księgowa 07.04.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witam, Didi - do 14.05 trzeba zarejestrować wszystkie umowy najmu, leasingu i dzierżawy na używanie samochodów ciężarowych z kratką (takich które wg. nowej ustawy nie będą spełaniały definicji ciężarowych). Umożliwi to odliczanie vatu od faktur na te umowy. cytat z gazety prawnej... Wzór ten, zwany „wzorem Lisaka” (od nazwiska posła UP – projektodawcy tego rozwiązania), przedstawia się następująco: DŁ = 357 kg + n × 68 kg DŁ oznacza tu dopuszczalną ładowność, zaś n – liczbę miejsc (siedzeń) łącznie z miejscem dla kierowcy. Jak nietrudno obliczyć, przy określonej liczbie miejsc w samochodzie dolna granica nośności umożliwiająca odliczenia VAT będzie następująca: – dla 2 osób 493 kg; – dla 3 osób 561 kg; – dla 4 osób 629 kg; – dla 5 osób 697 kg itd. Od razu mówię że to nie ja wymyśliłam więc proszę słać uwagi do tfu..rców ustawy Pozdrowienia dla wszystkich i mimo wszystko miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.04.2004 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Hmmm a mi sie wydawalo ze ja mam zakręcony zawod.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.04.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Księgowa, czy to znaczy, że jeśli w moim samochodzie jest 5 miejsc a dopuszczalna ładowność to 574, a według normy 697 to muszę brać umowę i iść do US, bo mam mniej?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Cześć wszystkim! Chandra mnie dopadła... Dzisiaj idziemy z córką na rozmowę do pedagoga - a rodzice chłopaka wczoraj przedstawili zaświadczenie od psychiatry i teraz to on jest ten biedny, delikatny... kur...jego mać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Arthee - witaj! Mam dobrego gościa od posadzek z miksokreta - jak chcesz to podam namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 07.04.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Niestety tak... a co jeszcze niefajniej to paliwo na te samochody nie będzie podlegało odliczeniom Maksiu - przy takich zmianach zastanawiam się czy nie zmienić zawodu np. na dekoratora wnętrz - dużo przyjemniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.04.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 witajcie wszyscy..... Ivette nie daj sie stłamsić takim naprawde wariatom...i wiesz tak naprawde to syna szkoda ze ma takich k....mać rodziców...wiesz o czym pisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.04.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Co do paliwa to ja już znalazłam sposób!, ale nawiasem mówiąc to małe skur........two! Wg mnie to nie same zmiany są najgorsze, ale "spotkania" z pracownikami US! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.04.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Ivette to może trzeba zaproponować, aby chłopak zmienił szkołę na specjalną? Ciekawe co wtedy rodzice jego zrobią?A tak nawiasem mówiąc, że już teraz załatwili mu żółte papiery?! Będzie miał przechlapane u kolegów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar35 07.04.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witam! Własnie, rozpowiedzieć , ze chłopczyk jest sprawny inaczej.A swoją droga to upieram się przy swoim rozwiązaniu problemu.Skur......stwo się tlamsi tym samym. Wiem , że nie jest to normalne , ale to co robią jego rodzice też nie jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.04.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 chyba ze tak naprawde to oni dobrze wiedza co jest synkowi...i staraja sie jakos to ukryc stad takie debilne zachowanie tych ludzi... ale Ivette w koncu sie to skonczy oby jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 07.04.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 no to chyba się upiję z tego powodu jestem Stałym Bywalcem?! Linka gratulejszyn i.. co złego, to nie ja Zawsze coś chlapnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 KOchani! Dzięki za słowa otuchy! Już naprawdę dzisiaj to mnie wzięło..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 07.04.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Linka gratulejszyn i.. co złego, to nie ja Zawsze coś chlapnę Józia, no coś Ty chlap sobie ile wlezie, mnie się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.04.2004 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Tak sobie poczytalem i wlos sie na glowi jezy..... nic tylko wystrzelac ....ale wczesniej zalatwic sobie zolte papiery.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Maksiu - no właśnie! a jak ja bym sama chciała z nim porozmawiać, to pewnie by mnie podali o molestowanie i dręczenie synka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 07.04.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 jeszcze trochę rozrywki z dzisiejszej Rzeczpospolitej Warto kupić starego żuka Anna Grabowska Przepisy nowej ustawy o VAT doprowadziły do tego, że nagle wzrosło zainteresowanie starymi samochodami dostawczymi marki Żuk. Przyczyną jest ograniczenie prawa do odliczenia przy zakupie paliwa. Z ustawy wynika, że jedynie podatek zawarty w paliwie kupowanym do samochodów ciężarowych o ładowności wyższej niż wynikająca ze specjalnego ustawowego wzoru może być odliczany w całości. W pozostałych wypadkach odliczenie jest albo zupełnie niemożliwe, albo wynosi tylko 50 proc. podatku zawartego w cenie paliwa. I tu właśnie pomocny może być Żuk. Przedsiębiorca, który ma kilka samochodów osobowych, może kupić taki pojazd i wyłącznie do niego tankować paliwo. Ponieważ Żuk pali 15-20 litrów na 100 km, jedno jego tankowanie zaspokoi potrzeby 2-3 luksusowych limuzyn. Gdyby sobie wyobrazić szeroką współpracę między różnymi firmami, to proceder wspomagania limuzyn przez Żuki mógłby rozkwitnąć na dużą skalę - ocenia autorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.04.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 To znaczy - że teraz w Święta należy na wieś wycieczkę zrobić. Tam w stodołach lub na podwórkach takie starocia ludzie jako kurniki używają pozdrawiam i miłego szukania bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaGi 07.04.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witam, Poszukuje kogoś (dobrego instalatora? firmę sprzedającą kotły) kto mógłby mi pomóc w wyborze kotła na olej. Dom ok 190 m2. Kominek z płaszczem wodnym jako wspomaganie grzania (w sumie to ma być główne źródło grzania), no i jakiś piec olejowy. Jaki? nie mam pojęcia? Ma być sprawdzony i tani Z góry dzięki za pomoc YaGi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.04.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 YaGi witaj...a cos o tym gdzie budujesz moze cio? ja mam namiar ale na Viessmanna i buderusa, wiec jak cos to daj znac. Roman W.....daj znac co z tym fantem bo moze ktos inny by wział jesli nie chcesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts