urszulak 21.05.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam, chcialem zapytac czy ktos z Was ma dachowke Robena na swoim domu i czy jest ona godna polecenia, czy moze warto uzyc innej firmy. Teraz jest jeszcze lepsza Ropen Plus - trwalsza podobno. Moge prosic o namiary na hurtownie w ktorej kupowaliscie dachowke. Jakie poniesliscie koszta na dachowke ze wszystkimi dodatkami (co dokladnie wchodzi w sklad pokrycia dachowego?) Wiadomo w zaleznosci od ilosci m2. My w projekcie mamy dach o powierzchni 215m2. W lipcu nasza ekipa zaczyna budowac. Z gory dziekuje za pomocne opinie My będziemy miec roben plus kasztan.Na razie zaczynaja ukłladać i już wiadomo,że jest sporo uszkodzonych.Musimy reklamować.Czy ktoś ma doświadczenie w składaniu takich reklamacji i jaki byl skutek? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.05.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam. Podczytuję Was już od jakiegoś czasu i chyba właśnie nadszedł najlepszy moment na to, aby dołączyć do Grupy Budującej w okolicach Szczecina i przywitać się. Dopiero zaczynamy przygodę z budowaniem. Swoje miejsce na ziemi znaleźliśmy w Załomiu, a teraz rozpoczynamy walkę z papierkami. Wiem, że będzie trudno i mozolnie, ale damy radę. Liczę na to,że w razie pojawienia się problemów (nie wiem dlaczego, ale jakoś jestem pewna, że szybko się one pojawią ) będę mogła liczyć na Waszą pomoc. Pozdrawiam. Witaj . Jak to fajnie ze z Prawobrzeza bo cos z Lewobrzeza za duzo i sily nierowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKo 21.05.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Faktycznie Lewobrzeże rozbudowuje się na potęgę, ale Prawobrzeże też nie zostaje w tyle Nowe domki wyrastają jak grzyby po deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 21.05.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Szukam jakichs tanich szafek kuchennych - najlepiej do samodzielnego montazu. Chce sobie zrobic tania i prosta zabudowe w kotlownio-pralni. Gdzie szukac takich rzeczy? Na slonecznym jest taki sklep jak jest ulica pomiedzy realem a nomi to jedziesz nia do gory i po jakis 500 m po lewej stronie . Maja kuchnie i meble do samodzielnego skladania .Cena tania ale jakosc przecietna O cos takiego wlasnie mi chodzi. Nie musi byc pieknie, byle bylo tanio. To tylko pomieszczenie gospodarcze, nie musze tam miec "marmurow". To spróbuj "przyatakowac" komisy meblowe. Witam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 21.05.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 dzięki za odpowiedz, masz na myśli, że kręgi betonowe można u nich kupić tak? niestety kręgi nie wchodzą w rachubę, mam wysoki poziom wody pozdrawiam m. Maja i kregi i szamba ooo a tego to nie widzialem.. dobra.. napisałem z prośba o przedstawienie oferty nie orientujesz się w jakich cenach maja te szamba? cos dla porównania? pozdrawiam m. Takie prawie 10m to cos 4,5 tys Wiesz co.. już mnie nic nie powinno w tym kraju dziwić, ale ciągle mnie coś zaskakuje.... okazuje się że dużo taniej jest ściągnąć do Stargardu szambo z Radomia (wliczając w to również transport) niż kupić szambo o takiej samej pojemności bezpośrednio od producenta na miejscu w Stargardzie A propos, nie potrzebuje ktoś szamba betonowe w dobrej cenie? mam dwóch chętnych (ze mną włącznie) a na samochód wchodzą 3 szt, więc szukam jeszcze jednego zainteresowanego, po szczegóły proszę na priv pozdrawiam maksiu Witam, Ja właśnie zamontowałem te szmba 10m3 z firmy z Gorzowa W, cena jednego na gotowo to 4600,- (szmbo +transport+montaż).Nie ma się co bawić we własny transport bo jak coś pęknie to masz kłopot, a tak płacisz po wykonanym montażu. I jeszcze jedno, te szamba po produkcji leżą na placu tylko tydzień i jadą do odbiorcy. Także beton nie jest jeszcze całkowicie mocny i wiem od wykonawcy, że czasami coś pęknie. Dla pewności jeszcze swojego nie obsypywałem ziemią. Pozdrawiam Dora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 22.05.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Poszukuję przyczepki kempingowej.Jeśli ktoś ma do sprzedania albo wie o kimś takim to będę wdzięczny za info. W komisach niestety przeważają albo wielkie przyczepy albo wielkie ceny... a ja nie szukam przyczepki gotowej do rejestracji tylko na budowę... Pozdrawiam Spory wybór używanych przyczep kempingowych w różnym stanie i cenach mają w Camp Ozi w Reczu - na wjeździe od strony Szczecina jadąc szosą nr 10, przy samej drodze. Byłem w Reczu. Syfiaste trochę i ceny kosmiczne. Generalnie zły moment. Sezon się zaczyna i ceny wariują. Najlepiej poszukać handlarza aut, oni wiedzą gdzie w Holandii można znaleźć przyczepę, najlepiej z pierwszej ręki. Rok temu, też o tej porze roku jeździłem z żoną i szukałem przyczepy. Zjeździliśmy Niemcy od Bremen po Prenzlau. Ceny za szrota ok 1000-1500€, za fajną przyczepę, trzeba dać ok 4500-10000€ Poszukaj ogłoszeń u nas o kontenerach biurowych z drzwiami i oknem. Można kupić używany za kilkaset złotych z dowózką. Kilka setek dołożycie i będzie budka gdzie robotnicy mogą zjeść, schować się przed deszczem, przechować narzędzia, a jak trzeba, kładziesz kilka paczek styropianu na podłogę, materac i jest spanko. Prąd i ogrzewanie też można podłączyć.... Ja tak zrobiłem i się z tego cieszę, bo przyczepa mi już nie byłaby potrzebna, bo pewnie zrujnowali by ją robotnicy ;)a kontener mogłem komuś odstąpić bez żalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.05.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Poszukuję przyczepki kempingowej.Jeśli ktoś ma do sprzedania albo wie o kimś takim to będę wdzięczny za info. W komisach niestety przeważają albo wielkie przyczepy albo wielkie ceny... a ja nie szukam przyczepki gotowej do rejestracji tylko na budowę... Pozdrawiam Spory wybór używanych przyczep kempingowych w różnym stanie i cenach mają w Camp Ozi w Reczu - na wjeździe od strony Szczecina jadąc szosą nr 10, przy samej drodze. Byłem w Reczu. Syfiaste trochę i ceny kosmiczne. Generalnie zły moment. Sezon się zaczyna i ceny wariują. Najlepiej poszukać handlarza aut, oni wiedzą gdzie w Holandii można znaleźć przyczepę, najlepiej z pierwszej ręki. Rok temu, też o tej porze roku jeździłem z żoną i szukałem przyczepy. Zjeździliśmy Niemcy od Bremen po Prenzlau. Ceny za szrota ok 1000-1500€, za fajną przyczepę, trzeba dać ok 4500-10000€ Poszukaj ogłoszeń u nas o kontenerach biurowych z drzwiami i oknem. Można kupić używany za kilkaset złotych z dowózką. Kilka setek dołożycie i będzie budka gdzie robotnicy mogą zjeść, schować się przed deszczem, przechować narzędzia, a jak trzeba, kładziesz kilka paczek styropianu na podłogę, materac i jest spanko. Prąd i ogrzewanie też można podłączyć.... Ja tak zrobiłem i się z tego cieszę, bo przyczepa mi już nie byłaby potrzebna, bo pewnie zrujnowali by ją robotnicy ;)a kontener mogłem komuś odstąpić bez żalu. Takie nieduze budowlane kontenery (to sa przyczepy )to mi schodza po 600-800 euro (ale nieduze jednoosiowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 22.05.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam, chcialem zapytac czy ktos z Was ma dachowke Robena na swoim domu i czy jest ona godna polecenia, czy moze warto uzyc innej firmy. Teraz jest jeszcze lepsza Ropen Plus - trwalsza podobno. Moge prosic o namiary na hurtownie w ktorej kupowaliscie dachowke. Jakie poniesliscie koszta na dachowke ze wszystkimi dodatkami (co dokladnie wchodzi w sklad pokrycia dachowego?) Wiadomo w zaleznosci od ilosci m2. My w projekcie mamy dach o powierzchni 215m2. W lipcu nasza ekipa zaczyna budowac. Z gory dziekuje za pomocne opinie my mamy robena plus czarno-brązową. nie jest idealna i trochę z wymiarami jest kłopotów, a przynajmniej tak mówił wykonawca. ale mówił też, że jest wiele dużo gorszych, a cenowo było nieźle. o cenie nie mówię, bo ceny dawno nieaktualne. kupowaliśmy w isolacje na świerczewskiego. oprócz dachówki wchodzą jeszcze dachówki brzeżne, dachówki wentylacyjne, gąsiory, trójniki do gąsiorów (jeśli dach 4spadowy), kominki wentylacyjne, jeśli będziecie robić to specjalne dachówki pod stopnie i ławy kominiarskie. do tego blacha na obróbki blacharskie. poza tym taśma kalenicowa i wróblownica. dekle do gąsiorów czołowych. spinki do dachówek i gąsiorów. drut ocynk... i na pewno jeszcze o czymś zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 22.05.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Poszukuję przyczepki kempingowej.Jeśli ktoś ma do sprzedania albo wie o kimś takim to będę wdzięczny za info. W komisach niestety przeważają albo wielkie przyczepy albo wielkie ceny... a ja nie szukam przyczepki gotowej do rejestracji tylko na budowę... Pozdrawiam Spory wybór używanych przyczep kempingowych w różnym stanie i cenach mają w Camp Ozi w Reczu - na wjeździe od strony Szczecina jadąc szosą nr 10, przy samej drodze. Byłem w Reczu. Syfiaste trochę i ceny kosmiczne. Generalnie zły moment. Sezon się zaczyna i ceny wariują. Najlepiej poszukać handlarza aut, oni wiedzą gdzie w Holandii można znaleźć przyczepę, najlepiej z pierwszej ręki. Rok temu, też o tej porze roku jeździłem z żoną i szukałem przyczepy. Zjeździliśmy Niemcy od Bremen po Prenzlau. Ceny za szrota ok 1000-1500€, za fajną przyczepę, trzeba dać ok 4500-10000€ Poszukaj ogłoszeń u nas o kontenerach biurowych z drzwiami i oknem. Można kupić używany za kilkaset złotych z dowózką. Kilka setek dołożycie i będzie budka gdzie robotnicy mogą zjeść, schować się przed deszczem, przechować narzędzia, a jak trzeba, kładziesz kilka paczek styropianu na podłogę, materac i jest spanko. Prąd i ogrzewanie też można podłączyć.... Ja tak zrobiłem i się z tego cieszę, bo przyczepa mi już nie byłaby potrzebna, bo pewnie zrujnowali by ją robotnicy ;)a kontener mogłem komuś odstąpić bez żalu. Takie nieduze budowlane kontenery (to sa przyczepy )to mi schodza po 600-800 euro (ale nieduze jednoosiowe ) W takim razie gdzie te kontenery mozna znalezc tzn kupic bo pewnie nigdzie nie leza gotowe do znalezienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.05.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Poszukuję przyczepki kempingowej.Jeśli ktoś ma do sprzedania albo wie o kimś takim to będę wdzięczny za info. W komisach niestety przeważają albo wielkie przyczepy albo wielkie ceny... a ja nie szukam przyczepki gotowej do rejestracji tylko na budowę... Pozdrawiam Spory wybór używanych przyczep kempingowych w różnym stanie i cenach mają w Camp Ozi w Reczu - na wjeździe od strony Szczecina jadąc szosą nr 10, przy samej drodze. Byłem w Reczu. Syfiaste trochę i ceny kosmiczne. Generalnie zły moment. Sezon się zaczyna i ceny wariują. Najlepiej poszukać handlarza aut, oni wiedzą gdzie w Holandii można znaleźć przyczepę, najlepiej z pierwszej ręki. Rok temu, też o tej porze roku jeździłem z żoną i szukałem przyczepy. Zjeździliśmy Niemcy od Bremen po Prenzlau. Ceny za szrota ok 1000-1500€, za fajną przyczepę, trzeba dać ok 4500-10000€ Poszukaj ogłoszeń u nas o kontenerach biurowych z drzwiami i oknem. Można kupić używany za kilkaset złotych z dowózką. Kilka setek dołożycie i będzie budka gdzie robotnicy mogą zjeść, schować się przed deszczem, przechować narzędzia, a jak trzeba, kładziesz kilka paczek styropianu na podłogę, materac i jest spanko. Prąd i ogrzewanie też można podłączyć.... Ja tak zrobiłem i się z tego cieszę, bo przyczepa mi już nie byłaby potrzebna, bo pewnie zrujnowali by ją robotnicy ;)a kontener mogłem komuś odstąpić bez żalu. Takie nieduze budowlane kontenery (to sa przyczepy )to mi schodza po 600-800 euro (ale nieduze jednoosiowe ) W takim razie gdzie te kontenery mozna znalezc tzn kupic bo pewnie nigdzie nie leza gotowe do znalezienia ? My czesto dostajemy w pakiecie z innym sprzetem od firm .Wiadomo z Berlina trzeba liczyc jeszcze min 100 euro za transport . W takich cenach one szybko schodza . Mozna tez poszukac blaszaka (garaz ) kiedys byly tanie teraz nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 22.05.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 w kwesti kontenerów, trzeba szukać ogłoszeń ,np : http://www.google.pl/search?q=kontener+biurowy+szczecin&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 22.05.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam, chcialem zapytac czy ktos z Was ma dachowke Robena .............................................................................. Z gory dziekuje za pomocne opinie my mamy robena plus czarno-brązową. nie jest idealna i trochę z wymiarami jest kłopotów....................................................................... Roben i Winneberger, to najpopularniejsze dachówki w Polsce. Pytanie, czy dla tego, że są dobre jakościowo? Czy dla tego, że należą do najtańszych dachówek ceramicznych? Odpowiedź jest jednoznaczna... Nie są złe, ale mają kilka wad. 1) Nie równe, bo wypalane hurtowo i nie są dokładnie zrobione 2) Trzeba przebierać, bardzo, żeby było w miarę równo... 3) (moim zdaniem największy feler) Kolory są wypalane seriami. Czyli, jeśli chcecie czarną dachówkę, może się okazać, że firma planuje wypalanie na listopad, a mamy maj.... Np trzy miesiące wypalają czerwoną w odcieniach, potem brązową itd... Polecam CREATON`a, droższe, ale bajka w wyglądzie, no i dekarze będą kontent.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 22.05.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam, chcialem zapytac czy ktos z Was ma dachowke Robena .............................................................................. Z gory dziekuje za pomocne opinie my mamy robena plus czarno-brązową. nie jest idealna i trochę z wymiarami jest kłopotów....................................................................... Roben i Winneberger, to najpopularniejsze dachówki w Polsce. Pytanie, czy dla tego, że są dobre jakościowo? Czy dla tego, że należą do najtańszych dachówek ceramicznych? Odpowiedź jest jednoznaczna... Nie są złe, ale mają kilka wad. 1) Nie równe, bo wypalane hurtowo i nie są dokładnie zrobione 2) Trzeba przebierać, bardzo, żeby było w miarę równo... 3) (moim zdaniem największy feler) Kolory są wypalane seriami. Czyli, jeśli chcecie czarną dachówkę, może się okazać, że firma planuje wypalanie na listopad, a mamy maj.... Np trzy miesiące wypalają czerwoną w odcieniach, potem brązową itd... Polecam CREATON`a, droższe, ale bajka w wyglądzie, no i dekarze będą kontent.... hmmm... creaton wychodził nam 2x drożej, a dużo lepiej nie wyglądał.... zdaniem wykonawcy jest jedną z najbardziej przepłacanych dachówek na rynku... co do robena i terminów - niektórzy dystrybutorzy mają towar zawsze od ręki, bez oczekiwania na określony kolor, a przynajmniej nasz dostwca tak miał. z creatonem problemu nie ma, jeżeli chodzi o podstawowe kolory, jeśli komuś spodoba się trochę miestandardowy, to nie dość, że odczeka swoje, to jeszcze dopłaci nawet do 70% więcej za kolor.... a już kolory podstawowe są stosunkowo drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 22.05.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 hmmm... creaton wychodził nam 2x drożej, a dużo lepiej nie wyglądał.... Wygląda, wygląda. Wystarczy wziąć do ręki jedną i drugą... To jak LANOS I LEXUS... To na "L" i to na "L", a jednak różnica jest... Hm. Ja mam CREATONA. Moi dekarze bardzo się ucieszyli, jak sie dowiedzieli, że będą układać właśnie tą dachówkę. Na poprzedniej budowie robili ROBENA i było sporo odpadów i przekładek. Chcieliśmy czarną, to było w sierpniu. Dowiedzieliśmy się, że najszybciej ciemne kolory będą w listopadzie, a czarne trudno wyczuć kiedy... Z creatona dostępne były czarne w ciągu tygodnia Generalnie różnica na dachu w cenie wyszła ok 4tys. W sumie, generalnie nie dużo. Ja nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 hmmm... creaton wychodził nam 2x drożej, a dużo lepiej nie wyglądał.... Wygląda, wygląda. Wystarczy wziąć do ręki jedną i drugą... To jak LANOS I LEXUS... To na "L" i to na "L", a jednak różnica jest... Hm. Ja mam CREATONA. Moi dekarze bardzo się ucieszyli, jak sie dowiedzieli, że będą układać właśnie tą dachówkę. Na poprzedniej budowie robili ROBENA i było sporo odpadów i przekładek. Chcieliśmy czarną, to było w sierpniu. Dowiedzieliśmy się, że najszybciej ciemne kolory będą w listopadzie, a czarne trudno wyczuć kiedy... Z creatona dostępne były czarne w ciągu tygodnia Generalnie różnica na dachu w cenie wyszła ok 4tys. W sumie, generalnie nie dużo. Ja nie żałuję Ja tez mam Creatona i na caly towar mialam z 3 dachowki uszczerbione . tez uwazam ze Creaton jakoscia bije na glowe Robena . I cenowo jak ja kupowalam to byla wcale nie taka duza roznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.05.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam, chcialem zapytac czy ktos z Was ma dachowke Robena .............................................................................. Z gory dziekuje za pomocne opinie my mamy robena plus czarno-brązową. nie jest idealna i trochę z wymiarami jest kłopotów....................................................................... Roben i Winneberger, to najpopularniejsze dachówki w Polsce. Pytanie, czy dla tego, że są dobre jakościowo? Czy dla tego, że należą do najtańszych dachówek ceramicznych? Odpowiedź jest jednoznaczna... Nie są złe, ale mają kilka wad. 1) Nie równe, bo wypalane hurtowo i nie są dokładnie zrobione 2) Trzeba przebierać, bardzo, żeby było w miarę równo... 3) (moim zdaniem największy feler) Kolory są wypalane seriami. Czyli, jeśli chcecie czarną dachówkę, może się okazać, że firma planuje wypalanie na listopad, a mamy maj.... Np trzy miesiące wypalają czerwoną w odcieniach, potem brązową itd... Polecam CREATON`a, droższe, ale bajka w wyglądzie, no i dekarze będą kontent.... hmmm... creaton wychodził nam 2x drożej, a dużo lepiej nie wyglądał.... zdaniem wykonawcy jest jedną z najbardziej przepłacanych dachówek na rynku... co do robena i terminów - niektórzy dystrybutorzy mają towar zawsze od ręki, bez oczekiwania na określony kolor, a przynajmniej nasz dostwca tak miał. z creatonem problemu nie ma, jeżeli chodzi o podstawowe kolory, jeśli komuś spodoba się trochę miestandardowy, to nie dość, że odczeka swoje, to jeszcze dopłaci nawet do 70% więcej za kolor.... a już kolory podstawowe są stosunkowo drogie. jak to dwa razy drozej na sredniej wielkosci dachu to podobne kolory to roznica byla rok temu z 3000-5000 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 22.05.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 .... kolega Szydas pojechał z tą ceną, ale zawsze jest tak, że swój swoje chwali...Tak czy siak, proponuję podejść do składu z dachówkami i porównać sobie dowolną sztukę. Dach się robi raz na kilkadziesiąt lat, 3-5 tyś to grosze przy takiej inwestycji jak budowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 22.05.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Ja tez mam creatona. Ladnie wyglada, kolor jednolity. Co do ceny, to jak go kupowalem, to cena byla porownywalna do Robena, ktorego wtedy dostac nie mozna bylo. No moze kilka procent na niekorzysc Creatona. Byc moze teraz jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 22.05.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 .... kolega Szydas pojechał z tą ceną, ale zawsze jest tak, że swój swoje chwali... Tak czy siak, proponuję podejść do składu z dachówkami i porównać sobie dowolną sztukę. Dach się robi raz na kilkadziesiąt lat, 3-5 tyś to grosze przy takiej inwestycji jak budowa! hmmm... może kwestia tego, jakie się ceny dostało na jedną i na drugą dachówkę - nam wychodziło prawie 2x drożej na creatonie. wychodziło trochę więcej niż 3-5 tysięcy, a dokładnie 18500 pln. dach 280 m2. z chwaleniem się to nie ma chyba zbyt wiele wspólnego. co do jakości dachówek nie zaprzeczam, że creaton wygląda lepiej... ale nie usprawiedliwiało to nam takiej różnicy w cenie. a o trwałości dachu wygląd dachówek nie przesądza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 22.05.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts