gosia1719499730 06.09.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 witam Wszystkich wieczorowo, kończymy już strop, w przyszłym tygodniu wchodzą cieśle (będzie wiecha!). Zastanawiam się cały czas nad odzyskiem deszczówki do podlewania ogrodu... kiedy robić wokół domu "orurowanie"? Przed zakładaniem ogrodu czy już teraz... ale teren garbaty od wykopów . Jakie macie doświadczenia? Robiły Wam firmy (kompleksowo) czy sami znajdowaliście rozwiązania? A. Fajnie już macie Generalnie wszelkie prace ziemne robi sie przed założeniem ogrodu. ja si enie zdecydowąłam na odzyskiwanie deszczówki, bo koszt wychodził większey niz zużywana woda do podlewania. Wiem, wiem, nieekologicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 06.09.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Witam W kwestii odzyskiwania deszczowki, mam do sprzedania 3 plastikowe zbiorniki 1000 l. Ja zdecydowalem sie na studnie chlonne, bo u mnie te zbiorniki nie zdadza egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.09.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Ładnie wygląda kominek z karton gipsu pomalowany jakąś strukturą i kawąłek marmuru tylko na dole przy drzwiczakch. mam wrazenie ze to juz najtnsza wersja, taniej sie nie da. Ja na wspomnienie kominkarza mam gesia skóre, bo to była najgorsza, niemiła finansowa niespodzianka to u mnie jest ta najtańsza wersja, ale chyba nie cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 06.09.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Ładnie wygląda kominek z karton gipsu pomalowany jakąś strukturą i kawąłek marmuru tylko na dole przy drzwiczakch. mam wrazenie ze to juz najtnsza wersja, taniej sie nie da. Ja na wspomnienie kominkarza mam gesia skóre, bo to była najgorsza, niemiła finansowa niespodzianka to u mnie jest ta najtańsza wersja, ale chyba nie cenowa a, bo karton gips powinien robi gosciu d karton gipsów. U kominkarzy ta sama robota nabiera nagle niebywałej wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 06.09.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Tez się powoli rozgladam - myslalem, ze prosta obudowa (regips + ew. wąska opaska z drewna) to koszt ok. 2-2,5 tys. Te 6,5 tys mnie zmroziło.) U mnie opaska z marmuru, ale drewno pewnie też drogie. Kominek lechma ma mój sąsiad i chyba jest zadowolony bo nie narzekał. Podpatrzę u drugiego bo ma z płaszczem wodnym i chyba tez Lechma (akurat Ci bardzo chwalą) Przy okazji podpytaj proszę gdzie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_aneta 06.09.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 witam poszukuje branzyste do zaprojektowania deszczowki na dzialce. oczywiscie szybko tanio i dobrze thnx from the mountain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 06.09.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Gdzie i od kogo mogę w korzystnej cenie kupić drewno do kominka w okolicach Dobrej?? Ogólnie jaka jest dobra cena za kubik drewna do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.09.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Gdzie i od kogo mogę w korzystnej cenie kupić drewno do kominka w okolicach Dobrej?? Ogólnie jaka jest dobra cena za kubik drewna do kominka? zależy od rejonu. szczecin i okolice, w tym dobra, to ceny około 130-180 za kubik, w zależności od gatunku, jakości, czy pocięte, czy z transportem etc. mówią, że w dalszych rejonach jest dużo taniej, ale nie sprawdzałem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.09.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Przy okazji podpytaj proszę gdzie kupił dzisiaj go nie było, postaram się jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.09.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 płciłam 120 zł za akację, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.09.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 płciłam 120 zł za akację, mogę prosić namiarek na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.09.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 dzióbek już nie mają, sprzedali wszystko w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.09.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 dzióbek już nie mają, sprzedali wszystko w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podzinski 07.09.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 mamy w sprzedaży cały czas brzozę,buka,graba,dęba niestety akacja się skończyła ceną dla przypomnienia od 140 do 160 pocięte ,porąbane,dowiezione tel 668031394 dzióbek już nie mają, sprzedali wszystko w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 07.09.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Przy okazji podpytaj proszę gdzie kupił dzisiaj go nie było, postaram się jutro OK, będę zobowiązany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.09.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Przy okazji podpytaj proszę gdzie kupił dzisiaj go nie było, postaram się jutro OK, będę zobowiązany! poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 08.09.2008 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam Kochani! Niedługo odbieram pnb, a ostatnio tak mnie pochłonęły wszystkie sprawy urzędowe, że zupełnie zapomniałem o działce - a ta zdążyła potwornie zarosnąć!!! Proszę doradźcie mi jak mam rozwiązać problem pozbycia się z działki (1400m)traw-chwaściorów(chaszczy?) wyrośniętych na conajmniej metr wys. Może ktoś orientuje się, gdzie w Sz-nie można wypożyczyć jakąś kosę spalinową? Ostatecznie gdzie mogę nabyć taką kosę - relikt przeszłości-jak z Powstania Styczniowego Najwyżej samemu się rękawy zakasa i skosi jak za dziada,pradziada... Wolałbym jednak coś nowocześniejszego(jaką spalinówkę albo coś...) Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.09.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam Kochani! Niedługo odbieram pnb, a ostatnio tak mnie pochłonęły wszystkie sprawy urzędowe, że zupełnie zapomniałem o działce - a ta zdążyła potwornie zarosnąć!!! Proszę doradźcie mi jak mam rozwiązać problem pozbycia się z działki (1400m)traw-chwaściorów(chaszczy?) wyrośniętych na conajmniej metr wys. Może ktoś orientuje się, gdzie w Sz-nie można wypożyczyć jakąś kosę spalinową? Ostatecznie gdzie mogę nabyć taką kosę - relikt przeszłości-jak z Powstania Styczniowego Najwyżej samemu się rękawy zakasa i skosi jak za dziada,pradziada... Wolałbym jednak coś nowocześniejszego(jaką spalinówkę albo coś...) Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiamNajlepiej tradycyjna kosą Musisz poszukac wypozyczalnie maszyn ogrodowych. Ewentualnie jakbys podejechał do jakiegos rolnika, to za flaszkę na bank pozyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 08.09.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 mickey30-moja rada:nic nie rób. U mnie minęły 3 lata od momentu zakupu działki do rozpoczęcia budowy i co roku sobie tam coś rosło a potem zimą znikało,jak to na łące...Aż w końcu przyjechał spych i rozpoczęła się budowa, łąki nie ma...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 08.09.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam Kochani! Niedługo odbieram pnb, a ostatnio tak mnie pochłonęły wszystkie sprawy urzędowe, że zupełnie zapomniałem o działce - a ta zdążyła potwornie zarosnąć!!! Proszę doradźcie mi jak mam rozwiązać problem pozbycia się z działki (1400m)traw-chwaściorów(chaszczy?) wyrośniętych na conajmniej metr wys. Może ktoś orientuje się, gdzie w Sz-nie można wypożyczyć jakąś kosę spalinową? Ostatecznie gdzie mogę nabyć taką kosę - relikt przeszłości-jak z Powstania Styczniowego Najwyżej samemu się rękawy zakasa i skosi jak za dziada,pradziada... Wolałbym jednak coś nowocześniejszego(jaką spalinówkę albo coś...) Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiam Witam, ja sobie kupiłem taką kosę spalinową w zeszłym roku w castoramie chyba z 350 zł, jedna z tańszych i mi wystarcza na moją działeczkę ok.1000 mkw, jak nie było domu to też kosiłem całą działkę i dawała radę. Bierzesz grila, parę piwek, jeden dzień i po sprawie. . Taka kosa zawsze Ci się później przyda do podkaszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts