Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Ostatnio na imprezie umoczyłam 5 zl na meczu Holandia:Szwecja. Obstawialiśmy wynik meczu właściwego. Obstawiałam 1:0 dla Szwecji, ale wszyscy byli z żonami i mężami i obstawiali de facto podwójnie no i zgłosiłam postulat, żeby "słomianej wdowie" pozwolić obstawić podwójnie (chciałam dać 0:0)...ale nie pozwolili :evil: :)

Wygrała kumpela, za która obstawił mąż. Skubana była jedyna i wygrała całą pulę: 80 zl 8)

Witam w przelocie (jak zwykle)

ocieplenie - 20 m.kw. ściany lub 25 zł z boniowaniem;

ja mam u siebie unibet- ceglaste S i bardzo mi się podoba;

Didi - też miałam jechać do Malborka - to jakieś przypadłości pobudowlane czy co? (może nowe pomysły się szykują...)

Wszystkim czekającym na moją listę pytań do banków - niestety po przeprowadzce nic nie mogę znaleźć - nawet gazetę Ładny dom gdzieś posiałam, na pocieszenie powiem że większość wychodzi przy dokładnym czytaniu umów (jak je Wam dadzą przed podpisaniem);

Teska - takie mebelki to może sobie sprawimy do gabinetu pana domu (jak kaski starczy)

Pozdrawiam i zmykam :lol:

Maggie rozczaruję cie, bo na tarasie zaplanowaliśmy sypialnię (oczywiście pod dachem), a do tego nowo powstała ściana trójkątna będzie prawie caaała w oknach :D

Ponadto ten wąski pokój będzie gabinetem, czytaj: pokojem dla komputera :wink: , więc chyba sie tam pomieści. No i u góry też troszkę zmieniliśmy, bowiem do naszej sypialni wydzieliliśmy korytarz (trzeba tam jakoś dojść) z pokoi dziecięcych (takia kopia parteru), do których będzie sie wchodziło z korytarza.

Poza tym reszta taka sama z elewacją włącznie 8)

Jak coś ciekawego już będzie, to może się do Maksia pouśmiecham...., co Maksiu?

Bikosa tak, słuchałam dziś Balcerowicza, to straszne :-? Ale "pero, perooo - bilans musi wyjść na zero", jak śpiewał Skoczylas, gdzieś się "wklęśnie", gdzieś się "wybrzuszy" - poszukaj dobrze :wink: :D

Didi dzięki, widzę, że mnie jednak chcą oskubać, ale nie znają mojej tajnej broni: FORUM 8)

witam wszystkich czwartkowo i jak narazie słonecznie

wczoraj Maggie z małżem i maluszkiem wizytowała moją budowę, a ściślej dachówkę (na dach nie chciała wejść - drabiny nie było).

chociaż małżek był kiedyś moim szefem (i to, dobrym :p - ale się podlizuję) to, niestety musiałam napisać, że przybyła Maggie z mężem - od razu widać kto w temacie budowlanym jest u nich kierownikiem :lol: .

najbardziej z panujących warunków budowlanych zadowolona była latorośl - bęc w błotko, piaseczek (płukany) też smakował. :lol:

a na budowie większych ruchów nie widać. okazało się, że układać kafle i szlifować ściany ludki zaczną dopiero od poniedziałku :cry: , trudno poczekam.

Maggie - dotarłaś na inspekcję do Didi?

w temacie ocieplenia - mam zaklepaną ekipę za 25 zł/m2 - właśnie skończyli robić u mojego znajomego w leknitz (jak to, się pisze?). jest baaaaaardzo zadowolony. a i materiał załatwiają za całkiem przyzwoitą cenę.

życzę wszytkim miłego dnia

Witajcie, lipiec już mamy!

Tak, właśnie wczoraj naocznie podziwiałam domki czupurka i Didi. Pozdrawiam serdecznie :D :D :D .

Jak czupurek pisał, lekcja poglądowa odbyła się naocznie i organoleptycznie. Oba dachy prezentują się super, no a u Didi to już można powiedzieć: koniec wieńczy dzieło.

Dziękujemy za serdeczne przyjęcie i udostępnienie eksponatów :wink: .

No a teraz - niestety - zmykam, bo dziś i jutro jestem komisja rekrutacyjna 8)