Teska 19.06.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 aha i jescze korzystanie np z expandera na wyszynskiego bylam tam u faceta....przedstawil mi oferte banku millenium.....pitu pitu pozbieral dokumenty i rzeczywiscie za tydzien mialam przyjsc pogadac...poszlam.....i co sie okazalo....w expanderze mialam oferte podobno bardzo korzystna.....oprocentowanie 3,4 marza 0,45 i prowizja 1400 zl.....malo nie spadlam z krzesla...wyciagam z torebki oferte tegoz samego banku...oprocentowanie 2,4 marza- brak zero prowizji.....teraz to facetowi oczy wyszly.... wstalam grzecznie i powiedzialam zeby zmienil prace..... a mialo byc najkorzytniej w tymze ekspanderze wrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 19.06.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 A to bardzo ciekawe My byliśmy w Xelionie, na starówce mieli siedzibę. Pan miło zrobił z nami wywiad, sam sie budował, wiec zaczął sypać radami. Zebrał wstępne dane, powiedział że za dwa dni będzie miał przeanalizowane oferty i da nam znać kiedy możemy się umówić na kolejne spotkanie... Minął już prawie rok... do dziś Pan nie dał znaku zycia Może to i lepiej Nadmienie tylko że kontak do nas znalazł sam, zadzwonił z oferta inwestycji... Chciał zainwestować nasze pieniądze... Pytanie skąd miał dane... Pewnie z Banku ... i gdzie tu ochrona danych osobowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 19.06.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 aha i jescze korzystanie np z expandera na wyszynskiego bylam tam u faceta....przedstawil mi oferte banku millenium.....pitu pitu pozbieral dokumenty i rzeczywiscie za tydzien mialam przyjsc pogadac...poszlam.....i co sie okazalo....w expanderze mialam oferte podobno bardzo korzystna.....oprocentowanie 3,4 marza 0,45 i prowizja 1400 zl.....malo nie spadlam z krzesla...wyciagam z torebki oferte tegoz samego banku... oprocentowanie 2,4 marza- brak zero prowizji.....teraz to facetowi oczy wyszly.... wstalam grzecznie i powiedzialam zeby zmienil prace..... a mialo byc najkorzytniej w tymze ekspanderze wrrrrr my w tym samym miejscu dostaliśmy naprawdę dobre oferty, najpierw z pko bp na działkę, potem z mbanku na spłatę kredytu z pko bp i na budowę jednocześnie. były lepsze, niż bezpośrednio z mbanku czy pko bp. ponieważ mbank strasznie przeciągał wszystko (to ich wizytówka) w tzw. międzyczasie expander załatwił nam kredyt w deutsche banku - mniej korzystny, ale praktycznie od ręki. w końcu jednak mbank się wyzbierał i kredyt mamy od nich. tyle, że nas w expanderze obsługiwała pani monika.... do niej klienci stali w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.06.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 aha i jescze korzystanie np z expandera na wyszynskiego bylam tam u faceta....przedstawil mi oferte banku millenium.....pitu pitu pozbieral dokumenty i rzeczywiscie za tydzien mialam przyjsc pogadac...poszlam.....i co sie okazalo....w expanderze mialam oferte podobno bardzo korzystna.....oprocentowanie 3,4 marza 0,45 i prowizja 1400 zl.....malo nie spadlam z krzesla...wyciagam z torebki oferte tegoz samego banku... oprocentowanie 2,4 marza- brak zero prowizji.....teraz to facetowi oczy wyszly.... wstalam grzecznie i powiedzialam zeby zmienil prace..... a mialo byc najkorzytniej w tymze ekspanderze wrrrrr my w tym samym miejscu dostaliśmy naprawdę dobre oferty, najpierw z pko bp na działkę, potem z mbanku na spłatę kredytu z pko bp i na budowę jednocześnie. były lepsze, niż bezpośrednio z mbanku czy pko bp. ponieważ mbank strasznie przeciągał wszystko (to ich wizytówka) w tzw. międzyczasie expander załatwił nam kredyt w deutsche banku - mniej korzystny, ale praktycznie od ręki. w końcu jednak mbank się wyzbierał i kredyt mamy od nich. tyle, że nas w expanderze obsługiwała pani monika.... do niej klienci stali w kolejce mnie facet imienina nie pamietam....ale do niego tez kolejka byla.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 19.06.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 aha i jescze korzystanie np z expandera na wyszynskiego bylam tam u faceta....przedstawil mi oferte banku millenium.....pitu pitu pozbieral dokumenty i rzeczywiscie za tydzien mialam przyjsc pogadac...poszlam.....i co sie okazalo....w expanderze mialam oferte podobno bardzo korzystna.....oprocentowanie 3,4 marza 0,45 i prowizja 1400 zl.....malo nie spadlam z krzesla...wyciagam z torebki oferte tegoz samego banku... oprocentowanie 2,4 marza- brak zero prowizji.....teraz to facetowi oczy wyszly.... wstalam grzecznie i powiedzialam zeby zmienil prace..... a mialo byc najkorzytniej w tymze ekspanderze wrrrrr my w tym samym miejscu dostaliśmy naprawdę dobre oferty, najpierw z pko bp na działkę, potem z mbanku na spłatę kredytu z pko bp i na budowę jednocześnie. były lepsze, niż bezpośrednio z mbanku czy pko bp. ponieważ mbank strasznie przeciągał wszystko (to ich wizytówka) w tzw. międzyczasie expander załatwił nam kredyt w deutsche banku - mniej korzystny, ale praktycznie od ręki. w końcu jednak mbank się wyzbierał i kredyt mamy od nich. tyle, że nas w expanderze obsługiwała pani monika.... do niej klienci stali w kolejce mnie facet imienina nie pamietam....ale do niego tez kolejka byla.... w expanderze zawsze byly kolejki, na czesc pytan nie otrzymalem odpowiedzi albo byly bardzo ogolne. Ja bylem niezadowolony, ale prawda jest tak ze wiele zalezy od kompetencji osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 19.06.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 w kredytach jest różnie. Przyznanie zależy od wielu czynników, ale też i kompetencji ludzi, którzy z nami współpracują. Sami wiecie, jak czyta się umowy... a tutaj jest wszystko zapisane. Jeżeli chcecie spłacać kredyt przed upływem okresu zawartego w umowie, to trzeba mieć taką możliwość w umowie zapisaną. Jeżeli zależy nam na niskim oprocentowaniau, to trzeba mieć duży wkład własny itd itp. Co klient to sprawa. Nie można generalizować! Pko BP daje kredyty łatwo ale niestety na kiepskich warunkach a kredyt powinno się dobierać indywidualnie do potrzeb klienta. Takie jest moje zdanie. Sami braliśmy kredyt przez biuro pośredniczące i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mamy możliwośc wcześniejszej spłaty, walutę jaką chcieliśmy i inne ekstrasy na których nam zależało w chwili brania kredytu. Jak będziemy chcieli to sobie refinansujemy... do czego innych namawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 19.06.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 że nas w expanderze obsługiwała pani monika.... do niej klienci stali w kolejce mnie facet imienina nie pamietam....ale do niego tez kolejka byla.... Kojarzę dobrze panią monikę, bardzo sympatyczn osoba. Przdstawiła mi sporo ofert. Co mi się nie podobało, że operowała non stop oprocentowanie tyle i tyle a ja za każdym razem pytałam " a jaka jest marża". Jesli chodzi o doradców to ja milsze wrażenia mam z Open Finance: konkretnie tyle i tyle libor, marża, ubezpieczenie, wcześniejszaspłata, przewalutowanie. Do każdego banku miałam zrobioną osobną ofertę. Pan uświadomił mnie co to spreed walutowy, jak jest różnica pomiędzy kredytem indeksowanym i denominowanym. Tu płaci pani więcej za to a tu mniej za to. Z uwagi,że do Millenium mogłam iść w kapciach to poszłam bezpośrednio do banku. oferta była identyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.06.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Witam Wszystkich . To ja mam inne pytanie . Czy w ubezpieczeniach domu macie ubezpieczenie od przepiecia pradu . pani od ubezpieczen tez powiedziala ze obowiazkowy jest co rok kontrola kominiarska a jak z pradem co ile moze wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 19.06.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Przegląd kominów jest obowiązkowy raz w roku. Ubezpieczenie od przepięć obejmuje na pewno zwrot kosztów w razie takowego, urządzeń przez przepięcie uszkodzonych. Prądu sie nie sprawdza. Chodzi o przepięcia w czasie np burzy albo prac elektrowni. Jeżeli nieduże pieniądze chcą a sprzęt macie dobry i dużo (komputery, telewizory, telefony zasilane prądem, lodówki, zamrażarki, pralki itd itp) może warto ubezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.06.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Przegląd kominów jest obowiązkowy raz w roku. Ubezpieczenie od przepięć obejmuje na pewno zwrot kosztów w razie takowego, urządzeń przez przepięcie uszkodzonych. Prądu sie nie sprawdza. Chodzi o przepięcia w czasie np burzy albo prac elektrowni. Jeżeli nie duże pieniądze chcą a sprzęt macie dobry i dużo (komputery, telewizory, telefony zasilane prądem, lodówki, zamrażarki, pralki itd itp) może warto ubezpieczyć A mi sie wydaje ze prad tez sie sprawdza w bloku chodzili chyba co 3 lata . A jak to jest w domu jednorodzinnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 19.06.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 dziwne... ja nie pamiętam, żeby sprawdzali prąd. Pamiętam, że w bloku sprawdzali kominy (wentylacja) i gaz. Prądu nie sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 19.06.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 dziwne... ja nie pamiętam, żeby sprawdzali prąd. Pamiętam, że w bloku sprawdzali kominy (wentylacja) i gaz. Prądu nie sprawdzają zależy od właściciela budynku - u nas była wspólnota i raz na jakiś czas (co 2 lata chyba) łaził facet z miernikiem i sprawdzał uziemienie. jak mieszkałem w innym miejscu to przez parę lat nikt się nie interesował. u rodziców spółdzielnia też sprawdza we własnym zakresie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 19.06.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 dziwne... ja nie pamiętam, żeby sprawdzali prąd. Pamiętam, że w bloku sprawdzali kominy (wentylacja) i gaz. Prądu nie sprawdzają zależy od właściciela budynku - u nas była wspólnota i raz na jakiś czas (co 2 lata chyba) łaził facet z miernikiem i sprawdzał uziemienie. jak mieszkałem w innym miejscu to przez parę lat nikt się nie interesował. u rodziców spółdzielnia też sprawdza we własnym zakresie... no popatrz! a wydawałoby się, że przepisy obowiązują wszystkich tak samo (rozumiem, że bez obowiązujących przepisów nikt by nie sprawdzał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.06.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 dziwne... ja nie pamiętam, żeby sprawdzali prąd. Pamiętam, że w bloku sprawdzali kominy (wentylacja) i gaz. Prądu nie sprawdzają zależy od właściciela budynku - u nas była wspólnota i raz na jakiś czas (co 2 lata chyba) łaził facet z miernikiem i sprawdzał uziemienie. jak mieszkałem w innym miejscu to przez parę lat nikt się nie interesował. u rodziców spółdzielnia też sprawdza we własnym zakresie... jak mieszkalam na bukowym tez sprawdzali prad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.06.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 dziwne... ja nie pamiętam, żeby sprawdzali prąd. Pamiętam, że w bloku sprawdzali kominy (wentylacja) i gaz. Prądu nie sprawdzają zależy od właściciela budynku - u nas była wspólnota i raz na jakiś czas (co 2 lata chyba) łaził facet z miernikiem i sprawdzał uziemienie. jak mieszkałem w innym miejscu to przez parę lat nikt się nie interesował. u rodziców spółdzielnia też sprawdza we własnym zakresie... Ale co ile jest obowiazek bo to sprawdzaja przy ewentualnej wyplacie odszkodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.06.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 w kredytach jest różnie. Przyznanie zależy od wielu czynników, ale też i kompetencji ludzi, którzy z nami współpracują. Sami wiecie, jak czyta się umowy... a tutaj jest wszystko zapisane. Jeżeli chcecie spłacać kredyt przed upływem okresu zawartego w umowie, to trzeba mieć taką możliwość w umowie zapisaną. Jeżeli zależy nam na niskim oprocentowaniau, to trzeba mieć duży wkład własny itd itp. Co klient to sprawa. Nie można generalizować! Pko BP daje kredyty łatwo ale niestety na kiepskich warunkach a kredyt powinno się dobierać indywidualnie do potrzeb klienta. Takie jest moje zdanie. Sami braliśmy kredyt przez biuro pośredniczące i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mamy możliwośc wcześniejszej spłaty, walutę jaką chcieliśmy i inne ekstrasy na których nam zależało w chwili brania kredytu. Jak będziemy chcieli to sobie refinansujemy... do czego innych namawiam Nie chce jakos super reklamowac PKO BP. W jednym na pewno sie z Toba zgodze: wiele zalezy, od osoby która sie nami zajmuje, od naszej sytuacji, aktualnej polityki Banku, itp. W pierwszym odruchu poszedłem do firmy posredniczacej i ... lipa. Pani wskazywala 2 Banki, ktore - jak potem sie okazało - wcale nie dwały najkorzystniejszej oferty Stad moje postanowienie, że sam zjme sie swoja sprawa (w koncu kredyt bierze sie na grube lata) i (nauczony doswiadczeniami innych) złoze wnioski do min. 5 Banków. W moim wypadku wygrał ww. PKO BP. Podejrzewam, ze to duza zasługa chlopaka nas obslugujacego a moze tez sprzyjajacych okolicznosci. Faktem jest, ze jestesmy super zadowoleni. I tez mamy najlepsza marze, walute, mozliwosc splaty, przewalutowania + ekstrasy. Podsumowując: nie polecam konkretnego Banku! Polecam: zagwrantowac sobie jak najwieksze spektrum wyboru, sprawdzanie słów pracownika i czytanie umow! Wtedy jest szansa wybrac najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 19.06.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Słuchajcie czy ktoś się może orientował, w temacie zamówienia mebli kuchennych u naszego zachodniego sąsiada, gdzieś niedaleko granicy? Skoro materiały budowlane są tańsze to meble może też Pozdrawiam... Zachcianka pogońcie do roboty tego architekta. Fajnie będzie oglądać jak Wasz domek rośnie w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 19.06.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 aha i jescze korzystanie np z expandera na wyszynskiego bylam tam u faceta....przedstawil mi oferte banku millenium.....pitu pitu pozbieral dokumenty i rzeczywiscie za tydzien mialam przyjsc pogadac...poszlam.....i co sie okazalo....w expanderze mialam oferte podobno bardzo korzystna.....oprocentowanie 3,4 marza 0,45 i prowizja 1400 zl.....malo nie spadlam z krzesla...wyciagam z torebki oferte tegoz samego banku... oprocentowanie 2,4 marza- brak zero prowizji.....teraz to facetowi oczy wyszly.... wstalam grzecznie i powiedzialam zeby zmienil prace..... a mialo byc najkorzytniej w tymze ekspanderze wrrrrr my w tym samym miejscu dostaliśmy naprawdę dobre oferty, najpierw z pko bp na działkę, potem z mbanku na spłatę kredytu z pko bp i na budowę jednocześnie. były lepsze, niż bezpośrednio z mbanku czy pko bp. ponieważ mbank strasznie przeciągał wszystko (to ich wizytówka) w tzw. międzyczasie expander załatwił nam kredyt w deutsche banku - mniej korzystny, ale praktycznie od ręki. w końcu jednak mbank się wyzbierał i kredyt mamy od nich. tyle, że nas w expanderze obsługiwała pani monika.... do niej klienci stali w kolejce My również braliśmy kredyty przez expandera, jeden na działke, drugi na budowę domu. W każdym przypadku obsługiwała nas P. Monika i jesteśmy bardzo z niej zadowoleni, wszystko klarownie wytłumaczyła i pomogła przejść przez gąszcz papierów bo składaliśmy wnioski do 4 banków a jak wiadomo każdy ma inne wymagania . Tak na dobrą sprawę wysokość marży, ubezpieczenie, prowizja, opłata za wcześniejszą spłate zależy w dużej częsci od zdolności kredyowej, wysokości kredytu i wynegocjowanych warunków (bo nie wszyscy zdają sobie sprawę, że mogą praktycznie każdy warunek banku negocjować, a niestety banki to wykorzystują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 19.06.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 My również bierzemy kredyt korzystając z usług ekspandera, ale nie Pani Moniki:) i jak na razie nie mamy powodów do narzekań, wszystko sprawnie i na czas. Inna sprawa, że mój mąż dokładnie to wszystko sprawdza i oblicza czego się dowiemy, ale jak poszliśmy sami do banków to oferta wyjściowa była identyczna jak ta z ekspandera, a teraz zeszliśmy jeszcze niżej z marżą i oprocentowaniem. Zdecydowaliśmy się na Kredyt Bank [ Tak na dobrą sprawę wysokość marży, ubezpieczenie, prowizja, opłata za wcześniejszą spłate zależy w dużej częsci od zdolności kredyowej, wysokości kredytu i wynegocjowanych warunków (bo nie wszyscy zdają sobie sprawę, że mogą praktycznie każdy warunek banku negocjować, a niestety banki to wykorzystują) Zgadzam się dokładnie z przedmówcą, wszystko da się wynegocjować jeżeli się ma odpowiednią zdolność kredytową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 19.06.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Jeśli mogę coś zaproponować.... mój mąż pracuje w Open Finance (oferta 24 banków w jednym miejscu) jeśli jest ktoś zainteresowany to podam namiar na priv. Jeśli chodzi o Open F. to jak uciekałem z cholernego PKO BP to następne kredyty załatwiałem przez Open i w Millenium. Szybko sprawnie i nie trzeba sobie głowy paperami zawracać. Moje sprawy zawsze prowadził bardzo sympatyczny Pan Arkadiusz. K. Również mogę dać namiary. Aktualnie mam kredyt w Millenium , franki, marża 0,5 + Libor 3M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts