Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam, nie wiecie ile kosztuje tona takiego grubego żwiru, muszę zamówić na drenaż i trochę chcę też na ściezki w ogródku wysypać, i jeszcze ile mniej więcej potrzeba takiego żwiru na 40 mb drenażu?

ja ostatnio pytałem o bardzo gruby żwir na opaskę - cena wychodziła 170 za m3

no to taki gruby chyba też jest dobry na drenaż, podeślij namiar gdzie dzwoniłeś , dzięki :wink:

U mnie żwir, zamawiany tylko do drenażu, nie był bardzo gruby. Myślę, że powinniście się dowiedzieć, jakiego żwiru potrzebujecie, zanim zamówicie.

Pozdrowionka

Aleksandra

Witam, nie wiecie ile kosztuje tona takiego grubego żwiru, muszę zamówić na drenaż i trochę chcę też na ściezki w ogródku wysypać, i jeszcze ile mniej więcej potrzeba takiego żwiru na 40 mb drenażu?

ja ostatnio pytałem o bardzo gruby żwir na opaskę - cena wychodziła 170 za m3

no to taki gruby chyba też jest dobry na drenaż, podeślij namiar gdzie dzwoniłeś , dzięki :wink:

U mnie żwir, zamawiany tylko do drenażu, nie był bardzo gruby. Myślę, że powinniście się dowiedzieć, jakiego żwiru potrzebujecie, zanim zamówicie.

Tak na logike, to warstwe przepuszczalna mozna zrobic nawet z gruzu. Byle zbite to nie bylo i woda mogla swobodnie przeplywac.

Słuchajcie czy ktoś ostatnio kupował dziennik budowy? Nie mogę nigdzie dostać takowego:) Czyżby wszyscy na gwałt zaczęli budować?

W urzędzie Miasta dostaliśmy (zapłaciliśmy) już wypełniony i gotowy...

My też :D 9,20 zł. jak dobrze pamiętam - wypisane wszystkie dane na okładce

gdzie kupowałeś cegłę klinkierową - też szukam szarej

Świat Klinkieru, w Płoni, naprzeciwko Straży Pożarnej, lub koło Leroin Merlin, chyba Obortycka. Chociaż pierwszą partię kupowaliśmy w składzie budowlanym w Dobrej. Skład drewna i materiały budowlane... nie pamiętam nazwy firmy. Cegła MATRIX... Koniecznie kupcie fugo-zaprawę do klinkieru i białe rękawiczki dla robotników... Widać wszystkie nie doczyszczone elementy... Potem to już tylko oryginalna Coca Cola daje radę. Nie ma lepszego sposobu na doczyszczenie klinkieru... :)

z innej bajki...

Nie którzy z nas, po wybudowaniu domku szukamy sobie pieska... Ja już znalazłem... Był już wątek na tym forum o Berneńskich Psach Pasterskich..

W hodowli, w której kupiliśmy naszego pupila jest jeszcze jeden piesek do kupienia. To jedna z najlepszych hodowli tej rasy w PL. Gdyby ktoś z Was miał ochotę, to ten maluch czeka na swoich nowych opiekunów... : http://www.hodowla.ehost.pl/beryl.html

z innej bajki...

Nie którzy z nas, po wybudowaniu domku szukamy sobie pieska... Ja już znalazłem... Był już wątek na tym forum o Berneńskich Psach Pasterskich..

W hodowli, w której kupiliśmy naszego pupila jest jeszcze jeden piesek do kupienia. To jedna z najlepszych hodowli tej rasy w PL. Gdyby ktoś z Was miał ochotę, to ten maluch czeka na swoich nowych opiekunów... : http://www.hodowla.ehost.pl/beryl.html

Ale Extra Piesek - mażenie mojej żony, szkoda, że ogrodzenie będe robił dopiero w przyszłym roku :cry:

Witam przed weekendowo :lol:

Kiedyś na terenie ornamentu był taki sklep z klejami - można tam było dostać najróżniejsze kleje do wszystkiego.

Czy ktoś się orientuje gdzie go przenieśli ?

Potrzebuję kupić klej który pozwoli mi przykleić blachę (149cmx120cm) nierdzewną bezpośrednio do ściany i najlepiej gdyby warstwy kleju nie było widać :oops:

Witam przed weekendowo :lol:

Kiedyś na terenie ornamentu był taki sklep z klejami - można tam było dostać najróżniejsze kleje do wszystkiego.

Czy ktoś się orientuje gdzie go przenieśli ?

Potrzebuję kupić klej który pozwoli mi przykleić blachę (149cmx120cm) nierdzewną bezpośrednio do ściany i najlepiej gdyby warstwy kleju nie było widać :oops:

chcesz zabezpieczyć ścianę nad kuchenką? ja kleiłem zwykłym klejem montażowym....

a może ktoś jest na bieżąco z cenami tarasów drewnianych? ile teraz sobie wołają za robociznę?

Witam, te deski co u Ciebie leżą przy podjeździe to na taras?, też będę robił drewniany, gdzie kupowałeś?

Słuszne pytanie ;-)

Też planujemy drewniany taras - jeszcze trochę czasu do tego etapu ale materiał trzeba namierzyć.