mariusz626 29.06.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 witam Wszystkich, znacie może jakiegoś magika z traktorem i kosiarką, który skosi metrowe chaszcze na mojej działce w Mierzynie? niedługo wchodzi ekipa do budowania a tam las rośnie, szukam już od jakiegoś czasu - jeden z Dołuj to już nawet na wizji lokalnej był i do dzisiaj nie może dojechać, niby prosta sprawa a problem jest, w zasadzie jak nie znajdę to może spychaczem przejechać? chociaż odradzali mi, bo niby będzie gniło później? macie jakiś pomysł albo radę? Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 29.06.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 witam, próbowałem w sobotę trochę powalczyć na swojej działce - wykopać otwory pod pale drewniane na tymczasowe ogrodzenie i rów do ułożenia kabla do ZK i musiałem się poddać - ziemia, a w zasadzie glina, tak twarda, że nie idzie nic zrobić, łopaty wbić nie można, kilofem próbowałem rozbijać ale to syzyfowa praca,znacie jakieś patenty na ten problem? tylko mechaniczne urządzenia? do wykopania 6 m rowu pod kabel to więcej za dojazd niż robociznę policzą Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 30.06.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 witam, próbowałem w sobotę trochę powalczyć na swojej działce - wykopać otwory pod pale drewniane na tymczasowe ogrodzenie i rów do ułożenia kabla do ZK i musiałem się poddać - ziemia, a w zasadzie glina, tak twarda, że nie idzie nic zrobić, łopaty wbić nie można, kilofem próbowałem rozbijać ale to syzyfowa praca, znacie jakieś patenty na ten problem? tylko mechaniczne urządzenia? do wykopania 6 m rowu pod kabel to więcej za dojazd niż robociznę policzą Mariusz ...samo życie Ludziom się wydaje, że budowa, to bajka. Projekt, kosztorys, kasa i już jedziemy... A życie pisze inny scenariusz i kłody pod nogi. to glina, to archeologia, to ENEA....... Stary kopareczka, taka malutka... albo znajomy saper... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 30.06.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 ja to mam do wykopania 50 metrow .....te 6 to pikus... pozdrawiammarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 30.06.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 witam Wszystkich, znacie może jakiegoś magika z traktorem i kosiarką, który skosi metrowe chaszcze na mojej działce w Mierzynie? niedługo wchodzi ekipa do budowania a tam las rośnie, szukam już od jakiegoś czasu - jeden z Dołuj to już nawet na wizji lokalnej był i do dzisiaj nie może dojechać, niby prosta sprawa a problem jest, w zasadzie jak nie znajdę to może spychaczem przejechać? chociaż odradzali mi, bo niby będzie gniło później? macie jakiś pomysł albo radę? Mariusz spokojnie, zostaw to.... w trakcie budowy niewiele z tego zostanie, a jak będziesz zakładał trawnik to wykończysz resztę... robić z tym cokolwiek teraz nie ma najmniejszego sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 30.06.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Przypominam, że poszukuję agregatu:) I jeszcze jedno, jako że na początku nie będę miała wody na działce, czy ktoś wie, gdzie można nabyć zbiornik na wodę i jak go uzupełniać potem? Jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 30.06.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Przypominam, że poszukuję agregatu:) I jeszcze jedno, jako że na początku nie będę miała wody na działce, czy ktoś wie, gdzie można nabyć zbiornik na wodę i jak go uzupełniać potem? Jakieś namiary? nie wiem jaki u ciebie teren, ale jeżeli masz płytko wody gruntowe to niech ekipa sobie wkopie 3-4 kręgi i ciągną wodę sami. a do picia można przywozić w butelkach, dużo tego nie będzie trzeba (oni co innego piją ) studnię możesz później wykorzystać do rozsączania deszczówki albo podlewania ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 30.06.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 nie wiem jaki u ciebie teren, ale jeżeli masz płytko wody gruntowe to niech ekipa sobie wkopie 3-4 kręgi i ciągną wodę sami. a do picia można przywozić w butelkach, dużo tego nie będzie trzeba (oni co innego piją ) studnię możesz później wykorzystać do rozsączania deszczówki albo podlewania ogródka Dzięki Szydas takie rozwiązanie mi nawet przez myśl nie przeszło:) Ale muszę spojrzeć w badania geologiczne jak głęboko mam tę wodę, a studnie na deszczówkę i tak muszę robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 30.06.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Przypominam, że poszukuję agregatu:) I jeszcze jedno, jako że na początku nie będę miała wody na działce, czy ktoś wie, gdzie można nabyć zbiornik na wodę i jak go uzupełniać potem? Jakieś namiary? Ja juz zaczelam prace bez wody. Zajrzyj do mojego dziennika. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 witam Wszystkich, znacie może jakiegoś magika z traktorem i kosiarką, który skosi metrowe chaszcze na mojej działce w Mierzynie? niedługo wchodzi ekipa do budowania a tam las rośnie, szukam już od jakiegoś czasu - jeden z Dołuj to już nawet na wizji lokalnej był i do dzisiaj nie może dojechać, niby prosta sprawa a problem jest, w zasadzie jak nie znajdę to może spychaczem przejechać? chociaż odradzali mi, bo niby będzie gniło później? macie jakiś pomysł albo radę? Mariusz tem magik z doluj jak ma humor to miesiac potrafi jechac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 30.06.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam wszystkich, Teska - dzieki juz po rozmowach - wycena ma byc w czwartek - narazie widac, ze dziwnie slowny ten gosciu ))) Pozdrawiam wszystkich! Na temat ENEI i Gazowni - nie wypowiem sie dobrze - ja pradu nie mam jeszcze mimo uplywu 2 lat i niby wszystko ok, kluczy od skrzynki nie moga znalezc i od Derdowskiego na Prawob rzeze i odwrotnie wysylaja.... A gazownia? czas podlaczenia byl 20.06. ale poklocila sie z Gmina i jutro ma byc spotkanie na szczycie, a ja mam zamiar we wrzesniu sie wprowadzic.... ciekawe jak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 30.06.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 to moze ktos jeszcze poleci dobrego KAFELKARZA!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.06.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam wszystkich, Teska - dzieki juz po rozmowach - wycena ma byc w czwartek - narazie widac, ze dziwnie slowny ten gosciu ))) Pozdrawiam wszystkich! Na temat ENEI i Gazowni - nie wypowiem sie dobrze - ja pradu nie mam jeszcze mimo uplywu 2 lat i niby wszystko ok, kluczy od skrzynki nie moga znalezc i od Derdowskiego na Prawob rzeze i odwrotnie wysylaja.... A gazownia? czas podlaczenia byl 20.06. ale poklocila sie z Gmina i jutro ma byc spotkanie na szczycie, a ja mam zamiar we wrzesniu sie wprowadzic.... ciekawe jak??? Jolly bo to bardzo porzadny fachwiec jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_agata 30.06.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam grupe Czy moze ktos poradzic gdzie najlepiej kupic kruszywo i beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 30.06.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witaj Miałem to samo pale i siatka kupione łopata i kilof gotowe, dzień wolny załatwiony i co a no lipa nie wykopałem ani jednej dziurki poprostu dramat czyli glina, no ale pomyślałem że musi byc jakis sposób no i pojechałem do Plilex-u i wypozyczyłem wiertnice na paliwo do gleby. Zapłaciłem 80 zł i co no i nic nadal ani jednej dziurki urządzenie nie dało rady. Chyba trza czekać na deszcze, pozdrawiam. witam, próbowałem w sobotę trochę powalczyć na swojej działce - wykopać otwory pod pale drewniane na tymczasowe ogrodzenie i rów do ułożenia kabla do ZK i musiałem się poddać - ziemia, a w zasadzie glina, tak twarda, że nie idzie nic zrobić, łopaty wbić nie można, kilofem próbowałem rozbijać ale to syzyfowa praca, znacie jakieś patenty na ten problem? tylko mechaniczne urządzenia? do wykopania 6 m rowu pod kabel to więcej za dojazd niż robociznę policzą Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 30.06.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witaj Miałem to samo pale i siatka kupione łopata i kilof gotowe, dzień wolny załatwiony i co a no lipa nie wykopałem ani jednej dziurki poprostu dramat czyli glina, no ale pomyślałem że musi byc jakis sposób no i pojechałem do Plilex-u i wypozyczyłem wiertnice na paliwo do gleby. Zapłaciłem 80 zł i co no i nic nadal ani jednej dziurki urządzenie nie dało rady. Chyba trza czekać na deszcze, pozdrawiam. a co to znaczy - nie dało rady? nie mogłeś wbić w ziemię czy silnik pod naciskiem nie był w stanie kręcić? pzdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 01.07.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam wszystkich, Teska - dzieki juz po rozmowach - wycena ma byc w czwartek - narazie widac, ze dziwnie slowny ten gosciu ))) Pozdrawiam wszystkich! Na temat ENEI i Gazowni - nie wypowiem sie dobrze - ja pradu nie mam jeszcze mimo uplywu 2 lat i niby wszystko ok, kluczy od skrzynki nie moga znalezc i od Derdowskiego na Prawob rzeze i odwrotnie wysylaja.... A gazownia? czas podlaczenia byl 20.06. ale poklocila sie z Gmina i jutro ma byc spotkanie na szczycie, a ja mam zamiar we wrzesniu sie wprowadzic.... ciekawe jak??? Jolly bo to bardzo porzadny fachwiec jest na to wyglada... Dzieki i pozdrawiam PRZYPOMNE ZE KAFELKARZ POTRZEBNY - NA GWALT!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 01.07.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 tzn. do kładzenia kafli w lazienkach ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 01.07.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witaj Miałem to samo pale i siatka kupione łopata i kilof gotowe, dzień wolny załatwiony i co a no lipa nie wykopałem ani jednej dziurki poprostu dramat czyli glina, no ale pomyślałem że musi byc jakis sposób no i pojechałem do Plilex-u i wypozyczyłem wiertnice na paliwo do gleby. Zapłaciłem 80 zł i co no i nic nadal ani jednej dziurki urządzenie nie dało rady. Chyba trza czekać na deszcze, pozdrawiam. a co to znaczy - nie dało rady? nie mogłeś wbić w ziemię czy silnik pod naciskiem nie był w stanie kręcić? pzdr Mariusz tego urządzenia nie wbijasz w ziemię tylko przykładasz do gruntu dajesz gaz i wiertło o srednicy ok 20 cm powinno "wkręcać" się w ziemię ale weszło na głębokośc może z 10 cm i koniec ponieważ glina twarda jak asfalt. Jak przyciśniesz ustrojstwo na maksa to wiertło staje bo nie daje rady. urzadzenie któr wypozyczyłem miało 8 koni mechanicznych, ale wyjdaje mi sie że jak by miało z 20 to i tak by nic nie dało predzej rece chyba by urwało. pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.07.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 tzn. do kładzenia kafli w lazienkach ))))) Jolly....on tez to robi.... ale ciiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts