Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Może ktoś z szanownych forumowiczów montował centralę wentylacyjną SYSTEMAIR VR 400 E

i współpracował z firmą KlimatSystem?

Witam Was,

wprawdzie nie współpracuję z tą firmą, ale interesuje mnie wentylacja mechaniczna (rozmawiam z firmą Ventor). Próbowałam znaleźć namiar na KlimatSystem w internecie, ale znalazłam tylko stronę, całą w przebudowie.

Mogę prosić Was o namiar?

pozdrawiam

A.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam poniedziałkowo.

Gdzie w Szczecinie można zobaczyć skrzynki pocztowe do zabudowy w słupku klinkierowym poza Castoramą ??

ja kupilam w bocznej od piastow- na witolda, mam ja 4 rok i jest ok

ja brałem w liroyu-merlinie taką 2w1 - skrzynka do zabudowy razem z domofonem. też działa :D

no tak ja tez kompet takowy kupilam:)

Polecam powiatowe biuro rzecznika konsumentow - mi pomogła w paru sprawach bardzo skutecznie, spróbuj tam w sadzie latami to sie wszystko ciagnie

Teska, Rzecznik Konsumentów jest już od 2 miesięcy zaangażowany w sprawę. Niestety, w jego opinii nie ma już miejsca na żadne manewry i pozostaje tylko iść do sądu. :-?

no to idz, nie odpuszczj.Mi pomogła i obeszło sie bez sadu, ale nerw tez był - sławetna Gerda :evil:

Poszukuję ekipy do wykonania instalacji gazowej -oczywiście taniej i z uprawnieniami

Dziękuję

całej ekipy ? a co tam masz do zrobienia ? u mnie wystarczył Pan Henryk - piszę Pan bo to jeden z moich dobrych duchów na budowie - robił mi wszystkie instalacje wod-kan-gaz. Namiary w liście

Poszukuję ekipy do wykonania instalacji gazowej -oczywiście taniej i z uprawnieniami

Dziękuję

całej ekipy ? a co tam masz do zrobienia ? u mnie wystarczył Pan Henryk - piszę Pan bo to jeden z moich dobrych duchów na budowie - robił mi wszystkie instalacje wod-kan-gaz. Namiary w liście

Właściwie nic specjalnego nie mam do zrobienia-instalacja w domu i na działce.

Poszukam namiarów na p.Henia :D

dziękuję

Witam!

Może ktoś z szanownych forumowiczów montował centralę wentylacyjną SYSTEMAIR VR 400 E

Witam Was,

wprawdzie nie współpracuję z tą firmą, ale interesuje mnie wentylacja mechaniczna (rozmawiam z firmą Ventor). Próbowałam znaleźć namiar na KlimatSystem w internecie, ale znalazłam tylko stronę, całą w przebudowie.

pozdrawiam

A.

Poszło na priva :D

Szukam dobrej, sprawdzonej ekipy, która zna się na płaskich dachach.

Temat dotyczy dachu nad garażem (izolacja, pokrycie, obróbki blacharskie).

Może ktoś ma jakieś namiary?

Obawiam się, że nie masz szans na opinie użytkowników w naszym gronie. KlimatSystem, to po prostu firma człowieka, który w tym roku odszedł z poznańskiego oddziału EMKI (Rekuperatory) nie mogąc dogadać się z kierownictwem.

To on wykonywał projekt i organizował prace montażowe w moim domu. Jeśli masz ochotę, możesz wpaść sprawdzić czy i jak to działa.

Szukam dobrej, sprawdzonej ekipy, która zna się na płaskich dachach.

Temat dotyczy dachu nad garażem (izolacja, pokrycie, obróbki blacharskie).

Może ktoś ma jakieś namiary?

Obawiam się, że nie masz szans na opinie użytkowników w naszym gronie. KlimatSystem, to po prostu firma człowieka, który w tym roku odszedł z poznańskiego oddziału EMKI (Rekuperatory) nie mogąc dogadać się z kierownictwem.

To on wykonywał projekt i organizował prace montażowe w moim domu. Jeśli masz ochotę, możesz wpaść sprawdzić czy i jak to działa.

Wiem to wszystko. Namiary mam od Ciebie :D

Chciałem tylko wiedzieć czy już zdążyli u kogoś montować po "rozpadzie" - no i oczywiście podpytać o centralkę bo oferują zupełnie inne produkty niż Rekuperatory.pl

Czym malowaliscie sciany wewnetrzne, zalezy mi na rodzajach farb. akrylowe lateksowe ....

Ściany wew pomalowaliśmy Duluxem mieszanym i kupowanym w Castoramie. Farba akrylowa mat (mniej widać ewentualne nierówności na ścianach), tylko w kuchni lateksowa (z uwagi na większą szanse pobrudzenia, a dzięki temu łatwiej się usunie ewentualne zabrudzenia) :D

Jakich cen się można spodziewać za rozprowadzenie i podłączenie instalacji wodnej,sanitarnej ,deszczowej i gazowej na działce .Oczywiście z odbiorami .

Zupełnie nie mam pojęcia...

Dziękuję

W tym tygodniu usłyszymy cenę za podłaczenie instalacji wodnej i kanalizacji.

Dam znać.

Deszczówkę (w znacznym zakresie) zrobił wykonawca stanu surowego - w cenie :D

Pzdr.

Robert

Polecam powiatowe biuro rzecznika konsumentow - mi pomogła w paru sprawach bardzo skutecznie, spróbuj tam w sadzie latami to sie wszystko ciagnie

Teska, Rzecznik Konsumentów jest już od 2 miesięcy zaangażowany w sprawę. Niestety, w jego opinii nie ma już miejsca na żadne manewry i pozostaje tylko iść do sądu. :-?

no to idz, nie odpuszczj.Mi pomogła i obeszło sie bez sadu, ale nerw tez był - sławetna Gerda :evil:

Nie poddawaj się, ja idę do sądu, a jesli ktoś jest na etapie wybierania ekipy od ocieplenia mogę podać namiary na priva ekipy której należy się wystrzegać. Nie podam narazie dokładnej nazwy firmy, bo niestety nasze prawo jest takie jakie jest i mogliby mnie posadzic o zniesławienie, ochrona danych i t.p. Dlatego póki sprawa nie będzie zakończona wstrzymam sie z opinią na listę.

Nie poddawaj się, ja idę do sądu, a jesli ktoś jest na etapie wybierania ekipy od ocieplenia mogę podać namiary na priva ekipy której należy się wystrzegać. Nie podam narazie dokładnej nazwy firmy, bo niestety nasze prawo jest takie jakie jest i mogliby mnie posadzic o zniesławienie, ochrona danych i t.p. Dlatego póki sprawa nie będzie zakończona wstrzymam sie z opinią na listę.

Hmm mozemy wpisac bez podania nicka :), podasz ze jestes bardzo niezadowolona i ze sprawa w sadzie i dla innych bedzie to wystarczajace. Napewno nie naruszysz prawa.

Witam!

Witam Was,

pozdrawiam

A.

Poszło na priva :D

Dzięki, dostałam :)

Witam wszystkich!

Podłączamy prąd na działce i w związku z tym mam do was pytanie.

Ile płaciliście za tzw. skrzynkę na prąd budowlany,którą to elektryk musi zamontować,a ENEA do niej podłączy reszte.I ile płaciliście elektrykowi za taką usługę.

Pozdrawiam wszystkich budujących

Witam wszystkich!

Ile płaciliście za tzw. skrzynkę na prąd budowlany,którą to elektryk musi zamontować,a ENEA do niej podłączy reszte.I ile płaciliście elektrykowi za taką usługę.

My właśnie to zrobiliśmy, koszty wyniosły nas 1100 zł razem ze skrzynką.

Witam wszystkich!

My właśnie to zrobiliśmy, koszty wyniosły nas 1100 zł razem ze skrzynką.

No to nie nieżle.Nie sądziłam,że tyle to kosztuje,a za samą skrzynkę ile płaciliście coś misię obiło,że nowa koszyuje700-800zł,to możliwe?Ale może można zamontowąć używaną ,bo przecież po zakończeniu budowy taka skrzynka na nic się nie przyda więc może ktoś ma na zbyciu.Potrzebuje jeszcze aby elektryk z uprawnieniami wypełnił wniosek o licznik i postawił swoją pieczątkę.Ciekawe ile od nas zawoła,trwają narazie rozmowy.