M3 30.05.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A ile masz zaplacic za przylacze wodne rok temu w szczecinie placilam chyba cos 3500 tys do garazu bez studzienki Wodociąg mam przy samej działce, należy się w niego wpiąć, poprowadzic kawałek na teren działki i zamontować studzienkę wraz z licznikiem. Pani powiedziała mi że są to kwoty ok 4800-5200 za kompleksową robotę.Rok temu, za taka fuche zapłaciłem 4100,- W tej cenie - oprocz opisach wyzej rzeczy - była jeszcze robota geodety.Wode na działkę w Mierznie podłączały mi Zachodniopomorskie Wodociągi z Goleniowa w 2007 roku ( lipiec ) i za studnie z 2 licznikami ( jeden do domu, drugi do podlewania ogrodu ) zapłaciłem 3.500 zł + koszt geodety około 200 zł.piszecie o samej wodzie czy z kanalizą? Mariusz Sama woda No to mam wycenę na budowę przyłącza, odległość 8 m, studzienki, zawory, obsługa geodezyjna wyszło ........... 4575,69+22vat=5582,34 zł Powaliło mnie O żesz by ich mać! Nie pamietam jak było u mnie ale Vat 22 a nie 7%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 30.05.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 No to mam wycenę na budowę przyłącza, odległość 8 m, studzienki, zawory, obsługa geodezyjna wyszło ........... 4575,69+22vat=5582,34 zł Powaliło mnie O żesz by ich mać! Nie pamietam jak było u mnie ale Vat 22 a nie 7%? Zastanawiam się czy samemu (tzn np. kogoś z listy) tego nie zrobić. Tylko czy pożniej nie będą robić problemów z odbiorem. Co do vat-u.... właściwie materiał + usługa to powinno być 7% ale jest 22%, chyba że można później odliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 30.05.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 witam Czy ktoś z Was kupował materiały w niemczech? Muszę kupic porotherm 24 cm napiszcie proszę czy w niemczech gdzies blisko kupię go taniej i czy w tych składach mówia po Polsku, bardzo proszę o info gdzie takie składy są i czy to się opłaca. Porotherm muszę kupic juz w przyszłym tygodniu i chciałbym to uczynić przed porażką niemców z Polską na ME bo potem zapewne będą nam sprzedawać drożej z góry dziękuje za info i pozdrawiam wszytkich bobów i bobowe budowniczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.05.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Czy ktoś z Was orientuje się gdzie dokładnie znajduje się szkółka ogrodnicza w okolicach Tanowa czy Polic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.05.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Czy ktoś z Was orientuje się gdzie dokładnie znajduje się szkółka ogrodnicza w okolicach Tanowa czy Polic? Czy chodzi o Zalesie? Jedzie się przez Tanowo, w kierunku na Dobieszczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.05.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 U mnie dziś koniec prac brukarskich - gotowe ścieżki, podjazdy i taras. Brukarzy mogę z czystym sumieniem polecać dalej. To chyba pora na ogródek? Całe szczęście, że mąż ma zacięcie ogrodnicze, bo ja to umiem tylko trawę skosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 30.05.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 a u nas dzisiaj 1. runda walki z komarami - skrzyknęliśmy się z sąsiadami, przyjechała ekipa, zadymili nas kompletnie i sprawdzamy, czy jest efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 30.05.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 U mnie dziś koniec prac brukarskich - gotowe ścieżki, podjazdy i taras. Brukarzy mogę z czystym sumieniem polecać dalej. To chyba pora na ogródek? Całe szczęście, że mąż ma zacięcie ogrodnicze, bo ja to umiem tylko trawę skosić. To do Matam ich, na listę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 30.05.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Szanowni! Podajcie namiary na ekipy sprawdzone do elewacji i podbitki! To wazne! "Podrzucam" zapytanie - podpowiedzcie! Hilfe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 31.05.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Szanowni! Podajcie namiary na ekipy sprawdzone do elewacji i podbitki! To wazne! "Podrzucam" zapytanie - podpowiedzcie! Hilfe! poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 31.05.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 To ja też poproszę o namiary na ekipy od ociepleń i podbitki.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 31.05.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 To ja też poproszę o namiary na ekipy od ociepleń i podbitki. Dziękuję poszedł namiar na podbitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 31.05.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Ponawiam swoją prośbę, czy nikt o takiej firmie nawet nie słyszał?? Czy ktoś budował z ekipą pana Wiesława Bielawskiego?? Albo coś słyszał o tej firmie? Prowadzi firmę Profes--Bud. Proszę o odpowiedzi, może być na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 31.05.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Ja rowniez mam pytanie o wykonawcow. Czy ktos mial jakies doswiadczenia z firma JRN Jacewicz. Wykonuja roboty wodno kanalizacyjne. Nie ma zadnej opinii o nich na naszej liscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 31.05.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Czy jest jeszcze ktoś, kto w ten piękny weekend musi pracować? Byłoby mi raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 31.05.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Szanowni! Podajcie namiary na ekipy sprawdzone do elewacji i podbitki! To wazne! "Podrzucam" zapytanie - podpowiedzcie! Hilfe! poszło na priva] Też poproszę o namiary na ekipę od elewacji i podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 31.05.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Czy jest jeszcze ktoś, kto w ten piękny weekend musi pracować? Byłoby mi raźniej jestem z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 31.05.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Czy ktoś z Was orientuje się gdzie dokładnie znajduje się szkółka ogrodnicza w okolicach Tanowa czy Polic? Czy chodzi o Zalesie? Jedzie się przez Tanowo, w kierunku na Dobieszczyn. Nie mam pojęcia, wiem tylko że gdzieś koło Tanowa jest szkółka. Dzieki za nazwę miejscowości, reszty poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 31.05.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Czy jest jeszcze ktoś, kto w ten piękny weekend musi pracować? Byłoby mi raźniej jestem z tobą jest nas wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 31.05.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Czy jest jeszcze ktoś, kto w ten piękny weekend musi pracować? Byłoby mi raźniej jestem z tobą jest nas wiecej. jeśli chodzi o pracę to właśnie wróciłem z budowy na której od rana malowanko w garażu, ręce do kolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts