edi13 15.05.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witajcie czy moze ktoś polecic sklep z duzym wyborem drzwi wewnetrznych ? gdzie najlepiej isc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 15.05.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Aleksandra M05aProsze podaj mi rowniez na priva namiary na firme od pompy ciepla. Co prawda ja juz ciut przed podpisaniem umowy ale moze zaskoczysz mnie jakims namiarem , ktorego nie mam albo potwierdzisz w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMarcin1719502044 15.05.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam grupe. Czy ktoś z was malował pomieszczenia farbami Caparola lub tikurilli? Czy ceny w róznych punktach się różnia? Czy znacie może jakąś dobrą mieszalnie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 15.05.2008 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 dzięki za odpowiedz, masz na myśli, że kręgi betonowe można u nich kupić tak? niestety kręgi nie wchodzą w rachubę, mam wysoki poziom wody pozdrawiam m. Maja i kregi i szamba ooo a tego to nie widzialem.. dobra.. napisałem z prośba o przedstawienie oferty nie orientujesz się w jakich cenach maja te szamba? cos dla porównania? pozdrawiam m. Takie prawie 10m to cos 4,5 tys Wiesz co.. już mnie nic nie powinno w tym kraju dziwić, ale ciągle mnie coś zaskakuje.... okazuje się że dużo taniej jest ściągnąć do Stargardu szambo z Radomia (wliczając w to również transport) niż kupić szambo o takiej samej pojemności bezpośrednio od producenta na miejscu w Stargardzie A propos, nie potrzebuje ktoś szamba betonowe w dobrej cenie? mam dwóch chętnych (ze mną włącznie) a na samochód wchodzą 3 szt, więc szukam jeszcze jednego zainteresowanego, po szczegóły proszę na priv pozdrawiam maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 15.05.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam grupe. Czy ktoś z was malował pomieszczenia farbami Caparola lub tikurilli? Czy ceny w róznych punktach się różnia? Czy znacie może jakąś dobrą mieszalnie? Pozdrawiam Malowałem TIKURILLI Super pokrywa, bardzo trwały kolor, po 4rech latach od pomalowania robiłem poprawki i nie widać żadnej różnicy! Zaznaczam, że używałem ciemnego koloru, więc każde odbarwienie byłoby widoczne. Jeśli chodzi o cenę, to trzeba popytać. Mieszalnie generalnie używają tych samych składników i programów, więc mogą być tylko róznice w cenie. Nie szukałem, kupiłem w pierwszej mieszalni jaka mi wpadła .... Dokupowałem w innej i nie było różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 15.05.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 wykonuje tanie ocieplenia budynkow ............................. Witaj. Sądząc po ilości postów, nie znasz zasad. NIE REKLAMUJEMY SIę TUTAJ! Jeśli byłaby taka możliwość, to to forum wyglądało by jak film w POLSACIE.... Jeden post i tysiąc reklam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 15.05.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 emwuPRIV____________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.05.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam grupe. Czy ktoś z was malował pomieszczenia farbami Caparola lub tikurilli? Czy ceny w róznych punktach się różnia? Czy znacie może jakąś dobrą mieszalnie? Pozdrawiam Malowałem TIKURILLI Super pokrywa, bardzo trwały kolor, po 4rech latach od pomalowania robiłem poprawki i nie widać żadnej różnicy! Zaznaczam, że używałem ciemnego koloru, więc każde odbarwienie byłoby widoczne. Jeśli chodzi o cenę, to trzeba popytać. Mieszalnie generalnie używają tych samych składników i programów, więc mogą być tylko róznice w cenie. Nie szukałem, kupiłem w pierwszej mieszalni jaka mi wpadła .... Dokupowałem w innej i nie było różnicy Ja co prawda nie mam jeszcze zdania na temat farm do wnetrz.Na zewnatrz natomiast z polecam Caparola .Kryje juz za pierwszym razem rewelacyjnie i dobrze sie z niej brud zmywa .Bralam tez tynk Caparola i jest wiecej niz super . Co do Trikurili to robilam nia deske czolowa i niestety jakosc kiepska . Poniewaz za jakis czas zaczynam podbitke to zakupilam zel Caparola sama ciekawa jestem jak z jakoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 15.05.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witajcie czy moze ktoś polecic sklep z duzym wyborem drzwi wewnetrznych ? gdzie najlepiej isc.Pozdrawiam Spora wystawka jest w Vox'ie na Milczanskiej (obok Tesco). Ja zamowilem tam swoje Classena, dostalem dobra oferte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.05.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witajcie czy moze ktoś polecic sklep z duzym wyborem drzwi wewnetrznych ? gdzie najlepiej isc.Pozdrawiam Spora wystawka jest w Vox'ie na Milczanskiej (obok Tesco). Ja zamowilem tam swoje Classena, dostalem dobra oferte. Albo salony DDD jeden na Santockiej obok Mak lazienek drugi na struga(w tym nie bylam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 15.05.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam!!! Ponawiam pytanie: chcialabym kupic czarnoziem, czy ktos ma jakis kontakt? Pozdr- Ela. Ostatnio widziałem ogłoszenie w Dołujach, że ktoś sprzedaje czarnoziem, jeżeli pasuje Ci taka lokalizacja dostawcy to spisze numer przy najbliżeszj okazji. pozdr. barnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 15.05.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam!!! Ponawiam pytanie: chcialabym kupic czarnoziem, czy ktos ma jakis kontakt? Pozdr- Ela. Ostatnio widziałem ogłoszenie w Dołujach, że ktoś sprzedaje czarnoziem, jeżeli pasuje Ci taka lokalizacja dostawcy to spisze numer przy najbliżeszj okazji. pozdr. barnich Witam! Oczywiscie biorę każdy namiar, bo narazie jestem z niczym. Bardzo dziękuję i będę czekała na odzew. Pozdr serdecznie- Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 15.05.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam grupe. Czy ktoś z was malował pomieszczenia farbami Caparola lub tikurilli? Czy ceny w róznych punktach się różnia? Czy znacie może jakąś dobrą mieszalnie? Pozdrawiam Malowałem TIKURILLI Super pokrywa, bardzo trwały kolor, po 4rech latach od pomalowania robiłem poprawki i nie widać żadnej różnicy! Zaznaczam, że używałem ciemnego koloru, więc każde odbarwienie byłoby widoczne. Jeśli chodzi o cenę, to trzeba popytać. Mieszalnie generalnie używają tych samych składników i programów, więc mogą być tylko róznice w cenie. Nie szukałem, kupiłem w pierwszej mieszalni jaka mi wpadła .... Dokupowałem w innej i nie było różnicy Ja również malowałam Tikurillą i jestem jak najlepszego zdania o tej farbie. Coprawda były to tylko sufity, ale moim zdań biel tej farby jest najlepsza. Na trwałość tez nie narzekam. Pozdr serdecz- Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 15.05.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Po długich poszukiwaniach znalazłam drzwi w DDD, mają duży przekrój firm, więc jest duża szansa na wybranie czegoś interesującego . Mają sklepy na Santockiej i na Struga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 16.05.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Bardzo dziękuje za podpowiedź , miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 16.05.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 A ja poszukuję namiarów na niedrogą siatke ogrodzeniową. Narazie znalazłem za 6,50 za mb wysokość 1,5m. Czy to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 16.05.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 LUDZIE POMOCY!!! O to co znalazłem na stronie ENEA: Przykłady z sugerowaną mocą przyłączeniową: Mieszkanie (urządzenia tradycyjne) - licznik 1-fazowy, do 5 kW. Dom lub mieszkanie (urządzenia tradycyjne) - licznik 3-fazowy, min. 12 kW . Jeśli planujecie Państwo zakup np. kuchenki elektrycznej o mocy 10 kW wówczas proponujemy min. 15 kW. Dom jednorodzinny lub mieszkanie do 200 m2 (urządzenia tradycyjne + elektryczne ogrzewanie akumulacyjne + 2 x kuchnia elektryczna + bojler lub przepływowy podgrzewacz wody) - licznik 3-fazowy, min. 25 kW (z przekaźnikiem priorytetowym). + 2x pralka plus 2x zmywarka. Dom jednorodzinny od 200 do 250 m2 (urządzenia jak wyżej) - licznik 3-fazowy, min. 31 kW (z przekaźnikiem priorytetowym). Budynek powyżej 250 m2 (urządzenia jak wyżej) - min. 40 kW (z przekaźnikiem priorytetowym). Plac budowy - licznik 3-fazowy, w zależności od urządzeń . min. 12 lub 15 kW. Mój dom to ponad 250m2 2 kuchenki elektryczne do ogrzewania pompa ciepła wiadomo, kilka telewizorów, oświetlenie, pompa w studni itp. W/g ENEI powininem sobie podłączyć 40kW!!!! Co byście doradzili[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 16.05.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 LUDZIE POMOCY!!! O to co znalazłem na stronie ENEA: Przykłady z sugerowaną mocą przyłączeniową: Mieszkanie (urządzenia tradycyjne) - licznik 1-fazowy, do 5 kW. Dom lub mieszkanie (urządzenia tradycyjne) - licznik 3-fazowy, min. 12 kW . Jeśli planujecie Państwo zakup np. kuchenki elektrycznej o mocy 10 kW wówczas proponujemy min. 15 kW. Dom jednorodzinny lub mieszkanie do 200 m2 (urządzenia tradycyjne + elektryczne ogrzewanie akumulacyjne + kuchnia elektryczna + bojler lub przepływowy podgrzewacz wody) - licznik 3-fazowy, min. 25 kW (z przekaźnikiem priorytetowym). Dom jednorodzinny od 200 do 250 m2 (urządzenia jak wyżej) - licznik 3-fazowy, min. 31 kW (z przekaźnikiem priorytetowym). Budynek powyżej 250 m2 (urządzenia jak wyżej) - min. 40 kW (z przekaźnikiem priorytetowym). Plac budowy - licznik 3-fazowy, w zależności od urządzeń . min. 12 lub 15 kW. Mój dom to ponad 250m2 2 kuchenki elektryczne do ogrzewania pompa ciepła wiadomo, kilka telewizorów, oświetlenie, pompa w studni itp. W/g ENEI powininem sobie podłączyć 40kW!!!! Co byście doradzili? Uważam, że nie ma co przesadzać, u mnie koszt przyłącza uzależniony był od mocy, chyba było 250 zł za 1kW, kupiłem dzialkę już z przyłączem, ale warunki były na 10 kW, zwiększyłem do 14kW i musiałem dopłacić 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.05.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 LUDZIE POMOCY!!! O to co znalazłem na stronie ENEA: Przykłady z sugerowaną mocą przyłączeniową: Mieszkanie (urządzenia tradycyjne) - licznik 1-fazowy, do 5 kW. Dom lub mieszkanie (urządzenia tradycyjne) - licznik 3-fazowy, min. 12 kW . Jeśli planujecie Państwo zakup np. kuchenki elektrycznej o mocy 10 kW wówczas proponujemy min. 15 kW. Dom jednorodzinny lub mieszkanie do 200 m2 (urządzenia tradycyjne + elektryczne ogrzewanie akumulacyjne + 2 x kuchnia elektryczna + bojler lub przepływowy podgrzewacz wody) - licznik 3-fazowy, min. 25 kW (z przekaźnikiem priorytetowym). + 2x pralka plus 2x zmywarka. Dom jednorodzinny od 200 do 250 m2 (urządzenia jak wyżej) - licznik 3-fazowy, min. 31 kW (z przekaźnikiem priorytetowym). Budynek powyżej 250 m2 (urządzenia jak wyżej) - min. 40 kW (z przekaźnikiem priorytetowym). Plac budowy - licznik 3-fazowy, w zależności od urządzeń . min. 12 lub 15 kW. Mój dom to ponad 250m2 2 kuchenki elektryczne do ogrzewania pompa ciepła wiadomo, kilka telewizorów, oświetlenie, pompa w studni itp. W/g ENEI powininem sobie podłączyć 40kW!!!! Co byście doradzili radziłbym zwrócić uwagę na wyposażenie wymienione przez eneę - wpisali wszystko, co pożera prąd w ilościach ogromnych i nikt, kto ma dostęp do gazu czegoś takiego sobie nie zafunduje. przy aktualnej cenie prądu właściciel czegoś takiego płaciłby miesięcznie pewnie ze 2000 pln... w twoim prypadku 15 kw spokojnie powinno wystarczyć... no maks. 20 jeśli masz elektryczną kuchenkę i piekarnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 16.05.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 A ja poszukuję namiarów na niedrogą siatke ogrodzeniową. Narazie znalazłem za 6,50 za mb wysokość 1,5m. Czy to dobra cena? Nie wydaje mi sie zeby to byla dobra cena. W castoramie rolka siatki lesnej (1.5 wys x 50m ) okolo 165 zl. Twoja wychodzi 325 zl. Chyba , ze ta lesna jest do kitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts