M3 27.10.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam Grupę wieczorowa porą, Czy - jesli w ogóle - to jak długo po wykonaniu zaczęła Wam pekać na łączeniach (narożniki) zabudowa regips. Nasz ma jakies 2 m-ce i w niektórych miejscach pojawiły się rysy. W narozniki poszedł akryl.Czy to tak juz uroda zabudowanych płyta poddaszy czy zacząć organizować nagonkę na wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 27.10.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam Grupę wieczorowa porą, Czy - jesli w ogóle - to jak długo po wykonaniu zaczęła Wam pekać na łączeniach (narożniki) zabudowa regips. Nasz ma jakies 2 m-ce i w niektórych miejscach pojawiły się rysy. W narozniki poszedł akryl. Czy to tak juz uroda zabudowanych płyta poddaszy czy zacząć organizować nagonkę na wykonawcę? Ogladalem kilka poddaszy szybko zabudowanych i wszedzie byly wieksze lub mniejsze spekania. U nas tez sie pojawily. Ja poczekam ze 2 lata zeby fundament w maire osiadl, wiezba mniej pracowala. Jezeli tylko niektore narozniki, to wg mnie spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_Dabski 28.10.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witajcie Ja trochę z innej beczki. Znalazłem nie dawno namiary, na bardzo ciekawy temat związany wykończeniem m/in elewacji... Bardzo żałuję,że dla mnie już za późno... Więc może komuś się przyda, kto ma to jeszcze przed sobą. Nie korzystałem z usług tej firmy i nie mam z tego tytułu żadnych korzyści.... http://www.novabrik.pl to jest to! Bardzo mi się podoba, może to będzie alternatywa dla tego co sobie wymyśliliśmy pozdrawiam A. Może i fajne, ale cena za metr ok. 300 Pln, bez styropianu. Trochę dużo. To już dużo taniej i moim zdaniem lepiej (chociaz to rzecz gustu) wychodzi płytka klinkierowa, cięty Handform. Z jednej cegły 2 płytki, a wzorów że aż głowa boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.10.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Mam pytanie, gdzie kupowaliście systemy ociepleń ze styropianu? Co możecie polecić z rozsądnymi cenami i obsługą? Z góry dziekuję. Moge polecic dwie firmy Uni -Bud Szczecin przy glownym cmentarzu (daja dobre rabaty ) albo Agroma Bud na Dabiu Bardzo zadowolona jestem ze slikonowego Caparola (tajszy niz Ceresit a jakosc super) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.10.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Pytanie do tych co maja rekuperator . Na jakie przewody sie zdecydowaliscie miekie czy drozsze twarde i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 28.10.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 A czy ktos "sam" wybudowal kawaleczek wodociagu i byl "zmuszony" przekazac go na mienie gminy??? Pytam bo mam kilka pytan dotyczacych procedury. Czy takie porozumienie z gmina to zalatwia sie " od reki "? I czy nie da sie z tego wywinac ? hi hi. Wiem ,wiem - nie da sie. Chodzi mi glownie o to jak mam sie do tego zabrac bo mam tylko dwa dni w Szczecinie i nie wiem czy sie wyrobie. Pewnie powinnam zaczac dzialac juz teraz - zdalnie - na odleglosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.10.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witam Grupę wieczorowa porą, Czy - jesli w ogóle - to jak długo po wykonaniu zaczęła Wam pekać na łączeniach (narożniki) zabudowa regips. Nasz ma jakies 2 m-ce i w niektórych miejscach pojawiły się rysy. W narozniki poszedł akryl. Czy to tak juz uroda zabudowanych płyta poddaszy czy zacząć organizować nagonkę na wykonawcę? u nas 2 lata i bez żadnego pęknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 29.10.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 A czy ktos "sam" wybudowal kawaleczek wodociagu i byl "zmuszony" przekazac go na mienie gminy??? Pytam bo mam kilka pytan dotyczacych procedury. Czy takie porozumienie z gmina to zalatwia sie " od reki "? I czy nie da sie z tego wywinac ? hi hi. Wiem ,wiem - nie da sie. Chodzi mi glownie o to jak mam sie do tego zabrac bo mam tylko dwa dni w Szczecinie i nie wiem czy sie wyrobie. Pewnie powinnam zaczac dzialac juz teraz - zdalnie - na odleglosc. Witam, nie wiem jak jest obecnie ale dwa lata temu rozpoczęliśmy procedurę w gminie Dobra i zakończyliśmy ją po 1,5 roku. 1.Powołanie komitetu-niepotrzebne jeśli jeśli odcinek budujesz sama. 2.Podpisanie porozumienia z gminą-czyli wyrażenie ich zgody. 3.Projekt-uzgodniony z gminą. 4.Wykonanie odcinka sieci. 5.Odbiór przez gminę. 6.Podpisanie umowy przekazania odcinka sieci. 7.Podpisanie umów z operatorami sieci. Szczegółowych informacji udzielą w Urzędzie Gminy-warto się wypytać. Jeśli myślisz, że mogę w czymś pomóc, daj znać-to wyślę tobie mój numer tel.na prv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 29.10.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Hej!Poszukuję cegły z rozbiórki. Będę wdzięczny za namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 29.10.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 A czy ktos "sam" wybudowal kawaleczek wodociagu i byl "zmuszony" przekazac go na mienie gminy??? Pytam bo mam kilka pytan dotyczacych procedury. Czy takie porozumienie z gmina to zalatwia sie " od reki "? I czy nie da sie z tego wywinac ? hi hi. Wiem ,wiem - nie da sie. Chodzi mi glownie o to jak mam sie do tego zabrac bo mam tylko dwa dni w Szczecinie i nie wiem czy sie wyrobie. Pewnie powinnam zaczac dzialac juz teraz - zdalnie - na odleglosc. Witam, nie wiem jak jest obecnie ale dwa lata temu rozpoczęliśmy procedurę w gminie Dobra i zakończyliśmy ją po 1,5 roku. 1.Powołanie komitetu-niepotrzebne jeśli jeśli odcinek budujesz sama. 2.Podpisanie porozumienia z gminą-czyli wyrażenie ich zgody. 3.Projekt-uzgodniony z gminą. 4.Wykonanie odcinka sieci. 5.Odbiór przez gminę. 6.Podpisanie umowy przekazania odcinka sieci. 7.Podpisanie umów z operatorami sieci. Szczegółowych informacji udzielą w Urzędzie Gminy-warto się wypytać. Jeśli myślisz, że mogę w czymś pomóc, daj znać-to wyślę tobie mój numer tel.na prv. Pozdrawiam Witam My właśnie w Dołujach jesteśmy juz na etapie projektowania sieci wodociągowej "dla gminy" Podpowiem Ci jeszcze: wiadomo musisz podpisać umowę z gminą następnie złożyć w wodociągach podanie o wydanie warunków technicznych, oczywiście płatne. Cena zależy od długości wodociągu. Radzę od razu złożyć w gminie podanie o warunki na cele publiczne potrzebne jest to do projektu sieci. Ja czekałem na te warunki 4 miesiące. Następnie znaleźć projektanta który wykona projekt, my od razu robimy projekt przyłączy (czas 3 miesiące + 65 dni pozwolenie na budowę) koszt 10tys zł (620m sieci + 23 przyłącza) następnie wykonanie sieci + przyłączy i przekazanie sieci dla gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 29.10.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam Grupę wieczorowa porą, Czy - jesli w ogóle - to jak długo po wykonaniu zaczęła Wam pekać na łączeniach (narożniki) zabudowa regips. Nasz ma jakies 2 m-ce i w niektórych miejscach pojawiły się rysy. W narozniki poszedł akryl. Czy to tak juz uroda zabudowanych płyta poddaszy czy zacząć organizować nagonkę na wykonawcę? u nas 2 lata i bez żadnego pęknięcia 2 głosy, 2 opinie> Pytanie co jest norma a co wyjątkiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 29.10.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam Grupę wieczorowa porą, Czy - jesli w ogóle - to jak długo po wykonaniu zaczęła Wam pekać na łączeniach (narożniki) zabudowa regips. Nasz ma jakies 2 m-ce i w niektórych miejscach pojawiły się rysy. W narozniki poszedł akryl. Czy to tak juz uroda zabudowanych płyta poddaszy czy zacząć organizować nagonkę na wykonawcę? u nas 2 lata i bez żadnego pęknięcia 2 głosy, 2 opinie> Pytanie co jest norma a co wyjątkiem ... U nas pęknięcia pojawiły się po ok 2 miesiącach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 29.10.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 właśnie po to jest akryl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 30.10.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Witam, każdy kryzys ma także dobre strony: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5863852,Castingi_dla_ekip_budowlanych.html mam nadzieję, że może chociaż to zrekompensuje wyższe raty... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 30.10.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Witam, każdy kryzys ma także dobre strony: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5863852,Castingi_dla_ekip_budowlanych.html mam nadzieję, że może chociaż to zrekompensuje wyższe raty... Pozdrawiam Niby tak, ale to działa w dwie strony. Półtora roku temu dostałem kredyt w dwa tygodnie. Teraz chcę dobrać 1/3 tej kwoty i przy podwójnych wymaganiach czekam już 6ty tydzień na decyzję.... w złotówkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 30.10.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Witam, każdy kryzys ma także dobre strony: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5863852,Castingi_dla_ekip_budowlanych.html mam nadzieję, że może chociaż to zrekompensuje wyższe raty... Pozdrawiam Niby tak, ale to działa w dwie strony. Półtora roku temu dostałem kredyt w dwa tygodnie. Teraz chcę dobrać 1/3 tej kwoty i przy podwójnych wymaganiach czekam już 6ty tydzień na decyzję.... w złotówkach! Ta sytuacja jest dobra dla tych co maja juz kase, dla tych co musza uzyskac kredyt to sytuacja nie do pozazdroszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 30.10.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 [...] Teraz chcę dobrać 1/3 tej kwoty i przy podwójnych wymaganiach czekam już 6ty tydzień na decyzję.... w złotówkach! Ta sytuacja jest dobra dla tych co maja juz kase, dla tych co musza uzyskac kredyt to sytuacja nie do pozazdroszczenia. ... a przy obecnych skokach kursu walut, firmy importujące materiały z zagranicy muszą się zabezpieczyć i ceny ,tak czy siak, dygną w górę, a co za tym idzie określenie kosztów budowy przed rozpoczęciem działań, jest jeszcze bardziej nie precyzyjne... (delikatnie ujmując ) Więc pewnie znajdzie się jeszcze wielu optymistów, którym się wydaje, że da się zbudować dom za pół bańki... Sumując, fajnie jest jak jest stabilnie, każde wahania są nie korzystne dla ludzi, którzy muszą inwestować, czy budujących np. dom... Może być drogo, ale stabilnie, a takie skoki nie wróżą niczego dobrego. Wchodząc do strefy €uro i tak wszystko pójdzie w górę i nikt mnie nie przekona, że będzie inaczej. Tylko gdzie jest granica? Europa zachodnia już cienko piszczy. O Ameryce nawet nie będę zaczynał mówić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 30.10.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ta sytuacja jest dobra dla tych co maja juz kase, dla tych co musza uzyskac kredyt to sytuacja nie do pozazdroszczenia. Zgadzam się co tego że pojawiły się trudności (oby chwilowe) w uzyskaniu kredytu ale niższymi cenami materiałów i usług są chyba zainteresowane i osoby starające się o kredyt i te które już go zdobyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 30.10.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A czy ktos "sam" wybudowal kawaleczek wodociagu i byl "zmuszony" przekazac go na mienie gminy??? Pytam bo mam kilka pytan dotyczacych procedury. Czy takie porozumienie z gmina to zalatwia sie " od reki "? I czy nie da sie z tego wywinac ? hi hi. Wiem ,wiem - nie da sie. Chodzi mi glownie o to jak mam sie do tego zabrac bo mam tylko dwa dni w Szczecinie i nie wiem czy sie wyrobie. Pewnie powinnam zaczac dzialac juz teraz - zdalnie - na odleglosc. Witam, nie wiem jak jest obecnie ale dwa lata temu rozpoczęliśmy procedurę w gminie Dobra i zakończyliśmy ją po 1,5 roku. 1.Powołanie komitetu-niepotrzebne jeśli jeśli odcinek budujesz sama. 2.Podpisanie porozumienia z gminą-czyli wyrażenie ich zgody. 3.Projekt-uzgodniony z gminą. 4.Wykonanie odcinka sieci. 5.Odbiór przez gminę. 6.Podpisanie umowy przekazania odcinka sieci. 7.Podpisanie umów z operatorami sieci. Szczegółowych informacji udzielą w Urzędzie Gminy-warto się wypytać. Jeśli myślisz, że mogę w czymś pomóc, daj znać-to wyślę tobie mój numer tel.na prv. Pozdrawiam Witam My właśnie w Dołujach jesteśmy juz na etapie projektowania sieci wodociągowej "dla gminy" Podpowiem Ci jeszcze: wiadomo musisz podpisać umowę z gminą następnie złożyć w wodociągach podanie o wydanie warunków technicznych, oczywiście płatne. Cena zależy od długości wodociągu. Radzę od razu złożyć w gminie podanie o warunki na cele publiczne potrzebne jest to do projektu sieci. Ja czekałem na te warunki 4 miesiące. Następnie znaleźć projektanta który wykona projekt, my od razu robimy projekt przyłączy (czas 3 miesiące + 65 dni pozwolenie na budowę) koszt 10tys zł (620m sieci + 23 przyłącza) następnie wykonanie sieci + przyłączy i przekazanie sieci dla gminy Dziekuje bardzo z ate odpowiedzi. Z tym ,ze u mnie wszystko wyglada nieco inaczej. Ja ze tak powiem mam wszystko zrobione od d u p y strony. Kupilam dzialke z: technicznymi warunkami przylacza, gotowym projektem, pozwoleniem na budowe. Warunki ani pozwolenia nie wygasly. Udalam sie wiec do wodociagow z prosba o pozwolenie na wlaczenie do sieci (bo chcialam zaczac budowac jeszcze w tym miesiacu). W odpowiedzi dostalam zgode slowna ale pisamna dopiero jak podpisze porozumienie z gmina. (takie porozumienie nie bylo wymagane gdy byla robiona nasza dokumentacja wiec musimy sie tak jakby cofnac) Mieszkam niestety daleko i w Szczecinie jestem tylko raz w miesiacu na 4-5 dni. Dlatego pytalam czy takie porozumienie uda mi sie zalatwic w te cztery dni bo mialam nadzieje ze za jednym zamachem zdaze je dostarczyc do wodociagow i zaczac wkoncu kopac zanim mrozy przyjda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 30.10.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Zauważyliście, że na naszym forum obowiązuje czas letni? To chyba dobry znak-trzeba ciągnąć budowę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts