Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z innej beczki:

Do uzytkowników schodów drabinkowych (takich skladanych).

Potrzebuje takie kupić, żeby mieć jak dostać się na strych. Pytania:

czym sie kierowaliscie kupujac takie schody, czy metalowe, czy drewniane, z poręczą, jakie wymiary (coby się solidny chłop zmieścił), gdzie kupiliscie, inne cenne uwagi.

Musze miec takie schody w poniedziałek - wiec bedę zobowiazany za szybkie (i treściwe) :D odpowiedzi.

Schody drewniane (lekkie, estetyczne, montuje się je pośrednio do więźby), trzy rozmiary, zdecydowanie FAKRO http://www.fakro.pl/schody_strychowe/index.php, ok 400zł np. w EXTRA DACH od ręki! (można się potargować :) ) http://www.extradach.com/kontakt.html

Jakies inne propozycje, rady?

Castorama - tanio i jest OK

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Hejka :D ,

wyczytałam na Forum, że tynki gipsowe nie są polecane do pomieszczeń technicznych i nieogrzewanych.

Ja mam taki tynk w pomieszczeniu ogrodniczym, gdzie nie ma ogrzewania i w ogrzewanym garażu. W garażu ten tynk jest na jednej ścianie (zewnętrznej), na pozostałych mam styropian+siatka+gładź. Mam tak zostawić i się nie martwić, czy radzicie coś zmienić?

Co Wy macie na ścianie w garażu?

Pozdrowionka

Aleksandra

e-tomi

a w którym miejscu dokładnie będzie stał Wasz domek, jeśli to nie tajemnica? Nasz dokładnie wzdłuż szeregowców

A

pierwszy pas działek graniczący z tymi starymi zabudowaniami od ul. Granicznej. Bliżej tych kasztanów. Byłem ostatnio i droga wewnętrzna została utwardzona tzn wysypano na niej jakiś gruz

super, będę się rozglądać,bo od lipca: START!

w zasadzie w czerwcu przyłączamy jeszcze wodę, prąd, załatwiamy archeologa iiii do roboty!! :D :D :D

Po przerwie urlopowej chciałbym donieść, że również buduję przy Granicznej a konkretnie przy Dobrawki-ok. kilometra za szeregowcem. U mnie nie było żadnych perypetii z archeologami ale dokumentację załatwiał architekt który robił adaptację. Nic mi nie zgłaszał o archeologach - nie wiem jak to przeszedł.

Gdzieś pojawiło się pytanie o okres oczekiwania na pozwolenie na budowę-ja czekałem ok 40 dni.

Pozdrawiam Grupę

A.

Ja na swojej budowie nie muszę mieć archeologa. W wytycznych od konserwatora zabytków jest tylko, żeby "ewentualne znaleziska" podczas budowy zgłosić do niego. Oczywiście "ewentualne znaleziska" na mojej działce się nie znajdą :)

Gdzie załatwialiście podłączenie wody, ile się czeka i ile kosztuje?

a to ciekawe z tym konserwatorem. Jesteś pewny, że tak jest??? My mamy zawiadomić o rozpoczęciu prac i przy zdejmowaniu humusu musi być obecny przedstawiciel urzędu. :cry: Oczywiście za $$$

Podłączenie wody robi nam fachowiec z polecenia. Nie wiem czy jest super-hiper, ale w jeden dzień zrobi nam odwiert, studzienkę, liczniki itd, itp. Umówiliśmy się we wtorek na przyszły tydzień. Ma być 5 tys. razem z materiałami.

Witam po urlopie,

z uwagą przeczytałem wątek o problemach z archeologicznych-ja buduję przy Granicznej, ul Dobrawki ok kilometra od szeregowca i nie znam tematu-być może dlatego że dokumentację załatwiał architekt który robił adaptację-nic mi nie zgłaszał o archeologach itp. Nie wiem jak on to przeszedł ?

Gdzieś pojawiło się pytanie o okres oczekiwania na PnB na Granicznej-ja czekałem ok 40 dni.

Pozdrawiam Grupę

Z innej beczki:

Do uzytkowników schodów drabinkowych (takich skladanych).

Potrzebuje takie kupić, żeby mieć jak dostać się na strych. Pytania:

czym sie kierowaliscie kupujac takie schody, czy metalowe, czy drewniane, z poręczą, jakie wymiary (coby się solidny chłop zmieścił), gdzie kupiliscie, inne cenne uwagi.

Musze miec takie schody w poniedziałek - wiec bedę zobowiazany za szybkie (i treściwe) :D odpowiedzi.

Schody drewniane (lekkie, estetyczne, montuje się je pośrednio do więźby), trzy rozmiary, zdecydowanie FAKRO http://www.fakro.pl/schody_strychowe/index.php, ok 400zł np. w EXTRA DACH od ręki! (można się potargować :) ) http://www.extradach.com/kontakt.html

Jakies inne propozycje, rady?

Castorama - tanio i jest OK

Masz te schody strychowe firmy Oman? Jaki model wziałeś?

Witam Wszystkich

Dostałem właśnie warunki techniczne z wodociągów na budowę głównej sieci wodociągowej do 24 działek i potrzebuje teraz namiary na projektanta który załatwi mnie kompleksowo. Teren działania Dołuje. Czy ktoś może polecić mi dobrego projektanta lub sama osoba zainteresowana zgłosi się do mnie?

Witam Wszystkich

Dostałem właśnie warunki techniczne z wodociągów na budowę głównej sieci wodociągowej do 24 działek i potrzebuje teraz namiary na projektanta który załatwi mnie kompleksowo. Teren działania Dołuje. Czy ktoś może polecić mi dobrego projektanta lub sama osoba zainteresowana zgłosi się do mnie?

Sieć wod-kan z przyłączami dla kilkunastu działek projektowała nam firma Progaz (091) 4336523 z Narutowicza. Wykonali całą papierologię aż do uzyskania pozwolenia na budowę.Fachowcy, a ponadto znają się z wszystkimi z branży. Jedna rzecz co do której mieliśmy zastrzeżenia to terminowość ale na to są odpowiednie zapisy w umowie. :wink:

co do wykonawcy domow szkieletowych to ja mam ale jak z ich solidnoscia powiem ci dopiero 4 sierpnia. Jak do tej pory bardzo terminowi i swietnie sie wspolpracuje. Dom mial byc wyprodukowany do 15 lipca a wlasnie sie dowiedzialam , ze produkcja skonczy sie w ten poniedzialek. Montaz budynku moglby byc juz we wtorek ale ja niestety jeszcze sie grzebie z fundamentami. Dom montuja wiec na poczatku sierpnia. A tak naprawde to to czy wykonawca byl solidny czy nie dowiemy sie chyba dopiero za 10 lat jak dom zacznie lub nie zacznie skrzypiec :).