olo69 16.05.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Nie wydaje mi sie zeby to byla dobra cena. W castoramie rolka siatki lesnej (1.5 wys x 50m ) okolo 165 zl. Twoja wychodzi 325 zl. Chyba , ze ta lesna jest do kitu Moja siatka "oczka" 5x5 drut 2,8 ocynkowany i powlekany PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.05.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Nie wydaje mi sie zeby to byla dobra cena. W castoramie rolka siatki lesnej (1.5 wys x 50m ) okolo 165 zl. Twoja wychodzi 325 zl. Chyba , ze ta lesna jest do kitu Moja siatka "oczka" 5x5 drut 2,8 ocynkowany i powlekany PCV Ja mam ofertę za 6zł za mb takiej siatki (pleciona, powlekana PCV), ale spod Zielonej Góry + transport A to 6,50 to u kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 16.05.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam wszystkich! Sprzedaję mieszkanie,a że robię to pierwszy raz więc jestem totalnie zielona w związku z tym nie wiem ile wziąść zaliczki spisując umowę przed wstępną. Może mi doradzicie I pytanie całkiem z innej beczki. Poszukuję czapki chłopięcej dla 11-latka ze znakiem ferrari ,chodzi o napis i znaczek tego konia.Może ktoś wie gdzie można taką czapkę kupić w Szczecinie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 16.05.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam wszystkich! Sprzedaję mieszkanie,a że robię to pierwszy raz więc jestem totalnie zielona w związku z tym nie wiem ile wziąść zaliczki spisując umowę przed wstępną. Może mi doradzicie I pytanie całkiem z innej beczki. Poszukuję czapki chłopięcej dla 11-latka ze znakiem ferrari ,chodzi o napis i znaczek tego konia.Może ktoś wie gdzie można taką czapkę kupić w Szczecinie. pozdrawiam Witam! Jesli chodzi o to drugie pytanie, to ja taka czapke dostalam za punkty w shellu + doplata iles tam- niepamiętam. Coprawda byla to czapka dla doroslego, ale z tylu jest przeciez regulacja, wiec pewnie dopasowalaby sie nawet dla 11-latka. A zaliczki to chyba zwyczajowo 20 %, ale nie chce źle powiedzieć. Pozdrawiam serdecznie- Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 16.05.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam wszystkich wieczorową porą, Mili forumowicze podpowiedzcie jakie oferty otrzymaliście lub ile płaciliście swoim wykonawcom za następujące prace: 1) Ścianki działowe: konstrukcja, wypełnienie wełną, obłożenie płytą (x2)regips, siatka i szpachla na łączeniach,2) Syfit (strop na poddaszem uzytkowym: wypełnienie wełną, podwiązanie drutem, stelaż, płyta regips, siatka i szpachla na łączeniach,3) Połać dachu (ocieplenie od wewnatrz): wypełnienie wełną, podwiązanie drutem, folia paroprzepuszczalna, stelaż, płyta regips, siatka i szpachla na łączeniach,4) Elewacja: klej, styropian, kołki, siatka/klej, tynk, farba. Będę bardzo zobowiązany za szybkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_agata 16.05.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam Czy ktos z Was zna kogos kto ma mieszkanie do wynajecia w Wolczkowie lub Dobrej.Potrzebuje mieszkania dla ekipy budowlanej. Prosze o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.05.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam wszystkich! Sprzedaję mieszkanie,a że robię to pierwszy raz więc jestem totalnie zielona w związku z tym nie wiem ile wziąść zaliczki spisując umowę przed wstępną. Może mi doradzicie Zwyczajowo bierze się 10%. Jeśli jesteś zdecydowana sprzedać, to weź zadatek, a nie zaliczkę. W przypadku, gdy ewentualny nabywca się wycofa, zatrzymasz zadatek. Zaliczkę musisz zwrócić. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 17.05.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam wszystkich! Sprzedaję mieszkanie,a że robię to pierwszy raz więc jestem totalnie zielona w związku z tym nie wiem ile wziąść zaliczki spisując umowę przed wstępną. Może mi doradzicie Zwyczajowo bierze się 10%. Jeśli jesteś zdecydowana sprzedać, to weź zadatek, a nie zaliczkę. W przypadku, gdy ewentualny nabywca się wycofa, zatrzymasz zadatek. Zaliczkę musisz zwrócić. ____________ Pozdrowionka Aleksandra My wzięliśmy tylko 10000 zadatku,bo reszta była kredytowana.Kwestia umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 17.05.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 a mam ofertę za 6zł za mb takiej siatki (pleciona, powlekana PCV), ale spod Zielonej Góry + transport A to 6,50 to u kogo? Koło gorzowa czyli 100 km bliżej niż Zielona Góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.05.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam wszystkich wieczorową porą, Mili forumowicze podpowiedzcie jakie oferty otrzymaliście lub ile płaciliście swoim wykonawcom za następujące prace: 1) Ścianki działowe: konstrukcja, wypełnienie wełną, obłożenie płytą (x2)regips, siatka i szpachla na łączeniach, 2) Syfit (strop na poddaszem uzytkowym: wypełnienie wełną, podwiązanie drutem, stelaż, płyta regips, siatka i szpachla na łączeniach, 3) Połać dachu (ocieplenie od wewnatrz): wypełnienie wełną, podwiązanie drutem, folia paroprzepuszczalna, stelaż, płyta regips, siatka i szpachla na łączeniach, 4) Elewacja: klej, styropian, kołki, siatka/klej, tynk, farba. Będę bardzo zobowiązany za szybkie odpowiedzi. ad. 3 od 40 do 50 zl ad 4 ale tynk barwiony w masie 45zl-55 zl A ja potrzebuje ile placiliscie za wykonanie podbitki - za metr bieżący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.05.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam grupe. Czy ktoś z was malował pomieszczenia farbami Caparola lub tikurilli? Czy ceny w róznych punktach się różnia? Czy znacie może jakąś dobrą mieszalnie? Pozdrawiam Malowałem TIKURILLI Super pokrywa, bardzo trwały kolor, po 4rech latach od pomalowania robiłem poprawki i nie widać żadnej różnicy! Zaznaczam, że używałem ciemnego koloru, więc każde odbarwienie byłoby widoczne. Jeśli chodzi o cenę, to trzeba popytać. Mieszalnie generalnie używają tych samych składników i programów, więc mogą być tylko róznice w cenie. Nie szukałem, kupiłem w pierwszej mieszalni jaka mi wpadła .... Dokupowałem w innej i nie było różnicy tez mam tikurille, po czterech latach jest ok, juz pare razy mylam nie ma zadnych sladow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.05.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam wszystkich wieczorową porą, Mili forumowicze podpowiedzcie jakie oferty otrzymaliście lub ile płaciliście swoim wykonawcom za następujące prace: 1) Ścianki działowe: konstrukcja, wypełnienie wełną, obłożenie płytą (x2)regips, siatka i szpachla na łączeniach, 2) Syfit (strop na poddaszem uzytkowym: wypełnienie wełną, podwiązanie drutem, stelaż, płyta regips, siatka i szpachla na łączeniach, 3) Połać dachu (ocieplenie od wewnatrz): wypełnienie wełną, podwiązanie drutem, folia paroprzepuszczalna, stelaż, płyta regips, siatka i szpachla na łączeniach, 4) Elewacja: klej, styropian, kołki, siatka/klej, tynk, farba. Będę bardzo zobowiązany za szybkie odpowiedzi. ad. 3 od 40 do 50 zl ad 4 ale tynk barwiony w masie 45zl-55 zl A ja potrzebuje ile placiliscie za wykonanie podbitki - za metr bieżący. Matam, dzięki za info! Przyłączam się do pytania o koszt podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.05.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam wszystkich! Sprzedaję mieszkanie,a że robię to pierwszy raz więc jestem totalnie zielona w związku z tym nie wiem ile wziąść zaliczki spisując umowę przed wstępną. Może mi doradzicie I pytanie całkiem z innej beczki. Poszukuję czapki chłopięcej dla 11-latka ze znakiem ferrari ,chodzi o napis i znaczek tego konia.Może ktoś wie gdzie można taką czapkę kupić w Szczecinie. pozdrawiam mam taka czapke i koszulke - moge oddac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 18.05.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 gdzie najbliżej Dobrej kupię płyty betonowe ogrodzeniowe lub coś podobnego o wysokości 50cm żebym mógł zrobić obrzeże (a w zasadzie to płot) i zniwelować 20cm różnicę terenu pomiędzy działkami?? 2. ktoś wie jak wyglądają "szklanki"/"garnuszki"/"stopki" do łączenia płyt betonowych, w które dodatkowo można wsadzić słupek od ogrodzenia z siatką?? Może ktoś ma zdjęcia lub przynajmniej wie jakie to wysokie jest?? No i to też chciałbym kupić. 3. gdzie kupię obrzeża 20cm lub 25cm ale o długości 2.5m + "szklanki" czy jak to zwał pod słupki. PS.Piotriwa - gdzie twoje namiary na tego producenta z Wielgowa?? Jak się człek nie upomni to nie dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 18.05.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Czy ktoś zwracał się z wnioskiem o wycinkę drzew do gminy? My mamy problem, złożyliśmy wniosek o zgodę na wycinkę drzew na drodze gminnej prowadzącej do naszej działki, uzasadniając to brakiem mozliwości dojazdu do rozpoczynającej się budowy. W odpowiedzi gmina zezwolenie wydała, pisząc w sentencji że koszt usunięcia drzew to ok. 40 tys. zł!!!!(małe rachityczne brzózki samosiejki), do tego kazano nam na naszej działce nasadzić dokładnie taką samą liczbę drzew jaką wytniemy. W uzasadnieniu doczytałam się, że nasadzając te drzewa unikniemy opłaty ale nie jest to napisane czarno na białym. Decyzja administracyjna jaka jest to każdy wie, przysługuje nam odwołanie, albo rezygnacja z wycinki, tylko nie dojadę wtedy do działki. I co z tym teraz zrobić? Pomóżcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.05.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Czy ktoś zwracał się z wnioskiem o wycinkę drzew do gminy? My mamy problem, złożyliśmy wniosek o zgodę na wycinkę drzew na drodze gminnej prowadzącej do naszej działki, uzasadniając to brakiem mozliwości dojazdu do rozpoczynającej się budowy. W odpowiedzi gmina zezwolenie wydała, pisząc w sentencji że koszt usunięcia drzew to ok. 40 tys. zł!!!!(małe rachityczne brzózki samosiejki), do tego kazano nam na naszej działce nasadzić dokładnie taką samą liczbę drzew jaką wytniemy. W uzasadnieniu doczytałam się, że nasadzając te drzewa unikniemy opłaty ale nie jest to napisane czarno na białym. Decyzja administracyjna jaka jest to każdy wie, przysługuje nam odwołanie, albo rezygnacja z wycinki, tylko nie dojadę wtedy do działki. I co z tym teraz zrobić? Pomóżcie:) jeżeli to droga gminna to gmina ma obowiązek utrzymać ją w stanie zdatnym do bezpiecznego użytkowania - dlaczego to ty masz się tym zajmować?? moim zdaniem masz prawo zażądać utrzymania drogi w stanie umożliwiającym dojazd do posesji.... to ich droga i ich kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 18.05.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 gdzie najbliżej Dobrej kupię płyty betonowe ogrodzeniowe lub coś podobnego o wysokości 50cm żebym mógł zrobić obrzeże (a w zasadzie to płot) i zniwelować 20cm różnicę terenu pomiędzy działkami??............ kammaje chodzi o to: http://images24.fotosik.pl/215/1889a3c8fdd4d60fm.jpg http://images31.fotosik.pl/256/c0b269373196c7a9m.jpg http://images27.fotosik.pl/214/5efe8db427df0fefm.jpg Nie wiem gdzie, ale wiem jak (foty zrobiłem z ukrycia...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.05.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Czy ktoś zwracał się z wnioskiem o wycinkę drzew do gminy? My mamy problem, złożyliśmy wniosek o zgodę na wycinkę drzew na drodze gminnej prowadzącej do naszej działki, uzasadniając to brakiem mozliwości dojazdu do rozpoczynającej się budowy. W odpowiedzi gmina zezwolenie wydała, pisząc w sentencji że koszt usunięcia drzew to ok. 40 tys. zł!!!!(małe rachityczne brzózki samosiejki), do tego kazano nam na naszej działce nasadzić dokładnie taką samą liczbę drzew jaką wytniemy. W uzasadnieniu doczytałam się, że nasadzając te drzewa unikniemy opłaty ale nie jest to napisane czarno na białym. Decyzja administracyjna jaka jest to każdy wie, przysługuje nam odwołanie, albo rezygnacja z wycinki, tylko nie dojadę wtedy do działki. I co z tym teraz zrobić? Pomóżcie:) Na naszej dzialce rosly drzewa i kolidowaly z domkiem, gmina wydala nam decyzje ze mozemy usuneac ale musimy w zamian zasadzic drzewa na naszej dzialce. Nie pisala o kosztach usuniecia. Szydas wg mnie ma racje, bo to sprawa wlasciciela zeby utrzymal droge w odpowiednim stanie. Poszukajcie moze informacji na ogolnym forum moze ktos mial podobny przypadek i wie jak z tego wybrnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 18.05.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 dzięki za odpowiedzi:) napiszemy na ogólnym i może ktoś przez to przechodził. Ale nie napisałam najlepszego:) Jest to pismo kierowane do gminy jako właściciela drogi, a do wiadomości nam:) Czyli to gmina ma zapłacić za te drzewa, bądź zrobić na naszej prywatnej działce nasadzenia-paranoja, albo pomyłka w numerze działki:) Przejadę się też do gminy i zobaczymy co oni powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_agata 18.05.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam Czy ktos z Was budowal dom z firma Rem Bud. Jesli tak to prosze o opinie na temat firmy. Czy 80tys. za stan surowy otwarty domu o powierzchni 120m2 to teraz normalna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts