Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich .

Pytanie do osob ktore maja drzwi i okna od Kowalskich .

Czy wasze drzwi dokladnie dochodza do oscierznicy gora i dolem .

Jak zachowuja sie okna i drzwi balkonowe.

Pilne dajcie odpowiedz bo mi chyba spierniczyli drzwi :evil: :evil: :evil:

My mamy drzwi zewnetrzne drewniane i po tygodniu od montazu osiadly. Przyjechal montarzysta i wyregulowal i juz jest spokoj. Podobno drzwi drewniane tak sie zachowuja ze osiadaja dosc szybko. Przed regulacja drzwi nie dochodzily dokladnie do gornej oscierznicy.

One dopiero co przyjechaly od reklamacji (bo pojawily sie pekniecia na przodzie )od producenta .

I nie dochodza gora szczelnie do futryny i chrobocza przy otwieraniu :evil:

Wydaje mi sie ze zle zamontowali futryne i przez to sie tak porobilo :evil:

A teraz wciskaja mi kit ze dojda :evil: .

A jak twoje okna moje byly regulowane ale mam wrazenie ze balkonowe troche chrubocze .

A dom przez zime ogrzewalam :lol:

Witam

Mam od nich drzwi - osiadły kilka tygodni po montażu i potem jeszcze raz po kilku miesiącach. Reklamowałem i z ociąganiem, ale przyjeżdżali. Uwaga - trzeba przy nich stać, pokazywać co jest źle i nie wypuszczać aż nie naprawią.

Poza tym: proste drzwi będą dolegać do prostej futryny. Jeśli jest szpara, to coś jest krzywe.

A drewno, o ile zaobserwowałem właściwie, samo z siebie się nie wyprostuje, raczej przeciwnie wprost...

JurekG

Tez wydaje mi sie ze kit mi wciskaja :evil: :evil: :evil:

kurcze tyle kosztowaly a takie badziewie :evil:

Witajcie,

Mam kilka pytań, na które szukam odpowiedzi. Z góry dziękuję za pomoc.

1. Gdzie najtaniej kupię elementy potrzebne do złożenia instalacji odkurzacza centralnego?

2. Jestem na etapie "elektryki", a pytanie dotyczy sensowności prowadzenia instalacji DGP?

3. Jeżeli można to proszę o namiar na dobrą i rzetelną firmę wylewająca posadzki. Co jest/powinno być w zakresie ich prac (układanie dylatacji, szalowanie, ?)?

Dzięki i pozdrawiam,

Witam Wszystkich .

Pytanie do osob ktore maja drzwi i okna od Kowalskich .[...]

JurekG

http://www.dziadek.com.pl/ i po problemie. Zapraszam do siebie na kontrolę....

Od stycznia wiszą i nic! :)

Nie mam zamiaru kupowac kolejnych drzwi .Kowalscy tez duzy zaklad tylko chyba przereklamowany :evil: :evil: :evil: .

Nie mam zamiaru im odpuscic :evil:

Do użytkowników i posiadaczy szamba: obecnych i przyszłych. Bardzo proszę o pomoc. Szykuje się idealna pogoda na wykopy w mojej glinie. Poszukuje dobrej i sprawdzonej firmy od której mógłbym kupić jednokomorowe betonowe szambo z wszelkimi wymaganymi atestami ( szczelności itp ) wraz z przywiezieniem i montażem wielkości 10-12 m3.

PS. Niechcący wylądowałem z tym pytaniem na głównym forum, a bardzo chcialem zostać na naszym szczecińskim - za dublowanie pytania przepraszam operatora i uzytkowników.

Witam Wszystkich .

Pytanie do osob ktore maja drzwi i okna od Kowalskich .

Czy wasze drzwi dokladnie dochodza do oscierznicy gora i dolem .

Jak zachowuja sie okna i drzwi balkonowe.

Pilne dajcie odpowiedz bo mi chyba spierniczyli drzwi :evil: :evil: :evil:

mój przykład nie jest najlepszy, bo moje drzwi balkonowe mają niestandardowy (czyt. większy) wymiar, i lojalnie ostrzegali, że konstrukcyjnie mogą być trochę wiotkie przy tych wymiarach. drzwi drewniane pracują - po kilku miesiącach przy okazji wymiany wkładek w drzwiach wyregulowali wszystkie okna i drzwi i jest ok. drzwi balkonowe wyraźnie pracują - jak robi się duża wilgotność na zewnątrz przez parę dni to trochę zaczynają haczyć dołem. ale po domknięciu wszystkie szczeliny są równe, więc chyba kwestia materiału. pozostałe drzwi i okna nie sprawiają problemów....

Do użytkowników i posiadaczy szamba: obecnych i przyszłych. Bardzo proszę o pomoc. Szykuje się idealna pogoda na wykopy w mojej glinie. Poszukuje dobrej i sprawdzonej firmy od której mógłbym kupić jednokomorowe betonowe szambo z wszelkimi wymaganymi atestami ( szczelności itp ) wraz z przywiezieniem i montażem wielkości 10-12 m3.

PS. Niechcący wylądowałem z tym pytaniem na głównym forum, a bardzo chcialem zostać na naszym szczecińskim - za dublowanie pytania przepraszam operatora i uzytkowników.

Ja też zamierzam zakupić szambo, znalazłem coś w internecie http://www.ekodom-lubuskie.pl/oferta.html. Może ktoś brał od nich i coś by powiedział o tej firmie, nawet nie wiem jak te ceny wyglądają na tle konkurencji.

jednocześnie jestem zwolennikiem podejścia iż każdy powinien robić to na czym się zna.

POPIERAM! Widziałem, kilka dni temu, jak ktoś położył sobie bruk, ale na 100% nie znał się na tym. Chciał zaoszczędzić, bo w końcu to tylko bruk..... Teraz będzie musiał zapłacić za rozebranie tego i ponowne położenie.... Czasem nie warto.

W kwestii drewnianej podłogi i ogrzewania, jest gdzieś temat na tym forum, tylko trzeba poszukać.... Sporo rad i zdjęć było... Jak znajdę , to wkleję :)

Oooo, np. tutaj :

http://forum.muratordom.pl/ogrzewanie-podlogowe-a-parkiet-debowy,t103386.htm?highlight=parkiet%20ogrzewanie%20pod%B3ogowe

i tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=73593&highlight=drewno+pod%B3og%F3wce

Dzięki piotriwa za linki. Już je przejrzałem - decyzje co do sposobu ogrzewania i rodzaju podłogi podjąłem po 1,5 roku czytania takich opinii i rozmów z fachowcami. Moje pytanie dotyczy doświadczeń forumowiczów z Grupy szczecińskiej z związanych takim wyborem.

Tak więc ponawiam pytanie :)

Witam wszystkich!

Podpisuję się pod głosem Q-BIS'a! Zalezy mi na bezpośrednich doświadczeniach/opiniach naszych forumowiczów. Będę zobowiazany za wszelkie wypowiedzi.

Witam Wszystkich .

JurekG

Jestesmy w przede dniu wyboru drzwi (tak zewnetrznych jak i wewnętrznych) zatem chętnie podjadę - z Klinisk to "rzut beretem". Jak znaleźć Was, Waszą hacjendę lub chocby same drzwi? ;-)

Witam Wszystkich .

JurekG

Nie mam zamiaru kupowac kolejnych drzwi .Kowalscy tez duzy zaklad tylko chyba przereklamowany :evil: :evil: :evil: .

Ale Bryta, co im mozesz zrobic? Powiedza Ci, ze takie sa wlasciwosci drewna i tyle...

Witam Grupę. Muszę podzielić się z Wami moją radością: dzisiaj rozpoczęliśmy budowę Ekipa wykonała już wykopy pod ławy, jutro zbroją, w środę zalewają betonem :p . Na razie jestem pełna optymizmu, oby tak dalej. Powodem do niezadowolenia jest tylko to, że oszczędności topnieją w zastraszającym tempie, oby był to jedyny powód do zmartwień.

Witam

Ja mam pytanko

Czym kopaliscie rowy na kanalizacje,gaz,wode??

KAtapilar cy mini koparka

Na to drugie jesli sie oplacai jest sens to prosze jakies namiary

Dziekuje

W większości łopata...... taniej :)

Chyba lopata i kilof .

Taka ziemia z glina

jeszce trzab sie znac na odczycie rysunku

tzn.spadek rury gazowej 4% to wiem

reszet tego opisu to nie kapuje jak miezyc co gdzie i jak ma spadac

Witam Wszystkich .

JurekG

Ale Bryta, co im mozesz zrobic? Powiedza Ci, ze takie sa wlasciwosci drewna i tyle...

Obiecali przyjechac za 2 tygodnie .

To nie sa wlasciwosci drewna tylko cos popierniczone :-?

W garazu tez mam z meranti innego producenta i chodza idealnie :lol: