Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

./\.

_>_<_

Ѽ.\/ Ѽ

;->( ɕѼ Ҩ .

@.♥ '(█) ♥ *$

Ѽ "( ()♥t (Ѽ)o*♥*

(█),-♥.-Ѽ _Q@,0 ɕ(█)

>o*oѼ @.<

o`-.♥.-@""-Q '♥~@'

♥.'`Ѽ ♥ *Ѽ ɕҨ ‘♥ @`-.)

Ѽ o (█). @* '-@Ѽ ’Q.*(█)’Ѽ

Ѽ -♥-'Ѽ ♥._ Ѽ

@.♥ '*Q ♥ *(█), @.♥ '*

.♥' @ _ ɕ♥ _.-'~♥-. @ ´(♥)`-*.o

.(█)* ♥ ..-' (Ѽ) o *.(Ѽ) 0 *(█)`)

(Ѽ ) '-._♥__(Ѽ)@

;--♥' ♥Ҩ 0‘(Ѽ) Q o *♥ * Ѽ ♥

* (Ѽ)._♥__* .Q.~ ♥- ♥Ҩ. 0 () Q ♥*'.

(█)* ♥ *‘ o * ♥ _(█)Q~ ♥Ҩ __Ѽ♥__(█)

▓▓▓▓▓

▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Karpia szalonego

renifera pijanego

Mikołaja bogatego

bałwana śnieżnego

Sylwestra szampańskiego

oraz szczęśliwego wskoku

do NOWEGO 2009 ROKU!

WESOLYCH ŚWIĄT:):):)

Hej,

Malymi krokami przymierzam sie do budowy. Wlasnie koncze etap projektu architektonicznego i podklady niebawem trafia do branzystow. Teraz pytanie o wasze doswiadczenia z zrodlami ciepla. Na poczatku myslalem o uzyciu gruntowej pompy ciepla do grzania i w jak najwiekszej mierze uzycia podlogowek. Natomiast moja Pani Architekt mowi, ze nie ma najlepszych doswiadczen z tymi urzadzeniemami i raczej sugeruje tradycyjne formy (gaz, ekogroszek) a podlogowke tylko na posadzkach kamiennych/ceramicznych. Chcialbym sie spytac czy ktos z was stosuje pompe, i jesli tak to czy sie ona sprawdza :) Oraz czy ktos ma kotly na ekogroszek? Nie bardzo widzi mi sie szuflowanie codzienne i skladowanie opalu.

Pewnie przez Swieta forum bedzie martwe, wiec zycze wam

Wesolych Swiat!!

Szymek

Plonia/Smerdnica

Hej,

Malymi krokami przymierzam sie do budowy. Wlasnie koncze etap projektu architektonicznego i podklady niebawem trafia do branzystow. Teraz pytanie o wasze doswiadczenia z zrodlami ciepla. Na poczatku myslalem o uzyciu gruntowej pompy ciepla do grzania i w jak najwiekszej mierze uzycia podlogowek. Natomiast moja Pani Architekt mowi, ze nie ma najlepszych doswiadczen z tymi urzadzeniemami i raczej sugeruje tradycyjne formy (gaz, ekogroszek) a podlogowke tylko na posadzkach kamiennych/ceramicznych. Chcialbym sie spytac czy ktos z was stosuje pompe, i jesli tak to czy sie ona sprawdza :) Oraz czy ktos ma kotly na ekogroszek? Nie bardzo widzi mi sie szuflowanie codzienne i skladowanie opalu.

Wesolych Swiat!!

Szymek

Plonia/Smerdnica

Witam,

Nie mam pompy ciepła ani kotła na paliwo stałe więc nie powinienem się odzywać ale moja rada jest taka: jak masz możliwość przyłączenia się do sieci gazowej to wchodź w to.

A co do twoich pytań to forum muratora jest pełne rad i opinii ludzi użytkujących pompy, ekogroszka, itp.

Wnikliwa lektura na pewno pozwoli ci wyrobić sobie zdanie na ten temat. :D :D :wink:

Pozdrawiam

Myslalem, ze ktos w najblizszej okolicy z tego korzysta.

Dzieki i pozdrawiam,

Szymek

może ci co korzystają się wstydzą?? jak dla mnie to strata kasy.

przy okazji życzę wszystkim dużo zdrowia i cierpliwości bo to się na pewno przyda, żeby ściany były pionowe, sufity poziome a kąty proste :)

I żeby wprowadzono publiczne biczowanie dla partaczy i oszustów!!!

A tym, dla których to będą pierwsze święta w nowym domku życzę dodatkowo dużo radości w nowym domku .. znaczy się nowym roku .. znaczy się w nowym domku w nowym roku :D

Moim "dobrym i sprawdzonym dostawcą" drewna jest nadleśniczy z Dobrej :D

Wszystkim forumowiczom życzę udanych i szczęśliwych Świąt.

Teska-dzięki za życzenia i z wzajemnością.

Można prosić o jakieś szczegóły na priva?

Równiez przy okazji wszystkim życzymy udanych i szczęśliwych Świąt.

Hej,

Wesolych Swiat!!

Szymek

Plonia/Smerdnica

Witajcie!

Ja akurat przymierzam się do pompy ciepła, zgadzam się ze jest to kosztowna inwestycja ale trzeba myslec przyszlosciowo i przy zalozeniu rosnacych kosztów ogrzewania gazem pompa naprawde moze sie oplacic.

Tu apel do uzytkownikow pc- poszukuje kontaktow, nie ma jak zobaczyc na wlasne oczy czy usluszeć uzytkownika pc, firma to wiadomo ze bedzie zachwalac, narazie mam sasiada z pc pionowym kolektorem gruntowym i jest zachwycony ale jestem ciekaw doswiadczen innych uzytkownikow!!!

pozdrawiam :wink: