Marcin O. 26.06.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Masz racje. Prawdziwa wartość tych fim będzie znana za kilka lat. Niemniej będę wdzięczny jak podeślesz mi namiary. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 26.06.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 mam pytaniemam wstawione drzwi balkonowe (3 skrzydła po 90 cm) z niskim progiem, na razie wiszą w powietrzu (czekam na instalacje CO potem wylewka) i czegoś mi chyba brakuje - pod tymi skrzydłami mam tylko płaski próg aluminiowy bez żadnych dodatkowych mocowań czy kotew - jeśli teraz zrobię wylewki to wpłyną one pod ten próg i nijak go nie umocują?? czy pod taki próg powinienem najpierw zrobić jakieś wzmocnienie i wylewkę z betonu?? ma ktoś namiary na jakiegoś porządnego montera balkonów z płaskim progiem?? będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 26.06.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 mam pytanie mam wstawione drzwi balkonowe (3 skrzydła po 90 cm) z niskim progiem, na razie wiszą w powietrzu (czekam na instalacje CO potem wylewka) i czegoś mi chyba brakuje - pod tymi skrzydłami mam tylko płaski próg aluminiowy bez żadnych dodatkowych mocowań czy kotew - jeśli teraz zrobię wylewki to wpłyną one pod ten próg i nijak go nie umocują?? czy pod taki próg powinienem najpierw zrobić jakieś wzmocnienie i wylewkę z betonu?? ma ktoś namiary na jakiegoś porządnego montera balkonów z płaskim progiem?? będę wdzięczny Między progiem a betonem, pianka montażowa. Ja tak mam pod drwiami wejściowymi. Zakładali fachowcy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 26.06.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 mam pytanie mam wstawione drzwi balkonowe (3 skrzydła po 90 cm) z niskim progiem, na razie wiszą w powietrzu (czekam na instalacje CO potem wylewka) i czegoś mi chyba brakuje - pod tymi skrzydłami mam tylko płaski próg aluminiowy bez żadnych dodatkowych mocowań czy kotew - jeśli teraz zrobię wylewki to wpłyną one pod ten próg i nijak go nie umocują?? czy pod taki próg powinienem najpierw zrobić jakieś wzmocnienie i wylewkę z betonu?? ma ktoś namiary na jakiegoś porządnego montera balkonów z płaskim progiem?? będę wdzięczny Między progiem a betonem, pianka montażowa. Ja tak mam pod drwiami wejściowymi. Zakładali fachowcy..... drzwi wejściowe to chyba inna bajka - mniejsze, z konkretną ościeżnicą ... ten mój balkon jak pchę na środku (a ma prawie 3m) nieźle sie buja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 26.06.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 drzwi wejściowe to chyba inna bajka - mniejsze, z konkretną ościeżnicą ... ten mój balkon jak pchę na środku (a ma prawie 3m) nieźle sie buja ... No tak, ale mówiłeś o płaskim progu, nie wpuszczanym i nie mocowanym. Moje drzwi też tak mają, są zakotfione, ale próg jest tylko na piance. Swoją drogą, ciekawe jak termicznie taka forma okna będzie spełniała swoją rolę w zimie... W Hiszpanii, to standard, ale tam jest inny klimat, u nas odradzano mi takie okna...Chociaż szkoda mi, jak widzę moich fachowców, którzy wycierają buty o próg balkonowy... No cóż, myślę, że powinieneś zapytać tam, gdzie kupowałeś okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 27.06.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 mam pytanie mam wstawione drzwi balkonowe (3 skrzydła po 90 cm) z niskim progiem, na razie wiszą w powietrzu (czekam na instalacje CO potem wylewka) i czegoś mi chyba brakuje - pod tymi skrzydłami mam tylko płaski próg aluminiowy bez żadnych dodatkowych mocowań czy kotew - jeśli teraz zrobię wylewki to wpłyną one pod ten próg i nijak go nie umocują?? czy pod taki próg powinienem najpierw zrobić jakieś wzmocnienie i wylewkę z betonu?? ma ktoś namiary na jakiegoś porządnego montera balkonów z płaskim progiem?? będę wdzięczny Między progiem a betonem, pianka montażowa. Ja tak mam pod drwiami wejściowymi. Zakładali fachowcy..... drzwi wejściowe to chyba inna bajka - mniejsze, z konkretną ościeżnicą ... ten mój balkon jak pchę na środku (a ma prawie 3m) nieźle sie buja A ja mam cegly i pianke tez drzwi balk 3x 90 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.06.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 witam grupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 27.06.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 mam pytanie mam wstawione drzwi balkonowe (3 skrzydła po 90 cm) z niskim progiem, na razie wiszą w powietrzu (czekam na instalacje CO potem wylewka) i czegoś mi chyba brakuje - pod tymi skrzydłami mam tylko płaski próg aluminiowy bez żadnych dodatkowych mocowań czy kotew - jeśli teraz zrobię wylewki to wpłyną one pod ten próg i nijak go nie umocują?? czy pod taki próg powinienem najpierw zrobić jakieś wzmocnienie i wylewkę z betonu?? ma ktoś namiary na jakiegoś porządnego montera balkonów z płaskim progiem?? będę wdzięczny Między progiem a betonem, pianka montażowa. Ja tak mam pod drwiami wejściowymi. Zakładali fachowcy..... drzwi wejściowe to chyba inna bajka - mniejsze, z konkretną ościeżnicą ... ten mój balkon jak pchę na środku (a ma prawie 3m) nieźle sie buja A ja mam cegly i pianke tez drzwi balk 3x 90 cm Witam, ja mam dużo mniejsze drzwi i pod nimi dałem jeszcze 6 cm polistyrenu ektsrudowanego żeby mniej ciągneło zimno od fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 27.06.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Witam wszystkich po długiej przerwie... etap zamawiania kuchni i mebli łazienkowych na wymiar - kogo możecie polecic??? plissssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 27.06.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Podpowiedźcie proszę gdzie jest ta lista z wykonawcami, jak ją znaleźć muszę zrobić przyłącze wodno-kanalizacyjne i piszecie że najlepszy jest Pan Piotr a namiary są na liście do której ja nie mogę dotrzeć. z góry dziękuję za pomoc\pozdrawiam Bartek A jednak go przekonałam (meżowi się nie udało) Zrobi nam przyłącze i duuuuuuuużo taniej niż wodociągi. hmmm, to ile zaśpiewał, jeśli wolno spytać??? cena obejmuje robociznę, materiały (studzienka i inne rurki i złączki, kraniki itd itp) i VAT? A. Wodociagi za kompleksową usługę (studzienka, rury, zawory, geodetę itp.) wyceniła 5579 brutto ok. 8 m przyłącza. Pan Piotr ze wszystkim tj. kompleksowo ponad 30% mniej. Toteż nic więc dziwnego, że ma bardzo dużo zleceń. Może spróbujcie z nim pogadać. Namiary znajdziecie na liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 27.06.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Listę prowadzi matam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 27.06.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedź, ale proszę jeszcze o podpowiedź jak do niej dotrzeć, proszę o wyrozumiałość ale naprawdę nie moge do niej dotrzeć. Listę prowadzi matam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 27.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Czy ktoś z Was ma/może na 3 tygodnie pożyczyć agregat (za opłatą oczywiście)? Firma, która takowy wypożycza jest dla nas niestety za droga:( #%$&*@&& enea spóźniła mi się o ponad 2 miesiące ze skrzynką, a moja ekipa najpóźniej 10 lipca chce zacząć prace a wg enei prąd będzie 1 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 28.06.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedź, ale proszę jeszcze o podpowiedź jak do niej dotrzeć, proszę o wyrozumiałość ale naprawdę nie moge do niej dotrzeć. Listę prowadzi matam. Wystarczy się zwrócić, do szanownego forumowicza matam z prośbą, najlepiej mailem, albo na priv..... Kilka postów wyżej, jest post matam, kliknij żółty prostokącik z literkami P.W. przy tym poście i już będzie możliwość pierwszego kontaktu z GURU informacji... (pozdrawiam matam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 28.06.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Slicznie dziękuję za podpowiedź Dzięki za odpowiedź, ale proszę jeszcze o podpowiedź jak do niej dotrzeć, proszę o wyrozumiałość ale naprawdę nie moge do niej dotrzeć. Listę prowadzi matam. Wystarczy się zwrócić, do szanownego forumowicza matam z prośbą, najlepiej mailem, albo na priv..... Kilka postów wyżej, jest post matam, kliknij żółty prostokącik z literkami P.W. przy tym poście i już będzie możliwość pierwszego kontaktu z GURU informacji... (pozdrawiam matam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 28.06.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Czy ktoś z Was ma/może na 3 tygodnie pożyczyć agregat (za opłatą oczywiście)? Firma, która takowy wypożycza jest dla nas niestety za droga:( #%$&*@&& enea spóźniła mi się o ponad 2 miesiące ze skrzynką, a moja ekipa najpóźniej 10 lipca chce zacząć prace a wg enei prąd będzie 1 sierpnia. Życzę Ci aby tak było, że Enea podłaczy prąd za miesiąc. U mnie wybudowałem na agregacie stan surowy zamknięty z pracami wykończeniowymi w środku i dopiero w zeszłym tygodniu Enea podłączyla mi prąd z 8-miesięcznym opóźnieniem. Jak zaczynałem budować to miałem mieć prą za 1,5 miesiąca. Fakt faktem, że musieli wybudować całą sieć, ale jak podpisywali ze mną umowaę w listopadzie 2006 r., to już o tym wiedzieli. Samo podłączenie, też było jedną wielka parodią. Trzy razy ekipy montażowe przyjeżdżały na działkę i medlowały mi, że w nie mogą podłączyć, ponieważ w ZK nie ma napięcia. Panowie nie mogli się dogadaćwewnątrz firmy, żeby jakiś gość z innej komórki przełączył wajchę w trafostacji. Organizacja tej tego molocha jest zadziwiająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 28.06.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o prąd, mogę polecić kogoś. Nam założono skrzynkę (instalacja już była) i podłączono w ciągu dwóch tygodni. Kontakt na priv.PozdrawiamA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 28.06.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Organizacja tej tego molocha jest zadziwiająca. ...jak i innych molochów... gazowni, poczty, SPOŁEM, TP, i największego molocha RP..... taka mała dygresja............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 28.06.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Organizacja tej tego molocha jest zadziwiająca. ...jak i innych molochów... gazowni, poczty, SPOŁEM, TP, i największego molocha RP..... taka mała dygresja............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.06.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Witam wszystkich po długiej przerwie... etap zamawiania kuchni i mebli łazienkowych na wymiar - kogo możecie polecic??? plissssss priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts