Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Z innej beczki:

Do uzytkowników schodów drabinkowych (takich skladanych).

Potrzebuje takie kupić, żeby mieć jak dostać się na strych. Pytania:

czym sie kierowaliscie kupujac takie schody, czy metalowe, czy drewniane, z poręczą, jakie wymiary (coby się solidny chłop zmieścił), gdzie kupiliscie, inne cenne uwagi.

Musze miec takie schody w poniedziałek - wiec bedę zobowiazany za szybkie (i treściwe) :D odpowiedzi.

My kupiliśmy schody drewniane w castoramie za 267 zl, dlugosc 280 cm, z poręczami, jak narazie sprawdzają się choć mamy je od niedawna :lol:

I kolejne pytanie:

Gdzie, po ile i jaką (drewnianą) podbitkę kupowaliście?

Kupowalem u Kudry 19 mm 14,5 szer 21zl netto/m2. Niedlugo bedzie kladziona, ale generalnie wyglada ze dobrej jakosci. Zobaczymy jak beda kladli a to juz na dniach.

Czym malowałeś, jak zabezpieczałeś? Ile zazyczył sobie wykonawca (priv?)?

Aaa i jeszcze: jaki surowiec?

Pytanko:Kto Wam robił instalacje wod-kan i całą grzewczą.?Szukam kogoś sprawdzonego.

Czy ,,Ciepła Chata '' z ul. Kolumba jest komuś znana?

Widzę , że informacje w tym temacie poszły na priva - jeśli to możliwe to też bym prosił :D

Robert

inches, Asia i Robert poszło na priv :D

Pytanko:Kto Wam robił instalacje wod-kan i całą grzewczą.?Szukam kogoś sprawdzonego.

Czy ,,Ciepła Chata '' z ul. Kolumba jest komuś znana?

Widzę , że informacje w tym temacie poszły na priva - jeśli to możliwe to też bym prosił :D

Robert

inches, Asia i Robert poszło na priv :D

Dzięki nigri :D

urszulak - może podasz zebrane informacje - nie będę znów marudził wszystkim którzy odpowiedzieli na Twoje pytanie :D

A tak swoją drogą - na listę te wszystkie namiary - nie jest ona zbyt bogata w tym temacie.

Pzdr

Robert

I kolejne pytanie:

Kupowalem u Kudry 19 mm 14,5 szer 21zl netto/m2. Niedlugo bedzie kladziona, ale generalnie wyglada ze dobrej jakosci. Zobaczymy jak beda kladli a to juz na dniach.

matam też poproszę o odpowiedzi na pytania zadane przez M3.

Pozdrowionka

Aleksandra

I kolejne pytanie:

Pozdrowionka

Aleksandra

Do zaimpregnowania zakupilem lazure firmy v33 8 letnia. Trcohe cenowo to wychodzi ale mam nadzieje na dluzsza eksploatacje. Przy czym do wewnetrznej strony kupilem tanszy impregnat, teraz jest dobra oferta w casto. Material to albo sosna albo swierk.

Cene za robocine mam zryczaltowana, liczylylismy calosc elewacji i od tego rabat poniewaz wykonuja u mnie i zabudowe poddasza i szlifowanie scian wiec byli chetni zejsc z ceny. Dokladnje ceny nie pamietam ale jak szukalem wykonawcow to bylo chyba kolo 30 zl. za metr biezacy. Przy czym nasz domek jest wysoki wiec sie napewno trudniej robi niz parterowki,

matam,skąd masz takiego taniego wykonawce podbitek?

My najtaniej znaleźliśmy za 60 zł,a trafiali sie po 80...

Może dasz namiary?

Hmm, moze przesadzilem, ja po prostu nie pamietam umawialem sie jakies 4 tygodnie temu. Ale sprawdzielm z notesu i poprzednia ekipe mialem po 45 zl a ci napewno byli tansi na podbitce. Mialem namair na jeszcze jedna ekipe ale cena napewno nie byla wyzsza niz 40-45 zl.

Ale napewno nie uslyszalem 60 czy 80 zl. Jak skoncza u mnie robic to wtedy mam nadzieje ze bede polecal.

No właśnie, może Ci co już mają podbitkę, dadzą namiary na swoich wykonawców i napiszą ile płacili?

Pozdrowionka

Aleksandra

ja płaciłem 36 zł z malowaniem, ale nie polecę ich, bo nie jestem zachwycony.... Pochlapane ściany bejcą, nie do końca równo... ale 60-80 zeta... . Wbrew pozorom, jest tego trochę. Pamiętajcie, żeby dobrze pomalowali przed montażem !!!

W temacie firm wodno-grzewczych. Widzę, że spore zainteresowanie jest tym tematem. Z zasady tego nie robię, ale tym razem zrobię wyjątek....

http://www.hit-system.com.pl/ Ja tam robiłem :)

I kolejne pytanie:

Pozdrowionka

Aleksandra

Do zaimpregnowania zakupilem lazure firmy v33 8 letnia. Trcohe cenowo to wychodzi ale mam nadzieje na dluzsza eksploatacje. Przy czym do wewnetrznej strony kupilem tanszy impregnat, teraz jest dobra oferta w casto. Material to albo sosna albo swierk.

Cene za robocine mam zryczaltowana, liczylylismy calosc elewacji i od tego rabat poniewaz wykonuja u mnie i zabudowe poddasza i szlifowanie scian wiec byli chetni zejsc z ceny. Dokladnje ceny nie pamietam ale jak szukalem wykonawcow to bylo chyba kolo 30 zl. za metr biezacy. Przy czym nasz domek jest wysoki wiec sie napewno trudniej robi niz parterowki,

A jeszcze pytanko co do sposobu wykonania: najpierw malujesz/impregnujesz (2-3 razy?) a potem ekipa docina odpowiednie dlugosci czy tez np. raz malujesz/impregnujesz a 2-3 raz juz po zamocowaniu?

PS. U kudry kupiles tez pozstałe rzeczy (kątówki, jakies dodatkowe inne listwy)?

W temacie firm wodno-grzewczych. Widzę, że spore zainteresowanie jest tym tematem. Z zasady tego nie robię, ale tym razem zrobię wyjątek....

http://www.hit-system.com.pl/ Ja tam robiłem :)

Czy jest jakaś osoba, z która najlepiej rozmawiać: pracownik, kierownik, projektant itp.

Mną zajmował się pan Darek, generalnie on jest od obsługi klienta. Trzeba się tam wybrać, a reszta wyjdzie w praniu :)

Witam

W jaki sposób można ustanowić odrębną własność dla garażu w bloku. Potrzebuje sprzedać mieszkanie bez garażu. Aktualnie garaż jest(zapis w KW) pomieszczeniem gospodarczym G-19 jako pomieszczenie przynależne do mieszkania. Jest zlokalizowany pod budynkiem. Posiada osobny licznik energii elektrycznej i osobne wejścia: 1 od ulicy bramą garażową, a 2 od korytarza piwnic. W jaki sposób się do tego zabrać i czy w ogóle jest to możliwe? Ile to może kosztować i ile czasu trwa takie załatwienie sprawy?

Witam

W jaki sposób można ustanowić odrębną własność dla garażu w bloku. Potrzebuje sprzedać mieszkanie bez garażu. Aktualnie garaż jest(zapis w KW) pomieszczeniem gospodarczym G-19 jako pomieszczenie przynależne do mieszkania. Jest zlokalizowany pod budynkiem. Posiada osobny licznik energii elektrycznej i osobne wejścia: 1 od ulicy bramą garażową, a 2 od korytarza piwnic. W jaki sposób się do tego zabrać i czy w ogóle jest to możliwe? Ile to może kosztować i ile czasu trwa takie załatwienie sprawy?

Ja z innej beczki, ale wiem że może cię to zainteresować.

http://www.silikatybarlinek.pl/

Jest to jakaś nowa fabryka.