Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ile masz zaplacic za przylacze wodne rok temu w szczecinie placilam chyba cos 3500 tys :lol: do garazu bez studzienki :lol:
Wodociąg mam przy samej działce, należy się w niego wpiąć, poprowadzic kawałek na teren działki i zamontować studzienkę wraz z licznikiem. Pani powiedziała mi że są to kwoty ok 4800-5200 za kompleksową robotę.
Rok temu, za taka fuche zapłaciłem 4100,- W tej cenie - oprocz opisach wyzej rzeczy - była jeszcze robota geodety.
Wode na działkę w Mierznie podłączały mi Zachodniopomorskie Wodociągi z Goleniowa w 2007 roku ( lipiec ) i za studnie z 2 licznikami ( jeden do domu, drugi do podlewania ogrodu ) zapłaciłem 3.500 zł + koszt geodety około 200 zł.
piszecie o samej wodzie czy z kanalizą?

Mariusz

Sama woda

No to mam wycenę na budowę przyłącza, odległość 8 m, studzienki, zawory, obsługa geodezyjna wyszło ........... 4575,69+22vat=5582,34 zł

Powaliło mnie :o

O żesz by ich mać! Nie pamietam jak było u mnie ale Vat 22 a nie 7%?

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

No to mam wycenę na budowę przyłącza, odległość 8 m, studzienki, zawory, obsługa geodezyjna wyszło ........... 4575,69+22vat=5582,34 zł

Powaliło mnie :o

O żesz by ich mać! Nie pamietam jak było u mnie ale Vat 22 a nie 7%?

Zastanawiam się czy samemu (tzn np. kogoś z listy) tego nie zrobić. Tylko czy pożniej nie będą robić problemów z odbiorem.

Co do vat-u.... właściwie materiał + usługa to powinno być 7% ale jest 22%, chyba że można później odliczyć.

witam

Czy ktoś z Was kupował materiały w niemczech?

Muszę kupic porotherm 24 cm napiszcie proszę czy w niemczech gdzies blisko kupię go taniej i czy w tych składach mówia po Polsku, bardzo proszę o info gdzie takie składy są i czy to się opłaca. Porotherm muszę kupic juz w przyszłym tygodniu i chciałbym to uczynić przed porażką niemców z Polską na ME bo potem zapewne będą nam sprzedawać drożej :-)

z góry dziękuje za info i pozdrawiam wszytkich bobów i bobowe budowniczowe

U mnie dziś koniec prac brukarskich - gotowe ścieżki, podjazdy i taras. :D :D :D

Brukarzy mogę z czystym sumieniem polecać dalej.

To chyba pora na ogródek? Całe szczęście, że mąż ma zacięcie ogrodnicze, bo ja to umiem tylko trawę skosić.

To do Matam ich, na listę! :-)

Czy ktoś z Was orientuje się gdzie dokładnie znajduje się szkółka ogrodnicza w okolicach Tanowa czy Polic?

Czy chodzi o Zalesie? Jedzie się przez Tanowo, w kierunku na Dobieszczyn.

Nie mam pojęcia, wiem tylko że gdzieś koło Tanowa jest szkółka. Dzieki za nazwę miejscowości, reszty poszukam.