piotriwa 26.11.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Kto z was ma na swojej działce prąd budowlany?? Jaki jest koszt miesięczny za tą przyjemność? Generalnie, jest tak, że podczas budowy, do momentu podpisania umowy z energetyką na odbiór użytkowy prądu, korzystasz z prądu "budowlanego". Różnica, to średnio ok 60 zł za dwa miesiące. Całkowity koszt jest uzależniony od ilości zużytego prądu. Niestety, żeby podpisać umowę, musi być potwierdzone przez urząd zakończenie budowy! ............................................................................ Wynika z tego, że każdy z nas musi mieć najpierw prąd budowlany. Do odbioru, potrzebne też są aktualne warunki przyłącza, mapka, odbiór techniczny itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.11.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Kto z was ma na swojej działce prąd budowlany?? Jaki jest koszt miesięczny za tą przyjemność? hmm... prąd budowlany miał każdy, kto się budował... no chyba że jechał na generatorze albo pożyczał od sąsiada... a koszt nie do określenia, zależy od tempa prac, zmechanizowania ekipy etc... może być 100, może być 2500 pln za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 27.11.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Kto z was ma na swojej działce prąd budowlany?? Jaki jest koszt miesięczny za tą przyjemność? hmm... prąd budowlany miał każdy, kto się budował... no chyba że jechał na generatorze albo pożyczał od sąsiada... a koszt nie do określenia, zależy od tempa prac, zmechanizowania ekipy etc... może być 100, może być 2500 pln za miesiąc Pierwszy rachunek 150 zł/2-mce drugi 105 zł. Zużycie małe, reszta haracz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 27.11.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Kto z was ma na swojej działce prąd budowlany?? Jaki jest koszt miesięczny za tą przyjemność? hmm... prąd budowlany miał każdy, kto się budował... no chyba że jechał na generatorze albo pożyczał od sąsiada... a koszt nie do określenia, zależy od tempa prac, zmechanizowania ekipy etc... może być 100, może być 2500 pln za miesiąc Pierwszy rachunek 150 zł/2-mce drugi 105 zł. Zużycie małe, reszta haracz. u nas pierwszy rachunek za okres od czerwca do września 230zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 27.11.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Ewamin Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.11.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam Wracam po przerwie, ale za to działka znaleziona umowa przedwstępna podpisana, teraz tylko czekam na odpowiedz miasta odnosnie prawa pierwokupu i walcze z kredytem. ide nadrabiac zaległości czytelnicze. Teska, pamiętam o róży ale chyba dopiero wiosna Ci ja przywioze, bo w 7 miesiacu ciązy wyjazdy sobie odpuściłam Gosiu no przecież, będę czekała na wiosnę Rosarium bardzo, bardzo mi się podoba wiesz, policzyłam mam ponad 40 krzaków róż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.11.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam Wszystkich . Czy ktos z was robil meble do pokoi u stolarza jak to wychodzi cenowo ... też jestem zainteresowana... no i potrzebny mi będzie taki stolarz jesienią przyszłego roku... może znacie kogoś, kogo możecie polecić? A. zdecydowanie mogę polecic Firma 'Wenge" P.Ruciński tel 664453595 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 27.11.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Kto z was ma na swojej działce prąd budowlany?? Jaki jest koszt miesięczny za tą przyjemność? Opłat dodatkowych jest sporo. Koszt uzależniony jest od rodzaju prac. Na początku będą grosze, ale im dalej, tym więcej. Przesyłowe i takie tam.... zdziercy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 27.11.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witamczy ktoś może ma namiary na jakąś solidną firmę budowlaną(budowa domu pod klucz)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 27.11.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 bryta Ewamin Dzieki Ależ proszę bardzo jak coś znajdziesz ciekawego to daj znać może też skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 27.11.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Dzięki Teska będę dociekała o ofertę jak będzie kredyt na wiosnę pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DO_RA 28.11.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Witamarchitekt wnętrz szczecin - zapraszam do współpracy tel -0 607 17 34 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 28.11.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Mogę polecić pana do wykońcania wnętrz. Wykafelkował mi łazienkę ( b. starannie przycina, równiutko układa) Zrobił sufity podwieszane z oświetleniem, zabudowane szafy , szafki kuchenne z obudowaniem sprzętu agd, malowanie i tynki strukturalne. Właściwie oprócz schodów zrobił całe wykończenie. Nie chcę robic pustej reklamy dlatego namiary podam zainteresowanym. Był mi polecony i z czystym sumieniem mogę polecić dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motyl35 28.11.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Ostrzegam przed firmą ---XXX--- . Wszystko jest fajnie dopóki nie wyjdą jakieś usterki...Awantury, fochy, obrażanie inwestora, odwlekanie w nieskończoność poprawek...a ja tylko chciałem, aby szybko poprawili to, co zostało spartaczone...W końcu zapłaciłem im ogromna kasę za usługi , przecież nie robili tego za darmo do cholery!Poza tym bezczelnie narzucają swoje rozwiązania (tak jak im wygodniej), inne ekipy były wręcz zdegustowane takim podejściem. Ogólnie miałem cały czas wrażenie, że to oni robią mi wielką łaskę ,że budują mi dom...(!)Biorą kilka budów na raz i nie wyrabiają się z terminami. Maja głęboko w d*** inwestora, bo przecież to tylko jeden z wielu frajerów, jakich mają...Najlepiej na początku od razu ich "ustawić", jeśli ktoś by jednak się zdecydował...Tzn. pokazać ,że się znasz i sprawdzasz ich (udawać nawet), pobiegać z metrówką ,sprawdzic choć ze 2 wymiary na fundamentach...od razu inaczej będą traktowac, a nie jak kolejnego frajera do oskubania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motyl35 28.11.2008 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Ceny lecą w dół!! Ceny lecą w dół!!!! Za tynki chcieli nawet 35zł/m2 (cementowo-wapienne) a teraz idzie w dół!! Ciekawam jakie dostaliście oferty? A. 25 zł za m2 z materiałem (gipsowe), zrobione perfekcyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 29.11.2008 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 witamposiadam do sprzedaży gazowy podgrzewacz wodyvaillant-stan idealny,mało używany.jeśli ktoś by reflektował to proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 29.11.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Witam Szanownych Zacząłem budowę w Gryfinie- jak na razie wylane ławy i wymurowane fundamenty które czernieją w disperbicie (tak to sie nazywa?)- jak się naumiem to wrzucę projekt i założę dziennik budowy. Dom 190 m (z garażem 20 m) z silikatów +wełna + gdzieniegdzie klinkier , dach dwuspadowy, jedna lukarna. Ogrzewanie pompa ciepła + rekuperator z GWC + kominek dla ozdoby:). Prośba do forumowiczów na teraz- jeżeli ktokolwiek ze szczecińskiej grupy robił GWC "rurowy" do reku proszę o priv - chciałbym ustalić jak wyjść z "0" ponieważ instalatora znalazłem aż w Wa-wie A i mam do Was pytanie pod jastrychem ile daliście styropianu? Bo mamy zagwozdkę co do grubości i jakim styro dać izolację poziomą pozdrawiamy A&A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.11.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Mogę polecić pana do wykońcania wnętrz. Wykafelkował mi łazienkę ( b. starannie przycina, równiutko układa) Zrobił sufity podwieszane z oświetleniem, zabudowane szafy , szafki kuchenne z obudowaniem sprzętu agd, malowanie i tynki strukturalne. Właściwie oprócz schodów zrobił całe wykończenie. Nie chcę robic pustej reklamy dlatego namiary podam zainteresowanym. Był mi polecony i z czystym sumieniem mogę polecić dalej. podaj namiarek na priv prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.11.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Ostrzegam przed firmą ---XXX--- . Wszystko jest fajnie dopóki nie wyjdą jakieś usterki...Awantury, fochy, obrażanie inwestora, odwlekanie w nieskończoność poprawek...a ja tylko chciałem, aby szybko poprawili to, co zostało spartaczone...W końcu zapłaciłem im ogromna kasę za usługi , przecież nie robili tego za darmo do cholery! Poza tym bezczelnie narzucają swoje rozwiązania (tak jak im wygodniej), inne ekipy były wręcz zdegustowane takim podejściem. Ogólnie miałem cały czas wrażenie, że to oni robią mi wielką łaskę ,że budują mi dom...(!) Biorą kilka budów na raz i nie wyrabiają się z terminami. Maja głęboko w d*** inwestora, bo przecież to tylko jeden z wielu frajerów, jakich mają... Najlepiej na początku od razu ich "ustawić", jeśli ktoś by jednak się zdecydował...Tzn. pokazać ,że się znasz i sprawdzasz ich (udawać nawet), pobiegać z metrówką ,sprawdzic choć ze 2 wymiary na fundamentach...od razu inaczej będą traktowac, a nie jak kolejnego frajera do oskubania... XXX -tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 29.11.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Ostrzegam przed firmą ---XXX--- . Wszystko jest fajnie dopóki nie wyjdą jakieś usterki...Awantury, fochy, obrażanie inwestora, odwlekanie w nieskończoność poprawek...a ja tylko chciałem, aby szybko poprawili to, co zostało spartaczone...W końcu zapłaciłem im ogromna kasę za usługi , przecież nie robili tego za darmo do cholery! Poza tym bezczelnie narzucają swoje rozwiązania (tak jak im wygodniej), inne ekipy były wręcz zdegustowane takim podejściem. Ogólnie miałem cały czas wrażenie, że to oni robią mi wielką łaskę ,że budują mi dom...(!) Biorą kilka budów na raz i nie wyrabiają się z terminami. Maja głęboko w d*** inwestora, bo przecież to tylko jeden z wielu frajerów, jakich mają... Najlepiej na początku od razu ich "ustawić", jeśli ktoś by jednak się zdecydował...Tzn. pokazać ,że się znasz i sprawdzasz ich (udawać nawet), pobiegać z metrówką ,sprawdzic choć ze 2 wymiary na fundamentach...od razu inaczej będą traktowac, a nie jak kolejnego frajera do oskubania... Witam forumowiczów. Motyl35 daj tę opinię do Matama - wrzuci ja na listę wykonawców - na pewno komus to pomoże w wyborze ekipy. A swoją drogą to chyba nawet najlepszego wykonawcę warto sprawdzić dla siebie - w końcu to nasz dom i nasze grube cieżko zarobione pieniądze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts