krzyspx 09.03.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 A i może ktoś spotkał się z dobrym no i oczywiście niedrogim szklarzem zaopatrzonym w szeroki wybór opraw do luster i jakimś fajnym sklepem z oświetleniem. Witam, "Podwieszam się" pod pytanie ewamin, porządny i niedrogi szklarz jest na Chopina, w podwórku obok Intermarche i Teleportu. Lampy - TopShopping (są chyba 3 salony), 2 hurtownie na Powstańców Wielkopolskich na Pomorzanach: Baltlamp i Lumen orazi sklep w Policach - ale to chyba daleko z Podjuch Stolarz - niezmiennie polecam p. Rucińskiego z listy rankingowej Pozdrawiam uwaga dla miłośników kuchni włoskich /angielskich i talentów p. Przemka Rucińskiego. Namówilem go na zrobienie dla mojej żony frontów jasnych /ICA/ - ściągnął surowy front z fabryki i dał do pomalowania - efekt rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 09.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 znajoma robi świadectwa energetyczne i kosztuje to około 600-700 zł w zależności od wielkości domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 09.03.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Czy zmienialiście wysokość posadowienia budynku? - zero budynku a dokładniej czy wymagało to aneksu do pozwolenia czy kier. budowy wpisywał tylko do dziennika uwagę i na tym koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 09.03.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Czy moge prosić o namiary na Panią z Wołczkowa, która sprząta (jeśli to aktualne)?Ktoś informował, że szuka zajęcia. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 09.03.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 znajoma robi świadectwa energetyczne i kosztuje to około 600-700 zł w zależności od wielkości domku Chciałbym sprecyzować temat. Czy my, indywidualni inwestorzy, jeśli budujemy dla siebie. Nie kupujemy, nie sprzedajemy, czy my musimy mieć to świadectwo do odbioru ostatecznego budynku? Słyszałem, że nie... Cały czas są sprzeczne informacje na ten temat. Wiadomo. Budowa deweloperska, czy przy kupnie itd... Ale my, jeśli budujemy dla siebie, to po kiego grzyba nam ten świstek? Przecież te informacje są w projekcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 09.03.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 kolega kończy budynek i dowiadywał się że do zakończeni budowy świadectwo jest potrzebne.dla mnie też jest to sposób określonej grupy osób do nabijania portfela! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 09.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 kolega kończy budynek i dowiadywał się że do zakończeni budowy świadectwo jest potrzebne. dla mnie też jest to sposób określonej grupy osób do nabijania portfela! ... wiele osob na tym nie zarobi... za to niepotrzebna urzednicza robota dochodzi... pytanie do was... ktos ma doswiadczenie z firma Ber-Bud? beda robic mi wycene stanu surowego i zbieram opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 09.03.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Huuuurrrra!!!Dzisiaj dostałem decyzję o Pozwoleniu na Budowę!!!Jeszcze 14 dni na uprawomocnienie, rejestracja dziennika i kolejne 7 dni czekania i możemy budować nasz wymarzony domek.Blisko rok czasu zabrało nam od zobaczenia naszej działki do PnB. Masakra z tą biurokracją. Mimo to fajnie bo już jest ależ to jest radocha.Pozdrawiam wszystkich a szczególnie tych, którzy zaczynają dopiero przygodę z naszymi urzędami. Hi. Hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 09.03.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Huuuurrrra!!! Dzisiaj dostałem decyzję o Pozwoleniu na Budowę!!! Jeszcze 14 dni na uprawomocnienie, rejestracja dziennika i kolejne 7 dni czekania i możemy budować nasz wymarzony domek. Blisko rok czasu zabrało nam od zobaczenia naszej działki do PnB. Masakra z tą biurokracją. Mimo to fajnie bo już jest ależ to jest radocha. Pozdrawiam wszystkich a szczególnie tych, którzy zaczynają dopiero przygodę z naszymi urzędami. Hi. Hi. Gratuluje optymizmu i oczywiście pozwolenia i aby tak do konca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 09.03.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 jarook gratuluję !!! Ale super kolejny domek będzie w naszej okolicy Kiedy zaczynacie ?? Macie już ekipę ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 09.03.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 jarook gratuluję !!! Ale super kolejny domek będzie w naszej okolicy Kiedy zaczynacie ?? Macie już ekipę ?? Pozdrawiam Cześć Małgolinka! Dawno Cię na forum nie było. Co nowego, jak Wam idzie budowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 09.03.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 A czy wogle ktoś może spać zaczynając budowę ? Wyśpij się teraz, bo przy wykończeniówce to dopiero nie pośpisz Ja spałem świetnie. Rosła sobie trawka. Zrobiłem zdjęcie, zapakowałem familię w samolot i polecieliśmy do Hiszpanii. Jak wróciliśmy, zaczynali dach ... Tak, ja spałem spokojnie. Ha, budowa z "hiszpańskiej" perspektywy na pewno wygląda bardziej przyjaźnie - co za opanowanie . Może przy kolejnym domu też o tym pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 09.03.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Cześć Małgolinka! Dawno Cię na forum nie było. Co nowego, jak Wam idzie budowanie? Witaj M3 Jestem, jestem ale tylko podczytuję - na razie zimujemy Domek stoi w stanie surowym i czeka sobie aż się w końcu ruszymy żeby działać dalej Pozdrawiam wszystkich "starych" i "nowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 10.03.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 pytanie do was... ktos ma doswiadczenie z firma Ber-Bud? beda robic mi wycene stanu surowego i zbieram opinie Też bym chętnie wysłuchał opinii na ich temat. Ja już mam od nich wycenę na stan surowy. Mi podali wycenę razem z materiałami i raczej niechętnie chcieli podać ile w tym to robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 10.03.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 jarook gratuluję !!! Ale super kolejny domek będzie w naszej okolicy Kiedy zaczynacie ?? Macie już ekipę ?? Pozdrawiam Cześć Małgolinka!!! Już myślałem, że zaginełaś. Mam zamiar (to tylko zamiar) zacząć budowę zaraz jak tylko papiery będą już prawomocne. Zaczynam bez ekipy (pewnie porywam się z motyką na słońce ale jakieś tam doświadczenie mam). Dzisiaj pogadanka ze znajomym kierbudem czy wchodzi na moją budowę i... jazda. Jeszcze przygotowania placu budowy i zaczynam materiały zamawiać, geodeta, kan-wod i zacznie się zbawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 10.03.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czy moge prosić o namiary na Panią z Wołczkowa, która sprząta (jeśli to aktualne)? Ktoś informował, że szuka zajęcia. A. Ja pierdziu nie mogę znaleźć, a ta poczta forumowa nie zapisuje wysłanych wiadomości... Mam prośbę do osób którym wysłałem namiar na tą panią bryta? o odesłanie tego numeru do Aniuta i Roofi i jeśli można to do mnie też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 10.03.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 pytanie do was... ktos ma doswiadczenie z firma Ber-Bud? beda robic mi wycene stanu surowego i zbieram opinie Też bym chętnie wysłuchał opinii na ich temat. Ja już mam od nich wycenę na stan surowy. Mi podali wycenę razem z materiałami i raczej niechętnie chcieli podać ile w tym to robocizna. aLien01napisał Witam Czy ktoś budował może z firmą: Przedsiębiorstwo Remontowo-Budowlane "BERBUD"S.C. Al. Boh. Warszawy Szczecin Jeśli tak to poproszę o opinie? Może tu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 10.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Huuuurrrra!!! Dzisiaj dostałem decyzję o Pozwoleniu na Budowę!!! Jeszcze 14 dni na uprawomocnienie, rejestracja dziennika i kolejne 7 dni czekania i możemy budować nasz wymarzony domek. Blisko rok czasu zabrało nam od zobaczenia naszej działki do PnB. Masakra z tą biurokracją. Mimo to fajnie bo już jest ależ to jest radocha. Pozdrawiam wszystkich a szczególnie tych, którzy zaczynają dopiero przygodę z naszymi urzędami. Hi. Hi. Gratuluje optymizmu i oczywiście pozwolenia i aby tak do konca. Przyłączam się do gratulacji! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 10.03.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czy moge prosić o namiary na Panią z Wołczkowa, która sprząta (jeśli to aktualne)? Ktoś informował, że szuka zajęcia. A. Ja pierdziu nie mogę znaleźć, a ta poczta forumowa nie zapisuje wysłanych wiadomości... ... Zapisuje! Tylko nie tam gdzie powinna! Właśnie, może ktoś by to naprawił...? Jest w poczcie: DO WYSŁANIA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 10.03.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ....... Zapisuje! Tylko nie tam gdzie powinna! Właśnie, może ktoś by to naprawił... Jest w poczcie: DO WYSŁANIA... piotriwa Dzięki! Aniutka i Roofi Wysłałem na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts