ewamin 12.06.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam Wszystkich Czy możecie polecić jakąś ekipę od ocieplenia i elewacji zewnętrznej. Z góry dziękuję i lecę trzymać kciuki za Naszych piłkarzy. Do boju, do boju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 12.06.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Słabo, bo słabo ale 1-0 jest! Oj... 1-1.... Szkoda. nam, Polakom zawsze wiatr w oczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.06.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Słabo, bo słabo ale 1-0 jest! Oj... 1-1.... Szkoda. nam, Polakom zawsze wiatr w oczy.... no niestety ,znowu przegrali wiec juz chyba pakuja walizki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 12.06.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Słabo, bo słabo ale 1-0 jest! Oj... 1-1.... Szkoda. nam, Polakom zawsze wiatr w oczy.... no niestety ,znowu przegrali wiec juz chyba pakuja walizki???? Nie przegrali! Jest 1-1 dla naszych... hehe... Honorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 13.06.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Będziemy budować w Kościnie (starym) za Dołujami. Próbowałam znaleść kogoś kto by zrobił przyłącze, ale niestety nie ma chętnych. Z "mafią" z Goleniowa nikt nie chce sie później użerać. Robią ponoć straszne problemy z odbiorem. No i jeszcze jak się nie zrobi u nich tego przyłącza należy zapłacić za wycenę 150zł. u mnie będzie robił pan Piotr (jest na liście) więc jeśli to gmina Dobra to polecam, jest tańszy od nich, ma układy w Goleniowie i wszystko załatwia, Mariusz Niestety Pan Piotr jest zawalony robotą i nie ma czasu. A jednak go przekonałam (meżowi się nie udało) Zrobi nam przyłącze i duuuuuuuużo taniej niż wodociągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 13.06.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 e-tomi a w którym miejscu dokładnie będzie stał Wasz domek, jeśli to nie tajemnica? Nasz dokładnie wzdłuż szeregowców A pierwszy pas działek graniczący z tymi starymi zabudowaniami od ul. Granicznej. Bliżej tych kasztanów. Byłem ostatnio i droga wewnętrzna została utwardzona tzn wysypano na niej jakiś gruz super, będę się rozglądać,bo od lipca: START! w zasadzie w czerwcu przyłączamy jeszcze wodę, prąd, załatwiamy archeologa iiii do roboty!! A. Ja na swojej budowie nie muszę mieć archeologa. W wytycznych od konserwatora zabytków jest tylko, żeby "ewentualne znaleziska" podczas budowy zgłosić do niego. Oczywiście "ewentualne znaleziska" na mojej działce się nie znajdą Gdzie załatwialiście podłączenie wody, ile się czeka i ile kosztuje? a to ciekawe z tym konserwatorem. Jesteś pewny, że tak jest??? My mamy zawiadomić o rozpoczęciu prac i przy zdejmowaniu humusu musi być obecny przedstawiciel urzędu. Oczywiście za $$$ Podłączenie wody robi nam fachowiec z polecenia. Nie wiem czy jest super-hiper, ale w jeden dzień zrobi nam odwiert, studzienkę, liczniki itd, itp. Umówiliśmy się we wtorek na przyszły tydzień. Ma być 5 tys. razem z materiałami. U mnie było identycznie. Po zdjęciu humusu przyszedł archeolog, i dostrzegł plamę ciemnej ziemi o średnicy 2m, na jednolitym tle piasku/ gliny, ktorą postanowił zbadać. Kopał 5 godz. w sobotę i znalazł skorupy naczyń (ok. 300 tys. lat), ma przyjść jeszcze raz w tym tygodniu i dokończyć kopanie. Mam nadzieję, że na tym koniec:evil: Kosztowało mnie to narazie 900 zł (archeolog), plus utwardzenie gruntu w miejscu "wykopalisk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 13.06.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Myszon mam nadzieję, że u nas nic nie znajdzie! Może pójdę tam jak będą zdzierać humus, założę kieckę z dekoldem i zagadam, nawet jak coś będzie, to może nie zauważy??? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 13.06.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 A jednak go przekonałam (meżowi się nie udało) Zrobi nam przyłącze i duuuuuuuużo taniej niż wodociągi. hmmm, to ile zaśpiewał, jeśli wolno spytać??? cena obejmuje robociznę, materiały (studzienka i inne rurki i złączki, kraniki itd itp) i VAT? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 13.06.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam Wiem z paru zrodel (fora, znajomy przedstawiciel), ze nie bedzie mozliwe podzielenie uprawnien karty. Przez 2 lub 3 lata nie ma byc tez pirackich kart(firma dostarczajaca nowy system kodowania gwarantuje, ze w tym czasie nie zostanie on zlamany). Do tej pory nie intersowalem sie rozwiazaniami nielegalnymi, bo chcialem placic jeden abonament i uzywac splittera. Na szczescie go nie kupilem. W pore zauwazylem spore obnizki na ten sprzet i to wzbudzilo moja czujnosc. C+ strzela sobie gola do wlasnej bramki. Maja najwiecej abonentow nie ze wzgledu na oferte, ale wlasnie na mozliwosc dzielenia uprawnien. Duzo ludzi zapowiedzialo, ze z nich zrezygnuje. Teraz musze sie rozejrzec za jakimis pirackimi rozwiazaniami. Mam nadzieje, ze jeszcze takie sa. pozdrawiam Konrad Dzięki za odpowiedź. No cóż, poszukam innego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 13.06.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 A jednak go przekonałam (meżowi się nie udało) Zrobi nam przyłącze i duuuuuuuużo taniej niż wodociągi. hmmm, to ile zaśpiewał, jeśli wolno spytać??? cena obejmuje robociznę, materiały (studzienka i inne rurki i złączki, kraniki itd itp) i VAT? A. Wodociagi za kompleksową usługę (studzienka, rury, zawory, geodetę itp.) wyceniła 5579 brutto ok. 8 m przyłącza. Pan Piotr ze wszystkim tj. kompleksowo ponad 30% mniej. Toteż nic więc dziwnego, że ma bardzo dużo zleceń. Może spróbujcie z nim pogadać. Namiary znajdziecie na liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 13.06.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Myszon mam nadzieję, że u nas nic nie znajdzie! Może pójdę tam jak będą zdzierać humus, założę kieckę z dekoldem i zagadam, nawet jak coś będzie, to może nie zauważy??? A. Poprostu, jak zauważysz ciemną plamę ziemi, odróżniającą się od reszty, przysyp ją ziemią piaszczystą tak, żeby ujednolicić kolor nawierzchni. I weź archeologa innego niż ja, bo mój jest bardzo gorliwy i nawet to co pod dekoltem nie pomoże . Gdyby inni z którymi współpracuję chcieli być tacy gorliwi i sumienni jak on, miałabym już rozpoczętą budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 13.06.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 WitamTomadyna dzięki za odpowiedź.A do Wszystkich pytanie. Ile średnio kosztuje materiał na m2 ocieplenia z tynkiem? Czy uważacie, że cena 60 zł za robociznę to dużo czy teraz to norma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 14.06.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Hejka , potrzebuję namiaru na stemple budowlane. Ktoś ostatnio kupował? Jaka cena z transportem? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 14.06.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 a to ciekawe z tym konserwatorem. Jesteś pewny, że tak jest??? My mamy zawiadomić o rozpoczęciu prac i przy zdejmowaniu humusu musi być obecny przedstawiciel urzędu. Oczywiście za $$$ Podłączenie wody robi nam fachowiec z polecenia. Nie wiem czy jest super-hiper, ale w jeden dzień zrobi nam odwiert, studzienkę, liczniki itd, itp. Umówiliśmy się we wtorek na przyszły tydzień. Ma być 5 tys. razem z materiałami. jak będę w domu to napisze dokładnie jak jest na tych wytycznych od konserwatora zabytków. Też byłem pewien, że będzie musiał być archeolog, a tu taka miła niespodzianka Jak możesz to podaj namiary na priv na tego "flachowca" od wody Konserwator w piśmie napisał, że moja działka leży na terenie w bezpośrednim sąsiedztwie stanowiska archeologicznego w związku z czym w przypadku odkrycia czegoś co mogłoby być zabytkiem, trzeba wstrzymać wszelkie prace i powiadomić konserwatora. Nie muszę zgłaszać rozpoczęcia robót. Tym pismem konserwator zaoszczędził nam 1000 zł i niepotrzebnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 14.06.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Hejka , potrzebuję namiaru na stemple budowlane. Ktoś ostatnio kupował? Jaka cena z transportem? ____________ Pozdrowionka Aleksandra A może wypożyczyć profesjonalne skręcane podpory....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 14.06.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Witam Tomadyna dzięki za odpowiedź. A do Wszystkich pytanie. Ile średnio kosztuje materiał na m2 ocieplenia z tynkiem? Czy uważacie, że cena 60 zł za robociznę to dużo czy teraz to norma? Robiłem ostatnio rozeznanie i ceny (robocizny) wahają się w granicach ok. 35-80 zł mkw. Moim zdaniem 50 zł będzie/jest rozsądną ceną. Z materiałem (klej, styro 14 cm, zatarcie styro, klej, siatka, grunt, puc (mineralny + farba (silikonowa) lub tynk (akrylowy) barwiony w masie: od 82,5 do 140!zł/mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 14.06.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 ktoś ma namiary na źródło TANIEJ kory do ogrodu? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 14.06.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Poproszę o namiary na ekipy od tynków i wykończeniówek-sprawdzone i dobre.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 14.06.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 ktoś ma namiary na źródło TANIEJ kory do ogrodu? z góry dziękuję Drawno, koło Choszczna, zakłady drzewne... Podjeżdżasz i ładujesz ile wlezie, za free.... Może gdzieś bliżej też mają. Tartak, gdzie przecierają drewno na palety itd... Zazwyczaj oddają za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 14.06.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Myszon mam nadzieję, że u nas nic nie znajdzie! Może pójdę tam jak będą zdzierać humus, założę kieckę z dekoldem i zagadam, nawet jak coś będzie, to może nie zauważy??? A. Poprostu, jak zauważysz ciemną plamę ziemi, odróżniającą się od reszty, przysyp ją ziemią piaszczystą tak, żeby ujednolicić kolor nawierzchni. I weź archeologa innego niż ja, bo mój jest bardzo gorliwy i nawet to co pod dekoltem nie pomoże . Gdyby inni z którymi współpracuję chcieli być tacy gorliwi i sumienni jak on, miałabym już rozpoczętą budowę Nasz "indiana Jones" ma na imię Marek.... i coś mi się wydaje, że niestety to ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts