Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Joasiu

ja też już miałam spięcie z sąsiadem, chociaż nie mam nawet dachu w moim domu i do zamieszkania nie wystarczy jeden krok :wink:

W każdym razie poszło o to, że sąsiad po skoszeniu swojej działki (on już mieszka) wyrzucał trawę ma działkę moich rodziców, pustą to prawda, ale przecież mającą właściciela! Na szczęście mój sąsiad okazał się wyjątkowo miłym i sympatycznym człowiekiem i problem nie zdążył nabrzmieć, ale był moment, w którym mama lub teściowa owego sąsiada podobno o mało nie padła na chore serce, po tym, jak mój mąż zwrócił jej uwagę, aby nie robiła sobie kompostownika na nie swojej działce (mąż ma niski głos - może dlatego :wink: ). Teściowa/mama spytała bezradnie: No to gdzie ona ma to wyrzucać??? :D Ręcę opadają!

I tak oto poznałam pierwszego sąsiada :D

A mój sąsiad (na szczęście nie przez płot) odgrażał się, że powycina rząd modrzewi rosnących przed moją działką, bo rzekomo mogą spaść na druty elektryczne. :evil: Chybaby fruwać musiały te modrzewie!

Już dostałam kłów i pazurów, ale mój mąż - bardzo spokojny człowiek - stwierdził, że by się żona zapłakała, więc gość nieco spuścił z tonu, a jak mu małżonek raz na piwo pożyczył, to już teraz jest prawdziwy kolega. :lol:

Kochana grupo, sprawa wyjasniona. W skrocie (w dzienniku duuuużo bardziej rozwlekle) wykonawca pokrywa koszta. Na zakończenie rozmowy stwierdziłam, że nie słyszałam jeszcze słowa przepraszam. A ten wyciągnął rękę i pocałował, i rzekł przepraszam. Patrzcie jaki rycerski :roll: i spontaniczny :wink: Szkoda , że nie ma emotikonka parsknięcia.

A teraz hurtem:

Joasiu- wsparcie specjalisty dla sasiada gratis :wink:

Bodekku- skupiona na sobie zapomniałam pogratulować pozwolenia. Trzymam kciuki za realizację!!

Jolly- ja tez poproszę o info na priv. 4,5mx2,25 :lol: segmentowa, brązowa, niekoniecznie ocieplana :wink: To ten radarek działa?? :o O kurcze, no to czekam na całą serię mandatów. może juz mi sie oczko zrobił :oops: dramat, tak podstępnie. No nie!!!A o ile oczek przekroczyłaś??

Delf- nutramigen, afuuuuuu, skrzyżowanie zjełczałego masła z olejem silnikowym. Moje młode powinno to jeśc jak skończy cycka ale nie sądzę aby w 8 miesiacu życia dł radę przełknąć cos rÓwnie obrzydliwego :wink: Tak więc dziekuję. :lol:

Ivette - trzymaj tego szweda dla nas!! od razu mu zapowiedz, że będziemy chętni jak sie nie zepsuje roboczo i cenowo :lol:

Lalka- fajne te Twoje chłopaki robotne :wink: trzymam kciuki

Didi i pozostali dzieki za wsparcie!

Poznali sie na przyjeciu i pokochali od pierwszego wejrzenia.

On zaproponowal malzenstwo, ona obawiala sie, ze zbyt malo wiedza o sobie.

Poznamy sie, kiedy dluzej pobedziemy razem - przekonywal ja.

Po hucznym weselu przyszedl miesiac miodowy. Nowozency wypoczywaja nad brzegiem hotelowego basenu. W pewnym momencie maz wstaje, wychodzi na wieze i skacze - wykonuje trzy salta, raz obraca sie wokol wlasnej osi i wchodzi w wode niczym pocisk, w ogole jej nie rozpryskujac.

- Wspaniale! - krzyczy zachwycona zona. - Gdzie sie tego nauczyles?

- Bylem mistrzem olimpijskim w skokach do wody. Mowilem ci,

ze z czasem poznamy sie lepiej - odpowiedzial malzonek.

Po kilkunastu minutach zona wstala z lezaka, wskoczyla do wody i w rekordowym tempie przeplynela 12 dlugosci basenu.

- Cudownie! - zachwycil sie maz. - Bylas mistrzynia olimpijska w

plywaniu?

- Nie. Bylam dziwka w Wenecji i pracowalam po obu stronach kanalu.

Witam wszystkich w piątkowy poranek!!!

Ja rzucałam chyba z 20 razy, raz udało mi się nie palić 2 dni - niestety stres i już masz wymówkę żeby zapalić, też czekam aż zdrożeją i wtedy ...

Wracając do budowy: ułożyliśmy wczoraj akro i wylewamy dzisiaj lub w sobotę i będę już miała fundamenty super!!!

A za tydzień lecimy z murami, do lipca musi być rozłożony strop!!!

Pozdrawiam i życzę pracowitego weekendu!!!!

Bodekku- napisz chociaż czy Ci się bramy podobały!!!

Wczoraj zrobiłam chłopakom niezapowiedziną inspekcję na budowie. Pojechałam wieczorkiem a tu ku mojemu miłemu zaskoczeniu sufit w całym salonie pokryty drucikami i wełną. Ale maja tempo, żeby tylko ich nie przechwalić. Mają robić również w sobotę. Aż jestem ciekawa wrażeń po pracowitych dwóch dniach.

Bodekku!!!

Przyjedziesz to pogadamy, pokażę Ci wszystkie walory bramy i zakombinujemy, lwią część ceny pokrywa transport, gdyby Ci się nie spieszyło to ok. 600 można spuścić, gdybym brała to w transporcie z innymi brammi i tak można będzie zrobić, bo już zbieram transport na lipca, gdybyś się zdecydował to z tej ceny jeszcze 600 w dół, wtedy za transport zapłacą po równo inni, ale ciiiiiiicho szaaa!