natienka 17.02.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 No właśnie z kanalizą jest problem - jest dokładnie tak jak mówisz. Nie wiadomo jak to będzie z podciągnięciem, a do tego teraz nie wydają zgody na biologiczne bo jakiś proces im sąsiad kogoś wytoczył jejku jak to piszę to się coraz bardziej boję a już widziałam w wyobraźni widok z okna mojego domu na tej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.02.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dziękuję za komentarz. Działka super tania nie jest ale jeszcze w miarę korzystnie w Dołujach gdzie ceny ponad 200zl teraz... jest "kryzys", może sztucznie wywołany ale większość w niego wierzy. to oznacza, że trzeba się targować. u nas w dobrej podobno działki są znowu po 100/m2 i to uzbrojone. warto poświęcić jeszcze trochę czasu na poszukiwania... i targować się do upadłego z hasłem "KRYZYS" na ustach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.02.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dziękuję za komentarz. Działka super tania nie jest ale jeszcze w miarę korzystnie w Dołujach gdzie ceny ponad 200zl teraz... jest "kryzys", może sztucznie wywołany ale większość w niego wierzy. to oznacza, że trzeba się targować. u nas w dobrej podobno działki są znowu po 100/m2 i to uzbrojone. warto poświęcić jeszcze trochę czasu na poszukiwania... i targować się do upadłego z hasłem "KRYZYS" na ustach Hmm no to kryzys w pelni, byly po 180-210 a teraz polowe tego - niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 17.02.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 No wlasnie znalazlam dzis dwie dzialki w Dobrej po troche wiecej niz 100zl ale nieuzbrojone. Musze przyznac ze zalezalo mi na Dolujach z powodu rodzicow no i blizej do miasta ale chyba czas rozejrzec sie dalej... pani wlascicielka tej akurat dzialki z ceny nie zejdzie wiec teraz internet -> google -> dzialki -> okolice i szukamy ps. Bylabym wdzieczna za wiecej komentarzy od Doluj..czykow? - czy mieliscie problemy (zwlaszcza w tym ostatnim czasie) z warunkami itd. aLien01 - ale jak to nie wydali dwa razy warunkow? Toz to ich administracyjny obowiazek nawet jakby mialy te warunki wyjsc beznadziejne. Ze nie chca dac warunkow zabudowy bez warunkow przylaczy (choc i tak powinni) to jeszcze zrozumiem, ale ze z warunki przylaczy a i tak nie chca wydac?? trzeba cos sprawe ruszyc bo przeciez Doluje to teraz jeden wielki plac budowy i watpie zeby tak dlugo nie mogli dawac bo sie jakies protesty zaczna... A juz na pewno nie wierze ze przez 5 lat nie beda dawac zanim ta rozbudowa nie nastapi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.02.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 No wlasnie znalazlam dzis dwie dzialki w Dobrej po troche wiecej niz 100zl ale nieuzbrojone. Musze przyznac ze zalezalo mi na Dolujach z powodu rodzicow no i blizej do miasta ale chyba czas rozejrzec sie dalej... pani wlascicielka tej akurat dzialki z ceny nie zejdzie wiec teraz internet -> google -> dzialki -> okolice i szukamy ps. Bylabym wdzieczna za wiecej komentarzy od Doluj..czykow? - czy mieliscie problemy (zwlaszcza w tym ostatnim czasie) z warunkami itd. aLien01 - ale jak to nie wydali dwa razy warunkow? Toz to ich administracyjny obowiazek nawet jakby mialy te warunki wyjsc beznadziejne. Ze nie chca dac warunkow zabudowy bez warunkow przylaczy (choc i tak powinni) to jeszcze zrozumiem, ale ze z warunki przylaczy a i tak nie chca wydac?? trzeba cos sprawe ruszyc bo przeciez Doluje to teraz jeden wielki plac budowy i watpie zeby tak dlugo nie mogli dawac bo sie jakies protesty zaczna... A juz na pewno nie wierze ze przez 5 lat nie beda dawac zanim ta rozbudowa nie nastapi problem w tym, że nie mogą wydać warunków, dopóki nie wiedzą jaką infrastrukturą będą dysponować - bo a nuż okaże się, że warunki zabudowy nie są dostosowane np. do sieci energetycznej albo wodociągowej... bo dróg to nie ma co brać pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 17.02.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dziękuję za komentarz. Działka super tania nie jest ale jeszcze w miarę korzystnie w Dołujach gdzie ceny ponad 200zl teraz... jest "kryzys", może sztucznie wywołany ale większość w niego wierzy. to oznacza, że trzeba się targować. u nas w dobrej podobno działki są znowu po 100/m2 i to uzbrojone. warto poświęcić jeszcze trochę czasu na poszukiwania... i targować się do upadłego z hasłem "KRYZYS" na ustach Hmm no to kryzys w pelni, byly po 180-210 a teraz polowe tego - niezle. coś zmyślacie Chłopaki! Nie chce mi się wierzyć, że po stówce uzbrojone działki sprzedają.... Może jeden zadłużony desperat się komuś szczęśliwie trafił... Niech się wypowiedzą najnowsi na forum najlepiej A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 17.02.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 No wlasnie znalazlam dzis dwie dzialki w Dobrej po troche wiecej niz 100zl ale nieuzbrojone. Musze przyznac ze zalezalo mi na Dolujach z powodu rodzicow no i blizej do miasta ale chyba czas rozejrzec sie dalej... pani wlascicielka tej akurat dzialki z ceny nie zejdzie wiec teraz internet -> google -> dzialki -> okolice i szukamy ps. Bylabym wdzieczna za wiecej komentarzy od Doluj..czykow? - czy mieliscie problemy (zwlaszcza w tym ostatnim czasie) z warunkami itd. aLien01 - ale jak to nie wydali dwa razy warunkow? Toz to ich administracyjny obowiazek nawet jakby mialy te warunki wyjsc beznadziejne. Ze nie chca dac warunkow zabudowy bez warunkow przylaczy (choc i tak powinni) to jeszcze zrozumiem, ale ze z warunki przylaczy a i tak nie chca wydac?? trzeba cos sprawe ruszyc bo przeciez Doluje to teraz jeden wielki plac budowy i watpie zeby tak dlugo nie mogli dawac bo sie jakies protesty zaczna... A juz na pewno nie wierze ze przez 5 lat nie beda dawac zanim ta rozbudowa nie nastapi problem w tym, że nie mogą wydać warunków, dopóki nie wiedzą jaką infrastrukturą będą dysponować - bo a nuż okaże się, że warunki zabudowy nie są dostosowane np. do sieci energetycznej albo wodociągowej... bo dróg to nie ma co brać pod uwagę No ale wlasnie ja powoluje sie na cytowana przez aLien01 sytuacje w ktorej byly juz warunki przylaczy energetycznych i wodociagowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarianN 17.02.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 witam, założyłem nowy temat dotyczący aktualnych cen wykończeniówki (chciałbym aby nie była to wykańczaniówka ), ale proszę o wypowiedzi przede wszystkim Grupę Szczecińską: jestem w fazie stan surowy zamknięty i trochę w środku (instalacja elektryczna). Pozostałe instalacje mam uzgodnione (CO, wod-kan, alarm itp). Mam pytanie: jak kształtują się aktualnie ceny posadzek, tynków, elewacji, położenia glazury itp. Taniej czy drożej niż w ubiegłym roku? Bo mój wykonawca, z którym, lepiej lub gorzej "jedziemy" od początku budowy, złożył mi propozycję na dokończenie, która mnie powaliła (swoją astronomiczną wysokością). Dlatego robię casting wśród innych wykonawców, a pytanie do forumowiczów j.w.: jest drożej, czy może (mam nadzieję ) taniej?? pozdrawiam, Marian (Dołuje - Kościno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 17.02.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 witam, założyłem nowy temat dotyczący aktualnych cen wykończeniówki (chciałbym aby nie była to wykańczaniówka ), ale proszę o wypowiedzi przede wszystkim Grupę Szczecińską: jestem w fazie stan surowy zamknięty i trochę w środku (instalacja elektryczna). Pozostałe instalacje mam uzgodnione (CO, wod-kan, alarm itp). Mam pytanie: jak kształtują się aktualnie ceny posadzek, tynków, elewacji, położenia glazury itp. Taniej czy drożej niż w ubiegłym roku? Bo mój wykonawca, z którym, lepiej lub gorzej "jedziemy" od początku budowy, złożył mi propozycję na dokończenie, która mnie powaliła (swoją astronomiczną wysokością). Dlatego robię casting wśród innych wykonawców, a pytanie do forumowiczów j.w.: jest drożej, czy może (mam nadzieję ) taniej?? pozdrawiam, Marian (Dołuje - Kościno) podobno jest taniej: nasze ceny: tynki 27zł/m2 (cementowo-wapienne z obróbką ościerzy okien-glify) posadzki mają być po 26zł/m2 (z ułożeniem styropianu) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dziękuję za komentarz. Działka super tania nie jest ale jeszcze w miarę korzystnie w Dołujach gdzie ceny ponad 200zl teraz... jest "kryzys", może sztucznie wywołany ale większość w niego wierzy. to oznacza, że trzeba się targować. u nas w dobrej podobno działki są znowu po 100/m2 i to uzbrojone. warto poświęcić jeszcze trochę czasu na poszukiwania... i targować się do upadłego z hasłem "KRYZYS" na ustach Hmm no to kryzys w pelni, byly po 180-210 a teraz polowe tego - niezle. coś zmyślacie Chłopaki! Nie chce mi się wierzyć, że po stówce uzbrojone działki sprzedają.... Może jeden zadłużony desperat się komuś szczęśliwie trafił... Niech się wypowiedzą najnowsi na forum najlepiej A. możliwe, ale warto poszukać takich desperatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarianN 17.02.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 gorące dzięki za expresową odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 17.02.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Jestem na etapie wyboru ogrzewania - część podłogówki reszta tradycyjne grzejniki. Czy ktoś korzystał z usług firmy "AQUA TEAM"?? Proszę o polecenie mi firm, sprawdzonych i z dobrymi cenami. Dzieki i pozdrawiam Jako wykonawca instalator kożystam z aqua timu dosyć często ale nie jest to jedyna hurtownia na rynku Szczecińskim sprubuj np w martonie też oferują materiały markowych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 17.02.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 witam, założyłem nowy temat dotyczący aktualnych cen wykończeniówki (chciałbym aby nie była to wykańczaniówka ), ale proszę o wypowiedzi przede wszystkim Grupę Szczecińską: jestem w fazie stan surowy zamknięty i trochę w środku (instalacja elektryczna). Pozostałe instalacje mam uzgodnione (CO, wod-kan, alarm itp). Mam pytanie: jak kształtują się aktualnie ceny posadzek, tynków, elewacji, położenia glazury itp. Taniej czy drożej niż w ubiegłym roku? Bo mój wykonawca, z którym, lepiej lub gorzej "jedziemy" od początku budowy, złożył mi propozycję na dokończenie, która mnie powaliła (swoją astronomiczną wysokością). Dlatego robię casting wśród innych wykonawców, a pytanie do forumowiczów j.w.: jest drożej, czy może (mam nadzieję ) taniej?? pozdrawiam, Marian (Dołuje - Kościno) podobno jest taniej: nasze ceny: tynki 27zł/m2 (cementowo-wapienne z obróbką ościerzy okien-glify) posadzki mają być po 26zł/m2 (z ułożeniem styropianu) A. My mamy oferty na tynki cem-wap. maszynowo po 24zł/m2 - cena ofkoz z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 18.02.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 no mówię przecież, że jest coraz taniej , nasze tynki już wyschły-robione w grudniu. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 18.02.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 no mówię przecież, że jest coraz taniej , nasze tynki już wyschły-robione w grudniu. A. Długo Wam schły przy takiej pogodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 18.02.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 no mówię przecież, że jest coraz taniej , nasze tynki już wyschły-robione w grudniu. A. Długo Wam schły przy takiej pogodzie? jakieś 3-4 tygodnie. "Dopalaliśmy" kozą i leciutko dogrzewaliśmy nadmuchem (naprawdę, po kilkanaście minut dziennie). Temperatura na zewnątrz tylko raz czy dwa była ok -7 stopnia w nocy. W środku nie spadała poniżej "0". Czyli było ok (nie mogło być poniżej -5 stopni). A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka.20 18.02.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Czy ktos z was korzystał z usług pana Bogdana Stańczyka - tynki maszynowe gipsowe i pana Bejnerowicza - posadzki ?? Potrzebuje sprawdzony namiar na kogos kto wykona docieplenie poddasza takze bede wdzięczna za jakis kontakt. To samo tyczy sie wykonania tarasu. Dzięki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 18.02.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam, ma ktoś namiary na kogoś do ułożenia kostki (Polbruku), wiosną muszę zrobić podjazd bo utonę w błocie. Wiem, że już było, ale nie mogę znaleźć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telkom2 18.02.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Jestem na etapie wyboru ogrzewania - część podłogówki reszta tradycyjne grzejniki. Czy ktoś korzystał z usług firmy "AQUA TEAM"?? Proszę o polecenie mi firm, sprawdzonych i z dobrymi cenami. Dzieki i pozdrawiam Jako wykonawca instalator kożystam z aqua timu dosyć często ale nie jest to jedyna hurtownia na rynku Szczecińskim sprubuj np w martonie też oferują materiały markowych producentów OK DZIEKI POPYTAM iCZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.02.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Zblizam sie wielkimi krokami do uzyskania pozwolenia na budowe. I coraz bardziej zastanawiam sie z czego postawic sciany. W projekcie beda tzw. Ytongi..., ale zaczynam sie zastanawiac nad zupelnie inna opcja.... nad domem prefabrykowanym Ma ktos z was znajomych co grzebali w temacie? Mysle o scianach z keramzybetonu. Drozej, wychodzi, czy taniej? Szymek w koscinie na łabędziej( od drogi z prawej pierwszy- taki różowy) stoi dom wybudowany dokładnie z tego materiału. nic wiecej nie wiem, mozesz podjechać i popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts