Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich piątkowo

tak, ja też rzucam ćmoki co jakiś czas, lae na dłużej to, się nie udaje

jednak jestem pod presją ceny i jak Joasia - jak zdrożeją znacznie no to, przestanę innego wyjścia niet.

na budowie:

- od rana weszli robić sufity - ciekawe ile im to, zajmie?

- taras usypany, trwają prace szalunkowe. majster wczoraj mi dogadał, że taras nie ma coś ok. 58-60m2, ale równo 64m2 (cóż tylko się uśmiechnęłam czarująco :lol: )

- tak ładnie wczoraj świeciło słonko, że do wiczora siedziałam na niby trawie (chwasty etc) i nie chciało mi się wracać do mniasta.

a i wiecie co? wczoraj namierzyli mnie koledzy z podstawówki, bo na jutro zaplanowali spotkanie po latach (zgłosiło się 20 osób)

kurka dokładnie po 22 latach a przecież to, było wczoraj :lol:

no to, idę - dinozaur zobaczy inne dinozaury

miłego dnia życzę

Czupurek - ale masz fajnie z tym spotkaniem. Mi pierwszą noc w nowym domku śnił się zjazd absolwentów ze szkoły średniej, a spotkanie bedzie z ludźmi ze studiów bo jest jakaś okrągła rocznica AR. No właśnie kończył ktoś AR? To powiadamiam, że chyba to bedzie we wrześniu

Cześć ludziska!

Bikosa- ja już Szwedowi mówiłam, że jak extra zrobi, to kolejka będzie do niego stała :wink: A robi chłopak dokładnie i sprawnie.

Czupurek - jakie dinozaury? :o Toż my zawsze młode i piękne będziemy, tylko Twoi koledzy ze szkoły postarzeli się :wink:

Joasia i S.P. - :D :D

Miłego dnia wszystkim!

Didi - no pewnie, że to oni (koledzy nie koleżanki) są dinozaury, ale dla pewności lecę jutro do fryca zrobić się czurukowo, bo mi troszku włoski odrosły nie artystycznie :lol:

właśnie dostałam telefon, że kafle do 3 pomieszczeń (wc, pokój syna i sypialnia) jadą na budowę. kurka jak niedługo będzie u mnie cywilizowano (no i kafle kupiłam z rabatem, więc mogłam sięgnąć po te ciuto droższe). :p

Maksiu - tak się wybierałeś do mnie, że już wsszystko prawie zakryte (a rury to już wsie) i co teraz?

Dzień dobry !!!

Jestem nowy :oops: , choć nie młody (39 wiosen)

Jeden dom już za mną, jedno małżeństwo też, ale głowa pełna planów :lol:

Mam zamiar budować ten drugi, właściwy, przemyślany, itp. itd dom, słyszeliście zapewne takie teorie :x,. dlatego od wczoraj zaglądam aktywnie na forum.

Czy mogę jako Szczecinianin (mimo całej bryndzy politycznej twierdzę, że brzmi to dumnie :D ) zapisać się do klubu?

Pozdrawiam wszystkich

Fajnie, że mnie przygarniacie :lol:

A więc po kolei. Na początku ub. rku napaliłem się na budowę wg projektu DANIELA pracowni Archipelag. Niestety, na działkę w centrun Warszewa (aktualnie usiłuję sprzedać :o ) UM w Szczecinie wydał mi takie WZiZT-y, że DANIELA nie przejdzie.

Jestem uparty, dom nam bardzo odpowiada, więc rok minął na przemyśleniach. No i mój Dziubek, tzn. moja żona, wpadła na genialny pomysł, aby zamieszkać na Osowie, gdzie w centrum dzielnicy prowadzę firmę. Firma jest usługowa, więc od czasu do czasu sąsiedzi skarżą się na to i owo...

Rozwój firmy w tym miejscu wątpliwy, nieruchomości szkoda, zatem zapadła decyzja o przeniesieniu firmy, rozbiórce istniejącej zabudowy na Osowie i budowie w tym miejscu tego wymarzonego domu.

W dniu wczorajszym odebrałem WZiZT-y na buodwę na Osowie - jest wszystko w porzadku, więc ładujemy akumulatory :lol:

Pozdrawiam serdecznie wszystkich.

P.S. Maksiu, moja prośba z wczoraj, o namiary na architekta do modernizacji projektu - nadal aktualna.