Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Halo, halo! Jest tu kto?

:D

Dzisiejszej nocki zmarzło mi winogrono, porzeczki i pelargonie :o

Mam nadzieję, że większych strat nie będzie. Dobrze że nie posadziłam pomidorów, posłuchałam się mądrzejszych - iż należy to robić po "Zimnej Zośce" hihi

Co do imprezki, to będziemy mieli jutro pogodę - jak myslicie? Jakby co, to jest tam gdzie się schować? Kto tam był ostatnio?

hej, witam serdecznie,

wyjątkowo zimni ogrodnicy w tym roku. Ano rozpuściło nas wiosenne słoneczko i tak nam się wydawało, że zostanie do września.

Może chociaż trochę komarów i innej gadziny wymrozi, bo już draństwo się wylęgło :roll: .

POgoda jutro napewno będzie, pytanie tylko jaka? A jakby nas ta Zośka lodowato przyjęła, to jest trochę stolików w środku. Ale wierzę, że będzie tak:

http://www.postkartencity.net/karten/sommer/sonne.gif

Witam wszystkich! :D

"Miliony pod ziemią", Gazeta Wyborcza, 14.05.2004, str 24:

......... za budowę i utrzymanie przyłącza (wodociągowego i kanalizacyjnego) odpowiada inwestor, który chce się przyłączyć do sieci ...........

....... Natomiast kwestia przekazania przyłącza odpłatnie, w użyczenie, czy też za darmo MPWiK, powinna byc uregulowana w indywidualnych umowach .................
    Oznacza to, ze spółki nie muszą przejmować przyłączy, więc nie można liczyć na zwrot kosztów .......................

Ostatnie tematy maturalne

>>

>>

>>

>>

>> 1."I\'m not a girl, not yet a woman" - odnieś się do słów

>Britney Spears na przykładzie utworów literackich różnych epok.

>>

>>

>>

>> 2.Twoje refleksje nad fenomenem telefonii komórkowej w

>literaturze starożytnej i średniowiecznej.

>>

>>

>>

>> 3.Motyw Murzyna w literaturze staropolskiej.

>>

>>

>>

>> 4.Analiza i interpretacja tekstu jednego z wybranych

>utworów zespołu muzycznego "Metallica".

>>

>>

>>

>> 5.Osama Bin Laden - romantyk czy pozytywista?

>>

Właściwie to Linka powinna napisać parę słów jako inicjatorka imprezy plenerowej. Ja jednak chciałam napisać, że pomimo wstrząsającej pogody impreza się odbyła i było bardzo fajnie :lol: Wreszcie nmiałam okazję zamienić parte słów a nie uciekać po godzinie. Antoś też w miarę się zachowywał :D

No masz, uprzedziłaś mnie :D

Nie pozostaje mi nic innego, jak przyłączyć się do tych słów i dodać, iż następna impreza odbędzie się na przykład w lipcu, gdy będziemy mieć pewność 100%-owej ładnej pogody.

P.S.

Miło było trzymać na kolanach przez dłuższą chwilkę dzielnego Antosia :D

Potwierdzam, że impreza się udała. Miło mi bardzo było spotkać się z Wami, a kto nie był - niech żałuje!

Wieczorem dzwonię do szefa ekipy, która była moim faworytem, żeby się umówić na dogadanie szczegółów, a tu KLOPS! Nieszczęśnik leży w szpitalu i czeka na bypassy :cry: .

No i mam kłopot, bo inne ekipy, z którymi rozmawiałam dały ceny z księżyca. To jestem w punkcie wyjścia ... ech!

Pytam nieśmiało, może ktoś mógłby polecić sensownych wykonawców? Większość jak słyszy, że chodzi o budynek gospodarczy i stan zero domu, to traci zainteresowanie. Taki ból :(

witam, ale wpadłam tylko na chwilę, bo znikam na cały tydzień do w-wy

na wstępie przeproszę za nie bycie mnie na imprezie,

niestety nie zawsze można wszystko zaplanować:

męża zabrało pogotowie i leży w szpitalu

@#$%^&*

więc teraz na mojej głowie: mąż w szpitalu, syn w domu, praca, budowa, no i jeszcze ten dzisiejszy wyjazd (bo nikt nie znalazł czasu żeby mnie zastąpić :evil:)

cóż

życzę miłego dnia

Witajcie - wobec kataklizmów, dopadających forumowiczów to u nas nic się nie stało. Przeżyłam komunię - kulinarnie i porządkowo. Od dzisiaj idę znowu do ogródka :) U nas też było -5 st. i ucierpiały kukurydze, cukinie etc. Ale zdublowane jednostki czekają na poddaszu. A ja nie wierzylam w ogrodników z Zośką...

Spotkanko było jak zwykle miłe i jak zwykle miałam wrażenie, jakbym znała wszystkich już lata. I Antek i Błyskaiwca i Antkowy tata i Magi i KasiaNova. Fajowo. Pogoda zaś była cudna :)

Jasiu stwierdził, że to przecież oczywiste - na spotkania chodzą i na forum uczestniczą - tylko ludzie otwarci, kontaktowi - więc inaczej być nie mogło. Zaczynam dorabiać teorię nt. tzw. czytaczy forumowych - czytaja ale nie gadają - odnoszą (być może) wrażenie, że my znamy się doskonale i od wielu lat. Nie przeszłaby im myśl przez łeb żeby np. jechać do kogoś (najechać jego dom pierwszy raz w życiu) aby np obejrzeć ocieplenie czy schody :) A to przecież takie proste :) no nie? :)

Czytacze - wyjdźcie z ukrycia!