matam 24.07.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam wszystkich, ja z wielka prośbą do Matam-a o podesłanie listy wykonawców..... Wszelkie prosvy przosze przesylac na [email protected] koniecznie z nickiem z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 24.07.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Przymierzam się do utworzenia Dziennika Budowy - i tu pytanie do Was - w jaki sposób wklejać zdjęcia do Dziennika. Powiem szczerze, że dla mnie najfajniejsze są te dzienniki , które zawierają dużo, dużo zdjęć - i o takim samym myślę. Załóż sobie konto np na picasaweb.google.pl lub fotosik.pl Ta sie umieszcza zdjecia a tu na forum robisz linka do tych zdjec naciskajac przycisk "IMG" podajac adres zdjecia i znowu przycisk "IMG". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 24.07.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów! Jesteśmy prawie zdecydowani na działkę w Dobrej Szczecińskiej. Jest to pas działek pomiędzy ulicą Graniczną a Przytulną przy takim długim szeregowcu. Widząc ilość postów w Grupie Szczecińskiej z pewnością jest tu ktoś kto zakupił tam ziemię. Do tych osób mam gorące pytanie jak wyglądają sprawy geologiczne na tym terenie? Ilość postów na forum jest przytłaczająca. Wiem, że trzeba się z nimi zapoznać, zastanawiam się od której strony zacząć . Pozdrawiam i życzę powodzenia. Zomar Cześć Zomar! my również mamy działkę przy szeregowcach... Jeżeli chodzi o geologiczne sprawy, to my mamy "strefę wody" na głębokości 1,4 - 1,9m . Archeolog potrzebny był do wbicia pierwszej łopaty... jak chcecie to damy namiar do naszego "Indiana Jonesa" . Mamy tylko mały zgryz ze spadkiem terenu od strony drogi , ale jak rozsypie się ziemię z wykopów to może się wyrówna i nie będziemy mieli tarasu na wysokości 3m hi,hi Życzę powodzenia pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 24.07.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przy zabudowie stelaży pod kibelki i bidety stosowaliście podwójną płytę regips i tajemniczą matę amortyzującą? Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to też dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.07.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przy zabudowie stelaży pod kibelki i bidety stosowaliście podwójną płytę regips i tajemniczą matę amortyzującą? Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to też dlaczego ? zdecydowanie podwójną ze względu na wytrzymałość - jednak i jak najbardziej matę amortyzxująca (takie białe coś), wtedy kibelek fajniej dolega i można go dobrze dociagną. Trzeba tylko pamietać, żeby go przyciąć kilka mm mniej od obrysu kibelka, żeby silikon, który się daje na koniec nie oblepiał tej maty, bo będzie pękać, znaczy rozwarstwi się przy macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 24.07.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przy zabudowie stelaży pod kibelki i bidety stosowaliście podwójną płytę regips i tajemniczą matę amortyzującą? Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to też dlaczego ? zdecydowanie podwójną ze względu na wytrzymałość - jednak i jak najbardziej matę amortyzxująca (takie białe coś), wtedy kibelek fajniej dolega i można go dobrze dociagną. Trzeba tylko pamietać, żeby go przyciąć kilka mm mniej od obrysu kibelka, żeby silikon, który się daje na koniec nie oblepiał tej maty, bo będzie pękać, znaczy rozwarstwi się przy macie. Czyli, że trzeba patrzeć "fachowcom" na ręce.... bo mogą zapomnieć... Szczerze mówiąc w mieszkaniu mam pojedynczą płytę już trzeci rok i nic się nie dzieje... Ale mata tak, jak najbardziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.07.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przy zabudowie stelaży pod kibelki i bidety stosowaliście podwójną płytę regips i tajemniczą matę amortyzującą? Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to też dlaczego ? zdecydowanie podwójną ze względu na wytrzymałość - jednak i jak najbardziej matę amortyzxująca (takie białe coś), wtedy kibelek fajniej dolega i można go dobrze dociagną. Trzeba tylko pamietać, żeby go przyciąć kilka mm mniej od obrysu kibelka, żeby silikon, który się daje na koniec nie oblepiał tej maty, bo będzie pękać, znaczy rozwarstwi się przy macie. Czyli, że trzeba patrzeć "fachowcom" na ręce.... bo mogą zapomnieć... Szczerze mówiąc w mieszkaniu mam pojedynczą płytę już trzeci rok i nic się nie dzieje... Ale mata tak, jak najbardziej! kwestia gęstości ożebrowania (stelaża), ale zysk finansowy przy pojedynczej płycie żaden i nie ma juz miejsca na inne błędy konstrukcyje, a jak trzeba będzie skuwać lub wymieniac hiszpańskie kafle, to boli później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.07.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 ad.2. drzwi między garażem a domem - antywłamaniowe (zniżka w ubezpieczeniu domu!), raczej zamknięte. drzwi między kotłownią a garażem - metalowe, pożarowe, zamykane tylko na dłuższe wyjazdy . Samochody na podjeździe, bo w garażu wciąż bałagan pobudowlany Ale za to po 7 miesiącach od przeprowadzki wreszcie rozpakowałam ostatnie kartony z rzeczami! Jak już o tych drzwiach, to co w przypadku jeśli z garażu przechodzi się do kotłowni a z kotłowni na hol. Pomiędzy garażem a kotłownią antywłamaniowe, a pomiędzy kotłownią a holem wypadają przeciwpożarowe. To co w holu takie blaszane paskudy mają być? Chyba że są takie przeciwopożarowo-antywłamaniowe takie 2w1 do zamontowania garaż-kotłownia. moim zdaniem trzeba zdecydować, czy kotłownię zaliczamy do domu, czy do garażu, skąd spodziewamy się zagrożenia poż.; a w materii estetycznej, ja mam właśnie dlatego podwójne drzwi: białe p.poż od garażu i "domowe", ładne od holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 24.07.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 ad.2. drzwi między garażem a domem - antywłamaniowe (zniżka w ubezpieczeniu domu!), raczej zamknięte. drzwi między kotłownią a garażem - metalowe, pożarowe, zamykane tylko na dłuższe wyjazdy . Samochody na podjeździe, bo w garażu wciąż bałagan pobudowlany Ale za to po 7 miesiącach od przeprowadzki wreszcie rozpakowałam ostatnie kartony z rzeczami! Jak już o tych drzwiach, to co w przypadku jeśli z garażu przechodzi się do kotłowni a z kotłowni na hol. Pomiędzy garażem a kotłownią antywłamaniowe, a pomiędzy kotłownią a holem wypadają przeciwpożarowe. To co w holu takie blaszane paskudy mają być? Chyba że są takie przeciwopożarowo-antywłamaniowe takie 2w1 do zamontowania garaż-kotłownia. moim zdaniem trzeba zdecydować, czy kotłownię zaliczamy do domu, czy do garażu, skąd spodziewamy się zagrożenia poż.; a w materii estetycznej, ja mam właśnie dlatego podwójne drzwi: białe p.poż od garażu i "domowe", ładne od holu. Trochę się pogubiłem... Czy jak nie mam garażu, a piec gazowy w pomieszczeniu gospodarczym, to też muszę jakieś p/poż drzwi montować? Szczerze mówiąc, mam to gdzieś, ale z ciekawości pytam. Zamówiłem do całego domu jednakowe drzwi INTERDOOR i tyle. Nikt mi nie mówił nic o p/poż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.07.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 ad.2. drzwi między garażem a domem - antywłamaniowe (zniżka w ubezpieczeniu domu!), raczej zamknięte. drzwi między kotłownią a garażem - metalowe, pożarowe, zamykane tylko na dłuższe wyjazdy . Samochody na podjeździe, bo w garażu wciąż bałagan pobudowlany Ale za to po 7 miesiącach od przeprowadzki wreszcie rozpakowałam ostatnie kartony z rzeczami! Jak już o tych drzwiach, to co w przypadku jeśli z garażu przechodzi się do kotłowni a z kotłowni na hol. Pomiędzy garażem a kotłownią antywłamaniowe, a pomiędzy kotłownią a holem wypadają przeciwpożarowe. To co w holu takie blaszane paskudy mają być? Chyba że są takie przeciwopożarowo-antywłamaniowe takie 2w1 do zamontowania garaż-kotłownia. moim zdaniem trzeba zdecydować, czy kotłownię zaliczamy do domu, czy do garażu, skąd spodziewamy się zagrożenia poż.; a w materii estetycznej, ja mam właśnie dlatego podwójne drzwi: białe p.poż od garażu i "domowe", ładne od holu. Trochę się pogubiłem... Czy jak nie mam garażu, a piec gazowy w pomieszczeniu gospodarczym, to też muszę jakieś p/poż drzwi montować? Szczerze mówiąc, mam to gdzieś, ale z ciekawości pytam. Zamówiłem do całego domu jednakowe drzwi INTERDOOR i tyle. Nikt mi nie mówił nic o p/poż... jak tak, to ja bym wyluzowała; te drzwi p.poż. to raczej z racji posiadania "małej cysterny"z paliwem w postaci samochodu w domu, chociaż częściej pewnie się domy palą z powodu papierosów i kuchenek, niż wybuchów paliwa, ale potencjalnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 24.07.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 ad.2. drzwi między garażem a domem - antywłamaniowe (zniżka w ubezpieczeniu domu!), raczej zamknięte. drzwi między kotłownią a garażem - metalowe, pożarowe, zamykane tylko na dłuższe wyjazdy . Samochody na podjeździe, bo w garażu wciąż bałagan pobudowlany Ale za to po 7 miesiącach od przeprowadzki wreszcie rozpakowałam ostatnie kartony z rzeczami! Jak już o tych drzwiach, to co w przypadku jeśli z garażu przechodzi się do kotłowni a z kotłowni na hol. Pomiędzy garażem a kotłownią antywłamaniowe, a pomiędzy kotłownią a holem wypadają przeciwpożarowe. To co w holu takie blaszane paskudy mają być? Chyba że są takie przeciwopożarowo-antywłamaniowe takie 2w1 do zamontowania garaż-kotłownia. moim zdaniem trzeba zdecydować, czy kotłownię zaliczamy do domu, czy do garażu, skąd spodziewamy się zagrożenia poż.; a w materii estetycznej, ja mam właśnie dlatego podwójne drzwi: białe p.poż od garażu i "domowe", ładne od holu. Trochę się pogubiłem... Czy jak nie mam garażu, a piec gazowy w pomieszczeniu gospodarczym, to też muszę jakieś p/poż drzwi montować? Szczerze mówiąc, mam to gdzieś, ale z ciekawości pytam. Zamówiłem do całego domu jednakowe drzwi INTERDOOR i tyle. Nikt mi nie mówił nic o p/poż... jak tak, to ja bym wyluzowała; te drzwi p.poż. to raczej z racji posiadania "małej cysterny"z paliwem w postaci samochodu w domu, chociaż częściej pewnie się domy palą z powodu papierosów i kuchenek, niż wybuchów paliwa, ale potencjalnie.... Delf ma rację, ale jak czytam te wywody na temaet drzwi p.poż to zastanawiam się skąd u was biorą się te całe dylematy jakie drzwi. Przecież w każdym projekcie budowlanym jest opisana stolarka drzwiowa i wyraźnie projektant określa jakie drzwi mają być pomiędzy garażem a domem, w każdym razie ja miałem dokładnie w projekcie opisane E30 i kropka. Tak więc czytajcie projekty i nie będziecie sobie głowy łamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 25.07.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Delf ma rację, ale jak czytam te wywody na temaet drzwi p.poż to zastanawiam się skąd u was biorą się te całe dylematy jakie drzwi. Przecież w każdym projekcie budowlanym jest opisana stolarka drzwiowa i wyraźnie projektant określa jakie drzwi mają być pomiędzy garażem a domem, w każdym razie ja miałem dokładnie w projekcie opisane E30 i kropka. Tak więc czytajcie projekty i nie będziecie sobie głowy łamać. Architekci sobie, a życie sobie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 25.07.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przy zabudowie stelaży pod kibelki i bidety stosowaliście podwójną płytę regips i tajemniczą matę amortyzującą? Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to też dlaczego ? zdecydowanie podwójną ze względu na wytrzymałość - jednak i jak najbardziej matę amortyzxująca (takie białe coś), wtedy kibelek fajniej dolega i można go dobrze dociagną. Trzeba tylko pamietać, żeby go przyciąć kilka mm mniej od obrysu kibelka, żeby silikon, który się daje na koniec nie oblepiał tej maty, bo będzie pękać, znaczy rozwarstwi się przy macie. Ja zamiast maty amortyzujacej gotowej powycinałem podkładki z taśmy dylatacyjnej którą dawali przy wylewkach (takiej żółtej) i swietnie się sprawdza, tylko niestety płyta pojedyńcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 25.07.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Przymierzam się do utworzenia Dziennika Budowy - i tu pytanie do Was - w jaki sposób wklejać zdjęcia do Dziennika. Powiem szczerze, że dla mnie najfajniejsze są te dzienniki , które zawierają dużo, dużo zdjęć - i o takim samym myślę. Załóż sobie konto np na picasaweb.google.pl lub fotosik.pl Ta sie umieszcza zdjecia a tu na forum robisz linka do tych zdjec naciskajac przycisk "IMG" podajac adres zdjecia i znowu przycisk "IMG". Wielkie dzięki. Mam nadzieje, że sobie poradzę. Teraz walczę o montaż szamba - bo pogoda sprzyja, a jego wstawienie nie wymaga pozwolenia. Ale wszystko w moim przypadku zależy od szybkiej decyzji Konserwatora Zabytków (??? ). Zaraz po lecę po kwity do Pani archeolog - potem biegiem do WKZ i sie okaże jak szybko dadzą decyzję. Przy okazji małe pytanko - czy z uwagi na przewidzianą w Planie Zagos Przest Gminy Dobra kanalizację, której nie ma i będzie nie prędko - montując szambo, do papierów składanych do Starostwa na PnB muszę dołączyć kwit z Gminy, że wyraża zgodę na tymczasowe podłączenie do szamba ??? Coś mi wczoraj Pani w Starostwie przebąkiwała, ale nie byla pewna. Czy ktoś może się już tym spotkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 25.07.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przy zabudowie stelaży pod kibelki i bidety stosowaliście podwójną płytę regips i tajemniczą matę amortyzującą? Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to też dlaczego ? zdecydowanie podwójną ze względu na wytrzymałość - jednak i jak najbardziej matę amortyzxująca (takie białe coś), wtedy kibelek fajniej dolega i można go dobrze dociagną. Trzeba tylko pamietać, żeby go przyciąć kilka mm mniej od obrysu kibelka, żeby silikon, który się daje na koniec nie oblepiał tej maty, bo będzie pękać, znaczy rozwarstwi się przy macie. Ja zamiast maty amortyzujacej gotowej powycinałem podkładki z taśmy dylatacyjnej którą dawali przy wylewkach (takiej żółtej) i swietnie się sprawdza, tylko niestety płyta pojedyńcza pod nietypowa umywalkę daliśmy takie szare coś, kupione w Castoramie na stoisku przy panelach podłogowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 25.07.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wielkie dzięki. Mam nadzieje, że sobie poradzę. Teraz walczę o montaż szamba - bo pogoda sprzyja, a jego wstawienie nie wymaga pozwolenia. Ale wszystko w moim przypadku zależy od szybkiej decyzji Konserwatora Zabytków (??? ). Zaraz po lecę po kwity do Pani archeolog - potem biegiem do WKZ i sie okaże jak szybko dadzą decyzję. Przy okazji małe pytanko - czy z uwagi na przewidzianą w Planie Zagos Przest Gminy Dobra kanalizację, której nie ma i będzie nie prędko - montując szambo, do papierów składanych do Starostwa na PnB muszę dołączyć kwit z Gminy, że wyraża zgodę na tymczasowe podłączenie do szamba ??? Coś mi wczoraj Pani w Starostwie przebąkiwała, ale nie byla pewna. Czy ktoś może się już tym spotkał. Ja składałam takie pismo, szambo również było wrysowane w projekcie. W PnB mam napisame min. przyłącze elektryczne, gazowe, ..... i bezodpływowy zbiornik na nieczystości ciekłe. Tak swoją drogą jakie szambo montujesz: z tworzywa czy żelbetonowe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 25.07.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów! Jesteśmy prawie zdecydowani na działkę w Dobrej Szczecińskiej. Jest to pas działek pomiędzy ulicą Graniczną a Przytulną przy takim długim szeregowcu. Widząc ilość postów w Grupie Szczecińskiej z pewnością jest tu ktoś kto zakupił tam ziemię. Do tych osób mam gorące pytanie jak wyglądają sprawy geologiczne na tym terenie? Ilość postów na forum jest przytłaczająca. Wiem, że trzeba się z nimi zapoznać, zastanawiam się od której strony zacząć . Pozdrawiam i życzę powodzenia. Zomar Cześć Zomar! my również mamy działkę przy szeregowcach... Jeżeli chodzi o geologiczne sprawy, to my mamy "strefę wody" na głębokości 1,4 - 1,9m . Archeolog potrzebny był do wbicia pierwszej łopaty... jak chcecie to damy namiar do naszego "Indiana Jonesa" . Mamy tylko mały zgryz ze spadkiem terenu od strony drogi , ale jak rozsypie się ziemię z wykopów to może się wyrówna i nie będziemy mieli tarasu na wysokości 3m hi,hi Ja tez mam dzialke ze spadkiem od drogi. Poczatkowo mnie to martwilo, ale podniesiony taras wyszedl super. Teraz moge patrzec na wszystkich z gory Jedyny minus to koszty. Kupe piachu poszlo w fundamenty i na obsypanie domu od strony ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 25.07.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przy zabudowie stelaży pod kibelki i bidety stosowaliście podwójną płytę regips i tajemniczą matę amortyzującą? Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to też dlaczego ? Tak, bo wykonawca tak radzil. Kosztuje to tyle co nic, a przynajmniej wytrzymuje moj ciezar bez zgrzytniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 25.07.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wielkie dzięki. Mam nadzieje, że sobie poradzę. Teraz walczę o montaż szamba - bo pogoda sprzyja, a jego wstawienie nie wymaga pozwolenia. Ale wszystko w moim przypadku zależy od szybkiej decyzji Konserwatora Zabytków (??? ). Zaraz po lecę po kwity do Pani archeolog - potem biegiem do WKZ i sie okaże jak szybko dadzą decyzję. Przy okazji małe pytanko - czy z uwagi na przewidzianą w Planie Zagos Przest Gminy Dobra kanalizację, której nie ma i będzie nie prędko - montując szambo, do papierów składanych do Starostwa na PnB muszę dołączyć kwit z Gminy, że wyraża zgodę na tymczasowe podłączenie do szamba ??? Coś mi wczoraj Pani w Starostwie przebąkiwała, ale nie byla pewna. Czy ktoś może się już tym spotkał. Ja składałam takie pismo, szambo również było wrysowane w projekcie. W PnB mam napisame min. przyłącze elektryczne, gazowe, ..... i bezodpływowy zbiornik na nieczystości ciekłe. Tak swoją drogą jakie szambo montujesz: z tworzywa czy żelbetonowe???? Z uwagi na grunt ( glina ) wszyscy polecają betonowe, bo te z tworzywa trzeba umiejętnie dociążać, aby pod wpływem wód opadowych dostających się pod szambo, a także rozmiękczonej gliny - nie wypłynął. Poza tym mam do takiego zbiornika większe zaufanie. Zamawiam gotowy zbiornik, bo takie montowane na miejscu wydają mi się dosyć loteryjne. A tak przychodzi na miejsce zmontowany zbiornik, w pełni zabezpieczony. Ja z uwagi na oszczędność miejsca chce jednokomorowy dwuelementowy. Wysłałem oferty do 3 firm: BS ze Stargardu - zamrozili ceną, Jesba - fajna oferta i do Eko-Dom - ale Ci coś się z oferta ociągają. Może macie jeszcze jakieś typy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 25.07.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wysłałem oferty do 3 firm: BS ze Stargardu - zamrozili ceną, Jesba - fajna oferta i do Eko-Dom - ale Ci coś się z oferta ociągają. Może macie jeszcze jakieś typy. Może stąd: http://www.jesbet.pl/ Ktoś z forumowiczów od nich brał, ale nie pamiętam kto. Wyszło dużo taniej z transportem z Radomia niż okolicznych dostawców. Inwestor skrzyknął się z innym inwestorem i zamówili 2 szamba. A możesz podać na ile "nasi" ci wycenili ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts