Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich po ostatnim budziku

piekny dzionek przed nami

ale jestem zła na mojego architekta. przez niego będę miała problem, tam gdzie go nie powinno by. (jak pisałam wczoraj drzwi zewnętrzne do kotłowni zaprojektował mi "70", od biedy zrobi się "80" i to wszystko. a przeglądałam setki ofert i drzwi zewn. z prześwietleniem robią standardowo "90" i jak tu się nie wściec :evil:

życzę wszystkim bardzo miłego dnia

Malinka, tego typu zmian nie trzeba wprowadzać do projektu, bo z punktu widzenia konstrukcji domu są nieistotne (tak mi powiedział zaprzyjaźniony architekt).

Ja z kolei mam pytanie do wszystkich szczeciniaków (których pozdrawiam serdecznie po dłuższej przerwie): czy znacie kogoś, kto zaorałby mi około tysiąca metrów gliniastej działki w Wołczkowie i na dokładkę sprzedał trochę :D czarnoziemu, a to wszystko w cenie, która nie dobije osoby wykańczającej dom???

Jak zwykle byłabym zobowiązana za każdą podpowiedź.

Pozdrawiam

Anka

Ja z kolei mam pytanie do wszystkich szczeciniaków (których pozdrawiam serdecznie po dłuższej przerwie): czy znacie kogoś, kto zaorałby mi około tysiąca metrów gliniastej działki w Wołczkowie i na dokładkę sprzedał trochę :D czarnoziemu, a to wszystko w cenie, która nie dobije osoby wykańczającej dom???

Jak zwykle byłabym zobowiązana za każdą podpowiedź.

Pozdrawiam

Anka

a popytaj u siebie rolników (o ile tacy jeszcze są). ja ostatnio za spycharkę-pług (ale do równania) płaciłam 60 zł/h bez f-ry

Witam wszystkich!

Uwaga wszyscy którym się nie spieszy z budowaniem. Rozmawiałam wczoraj w SCMB na temat szaleństw zakupowych w ucieczce przed VAT, zdradzili mi tajemnicę, że od sierpnia planują poobnizać ceny bo wiedzą, że od wtedy będzie wielkie booom i mało kto co bedzie kupował, bo teraz robią ludzie wielkie zapasy.

U mnie spokój, cisza, wieczorkiem drink na tarasie przy świecach..........

Hej, witajcie!

uff, ale mnie robota dopadła. Terminy gonią, a ja przez przygotowania do budowy narobiłam sobie zaległości. Pracowita wiosna się zapowiada. :(

U mnie w sobotę tyczenie budynków i przyłącza wodnego, w przyszłym tygodniu panowie robią mi wodę. Hurra! Rewia ofert wykonawców trwa...

bikosa. Gratuluję mediów. No, to pewnie budowa wkrótce ruszy pełną parą!

apeska: Ja też płaciłam 60zł/h za traktor - zaoranie i zbronowanie. Tylko, że troszku daleko.

czupurek: A może te wąskie drzwi to architekt zaprojektował w trosce o twoją figurę? :wink: . Cobyś nie obrosła po przeprowadzce?