matam 06.10.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Mogę tylko potwierdzić 12 tyg w DDD... Ok czyli rozumiem, że tyle czekałeś lub jeszcze czekasz. BTW jaki udało Ci się u nich wytargować rabat? Pozdrawiam Znajomi kupowali... Ja kupowałem u nich panele. Zamawiali i się zes....li! Generalnie ludzie mili, ale nie do końca dali radę... i mało słowni. My zamówiliśmy drzwi wewnętrzne w IDEE ... No cóż, tanie nie są, ale coś za coś i też 8-10 tygodni. Nasi sasiedzi rowniez mieli jazde z DDD. Ma zamawialismy w VOX i jestesmy zadowoleni. Teraz sie przeniesli do nowego miejsca i maja miec duzo miejsca wystawowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ap_mirek 06.10.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Znajomi kupowali... Ja kupowałem u nich panele. Zamawiali i się zes....li! Generalnie ludzie mili, ale nie do końca dali radę... i mało słowni. No to jasne spróbuję swojego szcześcia gdzie indziej . Może przynajmniej będzie szybciej. My zamówiliśmy drzwi wewnętrzne w IDEE ... No cóż, tanie nie są, ale coś za coś i też 8-10 tygodni. Wiem też tam byłem drzwi ładne ale te które "teoretycznie" (nazwa wybarwienia jak i jego odcień) pasowałyby do naszej podłogi wyglądały jakoś tak "blado" i plastikowo" mimo że są w okleinie naturalnej. Drzwi, które upatrzyliśmy sobie w Pol-skone (Noble II) są chyba najbardziej zbliżone z naszymi (znaczy bardziej żony) oczekiwaniami. Na dole też mamy polskone (choć zupełnie inny model) z którego jesteśmy zadowoleni i stąd właśnie taki wybór drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 06.10.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dzień dobry, Dziękuję za listę wykonawców. Co prawda jestem na etapie wykończeniówki poddasza ale i tak kilka adresów się przyda. Mam pytanie czy ktoś z Was zamawiał drzwi wewnętrzne Pols-skone w firmie Fenstar p. Arkadiusza Kuczyńskiego na Struga? Jeżeli nikt to może słyszaliście jakies opinie (solidność, podejście do klientów etc) o niej? Dodatkowo zastanawia mnie kwestia czasu oczekiwania na zamówione drzwi. W fenstarze jest to ok. 6 tygodni ale na tak krótki czas realizacji nawet nie liczę. Natomiast tuż obok w DDD mówią o 12 tygodniach . Próbowałem również potwierdzić tę informację o regionalnego przedstawiciela Pol-skone i też mówił o ok. 6 tygodniach. Zdaję sobie sprawę, że na sprzedawców trzeba brać odpowiednią poprawkę ale te rozbieżności są, że tak powiem "zasadnicze". No i tu pojawia się 2. pytanie. Czy czasem nie jest tak, że mniejsze firmy (jak np. Fenstar) zamawiają w fabryce drzwi dosyć szybko po podpisaniu umowy z klientem a np. większe (np. DDD) łączą (co zajmuje trochę czasu) wszystkie zamówienia ze swoich sklepów w jedno zbiorcze i dopiero wtedy wysyłają je do fabryki? Stąd też mogą wynikać tak duże różnice w czasie oczekiwania. Jeżeli możecie polecić (z własnego lub innych doświadczenia) inną firmę sprzedającą drzwi Pol-skone to też będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam My kupowaliśmy drzwi Pol-skone w DDD na Struga i czekaliśmy ok 7-8 tyg, było to ok lutego-marca , ale wiem że teraz czas się wydłużył do 12 tyg. Myślę, że teoria o łączeniu zamówień jest całkiem prawdopodobna. Dowiadywałam się w innych sklepach i wiem, że rzeczywiście termin oczekiwania jest krótszy (ale niestety nie pamiętam, który był to sklep). Jeżeli chodzi o drzwi Pol- skone to są świete, bardzo ładnie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 06.10.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam Grupę, mam pytanie: do kiedy można kłaść tynki wewnętrzne cementowo-wapienne w domu nieogrzewanym? Teoretycznie termin wypada nam na listopad... podobno ma być już śnieg, to pewnie i mróz . Agregat maszyny do kładzenia tynków chodzi w temperaturach dodatnich (stoi na zewnątrz), ale co ze środkiem? Jeśli uda się położyć wszystko jak będzie jeszcze ciepło, a później będzie minusowa temp., to co się może stać? Pomóżcie, bo nie mogę nic na ten temat znaleźć. Zależy nam na tym, żeby położyć jeszcze w tym roku...ale boję się, że pośpiech nam coś popsuje.... pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 06.10.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dobry wieczór, Podpowiedzcie proszę jak to miało miejsce u Was: czy wygrzewaliście podłogi przed położeniem paneli laminowanych? Jesli tak, to jak długo przed położeniem? Dodam, że mamy ogrzewanie podłogowe.I czy ogólnie wygrzewaliście dom przed montażem np. mebli? Sprawdzaliscie pozom wilgotności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 06.10.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dobry wieczór, Podpowiedzcie proszę jak to miało miejsce u Was: czy wygrzewaliście podłogi przed położeniem paneli laminowanych? Jesli tak, to jak długo przed położeniem? Dodam, że mamy ogrzewanie podłogowe. I czy ogólnie wygrzewaliście dom przed montażem np. mebli? Sprawdzaliscie pozom wilgotności? przyłączam się do pytania A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 06.10.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 przepraszam wszystkich forumowiczów że tak otwartym tekstem a nie na priv ale chyba nie doszło na priv inches kontakt do mnie to 509-902-507 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 06.10.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dobry wieczór, Podpowiedzcie proszę jak to miało miejsce u Was: czy wygrzewaliście podłogi przed położeniem paneli laminowanych? Jesli tak, to jak długo przed położeniem? Dodam, że mamy ogrzewanie podłogowe. I czy ogólnie wygrzewaliście dom przed montażem np. mebli? Sprawdzaliscie pozom wilgotności? przyłączam się do pytania A. Panelom generalnie jest wszystko jedno. Trzeba zastosować odpowiedni podkład i zachować ok 1cm dylatacji dookoła. Koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 06.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam Grupę, mam pytanie: do kiedy można kłaść tynki wewnętrzne cementowo-wapienne w domu nieogrzewanym? ........................................................................ Zależy nam na tym, żeby położyć jeszcze w tym roku...ale boję się, że pośpiech nam coś popsuje.... pozdrawiam A. Kalendarz takich prac nie istnieje. Wszystko zależy od pogody. My kładliśmy tynki w styczniu a posadzki wylewaliśmy w lutym... Czasem paliliśmy w kozie, ale tylko dlatego, żebyśmy nie zamarzli podczas inspekcji... Ale mróz nie jest mile widziany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 06.10.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam Grupę, mam pytanie: do kiedy można kłaść tynki wewnętrzne cementowo-wapienne w domu nieogrzewanym? ........................................................................ Zależy nam na tym, żeby położyć jeszcze w tym roku...ale boję się, że pośpiech nam coś popsuje.... pozdrawiam A. Kalendarz takich prac nie istnieje. Wszystko zależy od pogody. My kładliśmy tynki w styczniu a posadzki wylewaliśmy w lutym... Czasem paliliśmy w kozie, ale tylko dlatego, żebyśmy nie zamarzli podczas inspekcji... Tynki powinny być kładzione przy temp. powyżej 5 stopni. Co do posadzek kto niewiem. Przeszukaj forum napewno znajdziesz poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 06.10.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ma ktoś namiary na kontenery na budowę? Kiedyś czytałem-ktoś wspominał, że gdzieś przy ul.bodajże Zawadzkiego przy garażach(poprawcie jeśli się mylę,) ewentualnie gdzie tanio wynająć?? Gdzieś tam podzwoniłem i wynajem wychodzi dość drogo. Najmniejszy kontener 300netto/miesiąc plus 250 dowóz/rozładunek. I jeszcze zabranie, załadowanie.... Może ktoś zna/ma ciekawsze propozycje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.10.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam, jak sądzicie-czy cena 35 pln za punkt elektryczny to obecnie przyzwoita cena?-dla inwestora oczywiście To cena robocizny, czyli plus materiały. Położenie instalacji w domu ok 160 m2 elektryk wycenił na 6-8 tys. w zależności od użytych materiałów i wymagań. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 07.10.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam, jak sądzicie-czy cena 35 pln za punkt elektryczny to obecnie przyzwoita cena?-dla inwestora oczywiście To cena robocizny, czyli plus materiały. Położenie instalacji w domu ok 160 m2 elektryk wycenił na 6-8 tys. w zależności od użytych materiałów i wymagań. Pozdrawiam Witam Mi instalacja elektryczna wyszla okolo 10 tys na podobny powierzchniowo domek, ale ja mam dosc duzo gniazd. To oczywiscie bez osprzetu ktory teraz montuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 07.10.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam, jak sądzicie-czy cena 35 pln za punkt elektryczny to obecnie przyzwoita cena?-dla inwestora oczywiście To cena robocizny, czyli plus materiały. Położenie instalacji w domu ok 160 m2 elektryk wycenił na 6-8 tys. w zależności od użytych materiałów i wymagań. Pozdrawiam Witam Mi instalacja elektryczna wyszla okolo 10 tys na podobny powierzchniowo domek, ale ja mam dosc duzo gniazd. Ta cena nie zawiera zabezieczen i osprzetu, ktory teraz montuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 07.10.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam, jak sądzicie-czy cena 35 pln za punkt elektryczny to obecnie przyzwoita cena?-dla inwestora oczywiście To cena robocizny, czyli plus materiały. Położenie instalacji w domu ok 160 m2 elektryk wycenił na 6-8 tys. w zależności od użytych materiałów i wymagań. Pozdrawiam Spróbuj się ugadać na całość, nie zależnie od punktów.... Pamiętaj, że w cenę wchodzą też : montaż gniazdek, włączników itd... Rób zdjęcia instalacji i to każdego kabelka, dobrze też, żeby elektryk zrobił rysunek instalacji. Co do ceny, ja rok temu zapłaciłem ok 6000 + materiał drugie tyle... Poszło z dwa kilometry kabli i kilkadziesiąt punktów (ok.60) Kable pod regipsami do halogenów sam rozprowadzałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.10.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam Grupę, mam pytanie: do kiedy można kłaść tynki wewnętrzne cementowo-wapienne w domu nieogrzewanym? Teoretycznie termin wypada nam na listopad... podobno ma być już śnieg, to pewnie i mróz . Agregat maszyny do kładzenia tynków chodzi w temperaturach dodatnich (stoi na zewnątrz), ale co ze środkiem? Jeśli uda się położyć wszystko jak będzie jeszcze ciepło, a później będzie minusowa temp., to co się może stać? Pomóżcie, bo nie mogę nic na ten temat znaleźć. Zależy nam na tym, żeby położyć jeszcze w tym roku...ale boję się, że pośpiech nam coś popsuje.... pozdrawiam A. Witam, rozsialiście swoje wątpliwości po całym forum, gdzie nie wejdę tam pytanie o tynkowanie w zimie-jak w tym kawale o lodówce i znanej osobie... Ja wkrótce zaczynam dach a potem ciągnę dalej-instalacje,tynki,okna, itd. w zgodzie z warunkami atmosferycznymi i zaleceniami super kierownika . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 07.10.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 prośba: szukam namiarów na porządnego kafelkarza lub wogóle kogoś do prac wykończeniowychi pytanie - czy np sufity podwieszane w łazience robi zwykle kafelkarz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.10.2008 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 prośba: szukam namiarów na porządnego kafelkarza lub wogóle kogoś do prac wykończeniowych i pytanie - czy np sufity podwieszane w łazience robi zwykle kafelkarz?? to naprawde zależy na kogo trafisz; są specjaliści od rozcierania kleju do kafli tylko w prawo albo gwiazdorzy - to oni nie robią tego , ale jak dobrze trafisz, to ci jeszcze szafkę w łazience zrobią i dadzą namiar na dobrego krawca podobno rynek pracy zaczyna normalnieć, wracają do Polski.... możesz postawic taki warunek progowy i spróbuj takiego kogos znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 08.10.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam Grupę, mam pytanie: do kiedy można kłaść tynki wewnętrzne cementowo-wapienne w domu nieogrzewanym? Teoretycznie termin wypada nam na listopad... podobno ma być już śnieg, to pewnie i mróz . Agregat maszyny do kładzenia tynków chodzi w temperaturach dodatnich (stoi na zewnątrz), ale co ze środkiem? Jeśli uda się położyć wszystko jak będzie jeszcze ciepło, a później będzie minusowa temp., to co się może stać? Pomóżcie, bo nie mogę nic na ten temat znaleźć. Zależy nam na tym, żeby położyć jeszcze w tym roku...ale boję się, że pośpiech nam coś popsuje.... pozdrawiam A. Witam, rozsialiście swoje wątpliwości po całym forum, gdzie nie wejdę tam pytanie o tynkowanie w zimie-jak w tym kawale o lodówce i znanej osobie... Ja wkrótce zaczynam dach a potem ciągnę dalej-instalacje,tynki,okna, itd. w zgodzie z warunkami atmosferycznymi i zaleceniami super kierownika . Pozdrawiam .....ale ja nie chciałam... A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DWORSKA 08.10.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Dziękuję za listę wykonawców. Witam Grupe! Mam problem. Poszukuje wykonawcy uslug: 1. Ocieplenie poddasza. 2. Instalacja wod-kan. Czy moglby ktokolwiek z Was mi pomoc? Anna. P.S. Wczoraj wyslalam podobny post ale "zaginal"(?). Jestem troche zielona w "tym komputerze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts