Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam! Wróciłam, cała i zdrowa :D

Nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkich postów. Zacznę może od końca... i odpowiem Lalce

Tylko z kotem sie słabo dogadują...Moze ktos ma doswiadczenia na tym polu..kot ma 3 lata ,pies 3 miesiace..

Generalnie kot syczy i prycha na psa..a pies szczeka i gania kota..A przy całej akcji zrzucają wszystko co na ich drodze(doniczki,wazony,lampki etc.) HELP!!!!!

Mam takowe doświadczenie. My tak samo wzięliśmy szczeniaka mającego ok 2 miesięcy do domu, w którym rządziła dwuletnia kotka :wink:

Szczeniak oczywiście musi wybadać kota, na ile moze sobie pozwolić itd., ...dlatego Twój dom wygląda jak opisujesz.

Niestety doswiadczenie mówi, że to, czy zapanuje w końcu zgoda, to zależy całkowicie od kota... Moja kotka zaakceptowała psa, bo jest z natury bardzo łagodna i ugodowa. Pies natomiast lubi dostawać od niej po "mordce" i jest bardzo z tego zadowolony. Obecnie za nią chodzi i jej pilnuje, delikatnie liże i szturcha. Pełna harmonia. Takie "badanie" na ile sobie każde może pozwolić, nie trwało długo. Może i u Ciebie uda się zwierzakom szybko dojść do porozumienia i ustalić hierarchię? O tyle jest łatwiej, że pies jest młody i traktuje to wszystko jako dobrą zabawę. Jeśli i kot w końcu to zrozumie, to nic, tylko uwieczniać na zdjęciach te sialankowe obrazki. Pozdrawiam

Lalka

...próbuj też głaskać jednocześnie i kotkę i pieska hihi... ja tak robiłam, może to pomogło? Zwracałam też uwagę szczeniakowi, jak się zapędził w swoich wybrykach :D, groziłam mu palcem i głaskałam wtedy kota. Trochę czasu musisz im poświęcić, żeby zwierzaki nie czuły, że coś się zmieniło jeśli chodzi o Twoje uczucia :wink:

Ooooo! Z energetyką to nie takie proste.

Okazuje się, że muszę uaktualnić warunki przyłącza!

Tak Didi, masz rację. Ja zmieniłam już umowę z Eneą ale doczekać się nie mogę ani kopii umowy, ani wizyty pracowników, bo coś mają przestawić w tej skrzynce :wink:

Muszę jutro jechać i opiórkować kogo trzeba. Mam takiego jednego na oku, już poprzednio zalazł mi za skórę. Pozdrowienia!

Linka Dzieki za rady..Będę cierpliwie probowac...

Mar35 o bruku nic nie wiem..o roslinkach,tylko tyle,ze sa hurtownie jak sie jedzie na przecław po lewej stronie..Kupuje tam doniczkowe..Ale hurtownia z roslinkami do ogrodu tez tam jest..Ale czy róże sa..nie mam pojecia..Ja jeszcze nie na tym etapie...Ale jak juz balkonik bedzie to go całego krzaczorami obsadzę :D

Pozdrawiam..