TeeF 30.07.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witajcie,Szukam sprawdzonej firmy instalującej wod-kan z ogrzewaniem zasialnym przez pompę ciepła. Wydaje mi się że najlepsza w moim przypadku będzie pompa powietrze-woda.Czy ktoś z Was posiada taką instalację? Sprawdza się to? Koszt jest niebagatelny więc muszę być w 100% pewny sensowności takiego rozwiązania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 30.07.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witajcie, Szukam sprawdzonej firmy instalującej wod-kan z ogrzewaniem zasialnym przez pompę ciepła. Wydaje mi się że najlepsza w moim przypadku będzie pompa powietrze-woda. Czy ktoś z Was posiada taką instalację? Sprawdza się to? Koszt jest niebagatelny więc muszę być w 100% pewny sensowności takiego rozwiązania... Witam, wiem że w Szczecinie zajmuje się tym firma KLIMSTAT http://www.klimstat.pl/. Współpracują z firmą DAIKIN i ich pompy montują. Spróbuj tam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojes78 30.07.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Ponieważ jestem nowy na szczecińskiej wypadało by sie przywitać, zatem witam wszystkich już budujących, tych którzy dopiero zaczynają lub juz skończyli może ktoś juz działa w miejscowości Dołuje ?? pozdrawiam, rojes78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 30.07.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Chwalę się że dzisiaj od godz. 16 będziemy ściągać humus:) w końcu się zaczęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojes78 30.07.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 wczoraj mi sie nie powiodło, wiadomość trafiła nie tam gdzie miała wiec dziś z jeszcze raz spróbuje: Witam Wszystkich Forumowiczów, Zamierzam rozpocząć budowę domu w Dołujach, ul. Łosiowa, może jeszzce w tym roku. Sęk w tym ze działka nie jest uzbrojona w wodę, a Wodociągi każą ciągnąc ponad 550m :-/ na co naturalnie nie bardzo mogę sobie pozwolić.Zainteresowanie ze strony innych potencjalnych użytkowników jest powiedzmy bardzo umiarkowane... w związku z tym jedyny rozwiązaniem wydaje się studnia głębinowa.Czy ktoś może dokonywał odwiertów w Dołujach i może pochwalić się:1. na jakiej głębokości 'natrafił' na wodę2. namiarami na speców od tych spraw3. z jakimi kosztami należy się liczyć ?4. czy woda jest dostępna przez cały rok czy istanieje ryzyko sezonowego zanikania np wleci ?? z góry dzięki za odpowiedź.pzdr. rojes78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 30.07.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 wczoraj mi sie nie powiodło, wiadomość trafiła nie tam gdzie miała wiec dziś z jeszcze raz spróbuje: Witam Wszystkich Forumowiczów, Zamierzam rozpocząć budowę domu w Dołujach, ul. Łosiowa, może jeszzce w tym roku. Sęk w tym ze działka nie jest uzbrojona w wodę, a Wodociągi każą ciągnąc ponad 550m :-/ na co naturalnie nie bardzo mogę sobie pozwolić. Zainteresowanie ze strony innych potencjalnych użytkowników jest powiedzmy bardzo umiarkowane... w związku z tym jedyny rozwiązaniem wydaje się studnia głębinowa. Czy ktoś może dokonywał odwiertów w Dołujach i może pochwalić się: 1. na jakiej głębokości 'natrafił' na wodę 2. namiarami na speców od tych spraw 3. z jakimi kosztami należy się liczyć ? 4. czy woda jest dostępna przez cały rok czy istanieje ryzyko sezonowego zanikania np wleci ?? z góry dzięki za odpowiedź. pzdr. rojes78 nie myl studni głębinowej z taką zwykła, jak do abisynki. studnię głebinową wiercisz jak głeboko się da, chcesz czy możesz - z reguły do 30 m, bo głebsze trzeba zgłaszać do pozwolenia; ale możesz i 100 m. na tej głębokości nie ma szans na sezonowe wahania poziomu wody - woda albo jest, albo jej nie ma. koszty z reguły są proporcjonalne do głębokości co do namiarów to chyba najszybciej znajdziesz w panoramie firm, bo dawno nikt się nie chwalił, że wiercił sobie wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 30.07.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ok, poczytałam jeszcze trochę w tym temacie i szukam ekipy (najlepiej wraz z oknami) do montażu w ścianie trójwarstwowej. Możecie kogoś polecić?? A. Witaj, nalepiej wybierz sobie okna jakie Ci się podobają i każ im zamontować tak jak ma być i Ci się podoba ! , jak nie będą umieli zamontować to kupisz gdzie indziej. A tak na marginesie to myślę że każda ekipa bez problemu sobie z tym poradzi, najważniejsze żeby Ci się okna podobały. Szkopuł w tym, że jak rozmawiam o montażu w ociepleniu na kotwy, to mówią, że albo dopiero w to wchodzą albo robią oczy, że tak to się montuje!!!!! Wszyscy generalnie jadą na piance montażowej w murze, bo tak najprościej. Ja nie chcę aby ktoś eksperymentował na naszym domu Okna już wybraliśmy, ale właśnie tam zrobili wielkie oczy jeśli chodzi o montaż (jedna z bardziej znanych firm na rynku). Byłam w dwóch firmach (przedstawicielstwa producenta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 30.07.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Ofcbur[/b]]Chwalę się że dzisiaj od godz. 16 będziemy ściągać humus:) w końcu się zaczęło. Gratuluję!! rojes78- witamy!! z tego co słyszałam, odwiert kosztuje (w zależności od metody) od 250 do 400zł za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4_tulipany 31.07.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam czy mozecie mi podpowiedziec gdzie mozna kupic drzwi budowlane. Przymierzam sie do zamkniecia domu ale nie chce ryzykowac, ze budowlancy zniszcza drzwi podczas prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 31.07.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam czy mozecie mi podpowiedziec gdzie mozna kupic drzwi budowlane. Przymierzam sie do zamkniecia domu ale nie chce ryzykowac, ze budowlancy zniszcza drzwi podczas prac. Pozdrawiam Witam Ja mam piekne drzwi do oddania . Przechodza z forumowicza na forumowicza. Drzwi mozna zobaczyc w mojej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojes78 31.07.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 rojes78- witamy!! z tego co słyszałam, odwiert kosztuje (w zależności od metody) od 250 do 400zł za metr. dzięki za info, przyznam, że o podobnych kwotach słyszałem, więc pewnie jest to bliskie prawdy... tylko czy ktoś w okolicy wiercił studnie ?, ew. na jakiej głębokości dotarł do wody? może jakieś namiary na magików od tych spraw ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 31.07.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 rojes78- witamy!! z tego co słyszałam, odwiert kosztuje (w zależności od metody) od 250 do 400zł za metr. dzięki za info, przyznam, że o podobnych kwotach słyszałem, więc pewnie jest to bliskie prawdy... tylko czy ktoś w okolicy wiercił studnie ?, ew. na jakiej głębokości dotarł do wody? może jakieś namiary na magików od tych spraw ?? namiary poszły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 31.07.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam "nowych".Gratuluję tym co zaczynają i ściągają humus. To jest radocha faktycznie jak się coś zaczyna dziać. A teraz pytanko: Poszukuję wykonawcy barierek do drzwi balkonowych. Ciekaw jestem gdzie je zamawialiście? Ile to kosztowało? Czy sprawdzaliście w kilku miejscach ten temat? Z góry dzięki za odpowiedź. PzdrRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 31.07.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ponieważ jestem nowy na szczecińskiej wypadało by sie przywitać, zatem witam wszystkich już budujących, tych którzy dopiero zaczynają lub juz skończyli może ktoś juz działa w miejscowości Dołuje ?? pozdrawiam, rojes78 Witaj! Dołuje robia sie popularne coraz nas wiecej. Za chwile to nas starczy na zalozenie wlasnej grupki "Doluje-Koscino, budowlana grupa wsparcia" a z czasem moze nam sie przeksztalci po prostu w sasiedzka? Jest tu naprawde sporo ludzi z tego rejonu, ktorzy buduja lub beda budowac w najblizszej przyszlosci. I nawet mamy takich, ktorzy wybudowali i wciaz na forum wpadaja My bedziemy startowac najprawdopodobniej w przyszlym roku, ul.Golebia. Moi bliscy znajomi na zwierzecych ulicach, bodaj czy nie na Losiowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 31.07.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam wszystkich nowych na forum oczywiście "starych" forumowiczów także Dalej poszukuję wykonawców nawodnienia ogrodu - jakieś namiarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 31.07.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam wszystkich nowych na forum oczywiście "starych" forumowiczów także Dalej poszukuję wykonawców nawodnienia ogrodu - jakieś namiarki ? zapytam sąsiada - on ma zrobione coś takiego przez jakiś fachowców. ale z drugiej strony jest rekordzistą gminy w zużyciu wody do nawadniania ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 31.07.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam wszystkich nowych na forum oczywiście "starych" forumowiczów także Dalej poszukuję wykonawców nawodnienia ogrodu - jakieś namiarki ? na priv poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 31.07.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam "nowych". Gratuluję tym co zaczynają i ściągają humus. To jest radocha faktycznie jak się coś zaczyna dziać. A teraz pytanko: Poszukuję wykonawcy barierek do drzwi balkonowych. Ciekaw jestem gdzie je zamawialiście? Ile to kosztowało? Czy sprawdzaliście w kilku miejscach ten temat? Z góry dzięki za odpowiedź. Pzdr Robert matam czytając twój dziennik sądzę że możesz pomóc? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 31.07.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam,Aniutka i Roofi czy mogę prosić o namiary na speców od studni?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 31.07.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam "nowych". Gratuluję tym co zaczynają i ściągają humus. To jest radocha faktycznie jak się coś zaczyna dziać. A teraz pytanko: Poszukuję wykonawcy barierek do drzwi balkonowych. Ciekaw jestem gdzie je zamawialiście? Ile to kosztowało? Czy sprawdzaliście w kilku miejscach ten temat? Z góry dzięki za odpowiedź. Pzdr Robert matam czytając twój dziennik sądzę że możesz pomóc? pozdrawiam Pisałem już na priva do matam - właśnie po lekturze dziennika Ale liczę też na namiary i informacje od innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts