Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorem,

Mam pytanie: jak zabezpieczaliście/malowaliscie deski podbitkowe? 2 źródła podało mi 2 sposoby:

1. Od wewnatrz zaimpregnować impregnatem grzybo, plesnio, robalobójczym. Od zewnątrz 2x lakierobejcą.

2. Od wewnatrz 1 Drewnochronem - zaimpregnuje takze w wystarczajacy sposób, od zewnątrz 2x Drewnochronem - zaimpregnuje i pomaluje.

Macie jakies inne rozwiązania lub podpowiedzi?

Słuchajcie bardzo potrzebuję wiedzieć ile wam poszło ton piasku (mułku) do zasypu?

Podajcie proszę też powierzchnię domu i głębokość fundamentów

pozdrawiam

Witam,

21 wywrotek czyli ok 525 ton. :D Teren z "lekkim spadkiem" , pomiędzy narożnikami działki ok 2m. Pow. ok 200m^2.Gł. fundamentów ok 1.6m.

Pozdrawiam

Witam Grupę. Podpowiedzcie jaką folię paroprzepuszczalną kupić i gdzie. Jest ich tyle na rynku, że kompletnie zgłupiałam. :roll:

Ważne, czy masz pustkę powietrzną między wełna a folią, czy są na styk. Szczególnie w tym drugim przypadku konieczna jest dobrej jakości i wysokoparoprzepuszczalna ale ja mimo 3-centymetrowej pustki i tak zdecydowałam się na ten wariant jako zabezpieczenie przed błędami wykonawczymi. Zastanów się nad firmą Dorken (koncern DuPont) - ja wybrałam membranę Tyvec, tylko już nie pamiętam, chyba Solid.

Do kupienia w każdym składzie handlującym akcesoriami dachowymi albo przez internet. Ja brałam z Veldachu przy Niemcewicza.

33 wywrotki, tj. jakieś 560 ton :D , pow. zabudowy 203m

A.

a ja byłam przerażona naszymi 85 tonami:) Dlaczego tak dużo wam tego poszło?

mamy spadek terenu i fundamenty musiały być wyższe niż wcześniej planowano.

Ale cieszę się, że chociaż kogoś pocieszyłam naszymi wywrotkami :D :D

pozdrawiam

A.

Witam Grupę. Podpowiedzcie jaką folię paroprzepuszczalną kupić i gdzie. Jest ich tyle na rynku, że kompletnie zgłupiałam. :roll:

Ważne, czy masz pustkę powietrzną między wełna a folią, czy są na styk. Szczególnie w tym drugim przypadku konieczna jest dobrej jakości i wysokoparoprzepuszczalna ale ja mimo 3-centymetrowej pustki i tak zdecydowałam się na ten wariant jako zabezpieczenie przed błędami wykonawczymi. Zastanów się nad firmą Dorken (koncern DuPont) - ja wybrałam membranę Tyvec, tylko już nie pamiętam, chyba Solid.

Do kupienia w każdym składzie handlującym akcesoriami dachowymi albo przez internet. Ja brałam z Veldachu przy Niemcewicza.

też tyvek Pro kupiona w veldachu i chyba w Szczecinie tylko oni mają :lol:

Podpowiedżcie gdzie jeszcze jest spory wybór gresów. :( :(

Hiperglazur i okolica odwiedzona, ale ja chyba wybredna baba jestem bo nic mi sie nie podoba - tzn. nic za rozsądna cenę, bo spodobac to owszem parę przypadło do gustu, ale ta cena 250 czy 370 zł/m2 to nie dla mnie. Jedne miałam upatrzone, ale dzisiaj okazało sie, ze hiper juz z nimi nie współpracuje. Może gdzieś na prawobrzeżu jest spory wybór??

33 wywrotki, tj. jakieś 560 ton :D , pow. zabudowy 203m

A.

a ja byłam przerażona naszymi 85 tonami:) Dlaczego tak dużo wam tego poszło?

mamy spadek terenu i fundamenty musiały być wyższe niż wcześniej planowano.

Ale cieszę się, że chociaż kogoś pocieszyłam naszymi wywrotkami :D :D

pozdrawiam

A.

Skad braliście piasek zasypowy, 340zł za wywrotkę (18ton) jakoś mi się nie uśmiecha :cry:

też tyvek Pro kupiona w veldachu i chyba w Szczecinie tylko oni mają :lol:

Tez Tyveck Solid