzynki do 23 maja (taki maja termin w umowie). Teraz mają dopiero ogłosić przetarg dopiero na wykonawstwo. Do tego zastanawiam się czy w ogóle smarować skargę, bo mam obawy, czy to nie przedłuży wykonawstwa, zamiast przyśpieszyć. Co sądzicie? Ja mam prąd na działce tzn. kabel jest . W ENEI powiedzieli że postawienie skrzynki u mnie (do tego kabla) 10 MIESIĘCY . Nie wiem czy mają tyle zleceń czy co... Znajdź elektryka, który pracuje w ENEA, pogadaj z nim.... i będzie skrzynka (jeśli w tym kablu jest prąd) Nigdy nie miałem żadnych problemów z terminami. Gaz, woda, prąd, kominiarz.... itd. Namiar na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 06.05.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ofcbur napisał: Słuchajcie co napisać w skardze do URE, poniewaz już wiem, że nasza cudowna enea nie zdąży mi postawić skrzynki do 23 maja (taki maja termin w umowie). Teraz mają dopiero ogłosić przetarg dopiero na wykonawstwo. Do tego zastanawiam się czy w ogóle smarować skargę, bo mam obawy, czy to nie przedłuży wykonawstwa, zamiast przyśpieszyć. Co sądzicie? Ja mam prąd na działce tzn. kabel jest . W ENEI powiedzieli że postawienie skrzynki u mnie (do tego kabla) 10 MIESIĘCY . Nie wiem czy mają tyle zleceń czy co... Znajdź elektryka, który pracuje w ENEA, pogadaj z nim.... i będzie skrzynka (jeśli w tym kablu jest prąd) Nigdy nie miałem żadnych problemów z terminami. Gaz, woda, prąd, kominiarz.... itd. Namiar na priv Również poproszę o namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.05.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ofcbur napisał: Słuchajcie co napisać w skardze do URE, poniewaz już wiem, że nasza cudowna enea nie zdąży mi postawić skrzynki do 23 maja (taki maja termin w umowie). Teraz mają dopiero ogłosić przetarg dopiero na wykonawstwo. Do tego zastanawiam się czy w ogóle smarować skargę, bo mam obawy, czy to nie przedłuży wykonawstwa, zamiast przyśpieszyć. Co sądzicie? Ja mam prąd na działce tzn. kabel jest . W ENEI powiedzieli że postawienie skrzynki u mnie (do tego kabla) 10 MIESIĘCY . Nie wiem czy mają tyle zleceń czy co... Znajdź elektryka, który pracuje w ENEA, pogadaj z nim.... i będzie skrzynka (jeśli w tym kablu jest prąd) Nigdy nie miałem żadnych problemów z terminami. Gaz, woda, prąd, kominiarz.... itd. Namiar na priv Czy kominiarz to taki co daje papier do odbioru . Poprosila bym namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 06.05.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam wszystkich. Mam pytanklo w sprawie parapetów zewnętrznych. Gdzie jest jakiś duży wybór parapetów klinkierowych interesują mnie takie glazurowane w kolorze wiśniowym, i drugie parapety granitowe, czy ktoś takie zakładał , jak to wygląda cenowo w Szczecinie , gdzie mają najtaniej?. Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.05.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam wszystkich. Mam pytanklo w sprawie parapetów zewnętrznych. Gdzie jest jakiś duży wybór parapetów klinkierowych interesują mnie takie glazurowane w kolorze wiśniowym, i drugie parapety granitowe, czy ktoś takie zakładał , jak to wygląda cenowo w Szczecinie , gdzie mają najtaniej?. Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Ja kupowalam takie glazurowane wisniowo-brazowe chyba 20 cm za 5,4 szt . ale bylo duzo wybierania i jakosc rozna . Kupowalam w partnerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.05.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Czy ktos ostatnio robil z was dokument prawa jazdy jak dlugo sie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 06.05.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam wszystkich. Mam pytanklo w sprawie parapetów zewnętrznych. Gdzie jest jakiś duży wybór parapetów klinkierowych interesują mnie takie glazurowane w kolorze wiśniowym, i drugie parapety granitowe, czy ktoś takie zakładał , jak to wygląda cenowo w Szczecinie , gdzie mają najtaniej?. Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Ja kupowalam takie glazurowane wisniowo-brazowe chyba 20 cm za 5,4 szt . ale bylo duzo wybierania i jakosc rozna . Kupowalam w partnerze A gdzie ten partner się znajduje?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.05.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam wszystkich. Mam pytanklo w sprawie parapetów zewnętrznych. Gdzie jest jakiś duży wybór parapetów klinkierowych interesują mnie takie glazurowane w kolorze wiśniowym, i drugie parapety granitowe, czy ktoś takie zakładał , jak to wygląda cenowo w Szczecinie , gdzie mają najtaniej?. Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Ja kupowalam takie glazurowane wisniowo-brazowe chyba 20 cm za 5,4 szt . ale bylo duzo wybierania i jakosc rozna . Kupowalam w partnerze A gdzie ten partner się znajduje?. Jedzie sie Struga w kierunku Auto Gieldy na skrzyzowaniu w prawo na Pyrzyce i po prawej stronie jakies 1 km od skrzyzowania . To jest duza hurtownia i ja widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 06.05.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam Powoli zaczynam myśleć o utwardzeniu drogi i mam pytanie do was skąd załatwialiście sobie gruz? Jakie metody szukania stosowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 06.05.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam Powoli zaczynam myśleć o utwardzeniu drogi i mam pytanie do was skąd załatwialiście sobie gruz? Jakie metody szukania stosowaliście? Witam, brałem na Tamie Pomorzańskiej cegłę kruszoną, za 24 tony zapłaciłem z transportem ok 650 zł, był też beton ktuszony trochę droższy, ale nie pamiętam teraz nazwy firmy, wjeżdża się tak jak na nową oczyszczalnię, którą budują i po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 06.05.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam wszystkich. Mam pytanklo w sprawie parapetów zewnętrznych. Gdzie jest jakiś duży wybór parapetów klinkierowych interesują mnie takie glazurowane w kolorze wiśniowym, i drugie parapety granitowe, czy ktoś takie zakładał , jak to wygląda cenowo w Szczecinie , gdzie mają najtaniej?. Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Ja kupowalam takie glazurowane wisniowo-brazowe chyba 20 cm za 5,4 szt . ale bylo duzo wybierania i jakosc rozna . Kupowalam w partnerze Ja kupowałam u pani Oli Tecław koło Węglobudu. Wjeżdżając od strony 26 kwietnia trzeba minąć stację paliw, halę Węglobudu, jechać pod górkę, a na szczycie skręcić w lewo i już się jest na terenie hurtowni. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 06.05.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 WitamJuż był ten temat poruszany ale nie mogę znaleść gdzie, no i numer nam się zawieruszył - TOALETY - może ktoś ma zanotowane numery - chodzi o firmę ze Stargardu tańszą od Toi-Toi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.05.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ... Znajdź elektryka, który pracuje w ENEA, pogadaj z nim.... i będzie skrzynka (jeśli w tym kablu jest prąd) Nigdy nie miałem żadnych problemów z terminami. Gaz, woda, prąd, kominiarz.... itd. Namiar na priv Dokładnie tak. U mnie ze wszystkimi mediami bylo tak, ze brałem kogoś od nich i mialem to co chcialem od razu. I często było tak, że ten co wykonywał zajmował sie papierologią. I prawie zawsze robił to po wykonaniu przyłączy PS Dodatkowo jako bonus można też trafić tak, że przez długi czas nie będzie sie płacić za te media pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.05.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ... Znajdź elektryka, który pracuje w ENEA, pogadaj z nim.... i będzie skrzynka (jeśli w tym kablu jest prąd) Nigdy nie miałem żadnych problemów z terminami. Gaz, woda, prąd, kominiarz.... itd. Namiar na priv Dokładnie tak. U mnie ze wszystkimi mediami bylo tak, ze brałem kogoś od nich i mialem to co chcialem od razu. I często było tak, że ten co wykonywał zajmował sie papierologią. I prawie zawsze robił to po wykonaniu przyłączy PS Dodatkowo jako bonus można też trafić tak, że przez długi czas nie będzie sie płacić za te media pozdrawiam Konrad potwierdzam, na pierwszy rachunek czekaliśmy paręnaście tygodni.... i wcale nie przyszedł jakiś gigantyczny, tylko normalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.05.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ja troche dłużej - ponad 2 lata W końcu sam sie musiałem przypomnieć, bo pewnie już by tak zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_agata 06.05.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam serdecznie. Czy korzystal ktos z Was z uslug tego kierownika budowy - pan Joniec.Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_aneta 07.05.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 ja zbieram aktualnie kasę na hondę hrx 537 kupilem 2 tyg temu wersje HXE. polecam ! troche ciezko manewrowac miedzy roslinkami ale cos za cos myslalem zeby wziazc wersje z manetkami VYE ale czytalem na forum ze po jakims czasie bola kciuki jak kupowalem najtaniej znalazlem tutaj: http://www.e-narzedziownia.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts