mariusz626 28.05.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 witam, czy ktoś z Was budował stan surowy z ekipą Piotra Trzepaczki? jeśli tak to poproszę o opinie ponawiam pytanie - czy ktoś coś na ich temat słyszał? Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 28.05.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 witam, szukam używanego kontenera/garażu blaszanego na budowę do przechowywania materiałów i narzędzi, nie ma ktoś z Was na zbyciu? może jakieś inne pomysły na kanciapę? Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 28.05.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 A ile masz zaplacic za przylacze wodne rok temu w szczecinie placilam chyba cos 3500 tys do garazu bez studzienki Wodociąg mam przy samej działce, należy się w niego wpiąć, poprowadzic kawałek na teren działki i zamontować studzienkę wraz z licznikiem. Pani powiedziała mi że są to kwoty ok 4800-5200 za kompleksową robotę.Rok temu, za taka fuche zapłaciłem 4100,- W tej cenie - oprocz opisach wyzej rzeczy - była jeszcze robota geodety.Wode na działkę w Mierznie podłączały mi Zachodniopomorskie Wodociągi z Goleniowa w 2007 roku ( lipiec ) i za studnie z 2 licznikami ( jeden do domu, drugi do podlewania ogrodu ) zapłaciłem 3.500 zł + koszt geodety około 200 zł.piszecie o samej wodzie czy z kanalizą? Mariusz Sama woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 28.05.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam wszystkich! Może wiecie kiedy składać papiery do PGNiG na podpisanie umowy o przyłącze. My jesteśmy w trakcie adaptacji projektu,a architekt mówi że musimy mieć pozwolenie na budowę to dopiero wezmą od nas papiery.Na pozwolenie jeszcze nam przyjdzie trochę poczekac ,a ztego co słyszałam to na podłączenie gazu czeka sie rok czasu od podpisana umowy. Czy tak jest faktyczni? czeka się faktycznie długo, w skrajnych przypadkach nawet rok - tyle roboty teraz mają, jeśli dostałaś warunki techniczne to tam masz napisane jakie dokumenty są niezbędne do podpisania umowy, upierdliwe jest zbieranie zgód współwłaścicieli drogi jeśli jest prywatna i jest ich wielu (u mnie ponad 40) Mariusz U nas podobnie! Gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.05.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ja z zapytaniem, bo robi mi się coraz wiekszy mętlik w głowie: Szukam materiałów na wykończenie domu. Przede wszystkim na ocieplenie wew. powierzchni dachu, przestrzeni miedzy legarami, itd. I teraz, nie wiem jaką wełnę wybrac, tzn znam grubosć (16 cm) ale nie wiem najakiego producenta się zdecydowac (są Rockwool, URSA, Isover, pewnie jeszcze jakies) i na jaki konkretny produkt (mają całą gamę dla np. ociplenia dachów stromych). Co Wy wybraliście? Czym sie kierowaliście przy wyborze? (że ceną to rozumiem ) głównie dostępnym formatem płyt - żeby dobrze pasowały między krokwie bez przycinania, ugniatania i sztukowania. niektórzy wykonawcy wolną wełnę skalną, inni szklaną - wg mnie chyba nie ma większej różnicy, byle była sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 29.05.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam wszystkich! Może wiecie kiedy składać papiery do PGNiG na podpisanie umowy o przyłącze. My jesteśmy w trakcie adaptacji projektu,a architekt mówi że musimy mieć pozwolenie na budowę to dopiero wezmą od nas papiery.Na pozwolenie jeszcze nam przyjdzie trochę poczekac ,a ztego co słyszałam to na podłączenie gazu czeka sie rok czasu od podpisana umowy. Czy tak jest faktyczni? czeka się faktycznie długo, w skrajnych przypadkach nawet rok - tyle roboty teraz mają, jeśli dostałaś warunki techniczne to tam masz napisane jakie dokumenty są niezbędne do podpisania umowy, upierdliwe jest zbieranie zgód współwłaścicieli drogi jeśli jest prywatna i jest ich wielu (u mnie ponad 40) Mariusz W warunkach technicznych pisze,że potrzebne pozwolenie na budowę,ale coś mi się kiedyś obiło o uszy,że można podpisać umowę bez pozwolenia. Bywa różnie w urzędach. Czasami pisze,a nie chcą,a czasami na odwrót. U nas gaz idzie przy samej działce,wzdłuż drogi powiatowej więc podpisów naszczęście nie muszę zbierać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda787 29.05.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam, potrzebuje ekipe co zrobi instalacje zewnetrzne polaczy z wewnetrznymi,tzn doprowadzi do domu,chodzi o kanalize,wode i gaz. A nie jest daleko bo wszystko jest na dzialce.Ci co robili mi w domu zawołali 13 tys,wydaje mi sie troche dużo,ile sie placi za takie coś? I kogos do zrobienia podbitki. Z gory dziekuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 29.05.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 witam, szukam używanego kontenera/garażu blaszanego na budowę do przechowywania materiałów i narzędzi, nie ma ktoś z Was na zbyciu? może jakieś inne pomysły na kanciapę? Mariusz W Kauflandzie w Stargardzie widzialem ogłoszenie, do sprzedania barakowóz na kołach w dobrym stanie za 1000zł... Niestety nie spisałem nru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 29.05.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ja z zapytaniem, bo robi mi się coraz wiekszy mętlik w głowie: Szukam materiałów na wykończenie domu. Przede wszystkim na ocieplenie wew. powierzchni dachu, przestrzeni miedzy legarami, itd. I teraz, nie wiem jaką wełnę wybrac, tzn znam grubosć (16 cm) ale nie wiem najakiego producenta się zdecydowac (są Rockwool, URSA, Isover, pewnie jeszcze jakies) i na jaki konkretny produkt (mają całą gamę dla np. ociplenia dachów stromych). Co Wy wybraliście? Czym sie kierowaliście przy wyborze? (że ceną to rozumiem Witaj. Cena jest na trzecim miejscu. 1)parametry 2)zastosowanie 3)cena Ja mam Rockwoola. Nie kupowałem w Castoramie, bo w składach budowlanych można dostać lepszą cenę. Można też poszukać w sklepach internetowych, albo na Allegro... Z tym,że tam trzeba zazwyczaj kupić pakiet (np. trzy palety). Ja dogadałem się z sąsiadem, razem kupiliśmy przez Allegro, resztę dokupiłem na Gdańskiej i było do przodu. Nigdy nie kieruj się tylko ceną. Najlepiej poszukać to co dla nas najlepsze, potem poszukać najlepszej ceny . Pamiętaj, drogie nie zawsze znaczy dobre, ale tanie na 99% jest do du...y ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.05.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam Maggie wiesz, że ostatnio jestem tylko gościem na forum i być może pisałaś już o tym, ale proszę powiedz czy ja dobrze zauważyłam na zdjęciach, że w łazience masz płytki tylko do pewnej wysokości? A co wyżej? Jakaś struktura? Jakaś specjalna farba? Podaj jak najwięcej szczegółów: firma, nazwa produktu, cena miejsce zakupu. Ależ Cię przemagluję Aha - no i schody mi się podobają...... Jak Misia podrośnie to zamierzamy zrobić mały remoncik no i wtedy właśnie wymienić schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.05.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 są różne szkoły - my z praktyki nie stosujemy żadnych foli ponieważ one: 1. Bardzo nagrzewają powierzchnię i rośliny mają pustynię 2. z względu na to, że właśnie jest roślinom ciepło to bardzo płytko się ukorzeniają i zimą jest bardzo duże ryzyko przemarznięcia takich roślin A co do kamieni to stosuje się ja na ogrody japońskie natomiast tak jak u Ciebie ja bym Ci mimo wszystko poleciła korę: 1. nie nagrzewa się tak jak kamienie 2. zatrzymuje wilgoć 3. również chroni przed chwastami 4. zakwasza glebę Didi a agrowłóknina? gdzieś wyczytałam że ma zastosowanie na rabaty i niektórzy forumowicze też tak roią u siebie. Powoli zabieram się do tego tematu i już mam mętlik w głowie ... Co do kafelek w łazience to ja też mam do pewnej wysokości a na reszcie ściany jest farba lateksowa u mnie akurat z tikurilli. Pozdrawiam grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 29.05.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 witam, szukam używanego kontenera/garażu blaszanego na budowę do przechowywania materiałów i narzędzi, nie ma ktoś z Was na zbyciu? może jakieś inne pomysły na kanciapę? Mariusz Nasza ekipa zrobiła "kanciapę" sama. 4 ściany, podłoga, dach kryty papą - zamykana na kłódkę. Koszt - tyle co deski, gwoździe, papa - na koniec budowy generalnie prawie wszystko do "odzyskania" i wykorzystania przy innych pracach budowlanych. Nawet nie wiem ile im to zajęło czasu tak szybko zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 29.05.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ja z zapytaniem, bo robi mi się coraz wiekszy mętlik w głowie: Szukam materiałów na wykończenie domu. Przede wszystkim na ocieplenie wew. powierzchni dachu, przestrzeni miedzy legarami, itd. I teraz, nie wiem jaką wełnę wybrac, tzn znam grubosć (16 cm) ale nie wiem najakiego producenta się zdecydowac (są Rockwool, URSA, Isover, pewnie jeszcze jakies) i na jaki konkretny produkt (mają całą gamę dla np. ociplenia dachów stromych). Co Wy wybraliście? Czym sie kierowaliście przy wyborze? (że ceną to rozumiem Witaj. Cena jest na trzecim miejscu. 1)parametry 2)zastosowanie 3)cena Ja mam Rockwoola. Nie kupowałem w Castoramie, bo w składach budowlanych można dostać lepszą cenę. Można też poszukać w sklepach internetowych, albo na Allegro... Z tym,że tam trzeba zazwyczaj kupić pakiet (np. trzy palety). Ja dogadałem się z sąsiadem, razem kupiliśmy przez Allegro, resztę dokupiłem na Gdańskiej i było do przodu. Nigdy nie kieruj się tylko ceną. Najlepiej poszukać to co dla nas najlepsze, potem poszukać najlepszej ceny . Pamiętaj, drogie nie zawsze znaczy dobre, ale tanie na 99% jest do du...y ! Witam, wg. mojej wiedzy najlepszym produktem w Polsce jest Super Mata Isovera, jeśli chodzi o izolację dachów skośnych. 16 cm to stanowczo za mało jeśli chcesz mieć poddasze użytkowe, dodałbym jeszcze jedną warstwę z 10 cm przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 29.05.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 A ile masz zaplacic za przylacze wodne rok temu w szczecinie placilam chyba cos 3500 tys do garazu bez studzienki Wodociąg mam przy samej działce, należy się w niego wpiąć, poprowadzic kawałek na teren działki i zamontować studzienkę wraz z licznikiem. Pani powiedziała mi że są to kwoty ok 4800-5200 za kompleksową robotę.Rok temu, za taka fuche zapłaciłem 4100,- W tej cenie - oprocz opisach wyzej rzeczy - była jeszcze robota geodety.Wode na działkę w Mierznie podłączały mi Zachodniopomorskie Wodociągi z Goleniowa w 2007 roku ( lipiec ) i za studnie z 2 licznikami ( jeden do domu, drugi do podlewania ogrodu ) zapłaciłem 3.500 zł + koszt geodety około 200 zł.piszecie o samej wodzie czy z kanalizą? Mariusz U mnie o kanalizie moge tylko pomażyć. Póki nie wymienia całej rury tłoczącej ścieki z Mierzyna do bodajże Wąwelnicy na większe fi póty żadne nowe boczne nitki nie doją i kanalizy u mnie nie będzie. . Więc moja cena obejmuje tylko sama wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 29.05.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 witam, czy ktoś z Was budował stan surowy z ekipą Piotra Trzepaczki? jeśli tak to poproszę o opinie Mariusz a jakże...co prawda nie my ale znajomi 2 różne rodziny....powiem krótko solidnie, na czas...do konstrukcyjnym elementów ..dach...nie można się przyczepić..ale i ytong ładnie kładli...( chodzi mi o trzepaczkę górala...nie wiem może jest kilku...he he) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 29.05.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ja z zapytaniem, bo robi mi się coraz wiekszy mętlik w głowie: Szukam materiałów na wykończenie domu. Przede wszystkim na ocieplenie wew. powierzchni dachu, przestrzeni miedzy legarami, itd. I teraz, nie wiem jaką wełnę wybrac, tzn znam grubosć (16 cm) ale nie wiem najakiego producenta się zdecydowac (są Rockwool, URSA, Isover, pewnie jeszcze jakies) i na jaki konkretny produkt (mają całą gamę dla np. ociplenia dachów stromych). Co Wy wybraliście? Czym sie kierowaliście przy wyborze? (że ceną to rozumiem ) Troche mala grubosc tej welny. Jesli nie mozesz dac wiecej, to wybierz taka, ktora bedzie miala najlepszy wspolczynnik przenikalnosci cieplnej. Marka ma mniejsze znaczenie. Kazdy z wymienionych producentow ma produkty lepsze i gorsze, drozsze i tansze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 29.05.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ja z zapytaniem, bo robi mi się coraz wiekszy mętlik w głowie: Szukam materiałów na wykończenie domu. Przede wszystkim na ocieplenie wew. powierzchni dachu, przestrzeni miedzy legarami, itd. I teraz, nie wiem jaką wełnę wybrac, tzn znam grubosć (16 cm) ale nie wiem najakiego producenta się zdecydowac (są Rockwool, URSA, Isover, pewnie jeszcze jakies) i na jaki konkretny produkt (mają całą gamę dla np. ociplenia dachów stromych). Co Wy wybraliście? Czym sie kierowaliście przy wyborze? (że ceną to rozumiem Witaj. Cena jest na trzecim miejscu. 1)parametry 2)zastosowanie 3)cena Ja mam Rockwoola. Nie kupowałem w Castoramie, bo w składach budowlanych można dostać lepszą cenę. Można też poszukać w sklepach internetowych, albo na Allegro... Z tym,że tam trzeba zazwyczaj kupić pakiet (np. trzy palety). Ja dogadałem się z sąsiadem, razem kupiliśmy przez Allegro, resztę dokupiłem na Gdańskiej i było do przodu. Nigdy nie kieruj się tylko ceną. Najlepiej poszukać to co dla nas najlepsze, potem poszukać najlepszej ceny . Pamiętaj, drogie nie zawsze znaczy dobre, ale tanie na 99% jest do du...y ! Ja kupilem na allegro. Cena nie do przebicia. Dostawa szybka i nie bylo zadnych problemow z dostarczeniem konkretnej ilosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 29.05.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 witam, szukam używanego kontenera/garażu blaszanego na budowę do przechowywania materiałów i narzędzi, nie ma ktoś z Was na zbyciu? może jakieś inne pomysły na kanciapę? Mariusz Nasza ekipa zrobiła "kanciapę" sama. 4 ściany, podłoga, dach kryty papą - zamykana na kłódkę. Koszt - tyle co deski, gwoździe, papa - na koniec budowy generalnie prawie wszystko do "odzyskania" i wykorzystania przy innych pracach budowlanych. Nawet nie wiem ile im to zajęło czasu tak szybko zrobili Moi tez sami zbili szope. Trzyma sie az nadto dobrze i posluzy jeszcze troche. Koszt niestety taki sobie, bo tarcica obecnie dosc droga. Na koniec zostanie z tego pewnie troche materialu na rozpalke w kominku. Ewentualnie przebuduje na drewutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 29.05.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Mam pytanie odnośnie drenażu, czy robiliściie go? Czy trzeba go robić? Mam w projekcie wod-kan. instalacje deszczową. Tak nakazała Gmina, po ostatnich rozlewach w Mierzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 29.05.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ja z zapytaniem, bo robi mi się coraz wiekszy mętlik w głowie: Szukam materiałów na wykończenie domu. Przede wszystkim na ocieplenie wew. powierzchni dachu, przestrzeni miedzy legarami, itd. I teraz, nie wiem jaką wełnę wybrac, tzn znam grubosć (16 cm) ale nie wiem najakiego producenta się zdecydowac (są Rockwool, URSA, Isover, pewnie jeszcze jakies) i na jaki konkretny produkt (mają całą gamę dla np. ociplenia dachów stromych). Co Wy wybraliście? Czym sie kierowaliście przy wyborze? (że ceną to rozumiem Witaj. Cena jest na trzecim miejscu. 1)parametry 2)zastosowanie 3)cena Ja mam Rockwoola. Nie kupowałem w Castoramie, bo w składach budowlanych można dostać lepszą cenę. Można też poszukać w sklepach internetowych, albo na Allegro... Z tym,że tam trzeba zazwyczaj kupić pakiet (np. trzy palety). Ja dogadałem się z sąsiadem, razem kupiliśmy przez Allegro, resztę dokupiłem na Gdańskiej i było do przodu. Nigdy nie kieruj się tylko ceną. Najlepiej poszukać to co dla nas najlepsze, potem poszukać najlepszej ceny . Pamiętaj, drogie nie zawsze znaczy dobre, ale tanie na 99% jest do du...y ! Ja kupilem na allegro. Cena nie do przebicia. Dostawa szybka i nie bylo zadnych problemow z dostarczeniem konkretnej ilosci. Ja ostatnio kupielem 18 w WKT na przeclawiu, cene mieli nizsza niz na allegro. Do tego dolozylem piatke na krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts