Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Jolly czemu nie zdejmowaliście warstwy humusu? NIe trzeba? Czy to "wybieranie darni" z fundamentów jest właśnie formą zdejmowania humusu?

I jeszcze jedno: czy zagęszczaliście piasek w fundamentach? Swego czasu na Forum był taki filmik poglądowy jak sprawdzać, czy piasek jest dobrze ubity, no i opisywane konsekwencje bez agęszczania, a więc z wielko trosko :wink: zapytuje o to zagęszczanie.

Poza tym, jak przypomnę sobie moje fundamenty będące skrzyżowaniem "fal Dunaju" z "sikającym bykiem", to naprawdę jestem pod wrażeniem "prostoty" twoich :D

delf

piasek trzeba zageszczac..u mnie był tak zageszczony ze jak paradowałes po tymze piachu to nawet slay nie były widoczne...a kierownik budowy miał taki specjalny przyrzadzik...

natomiast humus jego zdjecie to podstawa...

Tesko :D ja to wiem, ale ze zdjęć wynika, że u Jolly tego zabrakło, ale nie chciałam być odebrana, jako zrzędliwa i przesadnie krytyczna podczas, wobec zachwytów pozostałych forumowiczów - spytałam więc trochę na około, bo przecież mogło mi coś umknąć :)

Cześć, jestem nowicjusz. Mam 1400 m na Warszewie i od roku (!) użeram się z Urzędem Miejskim o wytrząśniętą z urzędniczego niebytu linię regulacyjną (nieistniejącej jeszcze) ulicy, zabierającą około 300 m terenu oraz o współczynnik zabudowy (podobno ma się zmienić na większy). Wymarzyłam sobie parterówkę pod lasem a może się okazać, że w przyszłym tysiącleciu wybuduję piwnicę przy dwupasmowej estakadzie łączącej nie- wiadomo- co z nie- wiadomo- czym. Pozdrawiam. A poza tym- kawka zawsze O.K. trobe

Witam wszystkich

Wpadłam na trochę do pracy, by się pochwalić naszymi efektami z piątku i soboty!!!!!!!!!!! :D Mam już 2 i pół ściany !!!!!!!!!

A odpowiadając na pytania:

- humus czy darnina jak kto woli zdjęta z całości z korzeniami!!!!!!!

- żółty piaseczek sam na razie się zagęszcza, bo na razie robimy ściany, a przed wylaniem chudziaczka będzie profesjonalnie zagęszczony!!!!

Dziękuję za pochwały, ale wszystkiego mojemu nie powiem bo wpadnie w samozachwyt :oops:

ALE CZADOWISKO, MAM SCIANY... NIEDŁUGO BEDA ZNOWU ZDJECIA!!!

Pozdrawiam

Witam! szczególnie Nowych!

Trobe tobie życzę wytrwałaści w walce z urzędem, pamiętaj, że to początek. Potem jeszcze pozwolenia, warunki, no i przede wszystkim walka z wykonawcami. Ale jak to mówią, co nas nie zabije to nas wzmocni.

Zibi3336

podam Ci na priv, zapytaj, porównaj