Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Dawno sie nie udzielalem, wiec Witam nowych, oraz gratulacje dla M3.

Gratulacje takze dla bimbelta :). Jak kogos przegapilem kto sie juz wprowadzil to rowniez gratuluje.

Matam, nareszczie jesteś! :-) Gdzies Ty bywał, coś porabiał?

Robota, robota,budowa,spanie ...

Koncze robic podloge na stryszku, kombinajce z materialami. Klopoty z wykonawcami, a glownie z ich brakiem i wygurowanymi zadaniami finansowymi. itp.

Strrrrraszne dawno mnie tu nie bylo :) Duzo nam Kosciniakow-Dolujakow przybylo, ja sama "zarazilam" co niektorych ta choroba :wink: A teraz przygladam sie awatarkom i... i strasznie duzo archonowych domkow widze w okolicy przybedzie! A my tez bedziemy miec archonowy :) Mam nawet pod niego zrobione WZ. Bo wreszcie je mam!!! :D Jejku, rok po kupnie dzialki...

Witam cieplo i pogodnie wszystkich moich blizszych i dalszych sasiadow! :D

Słuchajcie, mam pytanie....

czy ktoś wie gdzie można w okolicach Szczecina kupić szambo? najlepiej betonowe, byle jak najtaniej, pojemność tak koło 6m3

sprawa dość pilna.. jeśli macie jakieś namiary to z góry dziekuje

pozdrawiam

maksiu

W Stargardzie

http://bsstudnie.4b.pl/

dzięki za odpowiedz,

masz na myśli, że kręgi betonowe można u nich kupić tak?

niestety kręgi nie wchodzą w rachubę, mam wysoki poziom wody

pozdrawiam

m.

I takie pytanko. O ile kW wystąpić do ENEI ????.Mój dom około 260m2 dwie kuchenki elektryczne ze 3 telewizory 2 komputery kupe światła pompa w studni pompa ciepła (może) plus wszystkie elektryczne gadzety jak pralka itp.

to powinniście mieć w warunkach przyłączenia i/lub w projekcie. w zasadzie jakieś 12-15 kW maks. powinno wystarczyć... :roll:

Witam

Pytanie trochę z innej beczki, czy w sprzedaży mieszkań jest taki zastój, czy tylko ja mam taki problem :o ? Od kilku miesięcy próbuję sprzedać mieszkanie i wielkie NIC. A biura nieruchomosci, to tylko mnie denerwują :evil: . Kombinują, kłamią że mają juz klienta, żeby tylko podpisać umowę na ofertę i później oczywiście cisza.

Właśnie sprzedałem mieszkanie- w tydzień od złożenia oferty - biuro Horyzont na Krzywoustego, są w necie - polecam. Współpracują z 60 innymi biurami i nie podpisują umowy na wyłączność. Dostałem na nich namiar od kolegi który też ich zachwalał Ale to prawda, że warto z ceny trochę zejść i sprzedaż idzie b. szybko - w moim wypadku było tylko - 2 oglądających.

Pozdrawiam

Witam

Jakie ponieśliście koszty za stan surowy otwarty (ściany bez ocieplenia, dach poryty dachówką, bez stolarki okiennej i drzwiowej)? Chodzi mi tylko o koszty materiałów i robocizny za ten etap, bez kosztów działki, papierków i mediów.

U mnie ok. 180K za 140 m kw. użytkowej, 210 całkowitej.

Pytanie trochę z innej beczki, czy w sprzedaży mieszkań jest taki zastój, czy tylko ja mam taki problem :o ? Od kilku miesięcy próbuję sprzedać mieszkanie i wielkie NIC. A biura nieruchomosci, to tylko mnie denerwują :evil: . Kombinują, kłamią że mają juz klienta, żeby tylko podpisać umowę na ofertę i później oczywiście cisza.

W sumie wszystko zalezy od ceny, jak dalismy wyzsza to byly glownie telefony, jak znizylismy to w ciagu tygodnia mieszkanie sie sprzedalo. W sumie kazdy telefon to byl ogladajacy. Dalismy ogloszenie w duzej liczie serwisow ale telefony bylu glownie z gratki i infoludka.

Mam ten sam problem, totalny zastój.

Oprócz gratki, infoludka i otodom gdzie jeszcze dawaliście ogłoszenia?

Do "Kontaktu". A poza tym rozpowiadać wśród znajomych, sąsiadów. I uzbroić się w cierpliwość. Moje mieszkanie sprzedało się niespełna pół roku po pierwszym ogłoszeniu.

Słuchajcie, mam pytanie....

czy ktoś wie gdzie można w okolicach Szczecina kupić szambo? najlepiej betonowe, byle jak najtaniej, pojemność tak koło 6m3

sprawa dość pilna.. jeśli macie jakieś namiary to z góry dziekuje

pozdrawiam

maksiu

W Stargardzie

http://bsstudnie.4b.pl/

dzięki za odpowiedz,

pozdrawiam

m.

Maja i kregi i szamba :lol:

Witam

Właśnie sprzedałem mieszkanie- w tydzień od złożenia oferty - biuro Horyzont na Krzywoustego, są w necie - polecam. Współpracują z 60 innymi biurami i nie podpisują umowy na wyłączność. Dostałem na nich namiar od kolegi który też ich zachwalał Ale to prawda, że warto z ceny trochę zejść i sprzedaż idzie b. szybko - w moim wypadku było tylko - 2 oglądających.

Pozdrawiam

No tak, ale trzeba sporo zejść z ceny jeśli wspołpracuje się z biurem. Biorą 3% haraczu. Coś za coś :cry:

dzięki za odpowiedz,

pozdrawiam

m.

ooo a tego to nie widzialem.. dobra.. napisałem z prośba o przedstawienie oferty

nie orientujesz się w jakich cenach maja te szamba? cos dla porównania?

pozdrawiam

m.

Witam

Jakie ponieśliście koszty za stan surowy otwarty (ściany bez ocieplenia, dach poryty dachówką, bez stolarki okiennej i drzwiowej)? Chodzi mi tylko o koszty materiałów i robocizny za ten etap, bez kosztów działki, papierków i mediów.

U mnie ok. 180K za 140 m kw. użytkowej, 210 całkowitej.

W sumie wszystko zalezy od ceny, jak dalismy wyzsza to byly glownie telefony, jak znizylismy to w ciagu tygodnia mieszkanie sie sprzedalo. W sumie kazdy telefon to byl ogladajacy. Dalismy ogloszenie w duzej liczie serwisow ale telefony bylu glownie z gratki i infoludka.

Mam ten sam problem, totalny zastój.

Oprócz gratki, infoludka i otodom gdzie jeszcze dawaliście ogłoszenia?

Do "Kontaktu". A poza tym rozpowiadać wśród znajomych, sąsiadów. I uzbroić się w cierpliwość. Moje mieszkanie sprzedało się niespełna pół roku po pierwszym ogłoszeniu.

Witam, mi też wkońcu po pół roku od wystawienia mieszaknia udało się znaleźć kupca na moje M, ale cena -15% od której zaczynałem :cry: , ale trudno bo fachowcy od wykończeniówki zaraz będą chcieli kaskę za gładzie i zaczynam z łazienkami. Rok temu miałem kupca, który chciał zapłacić tyle ile chciałem, a ja głupi się martwiłem gdzie bedę mieszkał, wynajął bym jakąś kawalerkę i jeszcze bym był do przodu z 15 tyś.

dzięki za odpowiedz,

pozdrawiam

m.

ooo a tego to nie widzialem.. dobra.. napisałem z prośba o przedstawienie oferty

pozdrawiam

m.

W naszym przypadku Kontakty nie zdaly egzaminu. Zero zdzewu. A ogloszenie pokazywalo sie przez kilka wydan.

Co do biura to ja dawalem warunek 2 % i jedno sie zgodzilo wiec jak chcecie to poszukam wizytowki i dam na priva.

dzięki za odpowiedz,

pozdrawiam

m.

pozdrawiam

m.

Takie prawie 10m to cos 4,5 tys :lol: