irekmuz 02.07.2009 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dzięki za odpowiedź chase, a mogłabym prosić o jakieś namiary na firmę z toitoiami na priv? Sprawdz jeszcze ofertę WC serwis - mam wrażenie że są tansi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekmuz 02.07.2009 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Gdzie w Szczecinie najlepiej udać się po parapety wewnętrzne? interesuje mnie kamień lub konglomerat Witam, w zeszlym roku brałem kamień w firmie GIM z Mierzyna, polecam, ładnie zrobili. pozdrawiam Ulica Gryfińska vis a vis Top Shopping`u, spore możliwości, dobre ceny. Ulica Dąbska, od strony Bukowego, obok wypożyczalni sprzętu budowlanego. Komputerowe cięcie kamienia, kominki, blaty itd... Polecam firmę Tomark - 607650873 - pan Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.07.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam Czy możecie podać namiary na koparkę która zdejmie mi humus w Dołujach (Dobra). Zaczynam budowę 14 lipca i na ten dzień potrzebuje zdjąć humus. Na jaki koszt muszę się przygotować i ile średnio czasu to zajmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reachel 02.07.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 sonia 2003: dzięki za gratulacje w sumie dopiero teraz do mnie dochodzi na co się decydujemy, kiedy budowa staje się coraz bardziej realna, i jak bardzo dużo spraw do załatwienia i decyzji przed nami, ale jakoś musimy dać radę! chase: dzięki za podanie firmy na pewno ją sprawdzę Dodatkowo nie wiem jeszcze gdzie najlepiej kupić stal na zbrojenie ław fundamentowych i jakie mogą być ceny, będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 02.07.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam Czy możecie podać namiary na koparkę która zdejmie mi humus w Dołujach (Dobra). Zaczynam budowę 14 lipca i na ten dzień potrzebuje zdjąć humus. Na jaki koszt muszę się przygotować i ile średnio czasu to zajmuje? Na liście jest Gienek - koparkowy, prawdziwy wirtuoz Pośpiesz się, bo może być kiepsko z terminami. Cenowo nie wiem, gdyż mój wykonawca się z nim rozliczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papipl 02.07.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Lisekwaldek....widzę że Niemcy to coraz bardziej interesujący kierunek Ja przy dachu korzystałem z firmy Jarema na ulicy Pieszej w Szczecinie.Dostawa,cena itp,jak najbardziej OK.....sama robocizna lekkie kuchy wynikające z tego że pierwszy raz robili w Niemczech/przynajmniej ta ekipa/.Nie znali pewnych specyficznych wymagań niemieckich i mój kierownik ich bezlitośnie przeczołgał:):)Ale poprawione bez zarzutu i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 02.07.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Odnośnie trawy... mam podobne zdanie co przedmówca. Przykład: nowo wybudowany budynek firmy i zagospodarowanie terenu wokół. Szaro-bure podłoże (nie wyglądało to jak ziemia), na to trawa, dużo wody i nawóz, koszenie raz w tygodniu i po 1,5 miesiąca śliczna trawka. U siebie będę robiła podobnie. Dobra ziemia pójdzie tylko do sadzenia poszczególnych roślin. A. Dodam tylko, ze glina to rzeczywiscie dobry podklad. Tam gdzie mam podloze gliniaste, trawa wyraznie lepiej rosnie. Tam gdzie przepuszczalny piach - gorzej. Szkoda, ze wiekszosc dzialki to piasek Tak czy inaczej na wierzch spie troche czarnej zemii, bo mam miejsca, gdzie jest taka martwica, ze nawet chwasty nie maja ochote rosnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 02.07.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 mam pytanie czy kabel uzyty do eletryki mona potem jakos odpisac ????? czy brac bez faktury ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 02.07.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 sonia 2003: dzięki za gratulacje w sumie dopiero teraz do mnie dochodzi na co się decydujemy, kiedy budowa staje się coraz bardziej realna, i jak bardzo dużo spraw do załatwienia i decyzji przed nami, ale jakoś musimy dać radę! chase: dzięki za podanie firmy na pewno ją sprawdzę Dodatkowo nie wiem jeszcze gdzie najlepiej kupić stal na zbrojenie ław fundamentowych i jakie mogą być ceny, będę wdzięczna za pomoc Dobre ceny ma Centrostal ul. Wiosenna i Stalprodukt ul. Szczawiowa, tel w necie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 02.07.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Odnośnie kibelków: WC Serwis 235 zl brutto, czyszczenie raz na 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 02.07.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dziękuję wszystkim "ogrodniczkom" i "ogrodnikom" za pierwsze lekcje zakładania własnego ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papipl 03.07.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ja parapety wewnętrzne brałem z granitu.Sklep kamieniarski na Ku Słońcu,tuż obok okien MS.Cena lepsza niż za konglomeraty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 03.07.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ja parapety wewnętrzne brałem z granitu.Sklep kamieniarski na Ku Słońcu,tuż obok okien MS.Cena lepsza niż za konglomeraty. Pytam z czystej ciekawości....a ile Cię wyniosły-jeśli można?. My też mieliśmy granit - koszt 650/m2 3cm grubości-kolor lavender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papipl 03.07.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 około 400 za metr kwadrat-carmen red,a obok w Ms prawie 650,ale okniarze zamontowali mi za free ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lisekwaldek 03.07.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 A w którym to miejcu na KuSłońcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 03.07.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dodam tylko, ze glina to rzeczywiscie dobry podklad. Tam gdzie mam podloze gliniaste, trawa wyraznie lepiej rosnie. Tam gdzie przepuszczalny piach - gorzej. Szkoda, ze wiekszosc dzialki to piasek Tak czy inaczej na wierzch spie troche czarnej zemii, bo mam miejsca, gdzie jest taka martwica, ze nawet chwasty nie maja ochote rosnac. Chcesz gliny u mnie beda kopac Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 03.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Witam Wszystkich Czy ktoś się orientował w temacie kupna i montażu rolet wewnętrznych, żaluzji? Gdzie jest duży wybór za miłą dla kieszeni cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 04.07.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Witam Wszystkich Czy ktoś się orientował w temacie kupna i montażu rolet wewnętrznych, żaluzji? Gdzie jest duży wybór za miłą dla kieszeni cenę? Kiedyś Panda była najtańsza... taki miły pan jeździ na pomiary. Siedzibę mają po przeciwnej stronie ulicy do Makro. Niestety nie pamiętam adresu, ale myślę, że w necie można coś znaleźć.... mam w domu ich rolety i od 8 lat sprawują się nieźle. Od czterech lat w firmie w której pracuję są verticale od nich, też ok. Mam nadzieję, że istnieją i mają się dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.07.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Pozdrawiam wszystkich budujących i wybudowanych (tylko czy budowa się wogóle kiedyś kończy? ) w Szczecinie i okolicach. Jestem na etapie wyboru działki, a właściwie wybrałem, podpisałem umowę przedwstępną ale jeszcze kwestia wydzielenia z większej całości więc trochę pewnie potrwa, mimo to już wiem jak mój dom będzie wyglądał, z czego będzie zrobiony itp. Dom będzie parterowy ok 130 m kw. pow. urzytk. z ewentualnym poddaszem do wykorzystania, bez garażu, nie wiem po co mi samochód w domu, może stać pod wiatą. Projekt indywidualny bo zmiany w projekcie gotowym wyjdą cenowo prawie tak samo. Ściany solbet 42 cm, strop teriva lub podobny. Wbrew może ogólnym tendencjom mam zamiar ogrzewać go prundem, nie ciągnę gazu chociaż jest blisko. Planuję płytę fundamentową jako akumulator ciepła, zatopione w niej kable grzewcze i druga taryfa, do tego kominek jako ozdoba i dodatkowe dogrzanie w chłodniejsze dni bez rozprowadzania ciepła bo zrobi to rekuperator. Ciepła woda dla czterech osób - podgrzewacz elektryczny 300 L i druga taryfa oczywiście . Kalkulowałem to wszystko dosyć długo i moim zdaniem jest to w tej chwili najtańszy inwestycyjnie, najprostszy, najbardziej wygodny, niezawodny i konkurencyjny jeżeli chodzi o koszt energii sposób ogrzewania i uzyskania CWU. Oczywiście jeżeli kiedyś II taryfa zamieni sie na I a ta na jakąś ekstra to na prąd pewnie nie zarobię. Myślę jednak że ceny gazu wtedy też nie będą takie jak teraz. Założę dziennik budowy tu na forum, ale może jak już będę w pełni właścicielem działki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlu 05.07.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Czy ktoś może wie gdzie w Szczecinie jest firma mająca w swojej ofercie okna firmy jezierski. Szukam na ich stronie, ale w zachodniop. żadnych partnerów nie mają. Czy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts