miroslaw6 31.05.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witam.Mam na zbyciu 40szt. solbetu 36cm odmiany 400 i 20szt 24cm odmiany 500.Zostalo po budowie scian.Komarowo kolo Goleniowa.Mam też prosbe o namiar na regipsiarza do sufitu podwieszanego.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 31.05.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 U mnie dziś koniec prac brukarskich - gotowe ścieżki, podjazdy i taras. Brukarzy mogę z czystym sumieniem polecać dalej. To chyba pora na ogródek? Całe szczęście, że mąż ma zacięcie ogrodnicze, bo ja to umiem tylko trawę skosić. Witam. W takim razie ja poproszę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 01.06.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 U mnie dziś koniec prac brukarskich - gotowe ścieżki, podjazdy i taras. Brukarzy mogę z czystym sumieniem polecać dalej. To chyba pora na ogródek? Całe szczęście, że mąż ma zacięcie ogrodnicze, bo ja to umiem tylko trawę skosić. Witam. W takim razie ja poproszę na priv i oczywiscie na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 01.06.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 chyba upał wszystkich wykończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 01.06.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 mam kilkadziesiąt szt. dachówki ceramicznej Robben Plus - antracyt. oddam w dobre ręce wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 02.06.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 U mnie dziś koniec prac brukarskich - gotowe ścieżki, podjazdy i taras. Brukarzy mogę z czystym sumieniem polecać dalej. To chyba pora na ogródek? Całe szczęście, że mąż ma zacięcie ogrodnicze, bo ja to umiem tylko trawę skosić. Witam. W takim razie ja poproszę na priv i oczywiscie na [email protected] Wyślę razem z kilkoma innymi namiarami, jak się trochę obrobię . Do kiedy można przysyłać opinie do następnego wydania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 02.06.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 U mnie dziś koniec prac brukarskich - gotowe ścieżki, podjazdy i taras. Brukarzy mogę z czystym sumieniem polecać dalej. To chyba pora na ogródek? Całe szczęście, że mąż ma zacięcie ogrodnicze, bo ja to umiem tylko trawę skosić. Witam. W takim razie ja poproszę na priv i oczywiscie na [email protected] Wyślę razem z kilkoma innymi namiarami, jak się trochę obrobię . Do kiedy można przysyłać opinie do następnego wydania? To mozemy oglosic kolejna edycje zbierania opini. Ja tez juz moge nastepne dodac niestey beda tez negatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.06.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Podajcie jakiś namiar na rzeczoznawce, który przyjdzie i stwierdzi mi jak należy poprawić schrzanioną robotę. Ja czytałam inaczej, firma oczywiście chce zastosować jak najtańsze rozwiązanie. Nie mogę się upierać jak nie mam opini fachowca, dopiero wówczas mogłabym mówić, że pan X stwierdził ze ma być tak i koniec kropka. Jaki może być koszt? Sprawa pilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 02.06.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Podajcie jakiś namiar na rzeczoznawce, który przyjdzie i stwierdzi mi jak należy poprawić schrzanioną robotę. Ja czytałam inaczej, wykonawca inaczej. Nie mogę się upierać jak nie mam opini fachowca, dopiero wówczas mogłabym mówić, że pan X stwierdził ze ma być tak i koniec kropka. Jaki może być koszt? Sprawa pilna zobacz tutaj http://www.rzeczoznawcy.pl/k_rzeczoznawcy2.asp?region=16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.06.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 zobacz tutaj http://www.rzeczoznawcy.pl/k_rzeczoznawcy2.asp?region=16 dzięki Ciekawe ile taka ocena i doradztwo może kosztować? :roll:Pewnie sporo. A może ktoś korzystał? Nie wiem czy potrzebny do tego rzeczoznawca czy wystarczy jakiś inspektor budowlany, który podpowie jak prawidłowo zlikwidować pęknięcia, rysy w tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 02.06.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam wieczorkowo Czy możecie podrzucić jakiś pomysł jak wykończyć kafle na balkonach przy obróbce blacharskiej - ZAZNACZAM ŻE BALKONY SĄ PÓŁOKRĄGŁE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 02.06.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 No to mam wycenę na budowę przyłącza, odległość 8 m, studzienki, zawory, obsługa geodezyjna wyszło ........... 4575,69+22vat=5582,34 zł Powaliło mnie O żesz by ich mać! Nie pamietam jak było u mnie ale Vat 22 a nie 7%? Zastanawiam się czy samemu (tzn np. kogoś z listy) tego nie zrobić. Tylko czy pożniej nie będą robić problemów z odbiorem. Co do vat-u.... właściwie materiał + usługa to powinno być 7% ale jest 22%, chyba że można później odliczyć. Z tym VATem przy przyłączach u sieciach jest tak, że zmieniły się przepisy i teraz jest 22 % i nie można tego raczej odliczyć, ale na 100 % nie jestem pewna. Najlepiej zapytać w US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 03.06.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 No to mam wycenę na budowę przyłącza, odległość 8 m, studzienki, zawory, obsługa geodezyjna wyszło ........... 4575,69+22vat=5582,34 zł Powaliło mnie O żesz by ich mać! Nie pamietam jak było u mnie ale Vat 22 a nie 7%? Zastanawiam się czy samemu (tzn np. kogoś z listy) tego nie zrobić. Tylko czy pożniej nie będą robić problemów z odbiorem. Co do vat-u.... właściwie materiał + usługa to powinno być 7% ale jest 22%, chyba że można później odliczyć. Z tym VATem przy przyłączach u sieciach jest tak, że zmieniły się przepisy i teraz jest 22 % i nie można tego raczej odliczyć, ale na 100 % nie jestem pewna. Najlepiej zapytać w US. potwierdzam nawet ogrodzenia z montazem 22% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 03.06.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 muszę Wam powiedzieć, że jestem zniesmaczona szczecińskim ekpami do stanu surowego, jak jeszcze wczoraj usłyszałam od jednego palanta że to on sobie wybiera jakie domy będzie budował, to aż mnie zatrzęsło. Dla przypomnienia szukamy ekipy bo nasza się zwinęła i nas olała. Tak więc szukam juz poza naszym miastem i jakieś efekty już są, trzymajcie kciuki żeby udało się jakąś sensowną ekipę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 03.06.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 muszę Wam powiedzieć, że jestem zniesmaczona szczecińskim ekpami do stanu surowego, jak jeszcze wczoraj usłyszałam od jednego palanta że to on sobie wybiera jakie domy będzie budował, to aż mnie zatrzęsło. Dla przypomnienia szukamy ekipy bo nasza się zwinęła i nas olała. Tak więc szukam juz poza naszym miastem i jakieś efekty już są, trzymajcie kciuki żeby udało się jakąś sensowną ekipę znaleźć. To trzymamy kciuki . a ja z innej beczki jakie sa koszty prostego systemu nawadniajacego na 1000-1200 m dzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 03.06.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 a ja z innej beczki jakie sa koszty prostego systemu nawadniajacego na 1000-1200 m dzialki Ja też się przyłączam do tego pytania, nie prosty też może być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 04.06.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam, nie wiecie ile kosztuje tona takiego grubego żwiru, muszę zamówić na drenaż i trochę chcę też na ściezki w ogródku wysypać, i jeszcze ile mniej więcej potrzeba takiego żwiru na 40 mb drenażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 04.06.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 a ja z innej beczki jakie sa koszty prostego systemu nawadniajacego na 1000-1200 m dzialki Ja też się przyłączam do tego pytania, nie prosty też może być.. w zasadzie wszystko zależy od idei nawadniania. zwykły wąż i zraszacz obrotowy czy wahadłowy można mieć za 200 pln. instalację podziemną, ze zraszaczami wynurzalnymi, automatyką sterowania i dodatkowo podlewanie kroplowe krzewów to wydatek co najmniej 5000 pln... niestety większość sprzętu dostępnego u nas to prodykty gardeny, czyli niezłej jakości plastik w nieadekwatnej cenie. na prosty system liczyłbym jakieś 1500-2000 pl, licząc taką powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 04.06.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam, nie wiecie ile kosztuje tona takiego grubego żwiru, muszę zamówić na drenaż i trochę chcę też na ściezki w ogródku wysypać, i jeszcze ile mniej więcej potrzeba takiego żwiru na 40 mb drenażu? ja ostatnio pytałem o bardzo gruby żwir na opaskę - cena wychodziła 170 za m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 05.06.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam, nie wiecie ile kosztuje tona takiego grubego żwiru, muszę zamówić na drenaż i trochę chcę też na ściezki w ogródku wysypać, i jeszcze ile mniej więcej potrzeba takiego żwiru na 40 mb drenażu? ja ostatnio pytałem o bardzo gruby żwir na opaskę - cena wychodziła 170 za m3 no to taki gruby chyba też jest dobry na drenaż, podeślij namiar gdzie dzwoniłeś , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts