Teska 09.06.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam poniedziałkowo Poszukuję namiarów na wykonawców ogrodzenia klinkierowego. Chodzi mi o położenie klinkieru i wybudowanie słupków z klinkieru na istniejącym już fundamencie betonowym. Tomek ja mam namiar na pana Józia, u mnie stawial ogrodzenie, daje lapki obciac za jakosc robot.......ma jedno ale, malo czasu duzo zlecen i nie jest tani. u mnie po roku przyjechal popatrzec na ogrodzenie No wiesz ale ja ogrodzenie chcę wykonać w tym roku Poproszę o namiary sprawdzimy. privek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 09.06.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Poproszę o podpowiedź gdzie najlepiej udać się po więźbę dachową. Z góry dziękuję. Jedno wiem napewno nie ELGERON w Mierzynie. Jakości trzeba pilnować, cena zmienia się jak w kalejdoskopie i z wielkim trudem uzyskuje się informację jaka jest ostateczna. Na koniec okazuje się, że tam gdzie transport miał być w cenie trzeba dopłacić za transport. Ale to wszystko "mały pikuś" --- najnormalniej w świecie chcieli mnie oszukać na ilości. Kilka razy pytałem ile łącznie będzie m3 drzewa na więźbę, po wielkich trudach usłyszałem ilośc m3. Policzyłem sam wszystkie elementy - okazało się, że jest "drobna" różnica ok 0,6 m3. Facet liczył potem jeszcze raz przy mnie i za każym razem ilość była mniejsza aż ostatecznie wyszło tyle ile mi OSTRZEGAM - trzeba mieć dużo cierpliwości i podstawowe zdolności z matematyki. Sprawdzajmy ilości m3, m2, kg to naprawdę nie jest trudne - nie dajmy się oszukiwiać. Takie praktyki trzeba tępić - a takich sprzedawców omijać szerokim łukiem. hmmm.. ja z elgeronem miałem dobre doświadczenia, ale słuchając kolejnej opinii wygląda na to, że miałem po prostu szczęście... ja tez mialam jak najbardziej porawne kontakty z tym skladem. a ja nie i nie zgadzająca się ilość to mały pikuś z tym co mi zostało dostarczone Napisz dzióbek - niech wszyscy wiedzą - trzeba ostrzegać innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 09.06.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 A teraz wieczorkowe nietypowe pytanko. Gdzie w Szczecinie mogę nabyć wyłączniki krańcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 10.06.2008 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 A teraz wieczorkowe nietypowe pytanko. Gdzie w Szczecinie mogę nabyć wyłączniki krańcowe poszukaj w Artelku na Niemcewicza, albo w Solarze na Heyki. W Artelku będą, a jak nie to Ci sprowadzą, a tego drugiego nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 10.06.2008 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Halo, haloooo!!!! Czy ktoś z już mieszkających użytkowników lub budujących speców mnie słyszy? Powtórka pytania. Witam. Poradźcie, jak rozwiązać problem TV? Mamy kable w pięciu pokojach , potencjalnych użytkowników jest troje (max czworo) i każdy ma kompletnie inne preferencje programowe. Jak to wszystko zaaranżować, żebym nie musiała po nocach śledzić mężowskiego sportu albo siwieć przy synowskich programach muzycznych? Czy jedynym rozwiązaniem jest pięć dekoderów? Kiedyś ktoś polecał jakiegoś speca od tego tematu. Proszę o powtórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 10.06.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 WitamJednym z rozwiazan jest posiadanie abonamentu Cyfry + oraz splittera (oraz instalacje oparta np. na multiswitchu). Niestety to rozwiazanie bedzie funkcjonowac tylko do wrzesnia, bo wtedy C+ przejdzie na inny system kodowania i splitter stanie sie bezuzyteczny.Sam musze tez rozwiazac ten problem. Mam pakiet C+, ale do innych pokoi trzeba bedzie zastosowac jakies pirackie rozwiazania (o ile jeszcze jakies sa).pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 10.06.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Napisz dzióbek - niech wszyscy wiedzą - trzeba ostrzegać innych. już napisałam opinia umieszczona na liście wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 10.06.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Chciałam się tylko pochwalić, że w piątek przy naszej działce stanie w końcu skrzynka ZK z licznikiem, niestety ze względów papierkowych leżących po stronie (jakże by inaczej:)) Enei prąd w niej popłynie dopiero na koniec lipca. Ale dobre i to, bo nowa ekipa wchodzi albo od 1 sierpnia albo od 1 września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 10.06.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Chciałam się tylko pochwalić, że w piątek przy naszej działce stanie w końcu skrzynka ZK z licznikiem, niestety ze względów papierkowych leżących po stronie (jakże by inaczej:)) Enei prąd w niej popłynie dopiero na koniec lipca. Ale dobre i to, bo nowa ekipa wchodzi albo od 1 sierpnia albo od 1 września. No to gratulacje Wiem jak to cieszy - każdy taki mały krok do przodu. Nasza ekipa zaczynała na "pożyczonym" prądzie od sąsiada (którego w tym miejscu pozdrawiam, może czyta). Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 10.06.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Chciałam się tylko pochwalić, że w piątek przy naszej działce stanie w końcu skrzynka ZK z licznikiem, niestety ze względów papierkowych leżących po stronie (jakże by inaczej:)) Enei prąd w niej popłynie dopiero na koniec lipca. Ale dobre i to, bo nowa ekipa wchodzi albo od 1 sierpnia albo od 1 września. Gratulacje, kazdy krok nawet maly sie liczy, pozniej beda duuuuze kroki (czytaj postepy) a pozniej tiptopki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 10.06.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 A ile masz zaplacic za przylacze wodne rok temu w szczecinie placilam chyba cos 3500 tys do garazu bez studzienki Wodociąg mam przy samej działce, należy się w niego wpiąć, poprowadzic kawałek na teren działki i zamontować studzienkę wraz z licznikiem. Pani powiedziała mi że są to kwoty ok 4800-5200 za kompleksową robotę.Rok temu, za taka fuche zapłaciłem 4100,- W tej cenie - oprocz opisach wyzej rzeczy - była jeszcze robota geodety.Wode na działkę w Mierznie podłączały mi Zachodniopomorskie Wodociągi z Goleniowa w 2007 roku ( lipiec ) i za studnie z 2 licznikami ( jeden do domu, drugi do podlewania ogrodu ) zapłaciłem 3.500 zł + koszt geodety około 200 zł.piszecie o samej wodzie czy z kanalizą? Mariusz Sama woda No to mam wycenę na budowę przyłącza, odległość 8 m, studzienki, zawory, obsługa geodezyjna wyszło ........... 4575,69+22vat=5582,34 zł Powaliło mnie my dziś dowiedzieliśmy się, że podobnie: 8m od studzienki do domu wraz z materiałami i studzienką 5 tys. złotych polskich-załamka!! A ja naiwna myślałam, że tylko jakiś kurek się odkręci, ewntualnie rowek wykopie i.... już A gdzie się budujecie? Czyżby przy szeregowcach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 10.06.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 No to mam wycenę na budowę przyłącza, odległość 8 m, studzienki, zawory, obsługa geodezyjna wyszło ........... 4575,69+22vat=5582,34 zł Powaliło mnie my dziś dowiedzieliśmy się, że podobnie: 8m od studzienki do domu wraz z materiałami i studzienką 5 tys. złotych polskich-załamka!! A ja naiwna myślałam, że tylko jakiś kurek się odkręci, ewntualnie rowek wykopie i.... już A gdzie się budujecie? Czyżby przy szeregowcach??? Będziemy budować w Kościnie (starym) za Dołujami. Próbowałam znaleść kogoś kto by zrobił przyłącze, ale niestety nie ma chętnych. Z "mafią" z Goleniowa nikt nie chce sie później użerać. Robią ponoć straszne problemy z odbiorem. No i jeszcze jak się nie zrobi u nich tego przyłącza należy zapłacić za wycenę 150zł. A gdzie te szeregowce będą stawiać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 10.06.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 No to mam wycenę na budowę przyłącza, odległość 8 m, studzienki, zawory, obsługa geodezyjna wyszło ........... 4575,69+22vat=5582,34 zł Powaliło mnie my dziś dowiedzieliśmy się, że podobnie: 8m od studzienki do domu wraz z materiałami i studzienką 5 tys. złotych polskich-załamka!! A ja naiwna myślałam, że tylko jakiś kurek się odkręci, ewntualnie rowek wykopie i.... już A gdzie się budujecie? Czyżby przy szeregowcach??? Będziemy budować w Kościnie (starym) za Dołujami. Próbowałam znaleść kogoś kto by zrobił przyłącze, ale niestety nie ma chętnych. Z "mafią" z Goleniowa nikt nie chce sie później użerać. Robią ponoć straszne problemy z odbiorem. No i jeszcze jak się nie zrobi u nich tego przyłącza należy zapłacić za wycenę 150zł. A gdzie te szeregowce będą stawiać??? szeregowce już są, Agro-West sprzedawał przy nich działki no i teraz wszyscy powoli ruszają do "ataku" ... między innymi i my. A myślałam że Ty również w tym samym miejscu, bo piszesz o 8 metrach i jakoś tak skojarzyłam z naszą odległością domu od granicy działki. Pozdrawiam i życzę spokojnego budowania A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.06.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam Jednym z rozwiazan jest posiadanie abonamentu Cyfry + oraz splittera (oraz instalacje oparta np. na multiswitchu). Niestety to rozwiazanie bedzie funkcjonowac tylko do wrzesnia, bo wtedy C+ przejdzie na inny system kodowania i splitter stanie sie bezuzyteczny. Sam musze tez rozwiazac ten problem. Mam pakiet C+, ale do innych pokoi trzeba bedzie zastosowac jakies pirackie rozwiazania (o ile jeszcze jakies sa). pozdrawiam Konrad O kurczę, my też mamy Cyfrę+ i card splittera. A te informacje to pewne? Jeśli coś wymyślisz, to daj znać. Nie dość, że na Cyfrze nie ma Euro 2008 po polsku (ja jestem na szczęście niemieckojęzyczna, ale reszta rodziny nie za bardzo ), to jeszcze teraz okaże się, że nietani sprzęt będzie do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 10.06.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam Jednym z rozwiazan jest posiadanie abonamentu Cyfry + oraz splittera (oraz instalacje oparta np. na multiswitchu). Niestety to rozwiazanie bedzie funkcjonowac tylko do wrzesnia, bo wtedy C+ przejdzie na inny system kodowania i splitter stanie sie bezuzyteczny. Sam musze tez rozwiazac ten problem. Mam pakiet C+, ale do innych pokoi trzeba bedzie zastosowac jakies pirackie rozwiazania (o ile jeszcze jakies sa). pozdrawiam Konrad Konrad, dzięki. Czy po przejściu na inny system nastąpi brak możliwości rozdziału sygnału, czy będą też inne konsekwencje? A'propos, czy ktoś z szanownych Forumowiczów ma TV"N" lub Cyfrowy Polsat? Jak to się sprawdza? Może jakieś uwagi, bo w domu wojna między ojcem i synem o wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 10.06.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 W związku z licznymi mniej lub bardziej negatywnymi na temat "Elgeronu" chcę przypomnieć o "Sławlandzie". Tam kupiłam (2006) więźbę dość dobrej jakości i bez kłopotów z terminowością lub ilością. Może przyszli kupujący zastanowią się nad tym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 10.06.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 O kurczę, my też mamy Cyfrę+ i card splittera. A te informacje to pewne? Jeśli coś wymyślisz, to daj znać. Nie dość, że na Cyfrze nie ma Euro 2008 po polsku (ja jestem na szczęście niemieckojęzyczna, ale reszta rodziny nie za bardzo ), to jeszcze teraz okaże się, że nietani sprzęt będzie do niczego. A gdzie zdjęcia kostki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 10.06.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 A teraz wieczorkowe nietypowe pytanko. Gdzie w Szczecinie mogę nabyć wyłączniki krańcowe poszukaj w Artelku na Niemcewicza, albo w Solarze na Heyki. W Artelku będą, a jak nie to Ci sprowadzą, a tego drugiego nie jestem pewien. Dziękuję bardzo - może wreszcie będzie się w garderobie światło zapalało Co do TV i kanałów kodowanych to rzeczywiście po wrześniu pojawią się przejściowe problemy w dużej mierze będące kwestią przyjętego rozwiązania. Zawsze jednak oglądanie kilku kanałów na różnych telewizorach wiąże się przynajmniej z osobnymi dekoderami (oczywiście w warunkach domowych). U mnie jak na razie działają Polsaty, Cyfry, TVNy i HBO oraz chyba tysiąc innych kanałów także takich "tylko dla orłów" , a ........ no i mogę nagrywać bezpośrednio na dysk twardy programy których emisja jest gdy mnie w domu nie ma, choć koszta startowe nie były małe to jak na razie jest OK. Zobaczymy jak będzie po wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 10.06.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Będziemy budować w Kościnie (starym) za Dołujami. Próbowałam znaleść kogoś kto by zrobił przyłącze, ale niestety nie ma chętnych. Z "mafią" z Goleniowa nikt nie chce sie później użerać. Robią ponoć straszne problemy z odbiorem. No i jeszcze jak się nie zrobi u nich tego przyłącza należy zapłacić za wycenę 150zł. u mnie będzie robił pan Piotr (jest na liście) więc jeśli to gmina Dobra to polecam, jest tańszy od nich, ma układy w Goleniowie i wszystko załatwia, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 10.06.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 witam, muszę postawić tymczasowe ogrodzenie na czas budowy - słupki sosnowe i siatka leśna, macie jakiś patent na robienie dziur pod słupki? nie uśmiecha mi się kopanie łopatą 60 dziur, widziałem gdzieś kiedyż taki świder ręczny do robienia otworów w ziemi, używał ktoś? może jakieś inne pomysły? Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts