Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pisze o zezwoleniu na wjazd bo sam miałem 2,5 tony i nie dało sie niczym wjechać napisałem wniosek wskazałem ile max potrzebuję obciążenia (napisałem 30 ton a i tak dostałem 14 ton) i na jaki okres potrzebuję zgodę a potem złożyłem w ZDiTM i na drugi dzień telefon do Pana (jest 1 co to robi) po 5 telefonach kazał mi przyjechać na drugi dzień ale w sumie trwało to 10 dni gdyż potrzebna jest opinia jakiegoś inspektora terenowego czy nawierzchnia nie ulegnie zniszczeniu pozdr

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

No to mnie nie pocieszyłeś ... :(

Miałem ten problem w Dobrej, obydwa dojazdy do mojej budowy prowadziły przez ograniczenie do 3,5t. Zacząłem załatwiać w Starostwie pozwolenie - swoją drogą to chore, bo kazali wymienić numery rej. wszystkich pojazdów na które chcę uzyskać zgodę, a firma ma np. 30 ciężarówek i nie wie które puści do mnie...- ale sprawa umarła, bo okazało się, że większość firm które operują na tym rynku ma te pozwolenia wykupione-betoniarnie, transport ziemi itp, pojedynczy dostawcy ryzykowali na swoje ryzyko... :wink:

Pilne,

Oddam humus ;(

Nie mamy już miejsca żeby go składować na miejscu....

Wykop okazał się większy niż myśleliśy, Proszę o kontakty wszystkich chętnych, Odbiór własnym transportem w poniedziałek, ale prosze wcześniej dać znać. Ponadto mamy także trochę piachu zasypowego do oddania, także w poniedziałek.

Już nie aktualne :)

Witam,

Piotriwa lepiej byś krajanowi z Prawobrzeża podrzucił jakiś namiar na dobre cenowo szambo,a nie tu za słówka łapał.... :-? wiem, że można poszukać w necie podzwonić..., ale chodzi mi o to że w Szczecinie nie znalazłem żadnego zbiornika 10m3 (beton)w atrakcyjnej cenie. Czy naprawdę trza myleć o "imporcie" z południa kraju?

Kiedyś mój sąsiad z Wielgowa się tym zajmował. Podpytam... Ja mam PCV czy jakieś inne plastikowe badziewie... :)

Krajanie... :)

A może cysterna stalowa - ja kupiłem w stargardzie 200zł/m3 (dałem bodajże 2500 za 12m3)

Mój znajomy handluje Porotonem i kiedyś stwoierdził, że z tego nigdy nie wybudowałby domu. To jego opinia a i tak mnóstwo domów się z niego buduje. Jest minimalnie mniejszy od Porothermu. Osobiście mnie przekonuje Porotherm, ale jest doroższy.

My budowaliśmy z silikatów. Mileiśmy do wyboru Grupę Silikaty, silikaty z Barlinka, jakieś niemieckie i Silkę z Xelli. Wybraliśmy te ostatnie.

Czesc,

Polecam wszystkim - budujcie z ceramiki. Jest zdrowa i sprawdzona od dziesiatkow lat. Silikaty, beton komorkowy to nowy wynalazek nie dluzej na rynku jak 15 lat. Beton i rozne 'popioly' czyt. dodatki wymieszane razem napewno nie beda zdrowsze dla czlowieka niz wypalana glina. Do tego glina nie chlonie wody tak jak beton, wiec ryzyko grzyba w scianie (punkt rosy) jest mniejsze. Silikat wchlonie wilgoc jak gabka i zostanie tam na dlugo. Sprobujcie sie potem tego pozbyc...

I co z tego, ze silikaty mozna latwo przecinac...a co jesli chce sie powiesic ciezka szafke? Zwykle kolki w silikacie jej nie utrzymaja.

Pozdrawiam,

Marcin

cześć Marcin

Od razu widać, że temat materiałów budowlanych nie jest Tobie obcy

zapraszam do mnie na bodowę - zostało mi trochę silikatu (silki) znajdzie się również jakaś piła - gwarantuję miłą zabawę, woda też się znajdzie żeby pomoczyć i na własne oczy zobaczyć jak chłonie ;) . Kołków chyba nie mam ale dla CIEBIE pojadę do Castoramy i kupię paczuszkę, będzie ubaw po pachy z wyciąganiem

pozdrawiam super doradcę - oby takich jak najmniej!! :evil:

telkom2 jakby co to ja też chciałbym popatrzeć na minę super doradcy

hi hi hi dobre sobie

pozdr

hahahaha ale się uśmiałam, dobreeeee.... Chętnie dorzucę się do kołków i piły. Chciałabym to zobaczyć. :lol: Marcin, zapraszam na budowę pomajdrujesz trochę w tych "popiołach" :D

witam

ja za geologa 2 odwierty płaciłem 600 zł a za wtrónik też 600 zł jęsli jesteś zainteresowany mogę dać namiary na priva pozdr

Witam wszystkich budujących,

chciałbym prosić także o namiar na geologa.

kalisttet

Ja polecam geologa - Maciej tel 600-345-414 za 4 odwierty 700zł. Co ważne wyszyły u mnie przy jednym otworze dziwne wyniki i na konsultacje przyjechało dwóch innych geologów i debatowali oczywiście wszystko było w cenie. Powołajcie się na mnie Artur - Dołuje

witam

ja za geologa 2 odwierty płaciłem 600 zł a za wtrónik też 600 zł jęsli jesteś zainteresowany mogę dać namiary na priva pozdr

kalisttet

Cześć

Jak chcesz namiary to wyślę Ci na priv gdyż otrzymałem już kilka kontaktów

pozdrawiam

Witam grupę.

Proszę o namiary na sprawdzoną ekipę od ocieplania poddasza + regipsy. Z listy probowalem, ale nie ma za wiele kontaktów, a te, ktore sa niestety nie maja terminow.

Podzielcie sie jeśli możecie aktualnymi cenami za m2 regipsow i ocieplenia.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Alek

Witam sąsiada :) Pozdrowienia z Fiołkowej ;)

Zerknij na priv...

Witam serdecznie .Jestem dopiero na etapie wyboru architekta projekt mam wybrany est to projekt gotowy potrzebuje tylko adaptacji .Prosze o naiary na dobrych architektów z w miare rozsądnymi cenami.Pozdrawiam z góry dziekuje za odpowiedzi.

Witam,

Polecam p. Agnieszke, mi w zeszlym roku robila adaptacje za 5500zl, a mialem sporo zmian w projekcie. tel.501553573

Pozdrawiam

witam

kalisttet

ja za geologa placilem 600zl za 3 odwierty, niestety telefon gdzies zapodzialem, firma nazywa sie EKO-GEO, ul. Kozierowskiego30,

Pozdrawiam