Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich po długiej przerwie.

Widzę, że grupa szczecińska powiększyła się bardzo przez te kilka miesięcy.

Do zrobienia zostało mi ogrodzenie i taras, w związku z tym poszukuję pilnie namiarów na ekipy.

Dotychczasowi oferenci za płot chcą od 30 do 20 zł z metr i 3 tys za 55m2 tarasu - zgroza.

Może, ktoś zna jakieś niedrogie i warte polecenia ekipy?

Dzięki,

Bedi

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

doki_szczecin

obecnych cen działek nie znam, bo kupowałem jakieś 4 lata temu.

Obecnych cen działek nie znam, bo kupowałem jakieś 4 lata temu.

Oprócz dostępności wszelkich mediów (prąd i woda to podstawa) i stanu prawnego działki, bardzo ważne są badania geologiczne, gdy w okolicy występują tzw. grunty nienośne.

Najlepiej już na etapie poszukiwania działki mieć wybranego architekta lub kierownika budowy, to uniknie się przykrych niespodzianek.

Architekt może też określić, jaki dom najlepiej będzie wyglądał na danej działce, tak, aby oczekiwania inwestora nie rozminęły się z możliwościami danej lokalizacji.

Czupurek, dzięki.

Muszę przyznać, że jak patrzę na domki w takim stanie jak Twój, to mam podobne odczucia, ale w drugą stronę. Nie chciałbym jeszcze raz przez to przechodzić. Masa ciężkiej roboty, zwłaszcza jeżeli chce się wykończyć dom w kilka miesięcy.

Jedno jest pewne, na końcu jest wielka duma i satysfakcja, że jednak się udało.

Aha, jeszcze jedno, mieszka się u nas naprawdę świetnie, odkąd zniknęły ciężarówki to cisza i spokój powróciły.

Pozdrowienia,

Bedi

witam !

Jeju - aleście napisali :D

zły jestem, bo moja projektantka mówi, że umowa z gazownią

nie wystarcza (do pozwolenia na budowę). A wszyscy sąsiedzi już

się budują. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A tak po za tym ?

Jak można przyspieszyć podłączenie mediów (czytaj uzbrojenie

działki) - umowy stosowne są podpisane ??????

zwłaszcza chodzi o prąd :o :D

pozdrawiam

bodekku

S.P. - ja po wyjeździe służbowym zmęczona kurna jestem! Zwłaszcza, że właśnie przygotowuję się do następnego wyjazdu już w czwartek na 6 dni -objazdka po Polsce fajna ale dość męcząca

Chciałam zapytać czy imprezxa plenerowa umarła śmiercią naturalną?? Lineczko, gdzieś Ty prowodyrko imprezki??

Cześć :D

Chciałam sprostować pewną rzecz, otóż prowodyrem imprezy o ile pamiętam byli Ewar i Daniel, a pomysł podchwycił Roman... :D

... ja tylko zrobiłam wstępną listę no i ankietę (chodziło o termin).

Zostało nam ustalenie miejsca, bo jeśli chodzi o dzień, to chyba najbliższa sobota...?

Proszę zatem wyrażać głośno swoje opinie i proponować miejsce...bo inaczej znowu grozi Wam :wink: ankieta :D

Pozdrowienia!!!

P.S.

Sorry, że ostatnio obserwuję naszą grupkę tylko z ukrycia 8)

Witajcie,

operacja "pierwsza komunia" zakończona ku zadowoleniu wszystkich zainteresowanych. Dziecko poświęcone, goście się porozjeżdżali, lodówka jeszcze pełna, więc obejdzie się bez stania przy garach przez dzień czy dwa.

Jeszcze tylko biały tydzień i wracamy do normalności, tzn. trzeba będzie w końcu domówić ekipę i ruszyć z budową.

Linka,

skoro demokratycznie na termin imprezy wybrano najbliższy weekend, to ja nieśmiało proponuję sobotę, proszę się - szanowna Grupo - ustosunkować, a co do miejsca, to - o ile sobie przypominam - był pomysł na spotkanie na świeżym powietrzu, niedaleko od miasta (argument promilowy :p :wink: ).

delf,

moja branża jest zdecydowanie humanistyczna, uniwerek :wink: Jawohl! A ty?

Pozdrawiam

Pogoda wg mojego ulubionego serwera. Jutro leję ławy, ma być piknie!! :evil:

http://www.accuweather.com/adcbin/public/intlocal_index.asp?reg=EU%3BEUROPE&cntry=EU%3BPL&wxcountry=EU%3BPL&wxcity2=SZCZECIN+&partner=accuweather

Obstaje orzy plenerze, bo chciałabym przyjśc na dłużej i z dziecięciem. Glinna jest OK, ale mozna i przy Głębokim albo nie wiem.