Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Roman Dzięku za te nazwy , tylko jak to wygląda ?\

Z nazwy to mi się podoba Karanga... i Glediczja... Wpadaja w ucho :)

Teska Dzieki za info o szkólce , to znaczy za ostrzeżenie.

Stasiek A co Ci się kurna nie podoba w emblemaciku? masz rację tylko okularów brak :lol: Dzięki za ten "fantastyczny" adres szkólki :wink:

A co do kota to Roman zgadzam się. Upsss chyba podpadłem żonie

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie.

Odpowiem zbiorczo - co wiem.

GE Capital - przez nich o mało co domu by nie było! Banda oszustów i łapówkarzy! Kolega miał podobne doświadczenia jak my (na początku cacy cacy a potem - marudzenie , że za małe dochody, że był samochód na raty...aż ostatecznie że możemy wziąć kredyt ale tylko na 1/3 kwoty, którą pierwotnie proponowali). Dalej o koledze: - uprzejmie doniósł do Warszawy, wskutek czego zajął się nim inny handlowiec i dostał kredyt taki jaki chciał. My wybraliśmy PKO BP - i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Mar35 - Bruk drewniany - piękna sprawa - pod warunkiem, że jest sucho. Na wilgotnym można nieźle fiknąć. Mam doświadczenie - przy ogrodzie dendrologicznym w Starym Czarnowie jest ściezka turystyczna - i taki bruk - buczynowy. Dzika róza - jak zobaczę w szkółce w Tanowie -to powiem.

Pies i kot Lalki - przetrzeć kota wilgotnym ręcznikiem i wytrzeć nim psa. Potem zmiana - przyzwyczają się do swojego zapachu i zaczną się traktować jak meble. U nas wpierw był tylko jeden kot - wieloletni domownik, później przyszedł pies i potraktował kota z wielką atencją, a następnie mały kociorek. Wszystkie trzy lubią się do tego stopnia, że gdy na dworze był 20 stopniowy mróz, a zwierzaki wywalone na dwór - to spały razem w trójkę w budzie.

Teska - żyjemy - ale cienko. Wszystko boli. W rękach ciagle widły, łopaty i taczki. Na działce ziemia, piasek, czarnoziem. Śni mi się piękny trawnik i drzewa. Przez sen sieję rzodkiewkę i inne takie...

Tak to Rajski Ogród!

Mieszanki traw polnych to najlepiej w centrali nasiennej-najtaniej i sparwadzone, wiem, że centrala jest w Nowogardzie a gdzie jeszcze to nie wiem.

Caragana Arborescens zwana żółtą akacją to krzew kłujący ale za to pięknie mozna go formować

Glediczja? przcież to drzewo! do tego długie ciernie (do 10cm) a poza tym bardzo kruche gałążki!

Ja żywopłot zrobię z żywotników! Parę złotych więcej na poczatek, ale za to jaki efekt!!

Joasia Dziei za info, tak tez słyszałem, ale jest taki urokliwy, no i tani. Dęba można kupic w lesie i pociać samemu , nawet pila spalinową.

Czekam na dane z Tanowa i jeszcze raz dzięki.

A teraz wszystkich Was pomęczę jeszcze pytaniami:

1. Czy ktoś widział albo ma plany na zrobienie wędzarni swojej?

2. No i ponawiam z tym szkłem w piecu chlebowym

hej,

Mar 35 dzisiaj będę u znajomego który ma swoją wędzarnię. Jest myśliwym i robi bardzo smaczne wędlinki i kiełbaski. Zobaczymy czy zechce zdradzić konkrety. Pieca chlebowego niestety nikt ze znajmowych nie ma (te w piekarniach sa elektryczne:-()

Co do roslinek ze Zdrojów. Ja tam zawsze kupuję tyle, że w doniczkach. Nigdy nic mi sie nie działo, Rodzicom kupiłam i tez nic. Ale to były takie niewielkie 25-30 krzaczorki zielono- żółciutkie zimozielone. A może ma znaczenie kiedy sie kupuje?? my to robilismy jesienią. :D

Witajcie :)

Dzieki za wszystkie rady ... Joasia dzis sprobuje z tym recznikiem:)

Romanie W jak bedziesz sie tak wypowiadał na temat kotów,to one sie zemszcza :wink: ..mojemu znajomemu namietnie sikaja na parapet w biurze..Skutek jest taki,ze okna nie mozna otworzyc taki jest smrod... :lol:

Z GE to zobaczymy... Okaże sie w przyszlym tygodniu..U nas nieunormowana sytuacja prawna,dom na rodziców,a przepisywanie kosztowne i długotrwałe..Zajmiemy sie tym pózniej...

Serdecznie witam wiosenke..oby nam taka słiczna towarzyszyła do czerwca..:)

Pozdrawiam :D

Romanie W jak bedziesz sie tak wypowiadał na temat kotów,to one sie zemszcza :wink: ..mojemu znajomemu namietnie sikaja na parapet w biurze..Skutek jest taki,ze okna nie mozna otworzyc taki jest smrod... :lol:

taaaak, koty to pamiętliwe bestie... ale podejrzewam, że RomanW tego nie sprawdzi... bo po prostu nigdy nie bedzie miał kota...

Joasia, ja się nie śmieję, tylko wyobraziłam sobie tą akcję z ręcznikami, pies to jeszcze zniesie ale kota tak potraktować :wink: ?

Witam Brać Budującą!

Wiosna - Panie sierżancie! :D

Teska - obecnie to latamy za ociepleniowcem i tynkarzami. Urwanie głowy!!! A co u Ciebie?

Joasia - pozdrówka! :D

Lalka - :D

S.P. - tak trzymać! :D

Miłego dnia wszystkim!