Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Mądry Polak po szkodzie... :wink:

Ale najbardziej cieszy mnie, że się w końcu odezwałeś. Jak postępy?

Nie pojawiałem się tu bo mnie trudności dnia codziennego absorbowały mocno.

Rozumiem, że pytasz o postępy na budowie?

No, mieszkamy już od lutego. Dom prawie skończony, jeszcze tylko

trochę poprawek po partaczach budowlanych i będzie ok.

Osobnym tematem jest jednak zagospodarowanie terenu. Tu muszę jeszcze powalczyć. Brakuje mi ogrodzenia bocznego i dużo ziemi.

No właśnie. Przy okazji.

Może ktoś widział jakieś niegliniaste wykopy pod jakąś budowę.

Potrzebuję ze 30 ciężarówek ziemi. Nie musi być czarnoziem ale aby to nie była glina.

Dajcie namiary na salony z drzwiami wewnętrznymi, którzy mają solidnych montażystów :lol:

Idee Studio, Struga. Pan Paweł Bryk - bardzo polecam :D !!!

Dzięki :lol: Widzę, że już 3 osoby polecają to już coś. A jak same drzwi z interdoor, jesteście zadowoleni? Macie w okleinie naturalnej czy drewnopodobnej?

Dajcie namiary na salony z drzwiami wewnętrznymi, którzy mają solidnych montażystów :lol:

Idee Studio, Struga. Pan Paweł Bryk - bardzo polecam :D !!!

Dzięki :lol: Widzę, że już 3 osoby polecają to już coś. A jak same drzwi z interdoor, jesteście zadowoleni? Macie w okleinie naturalnej czy drewnopodobnej?

Ze względu na dwa psy i piętnastolatka - laminat. Wszystko OK.

Co do firmy Pana Bryka - na najwyższym poziomie.

Ponieważ jestem nowy na szczecińskiej wypadało by sie przywitać, zatem witam wszystkich już budujących, tych którzy dopiero zaczynają lub juz skończyli :-)

może ktoś juz działa w miejscowości Dołuje ??

pozdrawiam,

rojes78

Witaj!

Dołuje robia sie popularne :) coraz nas wiecej. Za chwile to nas starczy na zalozenie wlasnej grupki "Doluje-Koscino, budowlana grupa wsparcia" ;) a z czasem moze nam sie przeksztalci po prostu w sasiedzka? :)

Jest tu naprawde sporo ludzi z tego rejonu, ktorzy buduja lub beda budowac w najblizszej przyszlosci. I nawet mamy takich, ktorzy wybudowali i wciaz na forum wpadaja :)

My bedziemy startowac najprawdopodobniej w przyszlym roku, ul.Golebia.

Moi bliscy znajomi na zwierzecych ulicach, bodaj czy nie na Losiowej?

Witam

Ja też planuje budowę w Dołujach ul. Wilcza na końcu ul. Sarniej. Jest tam nas 23 działkowiczów na razie jesteśmy na etapie uzbrajania terenu. Mamy nadzieje, że w przyszłym roku na wiosnę będziemy mieli prąd i wodę. Zapraszam do mojej galerii. Tak się śmieje z żonką że wieś zrobiła się popularna że nawet budują nowy kościół. Ogólnie uważam Dołuje za super wieś, blisko las super dojazd do miasta, sklepów, niedługo powstanie kino koło Reala wiec będzie blisko :). Jedyne co mnie martwi to przejazd przez Mierzyn i nieszczęsne skrzyżowanie ze światłami przy ul. Topolowej.

Pozdrawiam wszystkich mieszkających, budujących i tych którzy dopiero planują budowę :)

od 8 lat jezdzę tą droga, od przeszlo 4 regularnie....nie masz sie czym martwic...nie jest mocno uciazliwe.

niedługo powstanie kino koło Reala wiec będzie blisko :).

Nie wiedzialam, a bardzo mnie sie podoba :) Na tyle daleko, aby nie bylo dla nas uciazliwe, na tyle blisko, aby bylo wygodnie. Super!

Osobiscie bardzo lubie dolujowo-koscinski obreb przedmiesc/sypialni szczecinskich i bardzo chcialam tam miec dzialke. Teraz chce domek :)

Skoro tak sie "rozmnazamy" moze faktycznie zaczac budowac swoja mala spolecznosc?

Moze jakies spotkanko, moze jakas mala mapka "gdzie kto" domek stawia/bedzie stawial? (Mapke, jesli innych chetnych nie bedzie, moglabym zrobic).

W grupie latwiej :D

Jak najbardziej jestem za :) Ludzie z Dołuj i Kościna łączcie się :)

od przeszlo 4 lat 24-godzinna kościnianka :lol: :lol:

więc sie łacze :lol: :lol:

Witamy. Mam ogromną prośbę do forumowiczów. Potrzebuję namiarów (oczywiście na priv) na firmę/stolarza, który projektuje kuchnie i którego możecie polecić.

Najlepsza ekipa kuchenna w Szczecinie to bez wątpienia "Wenge s.c.".

Przsemysław Ruciński - 664453595.

Robili u mnie kuchnię, szafę i wiele innych mebli.

Klaus

Przemek robił u Ciebie ?????

tez polecam :lol:

Witamy. Mam ogromną prośbę do forumowiczów. Potrzebuję namiarów (oczywiście na priv) na firmę/stolarza, który projektuje kuchnie i którego możecie polecić.

Potwierdzam. I do tego inteligentni ludzie. Rzadkość w budowlance.

Delfik

bo ten człowiek to mozna powiedziec budowlaniec od roku.....poprzednio....hmmm....własnie pracowal mocno głową.....dyrekcyyjna :lol: :lol:

Witajcie,

I ja z krótkim pytaniem:

W jakiej kolejności przeprowadziliście następujące prace: ściany (szpacha, gładź, malowanie), podłogi (płytki lub panele), drzwi (instalacja ościeżnic i skrzydeł)? Dlaczego akurat tak?

Mam jakiś pomysł ale lepiej zapytać tcyh, którzy to mają za sobą :-)

:roll:

Jak by Ci to powiedzieć.... Nabijasz się nie??

:roll: To tak, jak byś zapytał, czemu najpierw fundament a nie np. dach...?

Zamontuj skrzydło drzwi, połóż panele, następnie pięknie wyszpachluj ściany, potem pomaluj i wytapetuj, potem opaski a na końcu wpuść kolesi od tynków i niech wszystko wyrównają... Następnie proponuje położyć terakotę i na to wylać posadzki.... Co tam, nie ma, że się nie da... lol do kwadratu...

Cholewa!,

to teraz juz chyba nie ppowinnienem się juz na forum odzywać ...

Potwierdzam. I do tego inteligentni ludzie. Rzadkość w budowlance.

Delfik

bo ten człowiek to mozna powiedziec budowlaniec od roku.....poprzednio....hmmm....własnie pracowal mocno głową.....dyrekcyyjna :lol: :lol:

Dajcie jeszcze podpowiedź gdzie się znaleźć to Wenge.