Teska 28.05.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 witam ktos sprzedaje auto to i ja sie zapytam....gdzie mozna sprzedac komputer( stacjonarny)........ najprościej na allegro lub jakimś podobnym ebayu.... a jeśli nie za drogi to można sprezentować jakiemuś domowi dziecka - ktoś będzie miał z tego prawdziwą, wielką radochę.... wiem, tak zawsze robie z meblami itp....ale komputer jest syna i ma niecaly rok....i duzo.....no wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 28.05.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Proszę o pomoc - chyba popełniam jakiś błąd wysyłając wiadomości prv. Używam do tego żółtego prostokącika z ikonką ludzika z kartką oraz literkami P.W. Niestety np inches nie otrzymał/a wiadomości którą przesłałem. A ty mariusz626 dostałeś wiadomość? A może niektóre osoby myśląc o prv mają na myśli swoją prywatną pocztę elektroniczną? A ja korzystam z narzędzia które dostarcza to forum? Czy mogę prosić o pomoc doświadczonych forumowiczów? Bo trochę się pogubiłem Kilkasz na P.W pod postem osoby do której chcesz wysłać wiadomość. Jeśli kliknąłeś na P.W pod moim postem to ok. Spróbuj na prywatną pocztę [email protected]. Mi się kiedyś zdażyło, że wysyłałam sama do siebie Myślę że się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 28.05.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam wszystkich! Może wiecie kiedy składać papiery do PGNiG na podpisanie umowy o przyłącze. My jesteśmy w trakcie adaptacji projektu,a architekt mówi że musimy mieć pozwolenie na budowę to dopiero wezmą od nas papiery.Na pozwolenie jeszcze nam przyjdzie trochę poczekac ,a ztego co słyszałam to na podłączenie gazu czeka sie rok czasu od podpisana umowy. Czy tak jest faktyczni? Halo!Czy nikt mi nic nie podpowie? Dziękuję wszystkim za odpowiedż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 28.05.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 a my jesteśmy wściekli dzisiaj na maxa, tuż przed podpisaniem umowy, wykonawca stanu surowego się wycofał!!!!!! Kurcze negocjowaliśmy z nim od kwietnia a on dzisiaj taki numer odwalił i jeszcze stwierdził, że nie musi podawać powodu. Oczywiście nasmaruję na listę odpowiednią opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 28.05.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 piotriwa nic nie dostałam naprv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 28.05.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 witam ktos sprzedaje auto to i ja sie zapytam....gdzie mozna sprzedac komputer( stacjonarny)........ najprościej na allegro lub jakimś podobnym ebayu.... a jeśli nie za drogi to można sprezentować jakiemuś domowi dziecka - ktoś będzie miał z tego prawdziwą, wielką radochę.... wiem, tak zawsze robie z meblami itp....ale komputer jest syna i ma niecaly rok....i duzo.....no wiadomo Teska czy ta czapka z logo Ferrari jest nadal aktualna . Wysłałam ci wiadomaść na prv,ale chyba nie doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.05.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 a my jesteśmy wściekli dzisiaj na maxa, tuż przed podpisaniem umowy, wykonawca stanu surowego się wycofał!!!!!! Kurcze negocjowaliśmy z nim od kwietnia a on dzisiaj taki numer odwalił i jeszcze stwierdził, że nie musi podawać powodu. Oczywiście nasmaruję na listę odpowiednią opinię My mielismy tak samo, przed samym podpisaniem umowy wycofali sie, tyle ze tlumaczyli sie tym ze boja sie zaczynac na zime i na wiosne proponowali zaczecie. Wspolczuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 28.05.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 witam, jak cenią się Wodociągi z Goleniowa w stosunku do firm prywatnych jeśli chodzi o budowę przyłączy wody i kanalizy? za sam kosztorys śpiewają sobie 150 netto (jeśli nie zlecisz im wykonania), czy warto brać firmy zewnętrzne i narażać się na problemy z odbiorem? działka w Mierzynie, media w drodze - do poprowadzenia po kilka metrów, Mariusz ponawiam pytanie - macie jakieś doświadczenia z wodociągami z Goleniowa? ile płaciliście im za przyłącze woda+kanaliza? Mariusz A ile masz zaplacic za przylacze wodne rok temu w szczecinie placilam chyba cos 3500 tys do garazu bez studzienki Dzisiaj rozmawaiłam w tej sprawie. Należy zawieść im projekt przyłącza i w ciągu ok. tygodnia robią wycenę. Spytałam jakiego rzędu sa kwoty. Wodociąg mam przy samej działce, należy się w niego wpiąć, poprowadzic kawałek na teren działki i zamontować studzienkę wraz z licznikiem. Pani powiedziała mi że są to kwoty ok 4800-5200 za kompleksową robotę. Wydaję mi się badzo dużo. W czwartek zawożę projekt i zobaczymy. Najlepiej z samego rana ok 7 wtedy zastaniemy kierownika inwestycji i można pogadać. Rok temu, za taka fuche zapłaciłem 4100,- W tej cenie - oprocz opisach wyzej rzeczy - była jeszcze robota geodety. Cena wysoka! Plusy - zero problemów z wykonaniem, odbiorami, itp. i ... chyba na pol roku zapomnieli o mnie w kwestii rachunków za wodę Witam serdecznie wszystkich budujących i tych, którzy maja to już za sobą. Od jakiegoś czasu pilnie śledzę to Forum i jestem wszystkim wdzięczny za wszyskie informacje, które byc może pomogą mi przebrnąć przez "trudny" okres budowania domu. Wode na działkę w Mierznie podłączały mi Zachodniopomorskie Wodociągi z Goleniowa w 2007 roku ( lipiec ) i za studnie z 2 licznikami ( jeden do domu, drugi do podlewania ogrodu ) zapłaciłem 3.500 zł + koszt geodety około 200 zł. Resztę sami załatwili, ja tylko odebrałem dokumeny i podpisałem umowę na dostarczanie wody. Ponieważ żużycie na razie raczej symboliczne, to telefonicznie podaje im tylko aktualny stan licznika co kilka miesięcy, a oni wystawiają mi fakturkę. Z powyższego wynika, że przez rok koszty usług i matriałów poszły bardzo mocno do góry , ciekawe ile w taki razie wyjdzie mi więcej za mój dom zapłacić ??? Mam pytanie - przyznam, że szukałem sporo i nic konkretnego nie znalazłem na ten temat. Chodzi o toaletę. Na okres budowy załatwia sie umowę np. z Toy Toy i sprawę mamy załatwiona, ale z uwagi na to iż na razie jeszcze przez najbliższe kilka miesięcy prace budowlane nie bedą prowadzone, w jakieś umowy sie wdawać chyba nie warto. Jestem jednak w trakcie zagospodarowania części działki: nasadzenia, altana itp i w celu normalnego funkcjonowania, a także skorzystania z walorów rekracyjnych ( gril + beer ) - tzw. wychodek do awaryjnego skorzystania jak sie okazało jest niezbędny. Czy sa firmy, które takie ogrodowe WC sprzedają. A do czego to podłączyć, jak nie ma jeszcze szamba, o kanalizacji nie wspominając. Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 28.05.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Mam pytanie - przyznam, że szukałem sporo i nic konkretnego nie znalazłem na ten temat. Chodzi o toaletę. Na okres budowy załatwia sie umowę np. z Toy Toy i sprawę mamy załatwiona, ale z uwagi na to iż na razie jeszcze przez najbliższe kilka miesięcy prace budowlane nie bedą prowadzone, w jakieś umowy sie wdawać chyba nie warto. Jestem jednak w trakcie zagospodarowania części działki: nasadzenia, altana itp i w celu normalnego funkcjonowania, a także skorzystania z walorów rekracyjnych ( gril + beer ) - tzw. wychodek do awaryjnego skorzystania jak sie okazało jest niezbędny. Czy sa firmy, które takie ogrodowe WC sprzedają. A do czego to podłączyć, jak nie ma jeszcze szamba, o kanalizacji nie wspominając. Podrawiam Toi Toi to ok 340 zł/m-c, koszt zwiększa się przy zwiększaniu częstotliwości serwisowania. Zajmuje się tym też firma WIR MAR ale nie wszędzie - trzeba dzwonić u nich taniej ok 260 PLN. Kupno takiej toalety to chyba nie najlepszy pomysł - bo co zrobić z efektami jej użytkowania? Wóz asenizacyjny to koszt jak do wywozu szamba-niestety nie znam go, ale chyba trochę kosztuje skoro ludziska dziurawią szamba..... Wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem byłaby sławojka- jeśli nie byłaby użytkowana przez zbyt długi okres. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 28.05.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Mam pytanie - przyznam, że szukałem sporo i nic konkretnego nie znalazłem na ten temat. Chodzi o toaletę. Na okres budowy załatwia sie umowę np. z Toy Toy i sprawę mamy załatwiona, ale z uwagi na to iż na razie jeszcze przez najbliższe kilka miesięcy prace budowlane nie bedą prowadzone, w jakieś umowy sie wdawać chyba nie warto. Jestem jednak w trakcie zagospodarowania części działki: nasadzenia, altana itp i w celu normalnego funkcjonowania, a także skorzystania z walorów rekracyjnych ( gril + beer ) - tzw. wychodek do awaryjnego skorzystania jak sie okazało jest niezbędny. Czy sa firmy, które takie ogrodowe WC sprzedają. A do czego to podłączyć, jak nie ma jeszcze szamba, o kanalizacji nie wspominając. Podrawiam Toi Toi to ok 340 zł/m-c, koszt zwiększa się przy zwiększaniu częstotliwości serwisowania. Zajmuje się tym też firma WIR MAR ale nie wszędzie - trzeba dzwonić u nich taniej ok 260 PLN. Kupno takiej toalety to chyba nie najlepszy pomysł - bo co zrobić z efektami jej użytkowania? Wóz asenizacyjny to koszt jak do wywozu szamba-niestety nie znam go, ale chyba trochę kosztuje skoro ludziska dziurawią szamba..... Wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem byłaby sławojka- jeśli nie byłaby użytkowana przez zbyt długi okres. pozdrawiam Tyle, ze za slawojke mozna dostac mandat od strazy miejskiej. Z drugiej strony to tylko teoria, bo strazy miejskiej nie widac w centrum a co dopiero na naszych zadupiach. Pomijajac aspekt ekologiczny, to zaplacenie mandatu za slawojke i tak wychodzi taniej od wynajecia tojtoja. Jesli twoja kupa nie jest radioaktywna, to srodowisko tez na tym raczej nie ucierpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 28.05.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ta toaleta to raczej tylko na ostateczna sytuacje i raczej chodzi o substancje plynne. Wiadomo piwko szybko napełnia pęcherz, Z pewnością chodzi także o okres do 2 lat. W tym czasie chciałbym trochę z Wasza pomocą jakoś domek zbudować. Potem to już pełny wypas we własnej łazience A wiecie może gdzie taką gotowa Sławojkę w okolicy można zakupić lub komu można jej wykonanie zlecić. Czekam na prąd - to może potrwać jeszcze z 2 miesiąc, a ręczne przycinanie deseczek będzie bardzo czasochłonne ? Poskręcać to już sobie potem sam mogę. Jeszcze jedno pytanie - czy zawartość takiej np zakopanej beczki posypuje się wapnem albo czymś podobnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.05.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam serdecznie I znowu widzę nowych Kochani, ja jak zaglądam to znaczy , że jestem w nagłej potrzebie........gdzie w necie mogę znaleźć dane dotyczące temperatury (a ja się uda to też opadów) za okres czerwiec-sierpień 2006 roku dla Berlina????? Ja wiem, że Wy wszystko wiecie więc proszę pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 28.05.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 28.05.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam Małe pytanko.... Skąd braliście piasek zasypowy i po ile ?? Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.05.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam serdecznie I znowu widzę nowych Kochani, ja jak zaglądam to znaczy , że jestem w nagłej potrzebie........gdzie w necie mogę znaleźć dane dotyczące temperatury (a ja się uda to też opadów) za okres czerwiec-sierpień 2006 roku dla Berlina????? Ja wiem, że Wy wszystko wiecie więc proszę pomóżcie spróbuj tutaj: http://www.wetterzentrale.de/topkarten/tkdwdar2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.05.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 W Piaspolu jest piasek po 25zł netto za 1 tonętel 46 93 404 kom 604561854nie wiem jak z transportem, bo zazwyczaj sami bierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.05.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam serdecznie I znowu widzę nowych Kochani, ja jak zaglądam to znaczy , że jestem w nagłej potrzebie........gdzie w necie mogę znaleźć dane dotyczące temperatury (a ja się uda to też opadów) za okres czerwiec-sierpień 2006 roku dla Berlina????? Ja wiem, że Wy wszystko wiecie więc proszę pomóżcie spróbuj tutaj: http://www.wetterzentrale.de/topkarten/tkdwdar2.htm SUPER A czy dałoby radę wydrukować to w jakiejś tabelce, tak aby cały miesiąc był widoczny? Czy tylko tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.05.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 W Piaspolu jest piasek po 25zł netto za 1 tonę tel 46 93 404 kom 604561854 nie wiem jak z transportem, bo zazwyczaj sami bierzemy A nie wiesz po ile jest gres albo kamyczki aby dac na rabaty Co lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.05.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 W Piaspolu jest piasek po 25zł netto za 1 tonę tel 46 93 404 kom 604561854 nie wiem jak z transportem, bo zazwyczaj sami bierzemy A nie wiesz po ile jest gres albo kamyczki aby dac na rabaty Co lepsze ostatnio kamyczków nie kupowaliśmy więc nie mam pojęcia a dane dotyczące piasku przepisałam z faktury więc są świeżutkie Rabaty - w jakim celu tam chcesz dać kamyczek - w pierwszej chwili pomyślałam, że chodzi ci o opaski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.05.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 W Piaspolu jest piasek po 25zł netto za 1 tonę tel 46 93 404 kom 604561854 nie wiem jak z transportem, bo zazwyczaj sami bierzemy A nie wiesz po ile jest gres albo kamyczki aby dac na rabaty Co lepsze ostatnio kamyczków nie kupowaliśmy więc nie mam pojęcia a dane dotyczące piasku przepisałam z faktury więc są świeżutkie Rabaty - w jakim celu tam chcesz dać kamyczek - w pierwszej chwili pomyślałam, że chodzi ci o opaski? W przyszlosci czesc rabat bede chciala zrobic kamyczkowo zwirowych zamiast kory .Nie mam zbyt duzo czasu na ogrod a i u mnie jest sam piach . widzialam w czasopismach cos takiego jasnego chyba to gres . Czy pod to trzeba dawac jakas folie ogrodnicza na chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts